Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کارگروه ملی زلزله با هشدار از وقوع پس لرزه ها و حوادث ناشی از آن عنوان کرد: پس لرزه ها را حداقل تا دو ماه آینده پیش بینی می کنیم و امکاندارد که برخی از این پس لرزه‌ها از خود زلزله اصلی خسارت بارتر شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین، علی بیت الهی در یک برنامه رادیویی با اشاره به اینکه منطقه زاگرس و منطقه ای که این زلزله رخ داده، منطقه لرزه خیزی است، در عین حال گفت: خصوصیات این منطقه غالبا رخداد زلزله های کوچک و متوسط است و رخداد چنین زلزله ای سترگ و مهیبی در منطقه بسیار نادر است و بررسی های زلزله های تاریخی هم نشان می دهد که در چندین دهه گذشته منطقه تجربه چنین زلزله ای را نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با ثبت ارتعاشات امواج این زلزله در اغلب استان های کشور بیان کرد: زلزله با بزرگی ۷,۳ ریشتر صورت گرفته و این اتفاق بسیار بزرگی در منطقه است و از نظر اینکه زلزله در عمق کم و در منطقه ای کوهستانی با سنگ های بسیار مستحکم بوده، گیرایی و میرایی امواج زلزله در این مناطق کم بوده و بنابراین تقریبا نیمی از کشور را تحت تاثیر امواج و ارتعاشات ناشی از این زلزله قرار داده است.

دبیر کارگروه ملی زلزله در خصوص زلزله هایی با این شدت در منطقه زاگرس اطمینان داد: این زلزله برای این منطقه و آزاد کردن تنش نهفته ای که می توانسته داشته باشد و آزاد شود، به نظر بنده تنش اصلی و نهانی آزاده شده و احتمال رخداد های مشابه به شدت پایین است.

وی در عین حال با هشدار از وقوع پس لرزه ها و حوادث ناشی از آن عنوان کرد: پس لرزه ها را حداقل تا دو ماه آینده پیش بینی می کنیم و این پس لرزه ها امکان دارد از خود زلزله اصلی هم خسارت بارتر شود به این دلیل که ارتعاشات مداوم ساختمان ها در اثر پس لرزه ها موجب می شود تا ساختمان ها نرم و مقاومت خودشان را به تدریج از دست بدهند و از تجربه زلزله های گذشته هم شاهد بودیم که با یک پس لرزه متوسط یا کوچکی ساختمان بزرگی فرو می ریزد به این خاطر از همه مردم در منطقه غرب کشور و مسئولین در این رابطه درخواست می کنیم که به شدت مراقب رخداد پس لرزه ها باشند تا حد امکان علی رغم اینکه منطقه سردسیر است از ورود به ساختمان ها به ویژه ساختمان هایی که از نظر سازه ای ضعیف هستند، خودداری کنند.

بیت الهی در باره تاثیر زلزله غرب کشور بر گسل های تهران گفت: اینکه این زلزله گسل های اطراف تهران را تحریک کند، این هم امر غیر محتمل و امکان ناپذیری است ولی همه باید در ذهنمان باشد که ما در کشور با سطح خطر زلزله بالاقرار داریم و این رخدادها معمولا هر از دهه ای رخ می دهد اما ارتباط زلزله با زلزله در هر جای دیگر غیر ممکن است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۴۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگلج در خطر است!

مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» در برنامه زنده «باغ هنر» از تخریب ساختمان مجاور این مجموعه تئاتری خبر داد و شرایط پیش‌آمده برای تماشاخانه سنگلج را خطرناک دانست.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» از تخریب ساختمان مجاور و نادیده‌گرفتن طرح توسعه این بنای ملی، ابراز تاسف کرد و خواستار رسیدگی وزارت میراث فرهنگی و قوه قضاییه به این موضوع شد.

اتابک نادری، مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» در برنامه زنده «باغ هنر» از تخریب ساختمان مجاور این مجموعه تئاتری خبر داد و شرایط پیش‌آمده برای تماشاخانه سنگلج را خطرناک دانست. ضمن اینکه طی «طرح توسعه سنگلج» که در اوایل دهه ۹۰ به شهرداری ارائه شده بود، توافقات اولیه برای الحاق ساختمان تخریب‌شده فعلی به تماشاخانه صورت گرفته بود و اسناد آن همراه با موافقت قالیباف؛ شهردار وقت موجود است.

این هنرمند تئاتر و مدیر سابق تماشاخانه سنگلج، درباره وضعیت پیش‌آمده در مجاورت تماشاخانه گفت: «وقتی خبر را شنیدم خیلی متاسف و متأثر شدم، چون به این حرکت از ۲ منظر باید نگاه کرد. جامعه تئاتری، تعزیه‌خوان‌ها، هنرمندان آیینی و سنتی و دانشجویان تئاتر از سال ۹۱ که «طرح توسعه سنگلج» مطرح شد، طومار‌هایی را منتشر کردند و این طرح توسط بزرگان این عرصه نظیر زنده‌یادان عزت‌الله انتظامی و داوود رشیدی با شهردار و شورای شهر وقت تهران مطرح شد. بنده هم طراح و هم مسؤول پیگیری این طرح بودم.

او ادامه داد: «طرح توسعه سنگلج» به نوعی تصویب شد و آقای قالیباف شهردار وقت تهران به شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری دستور داد تا این طرح اجرا شود. قرار بود طی «طرح توسعه سنگلج» ساختمان مجاور تماشاخانه که اداره حقوقی شهرداری بود به عنوان یک ساختمان کمک‌کننده فعالیت‌های تماشاخانه سنگلج در کنار مجموعه باشد. حتی در این طرح نوشته شده بود که نیازی به تخریب و نوسازی بنا نیست بلکه با انجام یک بازسازی، تبدیل به یک بلک باکس، چند پلاتوی تمرین و گالری موزه تئاتر تهران می‌شود.».

نادری گفت: «در تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج یک اقدام غیرقانونی شکل گرفته است، چون تماشاخانه در آذر ۱۳۸۸ در فهرست میراث ملی ثبت شده است. طبق ضوابط و قوانین، برای بنا‌های ثبت‌شده باید حریم تعیین شود. طبق قانون حریم در زمان ثبت تعیین می‌شود، ولی اگر حریم در نظر گرفته نشود، پلاک چسبیده به ملک حق تخریب و ساخت و ساز ندارد. اگر هم تخریب شود نباید مرتفع‌تر نسبت به ساختمان ثبت‌شده ساخته شود.»

اتابک نادری ادامه داد: «می‌گفتیم خیابان بهشت در منطقه ۱۲ تهران روح زندگی شهری خود را از دست داده است و شهرداری باید به فکر احیای این زندگی باشد. تنها جایی که عصر‌ها به عنوان قلب تپنده فرهنگی در منطقه فعالیت می‌کند تماشاخانه سنگلج است که اگر ساخت و ساز‌های اداری بیشتر شود، این بنای فرهنگی نیز خفه می‌شود. نظیر اتفاقی که برای تئاتر‌های قدیمی در لاله‌زار افتاد.»

او در پایان با اشاره به اینکه در دهه ۶۰ در سمت گیشه، تماشاخانه سنگلج فرونشت داشته است، از مسئولان و کارشناسان میراث فرهنگی و قوه قضاییه خواست تا نسبت به این تخلف و روشن شدن وضعیت حفاظت و حمایت از تماشاخانه سنگلج اقدام قانونی کنند.

عبدالله علایی تهیه کننده برنامه باغ هنر، به داخل استودیو پخش برنامه آمد و اعلام کرد: پیگیری بسیاری برای گفتگو با مسئولین شهرداری تهران و منطقه ۱۲ انجام داده که متاسفانه پاسخگو نبودند.

دیگر خبرها

  • آغاز بارش های شدید و سیلابی در بیشتر مناطق کشور
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای این استان‌ها؛ سیل و آبگرفتگی در راه است؟
  • هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • سنگلج در خطر است!
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور
  • موعود شمخانی کیست؟
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید