Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، قرآن برای انسان نازل شده و تک تک انسان‌ها را مخاطب خود می‌داند. برنامه‌ای که این کتاب آسمانی برای دنیا و آخرت ترسیم می‌کند، برنامه‌ای است که همه انسان‌ها را شامل می‌شود.

یکی از واقعیت‌های ناگوار در زندگی ما انسان‌های مسلمان‌ امروز، پوشیده شدن آیات قرآن زیر پوششی از غفلت‌های عمیقی است که زندگی ما را در برگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری ایکنای خوزستان بر این اساس، سلسله مصاحبه‌هایی را به یاری خدا به عنوان تأملاتی در باب قرآن و انسان امروز با استادان قرآن و کارشناسان دینی و مذهبی انجام خواهد داد تا این آسیب را بهتر بشناسیم و ببینیم. باشد که این گفت‌وگوها بتواند ما را به پناه آرمش بخش قرآن بازگرداند.

در ادامه نخستین مصاحبه در این باب تقدیم خوانندگان می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصور کیانی، مدرس حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، درباره ارتباط قرآن و انسان امروز گفت: ما یک غفلتی داریم که باید آن را برطرف کنیم تا این ارتباط برقرار شود. آنچه که باعث جدایی انسان از قرآن و به طور کلی معنویات می‌شود خیلی از اوقات به صورت توبیخی در قرآن کریم آمده است. خداوند می‌فرماید: «مَا لَكُمْ لَا تَرْجُونَ لِلَّهِ وَقَارًا، وَقَدْ خَلَقَكُمْ أَطْوَارًا» (شما را چه مى‏‌شود كه از عظمت خداوند نمى‏‌ترسيد؟ و حال آنكه شما را گونه‏‌گون آفريده است) (نوح، 13-14)

وی توضیح داد: آیاتی در قرآن هست که توبیخی است. توبیخ در جایی استفاده می‌شود که انتظار می‌رود، انسان یک موضوع را فراموش نکند یا کاری را حتما انجام دهد. توبیخ قرآن به این معنا است که این چیز بدیهی را چرا یادتان می‌رود؟ توبیخ به کار رفته در این دو آیه این است که شما را چه شده است؟ برای چه از خدا انتظارِ اقتدار ندارید؟ در حالیکه شما را گوناگون خلق کرده است. این همان جایی است که مورد نظر است. آیه می‌فرماید شما باید این انتظار را داشته باشید که خدا اقتدار و عظمت دارد. بر چه اساس؟ بر این اساس که یادتان بیاید و متوجه باشید که خلقت شما گوناگون است.

این مدرس حوزه توضیح داد: یک زمانی شما خاک بودید، یک زمان نطفه بودید، بعد علقه شدید، بعد مضغه شدید، همانطور آمدید تا یک انسان کامل شدید. چطور پشت سر خودتان را یادتان رفت؟ چه قدر گذشت تا مرحله به مرحله از خاک، انسان شدید و به کمال رسیدید. به نظر می‌رسد این غفلت یکی از بزنگاه‌های جدایی انسان از قرآن و اصل و مبدأ خود یعنی خدای تعالی است.

کیانی ادامه داد: اگر انسان بداند که خداوند او را طی مراحل مختلف و از صورتی به صورتی دیگر آفریده است، تا به صورت انسان کامل در آید، میان خود و خداوند احساس جدایی نمی‌کند. به دلیل غفلت از این موضوع است که خدا را به بزرگی یاد نمی‌کنیم؛ در حالیکه اگر می‌دانستیم که خداوند چگونه ما را آفریده است حتماً برای خدا و معنویات ارزش و اقتدار قائل بودیم.

وی گفت: توجه به این موضوع که همان بزنگاهی است که دشمن امروز روی آن حساسیت دارد. دشمن امروز به این غفلت(از گذشته و آینده) دامن می‌زند که انسان چه بوده و چه شده است. در حالی که قرآن از گذشته و آینده انسان به او خبر می‌دهد و به او می‌گوید که شما خاک بودید با طی مراحلی انسان شدید و همیشه جوان نمی‌مانید و سستی به سراغ شما هم می‌آید. این همان چیزی است که دشمن روی آن دست گذاشته تا دنیا به قرآن روی نیاورد. دنبال آن است که اینها را از یاد انسان ببرد.

وی با اشاره به ترویج تفکر لذت بردن از لحظه حال در میان جوانان گفت: این شعار قبلاً نیز در ادبیات ما بوده است. فضای مجازی امروز تماماً دارد «دم غنیمتی» را ترویج می‌کند تا مبادا انسان یادش بیاید چه بوده و به کجا می‌رود. البته نباید اشتباه شود، در روایات ما نیز آمده است که انسان باید فرزند زمان خود باشد و زمان خود را صرف آینده و گذشته نکند. این به این معناست که انسان باید از امکانات امروز استفاده کند و در انجام کارها آنها را به فرداها واگذار نکند چرا که فردا هم امکانات خاص خود و گرفتاری‌های خود را دارد.

کیانی گفت: قرآن خود را ذکر می‌داند. ذکر یعنی یادآوری. چرا که قرآن گذشته و آینده انسان را به یادش می‌آورد. می‌فرماید: «وَلَقَدْ عَلِمْتُمُ النَّشْأَةَ الْأُولَى فَلَوْلَا تَذَكَّرُونَ» شما عالم نخستين را دانستيد، چگونه متذكر نمی‌شويد (كه جهانی بعد از آن است)(واقعه، 62)

دشمن با امکانات و ابزار فراوانی که دارد بشر را از یاد خود برده است و بین انسان و خود حائل می‌شود. قرآن دقیقاً عکس این کار را می‌کند و می‌خواهد انسان را به یاد خودش بیاورد.

این مدرس حوزه تصریح کرد: متأسفانه الآن طوری شده است که جامعه گاهی بچه‌ها را به در لحظه بودن تشویق می‌کند و خیلی از بازی‌هایی که امروز در میان جوانان رایج شده و جان برخی از آنها را هم در معرض خطر قرار داده روی مبنای فراموش کردن گذشته و آینده است.

وی با بیان اینکه نباید بین فراموش کردن خود و فراموش کردن خدا تفاوت قائل شد، گفت: کسی که به خداوند فکر کند به مبدأ و مقصد خود فکر کرده است و اگر کسی در نفس خود تفکر کند به طریق توجه کرده است.

کیانی در پایان درباره چگونگی جمع بین فراموش نکردن گذشته و آینده انسان و فرزند زمان خود بودن گفت: جمع این دو به این صورت است که انسان نباید به آینده مغرور شود و از فرصت کنونی خود بهره نبرد؛ بلکه باید امکانات امروز را دریابد، در عین حال بداند چه بوده، به چه کمالی رسیده و به کجا خواهد رفت. آنها که نمی‌خواهند خودشان را به یاد بیاورند، نمی‌خواهند عهدشان را یادآوری کنند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۱۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکر شهید «جلال اعتماد» در قروه تشییع شد

پیکر شهید ستوان دوم جلال اعتماد، از شهدای حادثه منطقه مرزی هنگه‌ژال بانه امروز یکشنبه با حضور پرشور مردم و مسئولان در شهرستان قروه تشییع شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، مردم شهیدپرور شهرستان قروه پیش از ظهر امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبشهت_ با حضور در مقابل ستاد فرماندهی انتظامی این شهر در آئین تشییع پیکر شهید والامقام ستوان‌دوم «جلال اعتماد» شرکت کردند.

در این آئین که تعدادی از مسئولان استان کردستان از جمله معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان، فرمانده انتظامی استان کردستان، فرماندار قروه، فرماندار بانه و جمعی دیگر از مسئولان نیز حضور داشتند پیکر این شهید از مقابل ستاد فرماندهی انتظامی قروه تا میدان شهید قاسم سلیمانی بر دستان مردم قروه تشییع شد.

خداوند با شهادت اجر شهید «جلال اعتماد» را داد

حجت‌الاسلام عابدین رستمی، امام جمعه قروه در آئین تشییع این شهید والامقام خاطرنشان کرد: شهید «جلال اعتماد» نماد ایستادگی است که در برابر دشمنان مقاومت کرد و خداوند اجر او را با شهادت داد.

وی افزود: خداوند نعمت دین اسلام، ایستادگی در مقابل ظلم و ظالمان و نظام سلطه را به ما ارزانی داشته است و مردمی مقاوم و همیشه در صحنه داریم که باید شاکر خداوند باشیم.

امام جمعه قروه با بیان اینکه کردستان سرزمین مجاهدات خاموش و سرزمین شهدایی است که به گفته شهید بروجردی باید با وضو در این استان قدم برداشت، تصریح کرد: زمانی‌که پیشمرگان مسلمان کرد در برابر گروهک‌ها و نظام سلطه ایستادند باب شهادت در این استان آغاز شد.

حجت‌الاسلام رستمی خاطرنشان کرد: امروز بعد از ۴۵ سال هنوز می‌بینیم که در میان فرزندان این مرز و بوم فرهنگ ایثار و شهادت جاری است و به ویژه شهرستان قروه در ۱۲ سال اخیر بیش از ۴۵ شهید را تقدیم نظام و انقلاب کرده است.

وی تصریح کرد: کردستان سرزمین ایستادگی است گرچه از ظلم دشمنان و ضدانقلاب زخم دیده اما کمر خم نکرده است و امروز مردم قروه و شهر دزج میزبان شهید گلگون کفن دیگری هستند.

امام جمعه قروه گفت: گروهک‌های ضد انقلاب باید بدانند که اسرائیل و آمریکا به عنوان کارفرمای آنها در حال جان دادن است و اسرائیل به برکت خون شهدا با دستان مردم ذبح خواهد شد.

به گزارش ایمنا، پیکر این شهید قرار است امروز در زادگاهش شهر دزج قروه به خاک سپرده شود. شهید ستوان دوم جلال اعتماد، دوازدهم اردیبهشت سال جاری حین انجام وظیفه و در جریان درگیری مسلحانه با گروهک معاند در مرز هنگه‌ژال بانه مجروح شده بود که روز گذشته به دلیل شدت جراحات به فیض عظمای شهادت نائل آمد.

شهید «اعتماد» متأهل و اهل دزج شهرستان قروه است که از وی یک فرزند دختر خردسال به یادگار مانده است. در این درگیری سه روز پیش، همچنین یک مرزبان دیگر به نام سرباز وظیفه فرزین بیلان نیز به شهادت رسیده بود.

کد خبر 750784

دیگر خبرها

  • همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • برگزاری همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • نکونام:می دانستیم غفلت کنیم ذوب آهن دردسرساز می‌شود/بازیکنان استقلال را با تیم رقیب قیاس کنید بعد نظر بدهید
  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • پیکر شهید «جلال اعتماد» در قروه تشییع شد
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد