Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@11:40:36 GMT

بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان کدامند؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۶۴۰۹۶

اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان در بحبوحه یک تلاش جمعی برای متعادل کردن بازار و حمایت از قیمت‌ها قرار دارند اما صادرات بالای نفت همچنان ادامه دارد و روند رشد قیمت‌ها را محدود کرده است. آفتاب‌‌نیوز : شبکه سی ان بی سی در گزارشی به بررسی ۱۰ صادرکننده بزرگ نفت جهان بر مبنای آمار صادرات سال ۲۰۱۶ پرداخته که عبارتند از:
عربستان سعودی
عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده و دومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار اوپک، این کشور ۷.۵ میلیون بشکه در روز نفت در سال ۲۰۱۶ صادر کرد.
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان اوایل نوامبر در اقدامی که از سوی مقامات سعودی، مبارزه با فساد توصیف شده است، دستور دستگیری شماری از مقامات سلطنتی و تجار قدرتمند را صادر کرد. ناظران خارجی اقدام اخیر را تلاش برای تحکیم قدرت در داخل این کشور می‌بینند. برخی بر این باورند که پاکسازی اخیر، تلاش محمد بن سلمان برای تحکیم قدرت از طریق حذف رقیبان احتمالی است و ممکن است از ابهام سیاسی، تنش و احتمال ناآرامی خبر دهد که پیش از این در تاریخ بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک مشاهده نشده بود.
روسیه
روسیه که بزرگترین صادرکننده بزرگ خارج از اوپک است، طبق جدیدترین آمار بیش از ۵.۱ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده است. مسکو و رقیبان اوپکی این کشور از ژانویه تولید نفت را برای حذف مازاد عرضه در بازار جهانی محدود کرده‌اند. هدف از این اقدام، کاهش سطح ذخایر جهانی نفت و کاستن از اشباع عرضه است که به ریزش قیمت‌ها در سه سال گذشته منجر شد.
عراق
اوپک و مقامات روسیه از شماری از تولیدکنندگان نفت در داخل و خارج از این سازمان خواسته‌اند متحد شده و از محدود کردن عرضه تا پایان سال ۲۰۱۸ حمایت کنند.
و در حالی که عراق دومین تولیدکننده و صادرکننده نفت بزرگ اوپک است، بغداد تاکنون تولیدش را به سطحی که زمستان گذشته توافق شد، کاهش نداده است.
طبق آمار اوپک، عراق ۳.۸ میلیون بشکه در روز نفت در سال ۲۰۱۶ صادر کرد.
کانادا
طبق آمار ورلد فکت بوک، کانادا بیش از ۳.۲ میلیون بشکه در روز نفت صادر می‌کند.
این تولیدکننده غیرعضو اوپک تقریبا به اندازه مجموع صادرات نفت دو صادرکننده بزرگ آفریقا نفت صادر کرده است.
کانادا سومین ذخایر بزرگ نفت جهان را دارد.
امارات متحده عربی
طبق آمار اوپک، امارات متحده عربی ۲.۵ میلیون بشکه در روز نفت در سال ۲۰۱۶ صادر کرد.
حدود ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور به شکل مستقیم بر مبنای تولید نفت و گاز است. این کشور که مشتمل بر هفت امیرنشین است، در سال ۱۹۶۷ به اوپک پیوست.
کویت
طبق برآورد اوپک، کویت بیش از ۲.۱ میلیون بشکه در روز نفت در سال ۲۰۱۶ صادر کرد.
بخش نفت و گاز کویت حدود ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی و همچنین ۹۵ درصد از درآمد نفتی این کشور را تشکیل می‌دهد.
ایران
بنا بر اعلام اوپک، ایران دو میلیون بشکه در روز نفت در سال ۲۰۱۶ نفت صادر کرد.
دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا از تایید پایبندی ایران به برجام خودداری کرده و تصمیم برای بازگرداندن تحریم‌ها را به کنگره محول کرده است.
ونزوئلا
آمار اوپک نشان می‌دهد ونزوئلا که یکی از اعضای موسس این سازمان است، حدود ۱.۹ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۶ نفت صادر کرد. اگرچه این کشور آمریکای لاتین بزرگترین ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد، در یک بحران کامل بسر می‌برد. بحرانی که به دلیل سال‌ها سوء مدیریت اقتصادی به وجود آمده است، با ریزش سه ساله قیمت‌های نفت شدت گرفته است. ونزوئلا با کمبود مواد غذایی، تورم بالا و درگیری‌های خیابانی خشونت آمیز روبروست و نیکولاس مادورو، رییس جمهور این کشور پرداخت بدهی‌های بین‌المللی را در اولویت قرار داده است.
درآمد نفتی حدود ۹۵ درصد از درآمدهای صادراتی ونزوئلا را تشکیل می‌دهد.
نیجریه
نیجریه که پرجمعیت‌ترین کشور در میان اعضای اوپک است، بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده نفت در آفریقا است.
طبق آمار اوپک، این کشور با صادرات بیش از ۱.۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۶، با اختلاف اندکی بالاتر از آنگولا قرار گرفت.
آنگولا
بنا بر آماری که از سوی اوپک منتشر شده، آنگولا ۱.۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۶ نفت صادر کرد. تولید نفت و فعالیت‌های مربوط به آن حدود ۴۵ درصد از تولید ناخالص داخلی و حدود ۹۵ درصد از صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد.
این کشور از زمان پیوستن به اوپک در سال ۲۰۰۷، ششمین صادرکننده بزرگ این سازمان شده است.
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۴۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجتماع یکصد هزار نفری فناوران کشور در بزرگترین رویداد نوآوری کشور

مهدی صفاری‌نیا گفت: نمایشگاه اینوتکس در سال گذشته شاهد حضور بیش از ۱۰۰هزار بازدید کننده بوده است و با برنامه ریزی‌های صورت گرفته در بخش‌های مختلف نمایشگاه پیش بینی می‌شود امسال بیش از سال گذشته از این نمایشگاه بازدید کنند.

او افزود: توسعه همکاری و مشارکت بین بازیگران کلیدی زیست بوم نوآوری و فناوری کشور، جذب سرمایه برای استارتاپ‌ها و شرکت‌ها و نیز معرفی فرصت‌های نوین سرمایه گذاری، شبکه سازی و تولید محتوای ناب آموزشی؛ از اهداف اصلی برگزاری نمایشگاه اینوتکس است.

صفاری نیا با اشاره به حضور بیش از ۳۰۰ سخنران در ۴ رویداد کنفرانسی نمایشگاه اینوتکس، به تشریح سایر برنامه‌ها و رویداد‌های این نمایشگاه پرداخت و افزود: امسال میزبان رویداد جایزه بین‌المللی فارس Fares awards در حوزه تبلیغات هستیم که میهمانان عالی‌رتبه‌ای را از کشور‌های مختلف در خود جای داده است.

رئیس پارک فناوری پردیس در ادامه با تشریح بخش‌های مختلف نمایشگاه به برگزاری اولین دوره رویداد ملی صنایع خلاق کشور به نام مانوین در کنار نمایشگاه اینوتکس اشاره کرد و افزود: با هدف توجه به صنایع فرهنگی و هویت‌ساز، اولین دوره رویداد مانوین همزمان با نمایشگاه اینوتکس برگزار می‌گردد. هدف از این رویداد معرفی فرصت‌های بکر حوزه فرهنگی و خلاق کشور است.

به گفته رییس پارک فناوری پردیس نمایشگاه اینوتکس امسال توجه ویژه‌ای به فناوری‌های تحول‌ساز دارد و در سیزدهمین دوره آن طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، شاهد رونمایی از ده‌ها محصولی خواهیم بود که برای اولین بار در کشور رونمایی خواهند شد و در ادامه در دسترس صنایع و مردم قرار می‌گیرند.

صفاری نیا تصریح کرد: رویداد استیج به عنوان یکی از بخش‌های اصلی نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ شاهد حضور بیش از ۹۰ سخنران مطرح از بخش خصوصی، عمومی غیردولتی و دولتی است. استیج اینوتکس ۲۰۲۴ با محوریت ورود صنایع بزرگ به حوزه استارتاپی برگزار می‌شود.

او افزود: در رویداد ایستگاه آینده نیز با حضور ۱۰۰ تن از فعالان حوزه نوآوری به آینده بازار‌ها و صنعت‌هایی، چون لندتک، لجستیک، هوش مصنوعی، خرده‌فروشی و بلاکچین پرداخته و نقش متغیرهایی، چون نسل زد و برند کارفرمایی در این آینده بررسی می‌شود.

صفاری نیا اینوتکس را یک نمایشگاه متفاوت معرفی کرد و گفت: اینوتکس به دنبال نمایشی متفاوت و امیدوار کننده از قابلیت‌ها و توانمندی‌های تیم‌های جوان، نوآور و آینده‌ساز در کشور و جهان است.

گفتنی است، نمایشگاه اینوتکس با بیش از ۲۰ رویداد جانبی در تاریخ ۱۸ الی ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۴۰۰ شرکت فناور و نوآور در ‍پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • اجتماع یکصد هزار نفری فناوران کشور در بزرگترین رویداد نوآوری کشور
  • شهدا رفتند تا امروز بزرگترین مستکبران جهان جرئت تعرض به کشور را نداشته باشند
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد