Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@14:11:08 GMT

لاریجانی: سازمان سنجش را منحل کنید

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۹۷۱۸

لاریجانی: سازمان سنجش را منحل کنید

رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین معارفه رئیس جدید کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران گفت: اگر آقای نهاوندیان بانی شوند و سازمان سنجش را منحل کنند مشکل ارتباط صنعت و دانشگاه حل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین معارفه رئیس جدید کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران که پیش از ظهر امروز دوشنبه 29 آبان برگزار شد، اظهار داشت: برای من افتخاری است که امروز در اینجا حضور پیدا کردم شاهد برگزاری مراسم معارفه دکتر جعفریان به عنوان ریاست جدی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران باشم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آقای جعفریان فرد پرکار و پرتلاشی است که ذهن خلاقی دارند و من به آقای نیلی به خاطر این انتخاب درست تبریک می‌گویم و امیدوارم دکتر جعفریان بتواند در جهت ارتقا سطح کیفی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران حرکت کند. البته سرعت ایشان در کارهای علمی زیاد است و اگر به ایشان میدان داده شود می‌تواند تغییرات خوبی در این مجموعه ایجاد کند چرا که در خور دانشگاه تهران است که تغییرات متناسب با شرایط امروز داشته باشد. مخصوصا دیجیتالی کردن کتابها با توجه به اینکه دانشگاه تهران یکی از ارکان علمی کشور است می‌تواند قابل توجه و پراهمیت باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد حجت الاسلام جعفریان در سمت قبلی اش در کتابخانه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: البته آقای جعفریان در مجلس خیلی از کتابهای خطی را در سایتها گذاشتند که در ابتدا به این کار ایشان خرده هایی گرفته شد ولی بعدا ارزشهای این کار مشخص شد و من امیدوارم با انتخاب آقای جعفریان به عنوان رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دسترسی به کتابهای علمی اوضاع بهتری پیدا کند.

لاریجانی با اشاره به مشکلاتی که در مسیر ارتباط میان صنعت و دانشگاه‌ها وجود دارد تصریح کرد: در این تردیدی نیست که ما استادان باتجربه و خوبی در دانشگاه‌ها داریم و پهنه علمی کشور نیز بیش از حد از نظر آموزشی گسترش پیدا کرده است. اما باید به دنبال چرایی این موضوع باشیم که چرا سیستم دیوانی کشور اتصالی به بخش‌های پژوهشی دانشگاه‌ها ندارد.

وی افزود البته این قصه امروز نیست و از 30 سال گذشته مطرح بوده است که چگونه می‌شود پژوهش‌های دانشگاهی را با نیازهای روز کشور همراه کرد.

رئیس مجلس گفت: مشکل اصلی پول نفت و نظام بودجه ریزی کشور است ما در نظام اداره کشور پول را به عنوان بودجه به صنعت و دانشگاه اختصاص می‌دهیم و پس از آن این نهادها را رها می‌کنیم تا به زندگی خود ادامه دهند و در این شرایط نه دستگاه‌های اجرایی به پژوهش‌های علمی احساس نیاز می‌کنند تا به دانشگاه‌ها مراجعه کنند و متقابلا نه دانشگاه‌ها از نظر مالی احتیاجی به پشتیبانی بخش‌های صنعتی دارند. چرا که پول آنها از ردیف‌های بودجه‌ای داده شده است.

لاریجانی با بیان اینکه در این سالها روشهایی چون احداث دفتر ارتباط با صنعت و دانشگاه در راستای حل این مشکل اندیشیده شده، ولی نتیجه محسوسی نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: راه حل دیگری که در این سالها اتخاذ شده افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها بوده‌است که این موضوع نیز نتوانسته کمک قابل توجهی به ارتباط میان صنعت و دانشگاه کند و تنها سرعت پژوهش‌ها در دانشگاه را بالا برده است.

رئیس مجلس گفت: هم اکنون نظامی که محور پژوهش‌های ما هست پژوهش روی لبه علم است که البته دولت باید در این بخش سرمایه گذاری کند. اما حجم زیادی از پژوهش‌ها است که می‌تواند نیاز امروز کشور را برطرف کند و ما در سالهای اخیر جلسات زیادی گذاشته‌ایم تا به کمک پژوهش‌های دانشگاهی بیاییم. ولی تا مشکلات اتصال میان پژوهش و صنعت برطرف نشود اتفاق خاصی نیفتاده و تنها روند پیشرفت پژوهش ها را سرعت می‌بخشیم.

لاریجانی با بیان اینکه ما امسال می توانیم در دولت و مجلس این کار را سامان دهیم که ارتباط دانشگاه و صنعت برقرار شود اظهار داشت: ما می‌توانیم به بخش صنعت بگوییم که اگر بودجه ای را برای پیشرفت پروژه های دانشگاهی کاربردی اختصاص دهند این بودجه را به عنوان مالیات آنها تلقی کنیم.

وی با مورد خطاب قرار دادن مسئولین دانشگاهی حاضر در جلسه گفت شما در دانشگاه باید زیر بار این موضوع بروید که بودجه خود را از راه پژوهشهای دانشگاهی تأمین کنید که این موضوع خود عاملی برای توجه دانشگاه به پژوهشهای کاربردی می شود. بنابراین نیازی نیست که پژوهشهای دانشگاهی الزاما روی لبه علم باشد.

رئیس مجلس ادامه داد: شما باید به جایی برسید که ببینید اگر در پژوهش ها به مسئله کاربردی بودن آنها توجه نکنید نمی‌توانید بودجه خود را تأمین کنید و در بخش صنعت هم باید امتیازات و مشوق‌هایی برای سرمایه گذاری بخش‌های صنعتی خصوصی به منظور سرمایه گذاری در پروژه های دانشگاهی اختصاص یابد که آقای دکتر نهاوندیان هم موافق هستند که این ایده را پیگیری کنند اما نه به شکل دستوری و تا زمانی که دو طرف احساس نیاز نکنند چرخه ارتباط صنعت و دانشگاه لنگ خواهد ماند.

لاریجانی با انتقاد از روند ورود دانش آموزان به دانشگاه از طریق کنکور گفت: دانشگاه‌ها باید خود بتوانند شخصیت‌های برتر علمی را انتخاب کنند و این روند کنکور است که به دانشگاه‌ها آسیب می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: البته زمانی ما در مجلس تصویب کردیم که کنکور برداشته شود منتها سازوکار آن در وزارتخانه ها سامان پیدا نکرد. اما شاید اگر آقای نهاوندیان بانی شوند و سازمان سنجش را منحل کنند، مشکل حل شود چرا که تا آنها هستند مشکل حل نخواهد شد.

انتهای پیام/

R1455/P1011199/S1,15/CT11 موضوعات مرتبط مجلس دهم علی اردشیر لاریجانی

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۹۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس درباره اعتبارات فرهنگی گفت: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی کشور اضافه شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نایب‌ رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد بودجه فرهنگی اظهار داشت: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهاد‌های فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی افزود: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: همه مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهاد‌ها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود
  • شوک بزرگ به کمیته المپیک در سال المپیک!
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • واکنش علی ربیعی به حملات دولت به مرکز پژوهش های مجلس /نتایج سنجش‌ها را نه کتمان و نه با آن بازی کنید!
  • توضیحات رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف
  • مورد عجیب بودجه جامعه‌المصطفی؛ بیشتر از بودجه دانشگاه‌های علم و صنعت و علامه طباطبایی!
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان