Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-05@06:25:21 GMT

علت افزایش تعطیلی کارخانه ها

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۶۵۶۱۳

علت افزایش تعطیلی کارخانه ها

استاد و دکترای کارآفرینی و کسب و کار گفت: اینکه بدانیم برای راه اندازی کسب و کار به چه چیزی احتیاج داریم، نیروی انسانی وظیفه اش چه است، تجهیزات مورد نیازمان کدام هستند و یا اینکه کی به سودآوری میرسیم، طرح‌های کسب و کار هستند، اما نوآوری با همه این‌ها تفاوت دارد. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو حسن مرکزی با اشاره به اهمیت نوآوری در یک کسب و کار موفق گفت: نوآوری میتواند در محصول، خدمات، بازار، ساماندهی و منابع یک کار صورت بگیرد، اما نوآوری در مدل طرح آن فعالیت در بالاترین درجه از اهمیت قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع صنایع ما و یا مدل‌های کسب و کار متکی به صنایع، قدیمی شده اند و حتی اگر نوآوری محصول هم انجام بدهیم، موفق نمیشویم، زیرا مدل کسب و کار قدیمی است و نمیتواند نوآوری محصول را به خودش جذب کند.

او ادامه داد: در صورتی که هرچه روی مدل کسب و کار بیشتر کار کنیم، هزینه‌های عملیاتی کاهش پیدا میکند و سودمان بیشتر میشود.

او در ادامه بحث به دیدگاه متخصص این عرصه، اوستروالدر پرداخت و گفت: هستی شناسی مدل کسب و کار از دیدگاه این کارشناس به چهار شاخه مدیریت زیرساخت، ارتباط با مشتری، نوآوری در محصول و جنبه‌های مالی محدود میشود که این چهار شاخه، برداشت کاملی از شرکت به شما میدهد.
وی ادامه داد: در حقیقت شما با مدل کسب و کار وارد بازار میشوید نه نوآوری در کسب و کار؛ مدل کسب و کار، ترکیبی از مدل استراتژیک و فرایندهای کارآفرینانه است.
دکتر حسن مرکزی در ادامه کارگاه، چند عنصر را به عنوان سنگ بنای مدل کسب و کار عنوان کرد و گفت: پیشنهادات ارزشی، مشتریان هدف، کانال‌های توزیع، روابط، پیکربندی ارزش، شایستگی محوری و شبکه شرکا از عناصر یک نوآوری به شمار میروند.

وی ادامه داد: فکر میکنید چرا تعطیلی کارخانه‌ها رو به افزایش است؟ واقعیت این است که این موضوع تقصیر دولت نیست و به قدیمی بودن آن صنعت و کارخانه برمیگردد. در واقع آن‌ها پیر شده اند در صورتی که باید بتوانند به رقابت با دیگران بپردازند. در اینجا چیزی که میتواند نجات دهنده آن شرکت و یا کارخانه باشد، یک نوآوری است.
او با مقایسه دو مدل قدیمی صنعت نشر با یک مدل جدید، این موضوع را ادامه داد و گفت: برای مثال در مدل قدیمی، فکری برای ارتباط با مخاطب نشده است، اما در مدل جدید، صفحه‌ای جداگانه برای این کار در نظر گرفته اند. از نظر ساختار هزینه هم در مدل قدیمی، نشر و بازاریابی صورت میگرفت، اما در مدل جدید، مدیریت و توسعه پلت فرم رخ خواهد داد.
او افزود: هر اتفاقی که بیرون از شرکت میافتد، در مدل شما تاثیرگذار است. برای همین تغییر مدل کسب و کار خیلی کمک کننده است. طول عمر شرکت‌ها در کل دنیا کاهش پیدا کرده است؛ زیرا آن‌ها آماده انعطاف نبوده اند و مجبور به تحمل شکست شده اند.
وی تصریح کرد: حالا فکر میکنید که آیا این حرف ها، قابلیت عملیاتی شدن دارند؟ باید بگوییم بله، زیرا متودهای استاندارد قابل اجرایی برایش تعریف شده است.

این دکترای کارآفرینی در ادامه کارگاه، به عوامل ضرورت تغییر مدل کسب و کار اشاره کرد و گفت: عوامل وجود دارد که ایت تغییر را توجیه میند، از جگله تغییرات برق آسای محیط کسب و کار یا عدم اطمینان محیطی، تغییر روند‌ها و پارادایم‌های حاکم بر فضای کسب و کار، ضرورت مزیت رقابتی پایدار، کمبود منابع و بودجه و وجود چشم انداز توسعه سازمان.

او ادامه داد: در حقیقت، نوآوری مدل کسب و کار، مفهومی فراتر از محصول یا خدمات و یا حتی استراتژی است. نوآوری کسب و کار وقتی موفق است که حداقل دو یا سه عنصرش بازسازی شود. این کار به بینشی زیرکانه نیاز دارد که میتواند نوآوری را به فعالیتی قابل اتکا تبدیل میکند که میتواند به صورت نظام مند، بررسی یا اجرا شود. در واقع ما در نوآوری، یک مدل کسب و کار جدید را جایگزین قبلی میکنیم.

وی به دلایل استفاده از نوآوری در کسب و کار اشاره کرد و گفت: کاهش سهم سرکت‌ها از بازار، برخوردار نبودن فعالیت‌ها از رشد کافی و برآورده شدن نیاز‌ها به مقدار کافی از جمله این دلایل هستند.

او تصریح کرد: بسیاری از مدیران موفق معتقد هستند که نوآوری در مدل از نوآوری در محصول بسیار ارزشمندتر است و توصیه میکنند که وقت گذاشتن بر روی نوآوری در مدل نتیجه بهتری از ایجاد محصولات جدید خواهد داشت.

حسن مرکزی ادامه داد: مدل کسب و کار، یک دارایی راهبردی برای پیشرفت و موفقیت محسوب میشود؛ ممکن است کسانی باشند که بتوانند یک محصول یا یک مهندس را بدزدند، اما مدل کسب و کار همان فوت کوزه گری شما است که قابل دزدیدن نیست و جزو دارایی‌های مطمئن محسوب میشود.

او در ادامه کارگاه به انواع نوآوری در مدل کسب و کار اشاره کرد و گفت: تعدیل مدل کسب و کار، تکامل آن، اتخاذ و در نهایت بازطراحی مدل‌های کسب و کار، از انواع این مدل‌ها هستند.
استاد کارگاه نوآوری در مدل‌های کسب و کار، به ذکر فرایندهای این فعالیت پرداخت و گفت: بررسی مدل کسب و کار غالب، به چالش کشیدن ایده‌ها و عقاید موجود، دیدن از دریچه‌ای نو و توسعه مدل کسب و کار جدید، از راه‌های انجام این فرایند هستند که میتوانند میزان موفقیت شما را افزایش بدهند.
وی در پایان این کارگاه به یک فرمول کلی از مدل‌های نوآوری در کسب و کار اشاره کرد و گفت: کافی است که شما مدل شرکت را به دست بیاورید، آن را به چالش بکشید، پیشنهاد بدهید و در نهایت به مرحله اجرا برسانید.

شایان ذکر است، یازدهمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال، از تاریخ ۲۰ لغایت ۲۶ آبان ماه، در محل مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۵۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟

محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی در خصوص اقداماتی که دولت سیزدهم و وزارت نفت در خصوص افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی به اجرا گذاشته اند، به خبرنگار قدس تصریح کرد: دیپلماسی انرژی یکی از نقاط قوت کشور ما محسوب می شود. وابسته کردن کشورهای همسایه به لحاظ انرژی به خودمان، از ابعاد مختلفی برایمان نفع دارد.

وی ادامه داد: افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی و به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی در منطقه باعث بالا رفتن سطح درآمدهای ارزی کشورها، وابستگی دیگران به ما و تقویت جایگاه مان در منطقه می شود. از آنجائیکه گاز خاصیت تحریم پذیری کمتری دارد، گسترش روابط گازی کشور با همسایگان می تواند بسیار موثر باشد.

استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور  برایمان مزیت بالایی دارد

این کارشناس انرژی توضیح داد: افزایش تعاملات در منطقه در حوزه گازی به درستی در دستور کار قرار گرفته است. از آنجائیکه ما خودمان با موضوع ناترازی گاز روبرو هستیم، دولت باید به فکر واردات گاز نیز باشد. گفته می شود که خط لوله گازی ایران و ترکمنستان از ظرفیت 40 میلیون متر مکعبی در روز برخوردار است. باید گزینه های جذابی پیش روی عشق آباد قرار دهیم که به جای صادرات گاز به چین، بخشی از آن را در حد ظرفیت خط لوله موجود در اختیار ما قرار دهد.

قدیری گفت: استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور و همچنین ارائه این گاز به نیروگاه ها و جلوگیری از سوزاندن گازوئیل برایمان مزیت بالایی دارد.

دریافت نفت کوره به جای وجوهات صادرات گاز به عراق روشی است که باید ادامه پیدا کند

وی ادامه داد: در ارتباط با عراق نیز سیاست های خوبی در زمینه انرژی به اجرا گذاشته شد. به ویژه دریافت نفت کوره به جای وجوهات مربوط به صادرات گاز به این کشور روش مناسبی است که باید ادامه پیدا کند. این ماده کاملاً نقد شونده است و قابل تحریم نیست. به طور کلی، تهاتر چاره اندیشی مناسبی است که در دستور کار قرار دادیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دیپلماسی انرژی دولت فعلی نسبت به دولت قبل بهبود یافته است. به ویژه اقداماتی که در ارتباط با ترکیه، عراق، پاکستان و ترکمنستان به منظور گسترش روابط در حوزه انرژی انجام داده ایم، قابل قبول است. اما این حد از اقدامات هنوز کافی نیست و نیاز است بر فعالیت های خودمان در این حوزه ها اضافه کنیم.

گفتنی است، وزارت نفت طی سال های اخیر و به ویژه بعد از اعمال تحریم های همه جانبه علیه صنایع نفت و گاز کشور، نقش مهم و موثری در حوزه خنثی سازی تحریم ها برعهده داشته است. افزایش تعاملات با کشورهای همسایه و رایزنی برای برقراری روابط گسترده تر در حوزه انرژی نیز از جمله راهکارهای پیش رو برای بی اثر کردن تحریم هاست.

دولت فعلی به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات و امید داشتن به رفع تحریم ها، درصدد خنثی سازی تحریم ها برآمد. در این راستا، سیاست هایی به اجرا گذاشته شد. استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور، توسعه زنجیره ارزش محصولات، عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و صدور خدمات فنی و مهندسی از جمله این سیاست ها هستند.

در ادامه سیاست های اعمالی به منظور خنثی سازی تحریم ها، وزارت نفت دیپلماسی فعال انرژی را در پیش گرفته است. در این چارچوب، افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.به زعم کارشناسان، افزایش روابط با کشورهای همسایه نه تنها به لحاظ اقتصادی برای طرف های درگیر رابطه سودمند است، بلکه به لحاظ تأمین امنیت منطقه نیز به نفع تمامی کشورهای منطقه است. از سوی دیگر، وابسته کردن کشورهای دیگر به خودمان، در راستای تأمین منافع ملی ماست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • گزارش تصویری | تشییع شهید گمنام در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • افزایش شمار جان باختگان بارندگی شدید در برزیل
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ |برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • تویسرکان پیشتاز کشت کلزا در استان همدان
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد