Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از کجارو، پدیده‌ی زلزله که واقعه‌ای بسیار فاجعه‌بار و خطرناک است، در طول تاریخ، همواره زمین را به لرزه در آورده است. اما مانند بسیاری از موارد دیگر، خطر زلزله نیز به‌طور مساوی در نقاط زمین تقسیم نشده است؛ حتی زمانی‌که توانایی‌های کشوری خاص در مواجهه با عواقب زلزله را می‌بینیم، متوجه وجه تمایز کشورها نیز می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق تخمین‌ها و برآوردها، همه‌روزه ۲۸۳ میلیون نفر در معرض وقوع زمین‌لرزه‌ی احتمالی قرار دارند. در مکان‌هایی که صفحات بزرگ زمین با یکدیگر در تماس‌اند، احتمال وقوع زلزله نیز بالا است. شکاف‌هایی که بین صفحات زمین به‌وجود می‌آیند، گسل نام دارند. زندگی کردن بر روی خط گسل، جان انسان‌ها را در دستان زلزله قرار می‌دهد. ولی این موضوع، سد راه بشر در ساخت برخی از بزرگترین و پرجمعیت‌ترین شهرهای جهان بر روی خطوط گسل نشده است؛ به عبارت دیگر، بعضی از شهرهای بزرگ جهان، روی فوندانسیونی لرزان ساخته شده‌اند! در ادامه فهرستی از شهرهایی که احتمال وقوع زمین‌لرزه در آن‌ها زیاد است را مشاهده خواهید کرد؛ هر چند شناختن این مکان‌ها، کمکی در جلوگیری از زلزله‌ی احتمالی نخواهد کرد.
توکیو، ژاپن

توکیو در معرض خطر پنج مورد از بلایای طبیعی مانند سیل، زمین‌لرزه، طوفان‌های بادی، سونامی و خیزآب (بالا آمدن سطح دریا ناشی از کاهش فشار هوا و وزش طوفان) قرار دارد که با این وجود، نامش در رده‌ اول قرار می‌گیرد. اما زمین‌لرزه، نگرانی اصلی مردم این شهر است. پایتخت ژاپن در «حلقه آتش» اقیانوس آرام واقع شده است؛ یعنی جایی‌که زلزله و دیگر بلایای طبیعی، همه‌روزه جان ۳۷ میلیون نفر از شهروندانش را تهدید می‌کند. حلقه آتش منطقه‌ای است که در آن شمار زیادی از زمین‌لرزه‌ها و فوران‌های آتشفشانی در حوضه اقیانوس آرام رخ می‌دهد. این مکان، یک زمین‌ساخت حلقه‌ای است که ۹۰٪ از زلزله‌های جهان در آن رخ می‌دهد. همچنین ۸۱٪ از قوی‌ترین زلزله‌های دنیا نیز در حلقه آتش به وقوع می‌پیوندند. علاوه‌بر این موضوع، ۴۵۲ کوه آتشفشانی در ژاپن وجود دارد که این کشور را به‌لحاظ وقوع بلایای طبیعی، به یکی از خطرناک‌ترین مکان‌های دنیا مبدل کرده است.

طبق اطلاعاتی که از سازمان بین‌المللی Swiss Re منتشر شده، اگر زلزله‌ای در توکیو اتفاق افتد، ۲۹٫۴ میلیون نفر از شهروندان این شهر در معرض خطر قرار خواهند گرفت. اما زمین‌لرزه تنها فاجعه‌ای نیست که در توکیو معمول است؛ بادهای شدید موسمی، سونامی و سیل نیز در این ناحیه به کرات رخ می‌دهند. پتانسیل بالای توکیو در وقوع چنین فجایعی، این مکان را به یکی از خطرناک‌ترین شهرهای دنیا تبدیل کرده است.

یکی از مهم‌ترین جوانبی که باید مد نظر داشته باشیم این است که وقوع چنین فاجعه‌هایی، چه تأثیری در مقیاس جهانی خواهند داشت. یعنی اگر در توکیو زلزله‌ای رخ دهد، ارزش روزهای کاری از دست رفته در این شهر، بیش از هر مکان دیگری از دنیا که در معرض خطر بلایای طبیعی هستند، بر اقتصاد جهان و البته اقتصاد خود ژاپن تأثیر خواهد داشت.
جاکارتا، اندونزی

پایتخت اندونزی در مکان خاصی قرار دارد. از آن‌جایی‌که جاکارتا نیز در ناحیه‌ی حلقه آتش واقع شده، جای تعجبی هم ندارد که این مکان، دومین شهر در معرض خطر زمین‌لرزه در فهرست ما باشد. اما موضوع به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ تقریبا نیمی از جاکارتا پایین‌تر از سطح دریا قرار دارد؛ جایی‌که خاک نرم آنجا، زمینه را برای غرق شدن این شهر هنگام وقوع زمین‌لرزه فراهم می‌کند.

در صورت وقوع یک زلزله‌ی بزرگ در جاکارتا، تقریباً جان ۱۷٫۷ میلیون نفر از شهروندان این شهر به خطر می‌افتد. همچنین وقوع سیل‌های خروشان نیز همواره این شهر را تهدید می‌کند. جاکارتا به لحاظ وقوع بلایای طبیعی، پنجمین شهر در معرض خطر دنیاست. در سال ۲۰۰۴، زمین‌لرزه‌ی اقیانوس هند (و وقوع سونامی در پی آن)، جان بیش از ۲۸۳ هزار نفر را گرفت. البته با توجه به پتانسیل این منطقه، زمین‌لرزه‌های زیادی در مقیاس‌ها کوچکتر در این شهر اتفاق می‌افتد. جاکارتا تقریبا ماهانه بیش از یک زلزله را تجربه می‌کند.
مانیل، فیلیپین

پایتخت فیلیپین بعد از توکیو، به‌لحاظ وقوع تمامی بلایای طبیعی مانند طوفان، فوران‌های آتشفشانی، سونامی و زلزله‌هایی که معمولا بالای ۶ ریشتر هستند، دومین شهر در معرض خطرات طبیعی دنیا محسوب می‌شود.

خطرات ناشی از وقوع زلزله در مانیل، سه برابر مکان‌های دیگر است. این شهر نیز در حلقه آتش قرار گرفته است که آن را نه تنها در مقابل زمین‌لرزه، بلکه در برابر فوران‌های آتشفشانی هم آسیب‌پذیر می‌کند. جمعیت مانیل ۱٫۶۵ میلیون نفر است که در ناحیه‌ای به وسعت ۱۵٫۴ کیلومتر مربع متراکم شده‌اند. همین موضوع، خطر آسیب‌های جدی ناشی از زمین‌لرزه را بسیار بیشتر می‌کند. طبق برآوردها، در صورت وقوع زلزله‌ای با مقیاس بیش از ۶ ریشتر در این شهر و نواحی اطرافش، ۱۶٫۸ میلیون نفر در معرض خطر صدمات جدی و یا مرگ قرار خواهند گرفت. از آن‌جایی‌که خاک مانیل نیز نرم است، خطر وقوع «روان‌گرایی» در این شهر بسیار بالاست. روان‌گرایی خاک زمانی اتفاق می‌افتد که به علت رطوبت بالا، خاک نرم شده و زمین هنگام وقوع زلزله، مانند مایع رفتار می‌کند؛ در نتیجه درصد تخریب بسیار بیشتر می‌شود. اما پیامدهای زمین‌لرزه در مانیل، به تخریب و یا حتی مرگ انسان‌ها ختم نمی‌شود؛ این شهر قطب اقتصادی فیلیپین محسوب می‌شود. از بین رفتن شهر، به معنی نابودی اقتصاد این کشور است. گفته می‌شود اگر زمین‌لرزه‌ بزرگی در مانیل رخ دهد، اقتصاد بیش از یک‌سوم فیلیپین را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد.
لس آنجلس و سان فرانسیسکو، آمریکا

ممکن است بسیاری از ما، رویای سفر به آمریکا و رانندگی در بزرگراه‌های ایالت کالیفرنیا را داشته باشیم. اما ساکنان این ایالت، تمایل زیادی برای این کار ندارند. طبق اطلاعات جدید به دست آمده از سازمان زمین‌شناسی آمریکا، ایالت کالیفرنیا به احتمال ۹۹٪، طی ۳۰ سال آینده، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی بیش از ۶٫۷ ریشتر را تجربه خواهد کرد. اگرچه هر دو شهر لس‌آنجلس و سان فرانسیسکو بسیار توسعه یافته هستند، اما آمادگی کامل برای مواجهه با زمین‌لرزه را ندارند. این دو شهر، مانند شهرهایی که پیش‌تر بدان اشاره کردیم، سهم زیادی در چرخه اقتصادی کشور ندارند و در صورت وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله، دیگر شهرهای آمریکا به‌راحتی زیان وارد شده به کشور را جبران خواهند کرد. با این‌حال، وقوع زلزله در لس‌آنجلس و سان فرانسیسکو بر اقتصاد جهانی مؤثرخواهد بود. در صورت وقوع زلزله یا یک فاجعه‌ دیگر، لس‌آنجلس و سان فرانسیسکو به‌لحاظ ارزش روزهای کاری از دست رفته، به ترتیب در رده‌های ششم و هشتم کشور هستند.

اهالی ایالت کالیفرنیا مدت‌هاست که منتظر وقوع زمین‌لرزه در گسل سان آندریاس هستند. اما سوال اینجاست که کدام شهر قربانی این فاجعه خواهد شد؟ لس‌آنجلس یا سان فرانسیسکو؟ طبق حدس و گمان‌های دانشمندان، «منطقه‌ی فرورانش کاسکادیا» یا «گسل کاسکادیا» که از اقیانوس آرام تا ونکوور و نزدیکی سان فرانسیسکو کشیده شده است، پتانسیل وقوع زمین‌لرزه‌ای بزرگتر از گسل سان آندریاس را دارد؛ زلزله‌ای که ممکن است بزرگی‌اش به ۹ ریشتر هم برسد. زمین‌لرزه‌ای به این بزرگی، هر چند قرن یک بار رخ می‌دهد.
اوساکا، ژاپن

اوساکای ژاپن، پنجمین شهر در معرض وقوع زلزله‌ فهرست ماست. در صورت وقوع زلزله در اوساکا، ۱۴٫۶ میلیون نفر از مردم این شهر در معرض خطر قرار خواهند گرفت. اوساکا نیز مانند همتای خود توکیو، در حلقه آتش حوضه اقیانوس آرام واقع شده است. این شهر نیز از خطرات دیگر بلایای طبیعی مانند سیل، طوفان و سونامی در امان نیست که همواره جان انسان‌ها را تهدید می‌کند.

در واقع، در فهرست شهرهایی که در معرض خطر بلایای طبیعی یاد شده هستند، اوساکا پس از توکیو، مانیل و دلتای رودخانه پرل در رده‌ی چهارم قرار می‌گیرد. خطر اصلی که اوسکا را تهدید می‌کند، طوفان و سیل است، نه زمین‌لرزه. از آن‌جایی‌که به‌هنگام وقوع فجایعی مانند زلزله، اوساکا پس از توکیو، لس‌آنجلس و سان فرانسیسکو، در رتبه‌ی چهارم قرار می‌گیرد، رکود اقتصادی این شهر نه تنها بر ژاپن، بلکه بر جامعه‌ جهانی نیز تأثیرات منفی زیادی خواهد داشت. از دیگر خطراتی که همواره این شهر را تهدید می‌کنند، می‌توان به سونامی و خیزآب اشاره کرد که هر یک ممکن است موجب وقوع دیگری شود.

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۴۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم

از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی، شرایط منطقه ای و جهانی، شاهد تغییراتی بوده است که این تغییرات در امتداد تغییرات نظام جهانی قرار دارد.

سرویس جهان مشرق - مایکل پلیورت کارشناس مسائل اروپای شرقی، تحلیگر سیاسی، دیپلمات سابق اسرائیلی در مسکو، در گزارشی به مسئله نظم جدید جهانی و تغییرات قابل توجه در روابط اسرائیل با روسیه، همزمان با تغییرات روابط ایران و روسیه نسبت به سال‌های گذشته میپردازد. پلیورت در این گزارش می نویسد:

از زمان وقایع ۷ اکتبر، نه تنها اسرائیل، بلکه کل جهان به واقعیت جدیدی رسیده است. این واقعیت، تا حد زیادی، از فوریه ۲۰۲۲ - تقسیم جهان به بلوک های جدید - شروع به شکل گیری کرد. کشورهای غربی، اوکراین، اسرائیل، استرالیا و آرژانتین، در برابر روسیه، چین، ایران، برزیل، آفریقای جنوبی و کره شمالی. در ۱۳ اکتبر، رئیس جمهور روسیه، در جریان سفر خود به بیشکک، اولین سفر خارج از مرزهای روسیه پس از صدور حکم بازداشت بین المللی از سوی دادگاه کیفری لاهه، پوتین بیشتر سخنرانی خود را به درگیری بین اسرائیل و فلسطینیان اختصاص داد.

پرده آهنین جدیدی بر جهان فرود آمد

پوتین گفت: «اسرائیل یک حمله بی‌سابقه از سوی حماس را تجربه کرده است. غیرقابل قبول است که غزه مانند لنینگراد در جنگ جهانی دوم در محاصره باشد». وی افزود: «دلیل اصلی این رویدادها شکست سیاست آمریکا در خاورمیانه» است. از ماه اکتبر، مقامات ارشد دولت روسیه و شخص پوتین اغلب به جنگ در خاورمیانه اشاره کرده و آن را به عنوان نمونه ای از شکست "نظم آمریکا"، "شکست جهان تک قطبی" ذکر کرده اند.»

در کلام، آنها از خشونت بین طرفین ابراز تاسف می کنند، اما در واقع تنش در مناطق ما به خوبی به نفع روسیه است. چرا؟ دولت های غربی را از هم جدا می کند، توجه و منابع عظیم آن را از جبهه اوکراین منحرف می کند و معضلات دشواری را در مورد اولویت بندی جبهه ها ایجاد می کند.

در واقع دو موضوع، روابط روسیه و اسرائیل را شکل می دهد - جنگ در اوکراین و اتحاد سیاسی با ایران. هر دو یک تهدید واقعی برای امنیت ملی ما هستند. دو سال پیش، اسرائیل از ترس واکنش روسیه، به بی طرفی عملی در رابطه با جنگ در اوکراین پایبند بود. اسرائیل کمک های بشردوستانه و غیرنظامی ارائه کرد، اما تا به امروز از ارائه سیستم هایی که توسط روس ها به عنوان عبور از خط قرمز تلقی شود، خودداری کرده است.

انتظار اسرائیل نیز این بود که روس ها نیز از انتقال سلاح های قدرتمند به دشمنان ما خودداری کنند. یک مقام ارشد اسرائیلی بسیار به من گفت: "بدیهی است که ما انتظار طرفداری از اسرائیل از سوی روس ها را نداریم، اما احتمال آسیب به ما از سوی آنها بی نهایت است."

از آن زمان این موقعیت به سختی تغییر کرده است - هیچ انتظاری برای بهبود روابط وجود ندارد، بلکه تلاشی برای جلوگیری از وخامت شرایط است. برای روس ها، اسرائیل پیوست نظامی و سیاسی ایالات متحده در خاورمیانه است. نگرش نسبت به ما برگرفته از رابطه بین ابرقدرت هاست. آنچه در دو سال گذشته تغییر کرده است، روابط ایران و روسیه است - و از آن زمان به بعد فقط عمیق تر شده است.

سکوت عمیق پوتین در مورد حمله ایران به اسرائیل، حمایت از حمله ایران به اسرائیل توسط سفیر روسیه در سازمان ملل متحد و بسیج کانال های تبلیغاتی دولت روسیه علیه اسرائیل که به ادعای آنها، اسرائیل "استانداردهای دوگانه" را اعمال میکند، همه نشان می دهد که اتحاد روسیه و ایران در حال تشدید است. بخش عمده همکاری ها در حوزه نظامی و سیاسی است، اما در سال های اخیر افزایش محسوسی در روابط اقتصادی بین کشورها مشاهده نشده است.

به عقیده من، تا زمانی که جنگ در اوکراین ادامه دارد، محتمل ترین سناریو این است که وخامت روابط اسرائیل با روسیه ادامه خواهد داشت. پرده آهنین جدیدی بر جهان فرود می آید و بادهایی که در روابط بین الملل می وزد قوی‌تر از ماست. بهتر است به این ایده عادت کنیم که در آینده قابل پیش بینی هیچ نکته خوبی از بزرگترین کشور جهان برای ما وجود نخواهد داشت. تصادفی نیست که پهپادهای ایرانی هم به اوکراین و هم به اسرائیل حمله می کنند. شاید این فرصتی نیز باشد تا به خود یادآوری کنیم که می خواهیم به کدام بلوک تعلق داشته باشیم و از چه ارزش هایی نمی توانیم دست بکشیم.

دیگر خبرها

  • اینفوگرافیک/ کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهرهای مختلف جهان
  • کدام بازیکنان استقلال به نبرد تبریز نمی‌رسند؟
  • ۱۵۵ کشته و زخمی در سیل و رانش زمین در کنیا
  • اعضای شورای شهر اصفهان سال گذشته روی چه موضوعاتی بیشتر تمرکز داشتند؟
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • قلعه خواجه لرزید
  • زمین لرزه ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر شهرستان نقده را لرزاند