Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@14:50:06 GMT

رتبه جهانی «ساخت ایران»

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۳۸۷۸

رتبه جهانی «ساخت ایران»

تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در بررسی وضعیت 49 کشور و اتحادیه اروپا از نظر شهرت کالا نوشت: رتبه 49 کشور و اتحادیه اروپا (28 کشور) در شاخص «ساخت کشور» اعلام شد که نشان می‌دهد کدام کشورها از عنصر شهرت جهانی کالایی برخوردارند.

در ادامه این گزارش می خوانیم: براین اساس، آلمان، سوئیس و انگلستان بالاترین امتیاز از نظر آوازه و محبوبیت کالایی را در دنیا کسب کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محبوبیت کالاهای ایرانی نیز گرچه در مقایسه با دیگر کشورها، کمتر از حد متوسط است اما همین رتبه نیز گویای شناخت نسبی مصرف‌کنندگان از برچسب «ساخت ایران» است. بیشترین درصد محبوبیت کالاهای ساخت ایران در بین کشورها به پاکستان، ویتنام، بحرین و چین اختصاص دارد.

رتبه کشورهای مختلف جهان در شهرت و محبوبیت محصولات بر اساس شاخص «ساخت کشور» در سال 2017 اعلام شد. ویژگی‌های اثرگذار در این شاخص که برای 49 کشور و اتحادیه اروپا محاسبه شده شامل کیفیت بالا، استانداردهای ایمنی بالا، قیمت مناسب، منحصربه‌فرد بودن، طراحی عالی، فناوری‌های پیشرفته، اصالت، پایداری و سازگاری با محیط‌زیست، تولید منصفانه و نماد وضعیت کالا است.

نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد در سال 2017، آلمان، سوئیس، اتحادیه اروپا و انگلستان به‌ترتیب بالاترین امتیاز از نظر آوازه و محبوبیت کالایی را در دنیا کسب کرده‌اند. مرجع آماری «statista» که یکی از موسسه‌های پیشرو در حوزه آمار است، برای نخستین‌بار در دوره 2017-2016 کشورها را بر اساس شاخص «ساخت کشور» رتبه‌بندی کرده است. این موسسه که در سال 2008 راه‌اندازی شده، علاوه‌بر استفاده از مراجع آمارهای بین‌المللی مانند UN، IMF و بانک جهانی، از منابع اطلاعاتی و آماری داخلی کشورها نیز بهره می‌گیرد.

براساس این گزارش که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شده، بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته با اتخاذ سیاست‌های حمایت از بازار داخلی، صنایع خود را تا مرزهای رقابت‌پذیری جهانی رشد داده و با استفاده از روش‌های متنوعی همچون «شکستن قیمت‌ها و دامپینگ»، سعی در به دست آوردن بازارهای هدف کرده‌اند. در این فضای رقابتی برچسب «ساخت کشور» که به اختصار MICI خوانده می‌شود، روی کالاها، در برگیرنده مفاهیمی مانند کیفیت، کارآیی و اعتماد بوده و جایگاه ویژه‌ای در بازار پیدا کرده است. عجین شدن اعتبار و هویت ملی یک کشور با مفهوم برچسب «ساخت کشور» باعث شد تا کشورهای متقاضی ورود به بازارهای جدید و نیازمند توسعه، با اعتباربخشی به این برچسب، سعی در گشایش فضای تجاری گسترده‌تری در پیش‌روی تولیدکنندگان خود داشته باشند.

این در حالی است که در راستای سوق دادن بازار به مصرف یک کالا، عوامل متعددی موثر است که از جمله می‌توان به استفاده از «مواد اولیه مناسب»، «ارتقای فناوری»، «بهبود مستمر کیفیت»، «خدمات پس از فروش»، «قیمت مناسب»، «طراحی مناسب»، «همکاری با برندهای معتبر جهانی»، «رعایت استانداردهای ایمنی» و «عرضه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای» اشاره کرد. در سطح بازارهای بین‌المللی نیز کاهش تنش‌های سیاسی، ایجاد وجهه مناسب بین‌المللی، کاهش تنش در فضای منطقه‌ای و همسایگان، بهبود ارتباطات و روابط بین‌المللی، می‌تواند به بهبود نماد «ساخت کشور» کمک کند. برچسب «ساخته شده در» ابتدا توسط انگلیسی‌ها در پایان قرن 19 مورد استفاده قرار گرفت تا محصولاتشان از محصولات ارزان‌تر و اقلام مشابه آلمانی متمایز شود. از سال 1950 به‌دلیل تحولات گسترده اقتصادی در آلمان، کاربرد برچسب «ساخته شده در» به‌سرعت تغییر کرد و عنوان «ساخت آلمان» به مهر کیفیت محصول تبدیل شد.

** مشهورترین‌‌ها در برچسب «ساخت کشور»
رتبه‌بندی جهانی شاخص «ساخت کشور» نگاه مثبت مردم را نسبت به محصولات کشورها نشان می‌دهد. بر این اساس امتیاز اولین جایگاه در رتبه‌بندی توسط این شاخص، برابر با 100 است که به «آلمان» اختصاص داده شده است. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد کشور «سوئیس» با امتیاز 98، «اتحادیه اروپا» با امتیاز 92 و «انگلستان» با امتیاز 91، در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در این ارزیابی «اتحادیه اروپا» همچنان به‌عنوان یک نام تجاری قوی در سراسر جهان شناخته می‌شود و در رتبه‌بندی کلی شاخص «ساخت کشور» جایگاه سوم را با امتیاز 92 کسب کرده است. این اتحادیه از دیدگاه پاسخ‌دهندگان 3 کشور و در 8 زیرشاخص، جایگاه اول را به خود اختصاص داده و شهرت خوبی نه‌تنها برای مصرف‌کنندگان کشورهای اتحادیه اروپا مانند «سوئد» و «انگلستان» دارد، بلکه در سایر کشورهای خارج از اتحادیه اروپا نیز مانند اکثر کشورهای آمریکای جنوبی (آرژانتین و کلمبیا) جایگاه بالاتری کسب کرده است. آمارها نشان می‌دهد 37 درصد پاسخ‌دهندگان، «کیفیت بالا» در محصولات اتحادیه اروپا را حائز اهمیت می‌دانند. محصولات اروپایی دارای شهرت بالاتر از حد متوسط بوده و امتیاز خوبی از نظر کیفیت، تکنولوژی و استانداردهای ایمنی بالا کسب کرده‌اند. اما یکی از نکاتی که در این گزارش به آن اشاره شده است تاثیر تنش‌های منطقه‌ای بر درک مردم از محصولات «ساخته شده در کشور همسایه» است. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد تحولات سیاسی بر تصویر و درک مردم از کشورهای تولیدکننده تاثیر می‌گذارند، چنانچه این موضوع در برداشت ذهنی مردم از تولیدات کشورهای «ترکیه»، «اوکراین»، «آمریکا» و «یونان» موثر بوده است.

همچنین داده‌های آماری نشان می‌دهد برچسب «ساخت آمریکا» در رتبه هشتم پس از کشورهایی مانند «انگلستان»، «سوئد» و «کانادا» قرار دارد. این در حالی است که محبوبیت محصولات آمریکایی در میان کشورها، در طول دوره مورد بررسی نسبت به 12 ماه قبل از آن بدتر شده است. آمریکا یک مثال از این واقعیت است که تغییرات عمده سیاسی می‌توانند تاثیر قابل‌توجهی روی تصویر برخی از کشورها از تولید داشته باشند. تحولات سیاسی اخیر به وضعیت محبوبیت دو کشور «ترکیه» و «یونان» نیز آسیب زده است. از سوی دیگر، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد در بسیاری از کشورها، محصولات داخلی اغلب محبوبیت بیشتری داشته و ترجیح داده می‌شوند؛ به‌طوری‌که در نظرسنجی صورت گرفته، 22 برند از 49 برند، در کشور خودشان دارای بیشترین امتیاز و محبوبیت بوده‌اند. محبوبیت محصولات «ساخت ژاپن» نیز نه‌تنها در ژاپن، بلکه در 17 کشور رتبه اول، دوم یا سوم را کسب کرده است. محبوبیت کالاهای ژاپنی در ویژگی‌هایی نظیر «کیفیت بسیار بالا»، «پیشرفته‌ترین فناوری» و «قیمت مناسب» است و امتیاز بالایی را در کشورهای جهان دریافت کرده است. در این میان تنها «چین» به‌دلیل مسائل سیاسی و تاریخی به کالاهای ژاپنی امتیاز نسبتا پایینی را داده است. برچسب «ساخت ژاپن» در رتبه‌بندی جهانی در رده هشتم با امتیاز 81 (مشترکا با «ساخت ژاپن» و «ساخت آمریکا») قرار دارد. همچنین ارزیابی‌ها نشان می‌دهد به‌رغم تحولات فرهنگی و اقتصادی، کشورهای مستعمره نیز درک مثبتی از محصولات استعمارگران سابق خود داشته و محصولات آنها از شهرت بیشتری برخوردار است.

** جایگاه کشورها در ویژگی محصولات
براساس این گزارش، رتبه‌بندی کشورها در 10 ویژگی اثرگذار بر شاخص «ساخت کشور» در سال 2017 نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در این رتبه‌بندی براساس ویژگی «کیفیت بالا»، سه کشور آلمان، سوئیس و ژاپن در صدر جدول قرار دارند. در ویژگی «استانداردهای ایمنی بالا»، «آلمان»، «اتحادیه اروپا» و «آمریکا» به ترتیب در صدر جدول قرار گرفته‌اند. کشورهای برتر بر اساس ویژگی «قیمت مناسب» نیز به ترتیب به «چین»، «ژاپن» و «تایلند» تعلق گرفته است. همچنین در رتبه‌بندی کشورها براساس ویژگی «منحصربه‌فرد بودن»، «ایتالیا»، «سوئیس» و «فرانسه» به‌ترتیب پیشتازان این زیرشاخص محسوب می‌شوند. «ایتالیا»، «آلمان» و «فرانسه» هم سه کشور ممتازی به شمار می‌روند که در «طراحی عالی» جایگاه اول تا سوم را از آن خود کرده‌اند. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ویژگی «فناوری پیشرفته» کشورهای «ژاپن»، «آلمان» و «آمریکا» به ترتیب سه جایگاه نخست را به دست آورده‌اند. در ویژگی «اصالت» هم که یکی از زیرشاخص‌های مورد بررسی است، کشورهای «سوئیس»، «آلمان» و «ایتالیا» در رتبه اول تا سوم هستند.

در ویژگی «پایداری یا سازگاری با محیط زیست» هم به‌ترتیب کشورهای «کانادا»، «فنلاند» و «سوئد» بیشترین امتیاز را به دست آورده‌اند. «کانادا»، «فنلاند» و «ایرلند» نیز براساس داده‌های آماری سه کشوری محسوب می‌شوند که در ویژگی «تولید منصفانه» جایگاه اول تا سوم را کسب کرده‌اند. در «نماد وضعیت» هم که آخرین ویژگی مورد بررسی در این گزارش به‌شمار می‌رود به‌ترتیب کشورهای «سوئیس»، «آمریکا» و «ایتالیا» قرار گرفته‌اند. همچنین جداول آماری نشان می‌دهد، مردم دنیا نگاه مثبت‌تری از نظر «کیفیت بالا» و «استانداردهای ایمنی بالا» همراه با محبوبیت کلی نسبت به برچسب «ساخت آلمان» در مقایسه با سایر کشورها دارند. پس از آلمان، معتبرترین برچسب، «ساخت سوئیس» و پس از آن اتحادیه اروپا، انگلستان و سوئد است. سوئیس جایگاه دوم رتبه‌بندی جهانی را در ویژگی‌های «نماد وضعیت» و «اصالت» دریافت کرده است. از سوی دیگر برتری ایتالیا در «طراحی ایتالیا» و ژاپن در «فناوری‌های پیشرفته» در بین کشورها ثبت شده است. برتری چین هم در مورد «قیمت مناسب» و برتری کانادا در جایگاه ششم به لحاظ «پایداری/ سازگاری با محیط زیست» و «تولید منصفانه» ارزیابی شده است.

** ایران در رده‌بندی‌ها
بررسی‌ها نشان می‌دهد به‌طور کلی، ایران در ارزیابی کالاهای 49 کشور و اتحادیه اروپا با امتیاز شاخص 27 در رتبه 50 قرار دارد و محبوبیت کالاهای ایرانی براساس ویژگی‌های ارزیابی در مقایسه با سایر کشورها، کمتر از حد متوسط است. البته باید این نکته را در نظر داشت که محدود بودن تعداد کشورهای ارزیابی‌ شده از عواملی است که می‌تواند بر رتبه ایران موثر باشد. این در حالی است که وجود نام ایران در بین 50 کشور ارزیابی‌شده گویای شناخت نسبی مصرف‌کنندگان از برچسب «ساخت ایران» است که می‌تواند وجه مثبتی در گزارش پیش‌رو باشد. جداول آماری نشان می‌دهد بیشترین درصد محبوبیت کالاهای ساخت ایران در بین کشورها به «پاکستان»، «ویتنام»، «بحرین» و «چین» اختصاص دارد. تحلیلگران بر این باورند که با ارتقای سطح تعلق خاطر مصرف‌کنندگان داخلی به نماد «ساخت ایران»، واحدهای صنعتی و تولیدی ایرانی دارای مزیت در بازار جهانی، با رغبت بیشتری به سمت دستیابی به بازارهای خارجی حرکت کرده و با سرمایه‌گذاری در سطوح مختلف تولید، می‌توانند محصولاتی متناسب با سلیقه مصرف‌کننده خارجی نیز تولید و عرضه کنند.

*منبع: روزنامه دنیای اقتصاد؛ 1396،8،29
**گروه اطلاع رسانی**1699**2002**انتشاردهنده: فاطمه قنادقرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۳۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساخت

یک رسانه برجسته عربی با اشاره به بیداری جهان بعد از مشاهده جنایات اسرائیل تحت حمایت کامل آمریکا و غرب در نوار غزه تاکید کرد که دورویی آمریکا برای جهانیان فاش شده و امروز اسرائیل یک بارِ استراتژیک و پرهزینه بر دوش ایالات متحده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در ادامه تحلیل‌های نویسندگان و رسانه‌های عربی درباره خیزش دانشجویی کنونی که در آمریکا شاهد آن هستیم و دانشجویان برای دفاع از دموکراسی و حقوق مردم مظلوم فلسطین اقدام به برگزاری اعتراضات مسالمت آمیز کرده و با وجود اینکه هیچ روش خشن و آسیب‌زایی برای بیان این اعتراض خود استفاده نمی‌کنند به وحشیانه‌ترین شکل ممکن مورد سرکوب دولت و سرویس امنیتی ایالات متحده قرار گرفته‌اند، روزنامه القدس العربی در تحلیلی به قلم «عبدالله خلیفه الشایجی» به بررسی همین مسئله پرداخته و نوشت، از زمانی که دولت وقت آمریکا در سال 1948 رژیم اسرائیل را به رسمیت شناخت، ایالات متحده تبدیل به اولین و اصلی‌ترین حامی این رژیم به عنوان پایگاه پیشرفته آمریکا در منطقه شد.

آمریکا؛ حامی مطلق جنایات صهیونیست‌ها

از آن زمان تاکنون ایالات متحده در گفتار و عمل ثابت کرده که اولین شریک و حامی رژیم اشغالگر در تمام جنایت‌ها و وحشی‌گری‌های آن علیه اعراب و به ویژه مردم فلسطین است. همچنین با وجود اینکه تعداد یهودیان آمریکا بسیار کم بوده و آنها بیشتر از 6 میلیون نفر نمی‌شوند و تنها 2 درصد جامعه آمریکا را تشکیل می‌دهند اما ستون فقرات نظام سیاسی و تصمیم گیری آمریکا در دست یهودیان و لابی صهیونیسم قرار دارد و به نوعی یهودیان سایر شهروندان آمریکایی را در این کشور محاصره کرده‌اند.

ایالات متحده تاکنون از 84 بار حق وتوی خود 44 بار آن را برای حمایت از دروغ‌های رژیم صهیونیستی و تجاوزات وحشیانه آن علیه مردم فلسطین استفاده کرده و با سوء استفاده مکرر از حق وتوی خود جهت محافظت از اسرائیل، نقش سازمان ملل را کاملاً به حاشیه رانده است. آمریکا از 7 اکتبر 2023 یعنی از زمان آغاز جنگ غزه تاکنون 4 بار از وتو حق وتوی خود برای جلوگیری از توقف جنگ در نوار غزه استفاده کرده است. این کشور همچنین اخیراً قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد را نیز وتو کرد.

همچنین ایالات متحده که متعهد به تامین سلاح‌ها و تجهیزات نظامی مختلف برای رژیم صهیونیستی جهت استفاده از آنها در کشتار مردم غزه است اخیرا در جریان عملیات تلافی جویانه ایران علیه اسرائیل، در کنار انگلیس و فرانسه و چند کشور دیگر علناً برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایرانی به کمک اسرائیل آمد. اسرائیل اولین طرفی است که میزان کمک‌های مالی و نظامی آمریکا به آن از 150 میلیارد دلار فراتر رفته است و جو بایدن، رئیس جمهور کنونی این کشور هفته گذشته همراه با اعضای کنگره قانونی را برای اختصاص 26 میلیارد دلار کمک به اسرائیل جهت حمایت از آن در جنگ غزه تصویب کرد.

همه این‌ها کافیست تا مردم جهان بدانند که کل نظام آمریکا از رئیس جمهور آن گرفته تا کنگره و رسانه‌های این کشور با وجود کشتار بیش از 34 هزار فلسطینی و مجروح شدن 80 هزار نفر با سلاح‌های آمریکایی همچنان در حمایت از جنایت‌های اسرائیل علیه غیرنظامیان فلسطینی مصمم هستند و فرقی نمی‌کند که چه دولتی در آمریکا روی کار باشد و همه دولت‌های این کشور سیاست ثابتی در حمایت از رژیم اشغالگر و سرپوش گذاشتن بر جنایات آن دارند.نکته قابل توجه اینجاست که اگر اسرائیل حتی علیه شهروندان آمریکایی هم مرتکب جنایت شود دولت آمریکا باز هم از اسرائیل حمایت می‌کند.

خیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کردبیداری نسل جدید آمریکا و تأثیر آن بر آینده روابط با اسرائیلآگاهی افکار عمومی و حقایقی که جنگ غزه برای دنیا آشکار کرد

ایران و مقاومت فلسطین بازدارندگی پوشالی اسرائیل را درهم شکستند

اما در جنگ هفت ماهه نسل کشی صهیونیست‌ها علیه غزه، مقاومت فلسطین و ایران هیبت پوشالی و بازدارندگی اسرائیل را شکستند و نابود کردند و این تحولات همچنین بیداری عمیقی در میان نسل جدید اعراب و نیز غربی‌ها و اروپایی‌ها به وجود آورد؛ جایی که امروز شاهد تحسن‌ها و اعتراضات گسترده در ده‌ها دانشگاه معتبر آمریکایی از شرق تا مرکز و غرب این کشور هستیم و دانشجویان نخبه‌ای که رهبران آینده آمریکا هستند در محکومیت و رد جنایات اسرائیل علیه نوار غزه اقدام به برگزاری تظاهرات کرده‌اند.

شکی نیست که همه این‌ها موجب سرافکندگی و شرمساری شدید بایدن و دولت او به خاطر حمایت‌های نامحدود از جنایات رژیم صهیونیستی می‌شود؛ حمایت‌هایی که با ارزش‌ها و حقوق بشر ادعایی آمریکا و گفتمان این کشور در تضاد بوده و ثابت می‌کند که آمریکا در همه این موارد از استانداردهای دوگانه تبعیت می‌کند و اهداف سیاست خارجی آن با عدالت و حقوق بشر مغایرت کامل دارد.

افشای چهره زشت و ریاکار آمریکا برای جهان

در زمان عملیات نظامی روسیه در اوکراین همه جهان دیدند که بایدن و دولت‌های اروپایی چگونه بلافاصله شروع به محکوم کردن این عملیات کردند و تحریم‌های گسترده‌ای علیه روسیه از جانب آنها اعمال شد. این در حالی است که امروز بایدن و کشورهای اروپایی چشمان خود را به روی همه جنایت‌ها و وحشی‌گری‌های اسرائیل که جدیدترین مورد آن کشف گورهای دسته جمعی در بیمارستان‌های غزه و جنایات فجیع نظامیان صهیونیست علیه غیرنظامیان فلسطینی است بسته‌اند و جرات حتی محکوم کردن آن را هم ندارند.

دولت‌های متوالی آمریکا بارها بر اهمیت روابط ویژه و عمیق با اسرائیل تاکید کرده‌اند و اسرائیل در واقع عامل استعماری آمریکا و غرب در منطقه محسوب می‌شود و برخی در واشنگتن اسرائیل را به عنوان ناو هواپیمابر آمریکایی در منطقه توصیف می‌کنند.

اما امروز جهان بیدار شده و به ویژه ملت‌های عربی بعد از مشاهده دورویی آمریکا که در جریان جنگ ویرانگر علیه غزه به اوج خود رسید چهره واقعی این کشور را شناختند و هرگز به آن اعتماد نمی‌کنند و امروز اسرائیل تبدیل به یک بارِ استراتژیک و پرهزینه برای آمریکا شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذران ۱۰۳کشور از ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • بیشترین و کمترین تعطیلات رسمی از آن کدام کشور است؟
  • بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساخت
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است