Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراغه - ایرنا - انتظار 15 ساله شهروندان مراغه ای برای بهره برداری کامل از خیابان در حال احداث جام جم که با هدف بهبود ترافیک شهری کلنگ زنی شد در حال تبدیل شدن به آرزویی دست نیافتنی است.

به گزارش ایرنا، طرح بزرگ احداث خیابان 120 متری جام جم که از سال 81 و با شور و حال خاصی به عنوان بزرگترین طرح سرمایه گذاری تاریخی این شهرستان آغاز شد، اکنون پس از گذشت 15 سال، به اتمام نرسیده و وعده ها برای اتمام این طرح هنوز عملی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طرحی که می توانست با توسعه و عمران بافت فرسوده شهری، امیدی برای گشایش روزنه و مسیری برای برون رفت از چالش های اجتماعی و اقتصادی مراغه باشد، اکنون به خیابانی بی روح و کم رونق تبدیل شده است.
زیباسازی و فضاسازی به عنوان حلقه مفقوده خیابانی که قرار است محوری ترین مسیر تردد شهری باشد، چشم اندازهای جذابی برای رهگذران و شهروندانی که از آن تردد می کنند ایجاد نکرده است.
عدم وجود حصار و محافظ برای برخی از نقاط خالی از طرح های عمرانی در گوشه و کنار این خیابان، نبود پیاده رو مناسب و نیز عدم وجود کمترین اماکن رفاهی عمومی در آن، این طرح را به جای مسیر پرتردد و جذاب شهری به مانند جاده ای خالی از جذابیت بدل کرده است.
پارکینگ های زیرزمینی که زمانی با تبلیغات مختلف از آن به عنوان بزرگترین طرح پارکینگ شهری یاد می شد، اکنون قفل های بزرگ و زنگ زده ای بر درب های خود می بیند و این شاهدی بر عدم وجود تلاش و انگیزه لازم برای تکمیل و بهره برداری شهروندان از امکانات این طرح بزرگ شهری است.
خیابان بزرگ و زیبایی که در روی کاغذ، نماد شهرسازی نوین در بافت فرسوده و غبارگرفته شهری مراغه بود، اکنون به محلی برای توقف خودروها تبدیل شده است.
در ماه های اخیر نیز با وجود ایجاد ایستگاه برای تردد اتوبوس های عمومی شهری، هنوز رونق و جذابیتی برای شهروندان در این خیابان 120 متری ایجاد نشده که باید علت های آن را در برنامه ریزی های شهری و نیز تاخیر ها جستجو کرد.
اجرای طرح های ناکارآمد به زعم کارشناسان شهرسازی برای کاهش بار ترافیکی در ورودی و خروجی این خیابان با ایجاد میدان و جدول کشی هنوز باری از دوش ترافیک سنگین داخل شهری مراغه را کم نکرده است.
قول های مساعد مسئولان شرکت آتی ساز برای تحویل و تکمیل چندماهه آن در سال های اخیر به خبری همیشگی برای رسانه های تبدیل شده و این وعده ها نیز نتوانسته راهگشایی بر گره کور توسعه و تکمیل نهایی طرحی باشد که قرار بود در سال 85 به بهره برداری برسد.
عدم تحویل واحدهای تجاری به صاحبان ملک های تملک شده در مسیر این خیابان، ماهانه حدود 2 میلیارد ریال بر مجموعه شهرداری هزینه تحمیل کرده که البته با تلاش مجموعه مدیریت شهری در سالجاری، بخشی از این هزینه مرتفع شده است.
شهردار مراغه در خصوص پیگیری تکمیل این طرح گفت: با توجه به محور قرار گرفتن این خیابان در شورای ترافیک و نیز انتقال ایستگاه های ناوگان اتوبوسرانی شهری به آن، تمهیدات مناسبی برای تکمیل و بهره برداری از این طرح انجام شده است.
محمدرضا احمدی افزود: برای این منظور با اصلاح هندسی ورودی و خروجی این خیابان سعی در کاهش ترافیک در این خیابان شده است.
وی ادامه داد: همچنین برای رسیدگی به نحوه و روند اجرای این طرح از سوی شهرداری، واحد ویژه ای برای این منظور ایجاد و راه اندازی شده و امید است با پیگیری های انجام شده بهره برداری از این طرح بزرگ عمران شهری تسریع شود.
وی اضافه کرد: تحمیل برخی هزینه ها به دلیل عدم واگذاری به موقع واحدهای تجاری و تعهدات معوقه که ماهانه بیش از 2 میلیارد ریال به شهرداری تحمیل می کرد، اکنون با رایزنی ها و توافقات انجام شده با صاحبان این واحدها مرتفع شده است.
وی اظهار امیدواری کرد با ادامه روند پیگیری های شهرداری و شورای شهر، تکمیل و بهره برداری کامل از این خیابان در آینده نزدیک محقق شود.
شهروندان مراغه همواره در این سال ها به امید رونق، توسعه و شکوفایی شهر به واسطه این طرح بزرگ عمرانی و سرمایه گذاری بزرگ، چشم بر آسیب هایی بستند که بر پیکره تاریخ و بافت تاریخی آن وارد کرد؛ لیکن آن سود مورد انتظار مردم تاکنون به زیانش نیارزیده است.
جام جم مراغه اکنون به مثنوی هفتاد من دردی تبدیل شده است که به جای غزل های شادی و فرح انگیز، قصایدی حزن انگیز و مرثیه های پردرد دارد.
تاکید مسئولان ارشد شهرستانی از چندین و چند سال پیش نیز نتوانسته آنچنان که باید و شاید، موتور متوقف شده تکمیل این طرح بزرگ مسیر گشایی و احداث خیابان را به حرکت درآورده و پرونده آن را مختومه کند.
به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی احداث بلوار جام جم مراغه از سال 81 به طول 580 و عرض 60 متر از سوی شرکت آتی ساز در بافت مرکزی این شهر آغاز شده و قرار بود اجرای آن در سال 85 تمام شود.
شهرستان مراغه با 250 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری جنوب تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
گزارش از: ابراهیم مطلوبی**انتشار:عیسی عطاپور**
3077/7487

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۵۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید

به گزارش خبرنگار مهر، حسن جهانیان عصر سه شنبه در حاشیه بازدید از پل سوخته سرا اظهار کرد: با تلاش های شبانه روزی و مدیریت جهادی این مجموعه، عملیات احداث پل سوخته کلاسالیان سال راکد بود و حدود ۲ سال قبل پروژه نیمه کاره از مجموعه اداره کل راه و شهرسازی منفک وجهت اتمام نهایی به این اداره کل واگذارشده بود در حال انجام و بزودی مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه اتمام این پروژه تاثیر خوبی در کاهش بار ترافیکی ۳۰ روستای همجواردهستان بالا تجن شهرستان قائمشهر و همچنین شریان سوادکوه شمالی خواهد داشت گفت: با افتتاح این پروژه تردد بیش از ۴۰ هزار جمعیت ۳۰ روستای مذکور به آسانی فراهم خواهد آمد.

جهانیان با اشاره به اینکه توسعه و رفع محرومیت از چهره روستاها از اولویت های دولت مردمی است، گفت: روستاییان بیش از دیگران به خدمت رسانی و دریافت امکانات و خدمات برای تأمین نیازهای اساسی خود و رهایی از محرومیت نیاز دارند، به همین دلیل محور برنامه‌های خدمت‌رسانی، توسعه و مقابله با محرومیت باید متوجه نواحی روستایی می باشد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان افزود: فعال کردن اقتصاد روستا یکی از اولویت های اساسی دولت سیزدهم است و باید با برنامه ریزی اصولی روند مهاجرت معکوس جوانان روستا فراهم شود.

وی در ادامه گفت: طی یک سال گذشته ده ها پروژه نیمه تمام که سالیان سال راکد مانده بود ازجمله پل اروست شهرستان ساری، امیر ده وگردرودبار شهرستان بابل، بلیران و چنگ میان شهرستان آمل، کردخیل شهرستان جویبار و تیل پرده سر شهرستان تنکابن با همت راهداران به سرانجام رسید و عاقبت به خیر شد.

کد خبر 6093477

دیگر خبرها

  • «شهرگاه» فرصتی برای هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری است
  • انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید
  • ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز شهر مراغه
  • کمیته فنی شورای ترافیک دیلم بر نقاط حادثه خیز نظارت کند
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • ترافیک شهر تهران آغاز شده است
  • تیغ جراحی بر طرح ترافیک تهران/ پلیس و شهرداری به توافق می‌رسند؟
  • نوسازی پیاده‌رو‌های خیابان ۱۹ دی قم
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو