Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند- فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: ۶۷۷ قطعه پرنده زینتی از ابتدای سال جاری تاکنون از شکارچیان غیر مجاز و متخلف زیست محیطی در استان کشف شده است.

مسعود مستقیم در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۷۰۲ عدد انواع ادوات و وسایل انجام شکار غیر مجاز حیات وحش در استان کشف و ضبط شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از دستگیری ۱۳۴ شکارچی غیر مجاز و متخلف زیستی محیطی خبر داد و گفت: تعداد ۲۳ نفر از شکارچیان قبل از انجام شکار حیات وحش و در حین انجام شروع یه شکار دستگیر شده اند.

مستقیم اظهار کرد: پایش و نظارت مستمر بر مناطق تحت مدیریت و آزاد، مناطق مرزی و کویری استان و استفاده از توان و پتانسیل چند جانبه بابت افزایش ضریب امنیتی و پیشگیری از انجام شکار غیر مجاز حیات وحش همواره مورد توجه قرار دارد.

وی با بیان اینکه ۷۵۰ قطعه انواع گونه های جانوری از متخلفین زیست محیطی کشف شده است، گفت: این گونه های شامل پرندگان زینتی، پرندگان وحشی، پرندگان آبزی و کنار آبزی و انواع گونه های پستانداران است.

کشف و ضبط ۱۳ هزار تله و دام زنده گیری هوبره

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۷۷ قطعه پرنده زینتی شامل ۴٣۴ قطعه مینا، ۶۸ قطعه عروس هلندی، ۱۰۰ قطعه طوطی سبز و ۳۰ قطعه فنچ از شکارچیان کشف و ضبط شده است.

وی کشف ۱۹ راس لاشه انواع پستانداران شامل سه راس کل وحشی، ۱۲ راس قوچ وحشی، چهار راس آهو، یک راس میش وحشی، سه سر خرگوش  و ۱۳ قطعه انواع پرندگان وحشی شامل ۱۲ قطعه هوبره، ۱۰ قطعه کبک، دو قطعه مرغابی، هفت قطعه کوکر را از دیگر اقدامات سال جاری دانست.

مستقیم با اشاره به کشف انواع ادوات و وسایل انجام شکار غیر مجاز حیات وحش، بیان کرد: از ابتدای سال جاری ۲۵۷ عدد فشنگ سلاح ساچمه زنی، دام و تله حیات وحش، قفس نگهداری پرندگان وحشی، چاقو و دوربین چشمی از شکارچیان کشف شده است.

وی بیان کرد: همچنین تعداد ۳۹ قبضه سلاح شکاری مجاز و غیرمجاز شامل شش قبضه سلاح غیرمجاز، پنج قبضه سلاح غیر مجاز ساچمه زنی و۲۷ قبضه سلاح شکاری مجاز از شکارچیان غیر مجاز و متخلفین زیست محیطی کشف شده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۵  مورد از انواع گونه های حیات وحش تیمار و رها سازی شده اند.

 رئیس اداره یگان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: طی سه سال گذشته تاکنون ۱۳ هزار و ۵۰۰ تله و دام زنده گیری هوبره کشف، ضبط و معدوم سازی شده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۵۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

شب‌پره سمی که پر‌های آن رنگ‌های درخشان و تند قابل توجهی دارند، برخلاف سایر گونه‌های شب پره، به طور قابل توجهی خودنمایی می‌کنند.

به نقل از آی‌ای، از بین راه‌های بی‌شماری که گونه‌های موجود در قلمرو حیوانات برای جذب جفت استفاده می‌کنند پرندگان پر‌های رنگارنگی دارند، حشرات موسیقی می‌سازند، زنبور‌ها می‌رقصند، کرم‌های درخشان از نور استفاده می‌کنند، و بادکنک ماهی دایره‌های هندسی در بستر دریا ایجاد می‌کند، هیچ کدام به اندازه آنچه که شب پره بِلا از خود نشان می‌دهد عجیب نیستند.

براساس یک مطالعه جدید، شب‌پره بِلا (Utetheisa ornatrix) ظاهرا به گونه‌ای تکامل یافته است که از سموم گیاه خاصی در دورانی که یک کرم است استفاده می‌کند تا نه تنها از خود و بعدا تخم‌های خود در برابر شکارچیان محافظت کند، بلکه جفت‌های بالقوه را نیز جذب کند.

برگ‌ها و دانه‌های گیاه جغجغه مملو از نوع خاصی از سم با طعم تلخ است که به آلکالوئید‌های پیرولیزیدین معروف است. به طور گسترده علوفه جویان از مصرف جغجغه اجتناب می‌کنند، اما این گیاه منبع غذایی مورد علاقه شب‌پره بِلا است.

این شب پره رنگارنگ نه تنها در برابر این سم که یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از مسمومیت تصادفی در گاو‌ها است، مصونیت دارد بلکه در واقع می‌تواند این سم را متابولیزه کند و از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند.

شب پره‌های بِلا در بخش‌های بزرگی از شرق آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و دریای کارائیب یافت می‌شوند و الگو‌های فعالیت روزانه‌ای از خود نشان می‌دهند. بر خلاف بسیاری از گونه‌های شب زنده‌دار که برای پنهان شدن از شکارچیان به تاریکی متکی هستند، پروانه‌های بِلا عمدا حضور خود را به رخ می‌کشند.

آنها با رنگ‌های تند و درخشان مانند رنگ‌های صورتی، مرواریدی، عقیق و فلس‌های زرد گوگردی روی بال‌های خود آراسته شده‌اند و به طور قابل توجهی خودنمایی می‌کنند. آنها به راحتی توجه پرندگان و حشرات گوشتخوار را از دور به خود جلب می‌کنند. هر شکارچی که بخواهد شب پره بِلا را شکار کند، زود متوجه اشتباه خود می‌شود.

آندری سوراکوف (Andrei Sourakov)، یکی از نویسندگان این مطالعه، توضیح می‌دهد: عنکبوت‌های موزی آنها را از تار‌های خود جدا می‌کنند. هنگامی آنها در تار می‌افتند، مایع کف کننده‌ای تولید می‌کنند که طعم بدی دارد و تقریبا به طور کامل از آلکالوئید‌ها ساخته شده است. او همچنین به این نکته اشاره می‌کند که عنکبوت‌ها و پرندگان به عنوان شکارچیان معمول شب‌پره‌ها، هر کاری می‌کنند تا از برخورد با این پروانه سمی جلوگیری کنند.

چگونه شب‌پره‌های بِلا از سم برای جذب جفت استفاده می‌کنند

هنگامی که پروانه‌های ماده بِلا آماده جفت‌گیری می‌شوند، ابری از آلکالوئید‌های هواپخش دار را منتشر می‌کنند که از گیاهانی که به عنوان یک کرم از آنها استفاده می‌کردند، به دست آورده‌اند. شب‌پره‌های نر که جذب این عطر شده‌اند، به ماده می‌رسند و در مراسمی کوتاه و در عین حال پیچیده شرکت می‌کنند.

در طول این مراسم، آنها با ظرافت سر ماده را با دو ساختار کرکی و جمع شونده شبیه به قاصدک لمس می‌کنند. هر رشته از این ساختار‌ها حاوی آلکالوئید‌های پیرولیزیدین است.

اگر شب‌پره ماده آلکالوئید نر را از نظر کمیت و کیفیت کافی بداند، اقدام به جفت‌گیری می‌کند. پس از جفت گیری، نر ترکیبی از آلکالوئید‌های اضافی را به جا می‌گذارد. ماده از این ترکیبات استفاده می‌کند تا تخم‌های حاصل را به سم آغشته کند.

چنین محافظتی از تخم در میان حشرات غیر معمول است. این روش که در ابتدا در سال ۱۹۸۹ مشاهده شد، تنها نمونه شناخته شده شب پره است که از منابع شیمیایی بدن خود برای آغشته کردن تخم‌ها به سم استفاده می‌کند.

این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • نجات صد‌ها پرنده کمیاب زینتی از چنگال قاچاقچیان در سیستان و بلوچستان
  • رهایی پرندگان کمیاب زینتی از دست قاچاقچیان در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • کشف محموله پرندگان کمیاب و میمون از قاچاق در مرز بلوچستان
  • داستان عاشقانه سمی یک پروانه!
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی