Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی سیرت نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، همزمان با دومین روز از دهه وقف، صبح امروز مورخ ۲۶ آبان ماه، در گفتگوی ویژه قرآنی ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت پیامبر اکرم (ص)، شهادت امام حسن (ع) و حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) و با اشاره به درگذشت خادم القرآن سید مهدی فاطمیان، با بررسی سنت وقف در اسلام، گفت: وقف یکی از سنت‌های حسنه‌ای است که ما از پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصوم (ع) به ارث برده ایم و مشاهده می‌کنیم که در آن دوره نیز خود رسول اکرم (ص) ضمن دعوت امت مسلمان به سنت وقف، خودشان هم موقوفاتی داشتند که در اختیار مسلمانان و اهل بیت (ع) قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه با بیان آثار وقف در تمدن و فرهنگ اسلامی اظهار کرد: با نگاهی به گذشته موقوفاتی را خواهیم دید که تأثیر گرفته از سنت وقف در آن دوران هستند، مانند مساجدی که در سطح جهان و یا در ایران ساخته شده‌اند.

نماینده، ولی فقیه افزود: ما مساجدی داریم که بیش از ۱۰۰۰ سال گذشته ساخته شده‌اند و نشان از تمدن و فرهنگ اسلامی دارند، همچنین بقاع متبرکه و یا امامزادگانی که محل دفن نوادگان رسول الله (ص) هستند.

حجت السلام والمسلمین محمدی با اشاره به اینکه تاثیر وقف در جامعه امروزی بیان کرد: طرح‌هایی مبنی بر اطلاع رسانی و تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف ایجاد شده است که توانسته افزایش چشمگیری در ثبت موقوفات از سال ۱۳۸۹ تا به امروز داشته باشد؛ که این نشان دهنده آن است که مردم بیش از پیش با آن آشنایت پیدا کرده‌اند.

وی عنوان کرد: رسیدن موقوفات به بیش از ۱۵ هزار موقوفه آن حدی است که در توان سازمان اوقاف بوده، اما توان رسانه ها، فضای مجازی و یا کسانی که به اصطلاح منبری در اختیار دارند، بیشتر و بهتر است. چراکه ما اگر بخواهیم فرهنگ سازی وقف را نهادینه کنیم باید بیشتر از امروز کار کنیم.

معرفی واقفین تشویقی برای ایجاد فرهنگ بین مردم است

حجت السلام والمسلمین محمدی، درباره اطلاع رسانی خدمات موقوفات به مردم تصریح کرد: ما موقوفاتی مانند خدمات درمانی، بیمارستان‌ها داریم که به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کنند و نه دکتر‌ها و نه مراجعه کنندگان از این موضوع خبر ندارند. گمنام بودن این افراد دلیل بر این نمی‌شود که درخصوص وقف تبلیغ نکنیم، بلکه قرآن نیز بر ترویج و تبلیغ وقف و صدقه سفارش کرده است. به این دلیل که تبلیغ و معرفی کردن واقفین به نوعی باعث تشویق مردم به وقف و نیز دلگرمی برای ضعفا و مستمندان است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های هنری در​فرهنگ سازی وقف خاطرنشان کرد: ما تقاضا داریم و در اینجا اعلام آمادگی می‌کنیم تا با همراهی اهالی هنر فیلم‌های فاخری، مباحث وقف را ترسیم کنند.

وی با اشاره به شعار «همه واقف باشیم»، توضیح داد: هر شخصی هم می‌تواند به صورت فردی و هم جمعی واقف باشد و ما نیز می‌توانیم فرهنگ وقف را از مدارس به فرزندان خود آموزش بدهیم.

نماینده، ولی فقیه درخصوص اداره و نظارت سازمان اوقاف بر موقوفات کشور تاکید کرد: در اداره موقوفات سازمان اوقاف هیچ دخل و تصرفی ندارد و این تهمت و دروغی است که می‌گویند بعد از وقف دیگر از مالکیت واقف خارج می‌شود، چرا که هر کسی می‌تواند تولیت و نظارت موقوفه خودش را تا زمان حیاتش برعهده داشته باشد و پس از فوتش متولی دیگری را جایگزین کند.

حجت السلام والمسلمین محمدی با اشاره به صحبت‌های روز گذشته آیت الله جوادی آملی گفت: احیای فرهنگ وقف، از جمله سیاست‌های سازمان اوقاف است که منافاتی با احیای موقوفات ندارد. بلکه احیای فرهنگ وقف به این معناست که انسان خود را از خودبینی رها کند و بداند که با وقف اموال خود در دنیا می‌تواند ثواب آن موقوفات را با خود به آخرت ببرد و از آنها استفاده کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۵۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: جریان وقف می‌تواند نمای جدیدی به جامعه دهد و به جهش اقتصادی در کشور کمک می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین نشست هم‌اندیشی و بررسی چالش‌های پیش رو در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان با حضور حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و اساتید علمی در نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد.

رئیس سازمان اوقاف در این نشست طی سخنانی خاطرنشان کرد: فعالیت سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه مولدسازی تنها به ساختمان‌سازی محدود نمی‌شود. بلکه سرمایه‌گذاران باید صبور باشند زیرا در کمیسیون بهره‌وری اقتصادی برنامه‌ها بررسی می‌شود و هر اندازه بتوانیم در وقف حمایت می‌کنیم.

خاموشی با بیان اینکه می‌توان پول عایدات وقف را که ده برابر شده به صندوق دهیم تا این‌ حمایت‌ها توسعه پیدا کند، تصریح کرد: حلقه‌های نیروی انسانی قوی در کشور وجود دارد که به نظر می‌رسد برخی حلقه‌های ضعیف هم در زنجیر وجود دارد و کار ما این است از ضعیف‌ها حمایت کنیم.

 

حضور 39 شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف

 

او با تأکید به حمایت از حلقه‌های ضعیف اظهار داشت: هر کدام از غرفه‌های نمایشگاه اوقاف به این حلقه‌ها توجه می‌کنند. به عنوان مثال در مبحث در آبزی‌پروری درصدد تأمین 20 درصد از خوراک کشور هستیم. این در حالی است که در برخی استان‌ها امکان تولید میلیون‌ها تن تولید دریایی را داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر ارزان‌سازی هزینه‌های درمان برای بیماران، گفت: جریان وقف می‌تواند نمای جدیدی به جامعه دهد و به جهش اقتصادی در کشور کمک می‌کند.

او یادآوری کرد: دانش‌بنیان‌ها طرح تجاری خود را ارائه دهند، ما پس از بررسی‌های کارشناسی لازم و واجد شرایط بودن آنها را حمایت می‌کنیم. 

در این نشست مدیرعامل صندوق پژوهش ماندگار با بیان اینکه این صندوق دومین صندوق از بین 75 صندوق علم و فناوری است، گفت: دو سال و نیم از افتتاح این صندوق می‌گذرد. تاکنون 250 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مستقیم در حوزه دانش‌بنیان‌ها داشته‌ایم.

او با اشاره به اینکه حدود 480 میلیارد تسهیلات پرداخت شد، گفت: امروز دو قرارداد در حوزه دیالیز و کیت تشخیص سرطان منعقد شد.

همچنین مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار  با اشاره به حوزه فعالیت این شرکت در عرصه تکثیر گاوهای پربازده اظهار داشت: این کار در حال حاضر کاری که در کشورهای پیشرفته انجام می‌شود.

او ادامه داد: از  15 سال قبل در این زمینه وارد شدیم و از گاوهای برتر که 40 شاخص دارند تخمک می‌گیریم، لقاح انجام می‌شود و سپس جنین منجمد می‌شود و بعد در رحم قرار می‌گیرد و گوساله متولد می‌شود. از هر گاو در سال 20 گوساله می‌توانیم تولید کنیم.

او با اشاره به نیاز برای سرمایه‌گذار دلسوز اظهار داشت: شرکت فناور برای توسعه نیاز به سرمایه گذار دلسوز دارد و سازمان اوقاف می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده خوبی باشد.

در این نشست همچنین به تولید دو دستگاه درمان سرطان توسط یک شرکت دانش‌بنیان اشاره شد که از سال 95 آغاز به کار کرده اما در زمینه تجاری‌سازی با مشکلات زیاد مواجه بوده و از حمایت سازمان اوقاف برخوردار شد.

بر اساس اظهار مسئولان این شرکت دانش‌بنیان، با حمایت سازمان اوقاف این شرکت طی 5 ماه گذشته به اندازه فعالیت 3 سال پیشرفت داشتند و با وجود اینکه مقاومت حوزه درمان از استفاده از دستگاه‌های داخلی وجود دارد، اما سازمان اوقاف همواره تأکید داشته که این دستگاه‌ها تولید و به بهره‌برداری برسند.

در این نشست همچنین طرح‌های شرکت فعال در حوزه فناوری تولید واکسن مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از جمله چالش‌هایی که در این حوزه مطرح شد این بود که تولید واکسن به صورت سنتی هزینه زیادی داشت و وقت زیادی صرف می‌شد. اما اکنون این شرکت آمادگی تولید واکسن کرونا در سویه‌های جدید را دارد و پیش‌بینی شده تا شش سال آینده برای درمان تمامی انواع سرطان، ژن درمانی صورت پذیرد.

به همین منظور یک پلتفرم چابک طراحی و ساخته شده که انواع محصول در این زمینه را در داخل کشور تولید می‌کند. هرچند فعالان این عرصه نیازمند حمایت هستند و تاکنون سازمان اوقاف حمایت از این شرکت را بر عهده گرفته است.

نکته قابل توجه آن است که این شرکت ظرفیتی دارد که هفتصد نفر از نخبگان می‌توانند مشغول به کار شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • دستاوردهای سازمان اوقاف در مسیر انقلاب اسلامی است
  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور