Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردبیل - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل گفت: برای حفاظت از محیط زیست و اثر طبیعی ملی سبلان ضروری است مدیریت این کوه یکپارچه شود.

جعفر فهیمی روز شنبه در جلسه کارگروه بین بخشی طرح مدیریت سبلان افزود: حفاظت و مدیریت سبلان و پیشگیری و ممانعت از تخریب ، آلودگی محیط زیست و حفظ تنوع زیستی آن، بدون مشارکت دستگاه های متولی و جوامع عشایری و تدوین طرح های تحقیقاتی و پژوهشی لازم موثر واقع نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: حافظان و مدیران اصلی محیط زیست سبلان جوامع روستایی و عشایری منطقه هستند و نقش دستگاه های متولی در مدیریت سبلان هدایت و راهبری بهره برداران واقعی از آن به منظور حفظ و حراست از این اثر طبیعی برای نسل های بعدی است.
رئیس کارگروه بین بخشی طرح مدیریت سبلان همچنین خواستار آسیب شناسی و ارائه راهکارهای لازم با مشارکت و همراهی دستگاه های متولی در مدیریت و حفاظت از اثر طبیعی ملی سبلان شد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط یست استان اردبیل، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل هم در این نشست گفت: کوه سبلان از ارتفاع سه هزار و 600 متر به بالا به عنوان یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست تحت عنوان 'اثر طبیعی ملی سبلان' در شورای عالی محیط زیست به تصویب رسیده است.
محمد خداپرست افزود: همسو کردن فعالیت های دستگاههای متولی در راستای مدیریت یکپارچه زیست بومی منطقه بر اساس مطالعه طرح تفصیلی - اجرایی اثر طبیعی ملی سبلان ضروری است.
وی حفاظت از تنوع زیستی منطقه، دستیابی به یک رویکرد همه سونگر کاربردی و پویا به منظور حفظ و نگهداری منابع اکولوژیک و بهره برداری خردمندانه از منابع، جلب مشارکت در اجرای برنامه های طرح مدیریت مناطق و همسو نمودن فعالیت ها را در راستای مدیریت یکپارچه زیست بومی در چارچوب قوانین، مقررات و ضوابط را از اهداف و برنامه های طرح مدیریت سبلان برشمرد.
او افزود: با ارائه برنامه ها و پیشنهادات دستگاههای اجرایی استان بر اساس اهداف و برنامه های طرح مطالعه سبلان حفاظت و بهره برداری پایدار از سبلان موثر واقع خواهد شد.
قله سبلان با ارتفاع 4811 متر در استان اردبیل واقع شده و هر سال در فصل های مختلف میزبان انبوه کوهنوردانی است که از سراسر کشور به دومین کوه مرتفع کشور صعود کرده و از زیبایی های آن لذت می برند.
سالانه بین 80 تا 100 هزار کوهنورد از مناطق مختلف کشور و برخی از کشورهای خارجی به قله 4811 متری سبلان صعود می کنند.
تعدادی از کوهنوردان به دلیل نا آشنایی به مسیر رفت و برگشت به قله سبلان دچار حوادث مختلفی می شوند که در برخی از موارد حتی منجر به قطع عضو یا فوت شخص کوهنورد نیز می شود.
قله سبلان در جنوب مشگین شهر واقع شده و دارای سه پناهگاه در اضلاع مختلف است.
شهرستان مشگین شهر در 90 کیلومتری شمال غربی اردبیل قرار دارد.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده:عارف شیرزاد
6018/ 1257

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۷۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی

ایسنا/مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: جمع‌آوری و ساماندهی حدود ۹۰ تن زباله و نخاله، دستاورد اجرای پویش «مسیر سبز- ایران پاک» از اسفند ۱۴۰۲ تا فروردین ۱۴۰۳ در استان بوده و تداوم چنین طرح‌هایی، راهکار مناسبی جهت یادآوری و جلب همکاری همگانی برای حفاظت از محیط زیست است.

یوسف یوسفی در جمع خبرنگاران افزود: در بازه زمانی یک ماهه با مشارکت دستگاه‌های متولی و گروه‌های خودجوش مردمی، در طرح ملی «مسیر سبز- ایران پاک» ۴۸۰ هکتار از اراضی استان پاکسازی و حدود ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی جمع‌آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شد.

وی بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی مسیر سبز - ایران پاک  را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، بویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، مناطق روستایی و تفرجگاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران ۳۱ استان کشور ابلاغ کرد.

یوسفی اظهار کرد: ابلاغ این طرح راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور است تا علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

به گفته وی، طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها ‌مصوب ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۳ مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و در خارج از حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها بر عهده بخشداری‌هاست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت یکپارچه‌سازی مدیریت سد و کانال در اردبیل
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند