Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@06:55:24 GMT

بهای جهانی نفت کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۳۲۵۰

بهای جهانی نفت کاهش یافت

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، نفت برنت با ۸۸ سنت یا ۱.۴ درصد کاهش نسبت به قیمت نهایی معاملات روز گذشته، به ۶۱.۳۳ دلار در هر بشکه رسید.

نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۷۰ سنت یا ۱.۳ درصد کاهش، ۵۵ دلار درهر بشکه معامله شد.

کاهش اخیر قیمت به معنای آن است که نفت خام اکنون حدود پنج درصد نسبت به رکورد بالایی که اوایل هفته گذشته برجای گذاشت، کاهش یافته و رشد ۴۰ درصدی که در فاصله ژوئن تا اوایل نوامبر داشت، پایان پذیرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سوکریت ویچایاکار، مدیر شرکت مشاوره انرژی تریفکتا، قیمت‌های نفت پس از این که آژانس بین‌المللی انرژی دورنمای تیره‌ای را برای آینده نزدیک پیش بینی کرد، کاهش چشمگیری پیدا کرد و این کاهش با فروش گسترده جهانی در سایر بازارهای کالایی تشدید شد.

آژانس بین‌المللی انرژی روز سه‌شنبه پیش‌بینی خود از رشد تقاضا برای نفت در سال میلادی جاری و آینده را به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و به ترتیب ۱.۵ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۷ و ۱.۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ برآورد کرد. این آژانس اعلام کرد بازار نفت با چالش دشواری در سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ روبه‌روست و میزان عرضه از تقاضا به میزان ۶۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر خواهد رفت و این مازاد عرضه در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۸ کمتر بوده و به ۲۰۰ هزار بشکه در روز می‌رسد.

کندی رشد تقاضا به معنای آن است که مصرف نفت جهان برخلاف آنچه که بسیاری انتظار دارند، ممکن است از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز در سال آینده فراتر نرود، در حالی که میزان عرضه احتمالا از این سطح عبور خواهد کرد.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی برخلاف جدیدترین گزارش ماهانه اوپک است که در آن پیش بینی شده در ساال ۲۰۱۸ رشد قوی برای تقاضای نفت وجود خواهد داشت.

از سوی دیگر افزایش ذخایر نفت آمریکا نیز بر قیمت‌ها تاثیر گذاشت. گروه صنعتی موسسه امریکن پترولیوم روز سه‌شنبه اعلام کرد ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۱۰ نوامبر، به میزان ۶.۵ میلیون بشکه در روز افزایش یافته و به ۴۶۱.۸ میلیون بشکه رسیده است. آمار رسمی از میزان ذخایر نفت آمریکا اواخر روز جاری منتشر خواهد شد.

در بخش عرضه نیز تولید روبه رشد آمریکا قیمت‌ها را تحت فشار قرار داده است. تولید نفت آمریکا از اواسط سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۴ درصد رشد کرده و به ۹.۶۲ میلیون بشکه در روز رسیده و انتظار می‌رود رشد بیشتری پیدا کند.

طبق اعلام آژانس بین‌المللی انرژی، تولید غیراوپک ۱.۴ میلیون بشکه در روز به تولید اضافی در سال ۲۰۱۸ خواهد افزود. دورنمای آژانس بین‌المللی انرژی اوپک را برای ادامه کاهش تولید به منظور حمایت از قیمت‌ها تحت فشار قرار خواهد داد.

اوپک و شماری از تولید کنندگان خارج از این سازمان از جمله روسیه به منظور پایان دادن به سال‌ها اشباع عرضه تولیدشان را امسال محدود کرده‌اند. این توافق در مارس سال ۲۰۱۸ به پایان می‌رسد، اما اوپک در ۳۰ نوامبر برای گفت‌وگو درباره سیاست تولید خود دیدار خواهد کرد و انتظار می‌رود با تمدید توافق کاهش تولید موافقت کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۳۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر

امتداد-  کارشناس و فعال بازار طلا با اشاره به افت قابل توجه قیمت طلا و انواع سکه به دلیل کاهش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ ارز در هفته اخیر گفت: تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، محمد کشتی آرای در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: قیمت طلا سکه و ارز در هفته که گذشت سیر نزولی پیدا کرد.

وی گفت: برخلاف هفته قبل که به بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی بالاترین سطح خود رسیده بود، از روز شنبه سیر نزولی قیمت‌ها با توجه به ثباتی که هم در مسائل سیاسی و اقتصادی جهانی پیش آمد و هم در بازار داخلی باعث شد قیمت‌ها سیر نزولی پیدا کند.

کارشناس بازار طلا گفت: قیمت اونس جهانی به بالاترین رقم خود یعنی بالای ۲۴۰۰ دلار رسیده بود اما این هفته با ۷۰ دلار کاهش در آخرین معاملات به ۲۳۲۴ دلار رسید.

کشتی آرای اظهار داشت: قیمت طلا و سکه هم با توجه به کاهش ۷۰ دلاری اونس جهانی و کاهش ۲۵۰۰ تومانی نرخ ارز، با کاهش همراه شد به طوری که در این هفته سکه طرح قدیم با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز در آخرین معاملات ۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله شد.

وی افزود: قیمت سکه طرح جدید با یک میلیون و ۱۳۵۰ هزار تومان کاهش دیروز در آخرین معاملات ۴۲ میلیون تومان معامله شد.

فعال بازار طلا ادامه داد: نیم سکه این هفته با یک میلیون تومان کاهش ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ربع سکه با ۹۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز به ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید. سکه یک گرمی هم با ۳۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز در آخرین معاملات ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.

کشتی آرای گفت: طبیعتاً با کاهش ۷۰ دلاری انس جهانی و کاهش قیمت ارز قیمت طلای آب شده هم کاهش یافت. قیمت هر مثقال طلای آب شده طی هفته اخیر با ۸۷۰ هزار تومان کاهش به ۱۵ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با ۲۰۰ هزار تومان کاهش به ۳ میلیون و ۵۲۸ هزار تومان رسید.

فعال بازار طلا تصریح کرد: البته حباب سکه برخلاف روند نزولی قیمت طلا و سکه با کمی افزایش همراه شد علت آن هم ین بود که سکه‌هایی که بانک مرکزی حراج کرد و تا پیش از این باعث کاهش حباب شده بود، تحویل داده نشد. تحویل نشدن سکه‌های حراج شده باعث افزایش ۶۰۰ هزار تومانی حباب سکه شد و به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

وی همچنین گفت: در مجموع در هفته گذشته با توجه به کاهش هیجانات و التهابات کاذب بازار قیمت‌ها کاهش پیدا کرد و باعث شد معاملات واقعی باشد و می‌توان گفت که داد و ستدها روال عادی خود را پیش گرفت و دیگر شاهد قیمت‌های کاذب و هیجانی نبودیم.

کارشناس بازار طلا اظهار داشت: پیش بینی می‌شود در دو روز آینده با توجه به اینکه امروز جمعه آخرین روز کاری بازارهای جهانی است قیمت‌ها در بازار داخلی در همین محدوده باقی بماند.

کشتی آرای درباره تاثیر حراج‌های سکه بانک مرکزی و عرضه این سکه‌ها در کاهش حباب سکه گفت: از روزی که حراج سکه‌های بانک مرکزی شروع شد حباب سکه کاهش یافت. اما بعد از نوروز با توجه به بودن تقاضا برای خرید سکه و وارد نشدن این سکه‌ها به بازار، باعث رشد حباب سکه شد. اما تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • تولید خودروهای برقی تویوتا استارت نخورد
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • جزئیات مصوبه ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بهای مسکونی
  • کاهش چشمگیر بهای سکه و طلا در یک هفته اخیر