Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - رییسان جمهوری اسلامی ایران ، روسیه و ترکیه اول آذرماه در شهرسوچی روسیه گرد هم می آیند تا به عنوان کشورهای ضامن روند صلح در سوریه درباره راه حل های این بحران گفت وگو کنند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، ولادیمیر پوتین هفته آینده در سوچی میزبان دو همتای ایرانی و ترکیه ای خود خواهد بود تا در نشستی درباره آینده سوریه و یافتن راه حل سیاسی برای بحران این کشور تصمیم بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این نشست قرار است در اقامتگاه رسمی ولادیمیر پوتین در سوچی برگزار شود.
دکتر حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان سران سه کشور حامی روند صلح آستانه در شهر سوچی همچنین درباره شرایط منطقه و گام های لازم برای کاهش خشونت در آن بویژه در سوریه، ارسال کمک های انسانی به این کشور و سهم کشورهای ضامن روند صلح آستانه در مذاکرات ژنو برای حل مسائل سوریه مذاکره می کنند.
روسیه، ترکیه و ایران کشورهای ضامن روند حل و فصل سیاسی بحران سوریه و برقراری ثبات و امنیت در این کشور هستند.
بکر بوزداغ سخنگوی دولت ترکیه پنج شنبه گذشته گفت که رجب طیب اردوغان رییس‌جمهوری این کشور مذاکرات مهمی با ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه و حسن روحانی رییس‌جمهوری ایران درباره روند نشست آستانه درمورد سوریه، برگزار می کند.
براساس اظهارات وی در این نشست درباره آخرین تحولات مربوط به منطقه و سوریه گفت‌وگو می کنند.
از سوی دیگر ولادمیر جباروف معاون اول رییس کمیته امور بین‌الملل شورای فدرال روسیه گفت که در این نشست درباره اقدامات آمریکا در سوریه و اتخاذ موضعی‌ یکپارچه در قبال این موضوع رایزنی می شود.
وزیران خارجه روسیه ، ایران وترکیه 30 آذرماه سال گذشته در مسکو گرد هم آمدند و از احیای مذاکرات صلح سوریه حمایت و هر سه کشور اعلام آمادگی کردند تا برای رسیدن به توافقی درباره بحران سوریه بین بشار اسد و مخالفان او میانجیگری کنند.
وزیران خارجه سه کشور در پایان این نشست بیانیه مشترکی را صادرکردند که در آن براستقلال و تمامیت ارضی سوریه به عنوان کشوری چندنژادی، چندمذهبی، غیرفرقه‌ای، دموکراتیک و ضرورت یافتن راه حل سیاسی تاکیده شده بود.
همچنین استقبال از «تلا‌ش‌های مشترک در حلب شرقی» برای تخلیه غیرنظامیان و خروج مخالفان مسلح و تاکید بر ضرورت گسترش آتش‌بس و تسهیل دسترسی به کمک‌های بشردوستانه وپشتیبانی از توافق احتمالی بین دولت سوریه و مخالفان منظور شده بود .
در این بیانیه مشترک پیشنهاد قزاقستان به عنوان میزبان دور بعدی مذاکرات صلح سوریه و تاکید بر ادامه «مبارزه مشترک با داعش و جبهه نصرت» و تفکیک بین آنها با مخالفان مسلح نیز قید شده بود.
از دی ماه سال گذشته تاکنون هفت دور مذاکرات سوریه در آستانه پایتخت قزاقستان با سرپرستی ایران، روسیه و ترکیه آغاز و با تداوم آن صلح و ثبات به مناطق مختلف سوریه راه یافته و با توافق برای ایجاد چهار منطقه کاهش تنش در این کشور، روند برقراری صلح سرعت بیشتری یافته است.
در گفت و گوهای آستانه هفت موضوع مانند نادیده گرفتن آتش بس و تلاش برای تقویت آن، کاهش تنش ها به ویژه در ادلب و بررسی پرونده های مربوط به اسیران، زندانیان و آینده روند سیاسی سوریه مورد بررسی قرار گرفت.
رییسان جمهوری ایران و روسیه در فروردین ماه سال جاری و همزمان با حمله موشکی آمریکا به سوریه درتماس تلفنی این اقدام آمریکا را تجاوزکارانه، ‏خلاف حقوق بین‌المللی و منشور ملل متحد و تنها کمک به تروریست‌ها دانستند.
روحانی با یادآوری این که «معتقدیم راه حل سوریه همچنان راه حل سیاسی و نه نظامی است» و ‏با بیان آمادگی تهران برای همفکری، هماهنگی و همکاری با مسکو در مبارزه علیه تروریست ها ‏افزود: حمله اخیر آمریکا ، ضمن ایجاد شکاف میان کشورها در مبارزه با تروریسم ، مسیر مذاکرات ‏سیاسی در سوریه را نیز به سمت نظامی سوق می دهد و در چنین فضایی ، تقویت همکاری ها میان ‏ایران ، روسیه و سوریه در مقابله با خشونت و ترور ضروری است.‏
ولادمیر پوتین رییس جمهوری روسیه نیز در این تماس تلفنی، حمله آمریکا به سوریه را به عنوان یک اقدام ‏تجاوزکارانه محکوم کرد و گفت: این حرکت غیر قابل قبول و تلاشی برای حمایت از تروریست ها بود.‏
سیام* 1053**1336
خبرنگار:حمید شریفی کیا**انتشار:مهرنوش خانزائی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۱۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲

محمدصادق مهرجو گفت: تحریم‌های آمریکا در مقطع زمانی کنونی خیلی جدی دنبال نخواهد شد و صادرات نفت خام ما را خیلی با چالش مواجه نمی‌کند. روند تولید نفت خام در سال جدید افزایشی خواهد بود و متعاقب آن، صادرات ما هم در سطح فعلی حفظ خواهد شد

محمدصادق مهرجو، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: به طور متوسط ایران در سال ۱۴۰۲، روزانه ۳.۲ میلیون بشکه نفت خام تولید کرده است که از این میزان، روزانه یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه به سمت پالایشگاه‌های داخلی ارسال و مابقی برای صادرات در دسترس بوده است. یعنی ما به طور متوسط روزانه یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام برای صادرات داشتیم. عمده صادرات ما نیز به پالایشگاه‌های چین و هند انجام می‌شد.

 

وی ادامه داد: در این بین، راه‌های صادرات نفت خام به بازار‌های آسیا مجددا احیا شد و نیاز کشور‌های بزرگ و واردکننده نفت خام مانند چین و هند را تامین کرد؛ به خصوص کشور چین که به دلیل چشم‌انداز مثبت اقتصادی، بعد از پاندمی کرونا قصد افزایش واردات نفت خام و افزایش ظرفیت‌های پالایشی را دارد.

 

مهرجو درخصوص نیاز وارداتی کشور چین توضیح داد: اگر تولید روزانه نفت خام چین را به طور متوسط ۴.۲ میلیون بشکه و ظرفیت پالایشی این کشور را ۱۹.۵ میلیون بشکه در نظر بگیریم، چین روزانه نیاز به واردات ۱۵ میلیون بشکه نفت خام دارد که با توجه به تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه صادرات نفت خام روسیه و تخفیف‌هایی که این کشور مجبور است برای فروش نفت خام خود بدهد، بخش عمده‌ای از واردات نفت خام چین را به خودش اختصاص می‌دهد.

 

وی افزود: البته تخفیف‌های ایران با توجه کیفیت بالاتر نفت خام صادراتی ما نسبت به نفت خام روسیه، به مراتب کمتر است. از طرفی ما رقیب دیگری، چون عراق داریم که مانع تحریمی برای فروش نفت خام خود ندارد و البته تخفیفی هم بابت فروش، پرداخت نمی‌کند. از آنجا که نوع نگاه چینی‌ها و هندی‌ها به بازار واردات نفت خام صرفا استفاده از موقعیت کنونی برای تامین بیشتر و ارزان‌تر نفت خام پالایشگاه است، لذا چشم‌پوشی از این موقعیت که به سبب تحریم فروش نفت خام ایران و روسیه، فراهم کرده بسیار سخت است. به همین علت به نظر می‌رسد میزان سودی که پالایشگاه‌های نفت خام چین و هند ناشی از واردات نفت خام تخفیف‌دار ایران و روسیه (مخصوصا تخفیف‌های روسیه) دریافت می‌کند، باعث می‌شود که بتوانند ریسک‌های وارداتی را تحمل کنند و از این سود قابل توجه، صرف نظر نکنند.

 

این کارشناس انرژی عنوان کرد: بر اساس خبر‌هایی که وجود دارد، حتی پالایشگاه‌های نفت خام اروپایی که قبل از تحریم‌های روسیه و سقف قیمتی اعمال شده، مقصد اصلی صادرات نفت خام این کشور بوده‌اند همچنان نتوانستند از واردات نفت خام این کشور علی رغم تحریم‌های اعمال شده اتحادیه اروپا، چشم پوشی کنند و همچنان از طریق واسطه‌های خودشان واردات نفت خام تخفیف دار روسیه را ادامه می‌دهند. این سود آنقدر زیاد است که توجه شرکت‌های نفتی اروپایی را به خودش جلب کرده و این شرکت‌ها از طریق شرکت‌های کوچک واسطه‌ای، در زمینه واردات و معامله‌های محموله‌های نفت خام فعال هستند.

 

مهرجو با اشاره به اینکه امسال در آمریکا انتخابات برگزار خواهد شد و برای حزب دموکرات و رئیس جمهور فعلی آمریکا عدم افزایش قیمت‌های فرآورده‌های نفتی در بازار آمریکا، یکی از هدف‌های اصلی است، گفت: آمریکایی‌ها سعی می‌کنند علی رغم اعلام رسمی تحریم‌ها، در عمل سختگیری زیادی را برای تجارت کشور‌های تحت تحریم (حداقل تا موعد انتخابات) نداشته باشند تا کمبود عرضه در بازار نفت خام به خصوص باعث تلاطم قیمتی در بازار آمریکا نشود.

 

وی ادامه داد: از مجموع این صحبت‌ها می‌توان نتیجه گرفت که تحریم‌های آمریکا در مقطع زمانی کنونی (حداقل تا زمان انتخابات آمریکا) خیلی جدی دنبال نخواهد شد و صادرات نفت خام ما را خیلی با چالش مواجه نمی‌کند. روند تولید نفت خام در سال جدید افزایشی خواهد بود و متعاقب آن، صادرات ما هم در سطح فعلی حفظ خواهد شد و اگر چالشی از ناحیه تحریم برای صادرات ما بوجود بیاید قابل توجه نخواهد بود.

 

این کارشناس انرژی درمورد نگاه چین به کشور‌های تامین کننده نفت خام گفت: نحوه برخورد چین با توجه به سابقه و نوع نگاه اقتصادی که دارد، تغییر به‌خصوصی نخواهد کرد؛ چون نگاه چین به کشور‌های تامین کننده نفت خام، یک نگاه مقطعی نیست و تمایل دارد که روابط خود را با تمامی صادر کنندگان حفظ کند و البته در سبد انرژی خود، انواع نفت خام وارداتی با مشخصات مختلف داشته باشد.

 

مهرجو در پایان اضافه کرد: چین رابطه خوبی با عمده صادرکنندگان نفت خام در آسیا از جمله عربستان و عراق و کویت دارد و بعد از تحریم‌ها هم در قالب قرارداد ۲۵ ساله ایران، رابطه خوب و پایداری با ما برقرار کرده است. قطعا حفظ این رابطه هم به نفع آنهاست و هم قابل چشم پوشی نیست. با توجه به تخفیف‌هایی که ما برای نفت خام خود درنظر داریم، سود بیشتری هم از واردات نفت خام ما نسبت به واردات از عربستان و عراق خواهد برد؛ لذا با توجه به احتمال اعمال تحریم‌های جدید آمریکا، فکر می‌کنم که تنها خریداران ما در شرکت‌های چینی میزان چانه زنی شان را بیشتر خواهند کرد به بهانه اعمال تحریم‌های احتمالی، ولی صرف نظر کردن و یا کاهش نفت خام از ایران، بسیار بعید به نظر می‌رسد، چون هر دو طرف (هم ایران و هم چین) از این شراکت سود خواهند برد.

دیگر خبرها

  • «پوتین» ماه می به چین سفر می‌کند
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • خون شهدا ضامن بقای انقلاب اسلامی است
  • حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • پوتین: تروریسم یکی از جدی ترین تهدیدات قرن بیست و یکم است
  • پوتین با هوش مصنوعی بازیگر فیلم زندگینامه خودش شد (+عکس)
  • پوتین: روش های تروریست ها روز به روز پیچیده تر و وحشیانه تر می شود
  • نخست وزیر انگلیس: پیروزی پوتین امنیت تمام اروپا را تهدید خواهد کرد
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲