Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-27@19:04:51 GMT

دیدار وزیر راه و شهرسازی با وزیر خارجه ترکمنستان

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۶۳۱۳۷

دیدار وزیر راه و شهرسازی با وزیر خارجه ترکمنستان

تین‌نیوز | 

وزیر راه و شهرسازی در حاشیه کنفرانس توسعه همکاری منطقه‌ای برای افغانستان (RECCA) در عشق آباد ترکمنستان با وزیر خارجه ترکمنستان دیدار و درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در این دیدار، رشید مردوف وزیر خارجه ترکمستان در آغاز ضمن ابراز همدردی با ملت و دولت ایران برای زلزله مناطق غربی کشور اظهار داشت: ترکمنستان آماده ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به زلزله‌زدگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با اشاره به پشینه روابط دو جانبه با کشورمان افزود: روابط سیاسی ۲ کشور مبتنی بر برادری و حسن همجواری است و باید بر اساس این اصل، روابط آن‌ها در زمینه‌های گوناگون از جمله تعاملات اقتصادی، تجاری، انرژی، حمل و نقل، ترانزیت کالا و همچنین همکاری‌های بین‌المللی و منطقه‌ای در راستای برقراری صلح و ثبات در افانستان گسترش یابد.

وی همچنین از رئیس جمهور کشورمان دعوت کرد تا در راستای تعمیق مناسبات متقابل اقتصادی و منطقه‌ای ۲ کشور  به ترکمنستان سفر کند.

وزیر خارجه ترکمنستان، با اشاره به ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک همکاری ۲ کشور در آینده نزدیک، این امر را عاملی تأثیرگذار در زمینه تبیین بخش‌های اولویت‌دار مناسب بین ۲ کشور در عرصه‌های تجاری، اقتصادی، انرژی و ترانزیتی دانست و تأکید کرد که این امر می‌تواند مقدمات سفر هرچه پربارتر رئیس جمهور کشورمان به عشق آباد را فراهم کند.

در ادامه این نشست، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز ضمن عرض سپاس و قدردانی از ابراز همدردی ملت و دولت ترکمنستان برای زلزله استان کرمانشاه، اظهار داشت: کنفرانس اخیر، بسیار سازمان یافته برگزار شد که می­‌تواند در توسعه صلح و ثبات در افغانستان و منطقه مهم و تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: بر همین اساس، ایران آماده تسهیل در مناسبات و روابط اقتصادی با همسایگان بوده و برای بهبود و تسهیل مناسبات تجاری دوجانبه حاضر است تا به منظور تسهیل در رفت و آمد کامیون­‌های ترکمنی تعرفه جدیدی برای آن‌ها وضع کند.

وزیر خارجه ترکمنستان نیز در این راستا با تاکید بر ضرورت تقویت همکاری‌های ریلی در افغانستان افزود: با توجه به تکمیل پروژه خواف-هرات در آینده، ما به طرف افغانستانی پیش از این پیشنهاد دادیم که با ساخت راه آهن از ترکمنستان به هرات می­‌توان به رونق اقتصادی سه کشور همسایه کمک کرد.

وی همچنین با اشاره به پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی کشورمان در خصوص تعرفه جدید برای ترکمن‌ها افزود: ما توافقنامه‌ای با کشورهای ترکیه، تاجیکستان و آذربایجان برای حذف مالیات­‌های متقابل داریم که برای همه طرف‌ها سودآور است، ما همچنین آماده هستیم تا با ایران نیز چنین توافقنامه را ببندیم.

در این دیدار همچنین، علی اصغر فخریه کاشان، قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل و تامین مالی، «شهرام کوسه‌غراوی»نماینده مردم مینودشت وکلاله ومراوه‌تپه درمجلس شورای اسلامی و نیز «سیدمحمداحمدی»سفیرایران، آخوندی را در ملاقات با وزیر امور خارجه ترکمنستان همراهی و در مذاکرات حضور داشتند.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۳۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح

صنعت نفت و گاز طی سال های گذشته هدف تحریم ها قرار گرفتند و برای فروش آن ها از مبادی رسمی با مشکلات عدیده ای روبرو شدیم. هدف تحریم کنندگان این بود که از طریق مسدود کردن راه های کسب درآمدهای ارزی کشور به دولت فشار بیاورند که در مذاکرات تسلیم شود. اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور پیدا کردیم. فروش گاز کشور از طریق خطوط لوله صورت می گیرد و مشتریان ما همسایگان هستند. در همین راستا، وزارت نفت به اعمال دیپلماسی فعال انرژی به منظور ایجاد بستری برای فروش گاز کشور مبادرت کرد.  در چارچوب سیاست های وزارت نفت شاهد اقداماتی همچون بهبود روابط با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور و تلاش برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) هستیم.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم بر اثر به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی توسط دولت فعلی حاصل شد.  سهراب دل انگیزان، استاد اقتصاد دانشگاه رازی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور طی سال های گذشته و حل و فصل مشکلات مان با همسایگان در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: منطقی است که باید در تبادلات انرژی خود را در منطقه بهبود ببخشیم و از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

وی ادامه داد: موفقیت در حوزه توسعه روابط با همسایگان در حوزه انرژی بسیار کلیدی و مهم است زیرا که ارتباط با همسایگان در حوزه انرژی به کاهش هزینه های حمل و نقل، بهبود روابط سیاسی و تقویت ارتباطات مرزی منجر می شود و به لحاظ کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری به نفع ماست. به همین دلیل، دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط دولت اهمیت دارد. از همین رو دولت توانست هوشمندی خوبی در زمینه از سرگیری سوآپ گاز با ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، احیای روابط مان با ترکمنستان و از سر گیری سوآپ گاز از این کشور مثبت ارزیابی می شود.

دل انگیزان گفت: برنامه ریزی برای افزایش مبادلات انرژی با پاکستان در وزارت نفت کشور اقدام درستی است. از ابتدا در چارچوب اکو ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان بنیانگذاران این سازمان مکلف بودند در بخش هایی که در حوزه های مشترک قرار دارند، رابطه تهاتری با یکدیگر برقرار کنند.

وی ادامه داد: پاکستان به دلیل برخی مشکلات در صدد است که به تقویت روابط با کشورهای همسایه فارغ از مخالفت آمریکا بپردازد. این فرصت خوبی برای تهران است که به تقویت روابط در حوزه انرژی با اسلام آباد بپردازد. در همین ارتباط، قرار شده است که پاکستان خط لوله صلح را در بخش مربوط به خودش تکمیل کند که اتفاق خوبی است.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: در برقراری روابط با پاکستان باید مراقبت کنیم که تبادلات با پول ایران و یا پول دو طرف صورت بگیرد. همچنین باید به دنبال انعقاد قراردادهای بلندمدت با اسلام آباد باشیم.

دل انگیزان گفت: کلیت دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط وزارت نفت از این منظر که دولت را وارد ارتباطات مسالمت آمیز با کشورهای همسایه می کند، بسیار قابل قبول است.

وی ادامه داد: به اجرا گذاشتن سیاست هایی همچون توسعه زنجیره ارزش محصولات و صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها مثبت ارزیابی می شود. همچنین در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز باید دقت کنیم که ظرفیت خود را برای نگه داشت متخصصان در داخل حفظ کنیم و این سیاست بستری برای خروج متخصصان از کشور نشود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • روسیه : از پیوستن بولیوی به «بریکس» حمایت می‌کنیم
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران
  • اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران
  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان