Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: در نگاه امام رضا(ع) مهدویت و انتظار پیوندی دوسویه دارند؛ حضرت(ع) در تبیین مفهوم انتظار اهتمام ویژه ای داشته اند و جایگاه انتظار را جایگاه شهادت در کنار نبی مکرم اسلام (ص) آن هم در جنگ بدر معرفی می کنند.

حجت‌الاسلام علی حیدری، مدیر آموزش مرکز تخصصی مهدویت در گفت‌وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان درباره مهدویت در آموزه های امام رضا (ع)، اظهار کرد: یکی از تکالیف و وظایف منتظران بعد از مرحله شناخت و معرفت نسبت به امام عصر (ع)، محبت نسبت به ایشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی به روایات می‌نگریم اهمیت این بحث بیشتر نمودار می شود. به عنوان نمونه طبیعی است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) باید نکات کلیدی مطرح شود و این در حالی است که یکی از موارد مطرح شده در این شب، نشان دادن نور حضرت مهدی (ع) از سوی خداوند متعال به پیامبر صلوات الله علیه وآله بوده که حضرت حق خطاب به رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند: «ای محمد (ص) دوست بدار مهدی را که من نیز او و دوستداران او را دوست دارم». بنابراین، خداوند متعال ملاک ِمحبت ِعالم را محبت امام مهدی (ع) تعریف می کند.

 

نام بردن از حضرت مهدی (عج) در واقعه غدیر

وی افزود: در طول تاریخ نیز در جریان‌های مهمی این مسئله مطرح شده است به عنوان مثال در جریان غدیرخم، در اصل واقعه در بیعت با امیرالمؤمنین (ع) شکل می‌گیرد اما یکی از نکات کلیدی که در جریان آن مطرح می‌شود نام بردن از حضرت مهدی (ع) است و 25 جمله در وصف آن حضرت(عج) مطرح شده است. در کتاب «منتخب‌الاثر» آیت‌الله صافی نیز همین رویه را از اهل بیت (ع) مشاهده می‌کنیم. به عنوان نمونه روایت مشهوری وجود دارد که جابربن عبدالله انصاری از اصحاب رسول خدا (ص) به محضر امام باقر (ع) آمد و بعد از ابلاغ سلام پیامبر(ص) به امام عرض کرد: «رسول خدا (ص) به من فرمودند که مهدی (ع) از نسل شما است.» از این روایت برمی آید که آن زمان که جابر به محضر رسول خدا (ص) شرفیاب شده حضرت چند جمله به او فرموده‌اند و یکی از این جملات درباره امام مهدی (ع) بوده است.

 

مدیر آموزش مرکز تخصصی مهدویت خاطرنشان کرد: در زمان حضرت ثامن‌الحجج (ع) نیز وقتی دعبل آن شعر مشهور را خواند تا به نام امام مهدی (ع) رسید (روایت دارد) که حضرت ثامن الحجج (ع) گریه کردند و فرمودند: «ای دعبل! این جملات را روح‌القدس بر زبان تو جاری کرد.» محبت و مودت و عشق به امام عصر (ع) در میان اهل بیت بسیار ارزشمند بوده و لذا می‌بینیم که امام رضا (ع) در مقابل شعر دعبل لباسی را به عنوان هدیه به او عنایت کرده و می فرمایند: « ای دعبل! این لباس، لباسی معمولی نیست، من با آن یک میلیون رکعت نماز خوانده و هزار ختم قرآن داشته ام و ... اما آنها را به تو هدیه می‌کنم.» دلیل چنین عنایتی و دادن چنین هدیه باارزشی به دعبل این است که محبت و مودت مهدی امت (ع) از جایگاه ویژه ای نزد اهل بیت(ع) برخوردار بود.

 

حجت‌الاسلام حیدری با اشاره به روایات مهدوی امام رضا (ع) گفت: در آموزه های رضوی درباره مهدویت روایات متعددی ذکر شده (همچنین از سایر حضرات معصومین علیهم السلام) که دستمایه ای ارزشمند و آموزنده نه تنها برای شیعیان بلکه برای همه مسلمانان و فراتر از آن برای همه انسان های حقیقت طلب است. در چشم انداز اندیشه رضوی پس از رحلت نبی مکرم اسلام (ص) زنجیره حجت های الهی در ساختار نظام امامت نمود می یابد که خدای متعال با ارزانی داشتن آن نعمت خود را بر امت اسلام به اتمام ‌رساند.

 

 جهان‌شمول بودن اندیشه مهدویت در نگاه امام رضا (ع)

وی افزود: از نگاه امام رضا (ع) چند نکته قابل تأمل است، نخست اینکه در اندیشه رضوی گستره تاریخ، به جهت حضور دائمی حجت الهی، در جهت ربوبیت الهی است. چنانکه حضرت(ع) در روایتی می فرمایند: «اگر زمین به اندازه یک چشم برهم زدن از حجت خدا خالی شود زمین اهل خود را فرو خواهد برد» یعنی اگر حجت خدا روی زمین نباشد (العیاذ بالله) دیگر حیاتی امکان پذیر نخواهد بود. از این فرمایش حضرت(ع) نتیجه می گیریم که اصولا فلسفه و هدفِ آفرینش، حجت های الهی هستند که در زمان حاضر وجود نازنین حضرت بقیه الله(عج) است.

 

مدیر آموزش مرکز تخصصی مهدویت در ادامه ابراز کرد: مطلب دوم این است که در نگاه امام رضا (ع) مهدویت و انتظار پیوندی دوسویه با هم دارند. حضرت(ع) در تبیین مفهوم انتظار اهتمام ویژه ای داشته اند. در میراث غنی روایی شیعه با احادیث زیبایی از امام رضا (ع) مواجه می‌شویم که حضرت رضا(ع) جایگاه انتظار را جایگاه شهادت در کنار نبی مکرم اسلام (ص) آن هم در جنگ بدر عنوان می کنند و روایت چنین نقل می کند که کسی که منتظر امام زمان (عج) است و چشم به راه اوست اگر در چنین حالتی از دنیا برود مانند کسی است که در جنگ بدر همراه رسول خدا(ص) به شهادت رسیده است.

 

این محقق و پژوهشگر مهدوی ادامه داد: مسئله دیگر جهان‌شمولی اندیشه مهدویت در نگاه امام رضا(ع) است. آموزه مهدویت از نگاه ایشان به یک قوم، گروه، نژاد یا کشور یا زبان خاصی منحصر نمی شود بلکه این اندیشه تامین‌کننده رستگاری و شادکامی برای همه جهانیان است. روایات رضوی گویای جهان‌شمولی آموزه مهدویت است در حالی که در سایر نظریه ها چنین چیزی را نمی بینیم و تنها گروه یا طبقه خاصی مدنظر قرار دارد به عنوان مثال مارکس فقط طبقه کارگر را می‌بیند، هگل فقط نژاد برتر آلمانی را مدنظر دارد، یهود فقط قوم برگزیده بنی اسراییل را و فوکویاما تنها جهان غرب را مورد اعتنا می‌دانند.

 

حیدری تصریح کرد: در اندیشه رضوی عدالت مهم‌ترین شاخصه حکومت مهدوی و رکن اساسی آن به شمار می‌رود به گونه‌ای که حضرت در طرح دادگری امام مهدی (ع) می فرماید: «مهدی (ع) زمین را آکنده از عدل و داد می‌کند چنان که از ظلم و ستم مالامال شده است». بر اساس این کلام نورانی امام رضا (ع) قیام حضرت مهدی (ع) در سطح کلان رخ می‌دهد و نجات‌بخشی آن حضرت جمعی است. مهم‌ترین برنامه آن حضرت طبق اندیشه رضوی بر پایه عدالت در کل عالم بشریت است، پس رسالت موعود شیعی اجتماعی است نه فردی!! برخلاف نظریه ها و مکاتبی که به آنها اشاره شد. امام رضا (ع) با تاکید در این باره می فرماید: «آنگاه که امام مهدی (ع) قیام کند زمین به نور او روشن می گردد و او ترازوی امامت را در میان مردم قرار می دهد.» 

 

وی گفت: نکته دیگر، ویژگی منحصر به فرد منجی اسلام است و امام رضا (ع) در این باره می فرماید اسلام به معنای شیعی تنها مکتب و مذهبی است که منجی و موعود آن زنده و عینی است. در نگاه شیعه از فرمایشات حضرت ثامن الحجج (ع) این نتیجه گرفته می شود که مکتب شیعه مانند سایر مکاتب و ادیان نیست که به آینده ای نامعلوم واگذار شده باشد به عنوان مثال منجی ای که در زرتشت وجود دارد به آینده موکول شده یا حتی مهدی در عقیده اهل سنت که معتقدند در آخرالزمان متولد خواهد شد یا مسیحا که در کتاب عهدین آمده همین وضعیت را دارد. در هیچ یک از این آیین ها منجی به صورت عینی وجود ندارد بلکه به غیر از اسلام در سایر مکاتب و ادیان منجی یک مفهوم ذهنی و ایده آل بیشتر نیست.

 

این فعال مهدوی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: از نگاه اسلام و اندیشه رضوی منجی و موعود، شخصی و متعین است. یعنی زنده است و ما با او زندگی می کنیم، نفس می کشیم و.. او کسی نیست جز فرزند امام عسکری(ع). از این رو امام رضا (ع) نسبت به تبارشناسی و ابهام زدایی از نَسَب امام مهدی (ع) اهتمام ویژه ای دارند و او را چهارمین فرزند بعد از خود دانسته و تاکید می کنند او فرزند امام حسن عسکری(ع) است.

 

حیدری در پایان خاطرنشان کرد: ویژگی منحصر به فرد منجی در تشیع در این جملات خلاصه می شود که امام(عج) در بین مردم حضور دارد و مسئله غیبت و مهدویت در امامیه تفکیک‌ناپذیر است.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۱۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، امام جمعه اهل سنت شهر سیجوال، گفت: امروز سپاه پاسداران بعد از عملیات وعده صادق قدرت و ابهتی برای ایران اسلامی به ارمغان آورد که سایر کشورها و حتی ابرقدرت ها فهمیدند نباید ضربه ای به آن وارد کنند.
 
آخوند «یوسف ایری» در نماز جمعه این هفته مسجد جامع ابوحنیفه شهر سیجوال با اشاره به عظمت کار دلاورمردان سپاهی، اظهار کرد: دشمنان بدانند که دوران بزن و در رو تمام شده و ایران امروز ایران نیم قرن گذشته نیست؛ بلکه بسیار قویتر و توانمندتر از دوران شده است.
 
به گفته وی؛ پاسخ قاطعانه سپاه به رژیم صهیونیستی پیامی آشکار برای آنها و سایر دشمنان داشته که اگر این شرارت ها ادامه داشته باشد با پاسخی سخت و کوبنده مواجه می شوند.
 
امام جمعه اهل سنت شهر سیجوال، اعتراض دانشجویان در دانشگاه های آمریکا و اروپا را نشانه ای از نفوذ و گسترش اقتدار جمهوری اسلامی در این کشورها دانست و گفت: قشر دانشجو که از اقشار فرهیخته و آگاه جامعه است از جنایات رژیم منحوس صهیونیستی در نوار غزه باخبر است و خواهان آتش بس و قطع کمک های نظامی غرب به اشغالگران قدس هستند.
 
وی افزود: این دانشجویان پرچم های ایران، فلسطین و حزب الله را بدست گرفته و حاضر هستند به زندان بروند؛ ولی دست از محکوم کردن مواضع اشتباه کشورهای خود در برابر جبهه مقاومت برندارند.
 
خانه های خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید
امام جمعه اهل سنت چنارلی، گفت: طبق فرمایش رسول اکرم (ص): «خانه های خود را هر روز با تلاوت آیات قرآن کریم نورانی کنید».
 
آخوند «اسماعیل قدیری» در نماز جمعه این هفته مسجد جامع چنارلی با تأکید بر جایگاه خوب قرآن کریم در بین اعضای خانواده اسلامی، اظهار کرد: رسول گرامی اسلام (ص) فرموده اند: «تلاوت قرآن در هر خانه ای باعث افزایش رزق و روزی و فرود آمدن رحمت الهی برای افراد آن خانه می شود و اگر به کلام وحی اهمیت داده نشود آن خانه قبری از قبرستان خواهد بود.»
 
به گفته وی؛ وقتی قرآن کریم به طور مستمر در خانه ای خوانده می شود جن ها و شیاطین از آن فرار کرده و فرشتگان نازل می شوند.
 
امام جمعه اهل سنت چنارلی با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) مبنی بر مداومت در شکرگذاری خداوند بر نعمت هایی که به ما عطا کرده، اظهار کرد: «وقتی خانواده خود را خوشحال و برخوردار از رزق و انواع نعمت خداوند دیدید باز به پروردگار عالم رجوع کنید و «ماشاء الله لاقوة الا بالله» بگوئید که باعث افزایش رزق و نعمت خداوند شده و غم و ناراحتی ها را از بین می برد.»
 
نماز با جماعت تأکید دین مبین است
امام جمعه اهل سنت شهر آق قلا، گفت: دین مبین اسلام به نمازهای یومیه آن هم به صورت جماعت تأکید فراوانی دارد.
 
آخوند «عبدالحی میرزاعلی» در خطبه های نماز جمعه مسجد جامع مصلحی شهر آق قلا با اشاره به اهمیت و فضائل نماز جماعت در دین اسلام، اظهار کرد: اقامه نماز یکی از راه های تقویت ایمان و ارتقاء تقوای الهی است که مؤمنان باید به آن مقید باشند.
 
به گفته وی؛ تلاوت قرآن کریم نیز از اعمال صالحی است که روزانه از سوی مسلمانان انجام شده و علاوه بر آن در آیات نورانی آن تدبر را داشته باشند.
 
کبر و حسد گمراه کننده انسان است
امام جمعه اهل سنت قازان قایه مراوه تپه، گفت: داشتن غرور، تکبر و حسد باعث گمراهی انسان و زائل شدن عقل و علم او می شود.
 
آخوند «ناصر محمد قزل» در نماز جمعه این هفته مسجدالنبی قازان قایه مراوه تپه با اشاره به ضرورت پرهیز انسان از اخلاق و صفات زشت، اظهار کرد: خداوند در آیه 4 سوره مبارکه «قلم» می فرماید: «انک لعلی خلق عظیم» (بى گمان، تو ای پیامبر همواره بر خُلق و خويى بزرگ هستى).
 
به گفته وی؛ خداوند پیغمبر بزرگوار اسلام (ص) را مزین به چنان اخلاق نیکویی کرده بود که همگان به خاطر این صفت بارز دور ایشان جمع شده بودند.
 
امام جمعه اهل سنت قازان قایه مراوه تپه با عنوان اینکه انسان اگر می خواهد نزد پروردگارش دارای قرب و جایگاه باشد باید مردم دار و انسان دوست باشد، تصریح کرد: خداوند یک نفر را زیبا و دیگری را زشت و دیگری را سالم و دیگری را بیمار آفریده است و انسان باید به قضا و قدر الهی ایمان داشته باشد.
 
وی افزود: ابولهب با آنکه عموی پیامبر (ص) بود جزو سرسخت ترین دشمنان اسلام و مسلمانان بود و خود و همسرش در آزار و اذیت پیامبر اسلام (ص) از هیچ چیزی دریغ نکردند به همین خاطر خداوند در حق آنها سوره «مسد» را نازل کرد و هلاکت و گرفتاری ابدی در آتش جهنم را برای او و همسرش خواست.
 
به گفته وی؛ ابی جهل بن هشام نیز از دشمنان بزرگ اسلام و مسلمانان بود، به خاطر علم و دانشی که داشت به ابی الحکم ملقب بود؛ ولی چون مغرور شده و به دشمنی با پیامبر اسلام (ص) ادامه داد و به همین خاطر ابوجهل (پدر نادانی) لقب گرفت، ابوجهل بعد از آن با حقارت زیست و همیشه در نگاه مردم حقیر و پست شد و سرانجام در غزوه بدر از ترس مسلمانان در حال فرار بود که به طرز فجیعی کشته شد.
 
دشمنان تحمل شهید مطهری را نداشتند
امام جمعه اهل سنت شهر اینچه برون، گفت: منافقان و دشمنان دین و اسلام تحمل شهید مطهری را نداشته و او را به شهادت رساندند.
 
آخوند «مدد آقا هوشمند» در نماز جمعه این هفته مصلای شهر اینچه برون با تسلیت سالروز شهادت استاد مطهری اظهار کرد: این بزرگوار در عین اینکه استاد حوزه و دانشگاه بود دانشمند و فیلسوف فرزانه نیز بود.
 
به گفته وی؛ 12 اردیبهشت ماه سالروز شهادت این عالم فرزانه به نام روز معلم نامگذاری شده و هر ساله در این ایام از تلاش ها و زحمات معلمان تقدیر و تشکر می شود، وی در اهمیت علم وعالم گفته بودند: «معلمی شغل انبیاست، اگر علم، دانش و آگاهی مردم بالا برود قطعاً بسیاری از مشکلات اقتصادی و فرهنگی ما حل خواهد شد».
 
امام جمعه اهل سنت شهر مرزی اینچه برون با تبریک روز شورا (9 اردیبهشت ماه) به مردم و همه شوراهای اسلامی شهر و روستا، ابراز کرد: ضروری است اعضای شوراها از مسئولیت خود آگاه بوده و در جهت حل مسائل و مشکلات مردم وعمران و آبادانی شهر و روستا بکوشند.
 
دشمنان عاجز از پاسخ وعده صادق هستند
خطیب جمعه اهل سنت محله قارقی سیمین شهر، گفت: دشمنان غربی و رژیم صهیونیستی از دادن پاسخ به عملیات وعده صادق درمانده شده اند.
 
آخوند «کریم کر» در نماز جمعه این هفته مسجد جامع محله قارقی سیمین شهر با اشاره به عجز و ناتوانی دشمنان در برابر اقدام سپاه پاسداران، اظهار کرد: سپاه پاسداران با انجام عملیات وعده صادق سیلی محکمی به رژیم منحوس زد که در طول 7 دهه گذشته قدرتی نتوانسته بود به آن دست یابد.
 
به گفته وی؛ رژیم اشغالگر قدس به کمک غربی ها خواست پاسخی به اقدام سپاه در هدف قرار دادن مواضع نظامی اش بدهد که در این کار هم ناتوان و عاجز ماند.
 
 خطیب جمعه اهل سنت محله قارقی سیمین شهر با تأکید بر اتحاد و انسجام امت اسلامی در برابر تجاوزات صهیونیست ها بر سرزمین فلسطینی ها، تصریح کرد: اگر این وحدت و همدلی اسلامی در بین ملل مسلمان صورت گیرد هیچ قدرتی یارای مقابله با آنان را نخواهد داشت.
 
وی ادامه داد: رژیم پلید اسرائیل همچنان نوار غزه را بمباران می کند که در نتیجه آن بیش از 34 هزار نفر شهید و هزاران نفر نیز مجروح شده اند.
 
به گفته وی؛ ان شاءالله با همدلی و همدلی کشورهای اسلامی می توانیم نماز جماعت را در مسجد الاقصی به جماعت اقامه کنیم.
 
آخوند کر با اذعان بر فضیلت روزه ماه شوال، گفت: رسول اکرم (ص) فرموده است: «هر کسی بعد از اتمام ماه مبارک رمضان شش روز از ماه شوال را نیز روزه بگیرد انگار همه سال را روزه گرفته است».
 
دوستی با اولیای الهی تأثیر مثبتی بر زندگی دارد
خطیب جمعه اهل سنت نگین شهر، گفت: آنان سرشار از معنویت بوده و در حرم امن  الهی هستند و دوستی و محبت با آنان لذت‌بخش و تاثیر گذار بر زندگی انسان خواهد بود.
 
آخوند «شهاب الدین خوجملی» در خطبه های نماز جمعه این هفته مسجد جامع نگین شهر، اظهار کرد: اولیای خداوند از بهترین و برگزیده ترین انسان ها بر روی زمین هستند و مطالعه زندگانی و سیرت آنان مسیر رسیدن به سعادت و خوشبختی را هموار می‌کند.
 
به گفته وی؛ نسل امروز به ویژه جوانان باید  پندها و نصایح عارفان و اولیای الهی را سرلوحه زندگی خود قرار دهند و راه و روش آنان بهترین الگو برای نسل جوان و خانواده ها است.
 
خطیب جمعه اهل سنت نگین شهر خاطر نشان کرد: مطالعه و بررسی راه و روش و سیرت عارفان و اولیای الهی همانند همنشینی و هم کلام شدن با آنان است.
 
حجاج برای داشتن حج مبرور تلاش کنند
خطیب جمعه اهل سنت بندر ترکمن، گفت: ضروری است حجاج برای داشتن حجی مقبول و مبرور تلاش کنند.
 
آخوند «کریم کر» در نماز جمعه این هفته مسجد جامع قبا بندر ترکمن، اظهار کرد: از آنجایی که اقامه نماز در بیت الله الحرام و مسجدالنبی ثواب زیادی دارد لازم است حجاج زن و مرد قبل از اعزام اگر نواقصی در نماز و احکام داشته باشند اصلاح کرده و به خوبی فراگیرند.
 
به گفته وی؛ حاجی قبل از رفتن به سفر حج صدقه داده و به صله رحم که خداوند بسیار به آن توصیه کرده برود و اگر دلی را شکسته باشد از او حلالیت بخواهد، اگر به کسی بدهی داشته و یا زکات پرداخت نشده ای داشته باشد پرداخت کرده و بعد به سرزمین وحی برود تا حجش مبرور شود.
 
خطیب جمعه اهل سنت بندر ترکمن با بیان اینکه دین مبین اسلام بر پایه 5 چیز استوار شده که یکی از آنها حج است، گفت: پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) فرموده است: «هر کسی که توانایی مالی دارد و نیز بدنش سالم باشد و به سفر حج نرود مسلمان نیست».

انتهای پیام/
 
 

دیگر خبرها

  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود /یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد
  • اشراقی: ملاک اندیشه‌های امام، رهبر انقلاب هستند
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز