Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  جراحان کانادایی موفق شدند در یک جراحی نادر ناهنجاری در ستون فقرات یک جنین را در هفته ۲۶ بارداری مادرش ترمیم و مانع از تولد نوزاد با معلولیت دائم شوند.

درصورت جراحی نشدن خطر معلولیت همیشگی و حتی مرگ زودرس برای این نوزاد دختر به نام‌ایکو (Eiko) که اکنون سه ماه دارد، وجود داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جراحی جنین در رحم مادر از سال ۲۰۰۳ میلادی در موارد اورژانسی و مورد نیاز انجام می‌شود، اما در کشور کانادا تاکنون این نوع خاص از جراحی انجام نشده است.

بیماری خاصی که این نوزاد به طور مادر زادی به آن مبتلا بود به نام اسپینا بیفیدا (spina bifida)، سبب کاهش توان تحرک و معلولیت، نیاز به نصب شَنت برای تخلیه فشار مغز و حتی مشکلات شناختی و یادگیری در بیماران می‌شود.

این جراحی با همکاری تیم‌های جراحان جنین، زنان و زایمان، مغز و اعصاب و نیز قلب و عروق در بیمارستانی در شهر تورنتوی کانادا به مدت 2 ساعت و نیم انجام شده است.

جراحان ستون فقرات باز‌ ایکو را بستند تا به طور طبیعی رشد کند ومانع از آسیب سیستم عصبی بدن او شود.


بیماری اسپینا بیفیدا یکی از بیماری‌های شایع ستون فقرات در نوزادان است و براساس پژوهش‌ها تنها درکشور آمریکا سالانه بین ۱۵۰۰ الی ۲۰۰۰ نوزاد مبتلا به این بیماری به دنیا می‌آیند.

ایجاد ناهنجاری و مسدود شدن کانال نخاع در جنین در ماه اول بارداری مادر ایجاد می‌شود و همزمان با رشد جنین عارضه نیز رشد پیدا می‌کند.

تیم جراحی‌ کو، تا کنون بیش از ۲۰۰ جراحی موفق بر روی جنین مبتلا به این عارضه نخاعی انجام داده‌اند و خوشبختانه جراحی‌ ایکو نیز موفقیت آمیز بوده است.


کارشناسان یک پیچ فلزی را درپشت ستون فقرات جنین قرارداده و بافت‌های عصبی را ترمیم کرده‌اند.‌ ایکو، 10 هفته پس از جراحی به دنیا آمد و اکنون از سلامت کامل برخوردار است.

منبع:Dailymail


انتهای پیام/

 

جراحان ستون فقرات جنین را در رحم مادر ترمیم کردند

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۹۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران

«شکاف کام و لب» یک نقص خلقتی است که معمولاً در دوران جنینی در طول تشکیل صورت نوزاد رخ می‌دهد. این شکاف می‌تواند از کنار کام تا لب بروز کند و در برخی موارد تا پایین گوش نیز گسترش یابد.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی، فوق تخصص جراحی پلاستیک با اشاره به قابل اصلاح بودن شکاف لب و کام اظهار کرد: این عارضه یک ناهنجاری هنگام تولد است، در کشورهای پیشرفته آمار ابتلا به آن به ازای هر ۷۰۰ نفر یه مورد است اما این آمار در کشور ما به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد مبتلا به شکاف لب است.

وی افزود: این ناهنجاری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از آن ها ژنتیکی است که از طریق ژن منتقل می‌شود، همچنین مصرف بعضی از داروهای خواب‌آور، ضد تشنج و آرامبخش‌ها توسط مادر، در مدت زندگی جنینی بویژه در سه ماه نخست می‌تواند موجب این عارضه شود.

هرمزی ادامه داد: بعضی از عفونت‌های ویروسی مثل سرخک، سرخچه و اوریون می‌تواند موجب شکاف لب و کام باشد، همچنین مصرف سیگار و الکل نیز از عوامل دیگر این عارضه شناخته می‌شوند.

وی گفت: شکاف لب و کام بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و بسته به عامل بیماری‌زا و میزان اثر و زمان تاثیر آن در جنین می‌تواند تنوع ایجاد کند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: اگر جنینی با این عارضه متولد شود با توجه به شدت، بیماری‌های همراه و نوع بیماری شکاف لب، درمان‌های متفاوتی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آن ها جراحی است. درمان‌های مراقبتی، روانکاوی، روانشناسی، مددکاری‌ اجتماعی، مراقبت‌های برای شیرخوردن، بهداشت و عفونت‌های زخم نیز از دیگر مراحل درمان است.

وی افزود: در صورتی که شکاف لب و کام لب پیچیده نباشد معمولاً زیر ۵ ماهگی و ترجیحا ۳ تا ۴ ماهگی عمل جراحی امن و خوبی برای بیمار انجام خواهد شد که در ۹۰ درصد موارد به جراحی تکمیلی نیازی نیست.

منبع: آنا

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • بی گدار به آب زد تا نجاتگر باشد/ روایت فداکاری یک مادر در سیل کازرون
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند