Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

مالک نخعی*

بازسازی ناوگان حملو‌نقل بار برون شهری – سوئیچ به سوئیچ

مخاطب این طرح

کمیسیون‌های عمران و انرژی مجلس شورای اسلامی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سازمان بهینه سازی مصرف انرژی سازمان محیط زیست وزارت صنعت و معدن و تجارت می‌باشد.

 این طرح با واکاوی قانون‌های مربوط به واردات خودروی سنگین به صورت محصول نهایی و مونتاژ خودروهای سنگین با واردات قطعات منفصله به صورت (C K D) به شرط همت مجلس و دولت قابلیت اجرایی شدن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر واردات کامیون‌های کشنده و بارکش با تعرفه گمرکی حدود 30 درصد و عوارض شماره‌گذاری و مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر درآمد حاصل از وارادات با هزینه مضاعفی حدودی 40 درصد ارزش کامیون در اروپا وارد ایران می‌شود. لذا در طرح جایگزینی سوئیچ به سوئیچ بر اساس گذشت دولت از حقوق گمرکی، مالیات بردرآمد و ارزش به عنوان پیش پرداخت درنظر گرفته شود و پلاک کامیون فرسوده بر روی کامیون جدید نصب شود.

انجام کار شامل مراحل زیراست:

1-تصویب قوانین مورد نظر و تعیین تکلیف متولی ارتقا و نوسازی ناوگان عمومی

2-تامین کامیون‌های مورد نیاز جهت ارتقا و نوسازی ناوگان

3-تامین مالی پروژه

4-رقابت تولیدکنندگان داخلی و وارد کنندگان

5-شماره گذاری

شرح

تصویب قوانین

الف ) برای دست یابی به هدف نوسازی ناوگان حمل بار کشور ابتدا باید در مجلس قوانین واردات ckd   با واردات خودروهای تجاری آماده کار را به نحوی با هم تطبیق شود که قیمت کامیون تولید داخل با نمونه مشابه خارجی تقریبا برابر باشد و قیمت هر دو محصول تولید ایران و تولید اروپا در بازار ایران قبل از شماره‌گذاری هم قیمت محصول مشابه در کارخانه‌های اروپا باشد.

برای این منظور تعرفه گمرکی واردات قطعات منفصله کامیون و خودروهای تجاری باید در حدود 2 درصد کل بها باشد تا قیمت تمام شده تولید داخل با قیمت محصول مشابه در اروپا برابری کند.

ب )  وارات کامیون آماده به کار از کارخانجات اروپا نیز باید در حدود 2 درصد ارزش کل باشد و مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر درآمد و سایر هزینه‌ها از طرف دولت به وارد کننده بخشیده شود تا دوباره قیمت کامیون آماده به کار با قیمت اروپایی آن برابری کند.

ج ) کامیون و خودروهای فرسوده هزینه سربار برای کامیون‌های صفر کیلومتر می‌باشند به نحوی که یک خودروی صفر کیلومتر با یکی از دو شرط زیر قابل شماره گذاری باشد. 

 

د )  واردات فقط بر اساس نمونه کامیونت، کامیون و کشنده موجود در حال کار در کشور با ظرفیت سنجی انجام شود.

به عنوان مثال ظرفیت حال حاضر ناوگان 10 درصد کامیونت، 15 درصد کامیون های تا ده تن – 20 درصد  کامیون‌های تا بیست تن – 8 درصد کامیون‌های تا 35 تن – 47 درصد کامیون‌های کشنده 40 تا 96 تن باشد و سهمیه واردات فقط و فقط بر اساس وضع موجود در اختیار وارد کننده قرار گیرد تا در مورد یک نوع بارگیر خاص کشور دچار مشکل نشود.

موارد بالا به صورت قانون از طرف مجلس با ضمانت اجرایی لازم تقدیم دولت شود و همه قوانین مربوط به حقوق و عوارض گمرکی،  واردات خودروهای تجاری و کامیون و غیره پالایش و پاک‌سازی شود تا قوانین قدیم با قانون جدید همراه و هم راستا باشد تا تناقص قانونی و در نهایت بهره‌برداری سودجویان در کار نباشد  و هم وزارت خانه‌های مربوطه که در راستای بهینه‌سازی و نوسازی ناوگان فعایت می‌کنند را تحت مدیریت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور درآورد ضمانت اجرا شدن قانون و سیاست‌گذاری‌های مربوطه را از وزیرراه و شهرسازی در خواست نمایند( وزارت صنعت معدن تجارت بخش تولید و واردات و سازمان بهینه‌سازی مصرف انرژی در جهت نوسازی ناوگان – گمرکات کل کشور – و سایر نهادها تحت هماهنگی رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برای تولید، واردات، جایگزینی، ورود تازه به ناوگان قرار گیرد).

2 -  تامین کامیون مورد نیاز جهت ارتقا و نوسازی ناوگان باربری کشور

الف) تولید کنندگان داخلی و شرکای خارجی آنها

ب) تولید کنندگان اروپایی و آسیای شرقی

ج) وارد کنندگان مستقل

طی تفاهم‌نامه‌هایی با تولیدکنندگان خارجی و شرکای داخلی آنها ( با شرط سرویس و خدمات پس از فروش محصول خود طی مدیریت بدون واسطه و حذف مدیریت‌های ایرانی بدون واسطه‌گری در انجام خدمات پس از فروش ) مقرر گردد تا سهمی از نوسازی ناوگان کشور را به عهده گیرند و تولیدات خود را به صورت اقساط (با توجه به بارگیری مورد نیاز کشور که در بند قبل ذکر شد) باقیمت فروش در مبدا تولید و در اختیار مصرف کننده ایرانی قرار دهند و دولت به ازای هریک از محصولات آنها یک خودروی فرسوده معادل همان دستگاه نو از رده خارج کند و پلاک و نمره آن را به کامیون نو اختصاص دهد.

 

3 – تامین مالی

وام بانک مرکزی و فاینانس خارجی قبلا در کشور ترکیه تولیدات کارخانجات اروپا به صورت اقساط به افراد و شرکت‌های حمل‌ونقل ترکیه فروخته شده و سیستم بانکی ترکیه با سود حدود 4 درصد ضمانت باز پرداخت اقساط توسط خریداران را انجام داده که در نهایت کامیون با باز پرداخت چند ساله با قیمت اصلی تولید شده بدون اضافه شدن عوارض گمرکی و در قبال جایگزینی شدن کامیون فرسوده با کامیون نو معادل به رانندگان و شرکت ها واگذار شده است. یعنی کامیون را تولید کننده اروپایی به صورت اقساطی به ترکیه فروخته است.

( برای تمام تیپ‌های کامیون درمجموع حدود 12 میلیارد و 500 میلیون یورو نیاز است)

4- رقابت تولید کننده داخلی با تولیدات خارجی

در اینجا می‌توان برای تولید کننده داخلی امتیاز شماره‌گذاری در قبال پرداخت وجه به حساب دولت و شماره‌گذاری جدید به جایی از رده خارج کردن یک کامیون فرسوده را قایل شد و کامیون‌های نوشماره فقط تولیدات داخل ایران باشند و وجه دریافتی در قبال چشم پوشی دولت از حقوق و عوارض گمرکی به حساب دولت واریز گردد. 

5-معاوضه خودروی فرسوده با یک دستگاه معادل صفر کیلومتر

کامیون فرسوده به عنوان پیش پرداخت و بهای کامیون صفر به صورت اقساط پرداخت گردد.

* کارشناس و فعال حمل‌ونقل جاده‌ای

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۴۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات

رئیس سازمان راهداری با بیان این‌که برای ایام اربعین با مشکل تامین ناوگان مواجه هستیم، گفت: این مشکل را از طریق واردات و استفاده از ظرفیت داخلی رفع می‌کنیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، داریوش امانی با اشاره به اقدامات سازمان راهداری برای اربعین 1403، اظهار کرد:‌ در حوزه زیرساخت‌ها اقداماتی در مسیرهای منتهی به پایانه مرزی در حال انجام است، بر اساس پیش‌بینی‌ها یک هفته قبل از اربعین حسینی پروژه‌ها تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی افزود: بخشی از این پروژه‌ها مربوط به روکش آسفالت، رفع نقاط پرحادثه، روشنایی، نصب نیوجرسی و تابلو علائم بوده که در حال انجام است.

وی از برنامه‌ریزی برای ارائه خدمات بهتر به زائران در اربعین امسال خبر داد و با اعلام این‌که امسال 14 هزار میلیارد ریال اعتبار در بخش پروژه‌های زیرساخت راه اربعین تأمین اعتبار شده است، یادآور شد: پروژه‌هایی که در پایانه‌های مرزی انجام می‌شود مربوط به بحث بهسازی و بازسازی سرویس‌های بهداشتی، افزایش سایبان‌ها، مه‌پاش و ایجاد تونل‌های سرد در ایام گرم از سال است.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تأکید کرد: در پایانه برکت مهران نیز برنامه‌ریزی‌های لازم برای افزایش سایبان‌ها، سرویس‌های بهداشتی و مسقف کردن سازه‌ها در این محوطه انجام شده است.

امانی تاکید کرد: در زمینه ناوگان حمل‌ونقل نیز که با مشکل کمبود و نوسازی مواجه هستیم، نشست‌هایی برگزار شده تا بتوانیم تعدادی اتوبوس را از خارج از کشور وارد و از ظرفیت کارخانه‌ها و صنایع بزرگ نیز در این ایام و در زمان مسیر رفت زائران بهره بگیریم.

وی با بیان این که باید با تدابیر خود در بخش‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار بتوانیم جوابگوی مردم باشیم، گفت: به فضل الهی و مدد امام حسین (ع) سال گذشته با وجود کمبود ناوگان با کمترین مشکلی اربعین باشکوهی برگزار شد و طبق آمار ستاد اربعین بیشترین معطلی دو ساعت بود. همه مدیران با تمام توان و امکانات سازمانی باید در خدمت اربعین و خدمت‌رسانی به زائران حضرت اباعبدالله الحسین باشند و هیچ‌گونه کوتاهی از هیچ مدیری پذیرفته نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • آذربایجان شرقی مشکل تامین اتوبوس و حمل و نقل عمومی دارد
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • لزوم وجود مدیریت واحد مرزی به منظور جلوگیری از توقف زیان‌بار کامیون‌ها
  • تعیین ۶۰۰ میلیون یورو اعتبار برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین