Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:34:03 GMT

ورشکستگی کامل آب در همدان

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۴۳۸۱

ورشکستگی کامل آب در همدان

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان همدان میزان بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی برای مصارف کشاورزی را به عنوان قرار گرفتن در بحران بی‌آبی دانست و گفت: استان همدان با 80 درصد بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی برای مصارف کشاورزی در ورشکستگی کامل آب قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، قاسم اسدیان سه‌شنبه 30 آبان در سمینار آموزشی که با هدف آشناسازی دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی‌سینا با اهمیت فعالیت‌های مرکز تحقیقات کشاورزی و توجه به لزوم پژوهش و تکنولوژی در تهیه محصولات کشاورزی، عدم سرمایه‌گذاری مناسب در بخش‌های متعدد مرتبط با حوزه‌های کشاورزی، عدم دسترسی به انبارهای مناسب و تغییر کاربری بسیاری از انبارهای موجود، تخریب صنعت آب و خاک کشاورزی و خرد شدن اراضی کشاورزی را به عنوان مهمترین موانع کشاورزی استان اعلام و اظهار کرد: هر کشوری که از 20 درصد منابع آب زیرزمینی‌اش در بخش کشاورزی استفاده کند، در بحران آب قرار دارد این در حالیست که کشور ما با بیش از 40 درصد و استان همدان با 80 درصد بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی برای مصارف کشاورزی در ورشکستگی کامل آب قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه با بیان اینکه نقش تحقیقات در توسعه کشاورزی نقشی اساسی است، خاطرنشان کرد: تنها 36 درصد از بذور مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود به طوریکه ما در مرکز تحقیقات کشاورزی با اصلاح بذرها و بررسی‌هایی که تا کنون انجام داده‌ایم، تنها می‌توانیم بخش کوچکی از نیاز کشاورزان و بهره‌برداران به بذر را پاسخگو باشیم و بقیه نیاز را باید از طریق واردات تأمین کنیم.

اسدیان همچنین با اشاره به لزوم تأمین سلامت غذایی و رعایت نکات ایمنی در تولید محصولات کشاورزی و غذای مورد نیاز مردم کشور خاطرنشان کرد: با توجه به بیوتروریسم موجود در دنیا و انواع مخاطراتی که سلامت غذایی مردم کشورها را تهدید می‌کند، لزوم تأمین محصولات کشاورزی در داخل کشور مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها 15 درصد محصولات مورد نیاز کشور در زمینه دانه‌های روغنی در داخل کشور و بقیه نیاز از طریق واردات تأمین می‌شود، 85 درصد از شکر مورد نیاز را حاصل تولید داخلی دانست و افزود: در ایران ما با اقیانوسی از ژن‌ها مواجهیم که با بررسی و تحقیقات در آنها می‌توانیم محصولات خوبی تولید کنیم.

وی بر اهداف سند ایران 1400 تأکید کرد و با اشاره به اینکه مبنای چشم‌انداز توسعه کشور، علم و فناوری و تولید بر مبنای آن است، باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در بدن انسان را مهمترین علت بروز سرطان‌ها عنوان کرد و گفت: سم ددت که در سال‌های 1340 تا 1345 در ایران مورد استفاده کشاورزان قرار می‌گرفت تا 700 سال در خاک باقی می‌ماند و با چرخه زیستی که در سرتاسر کره زمین وجود دارد و هر 2 هزار سال یکبار دور کامل می‌زند، سموم استفاده شده در یک منطقه به کل جهان سرایت خواهد کرد.

اسدیان بر جایگاه علم و جنبش نرم‌افزاری تأکید و اعلام کرد: جهان هر لحظه به سمت پیچیدگی، کوچکی و خواسته‌های شهوانی بشر سوق پیدا می‌کند و ما باید توسعه علم و تکنولوژی جهان را به سمت بهره‌وری سوق دهیم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان همدان در ادامه بر لزوم ارتباط موثر دانشگاهیان و تولیدکنندگان تأکید کرد و افزود: بسیاری از محصولات کشاورزی صادراتی به علت وجود اثر سموم و کودها برگشت می‌خورد و در کشورمان به صورت غیرمجاز به فروش می‌رسد که این موضوع جای توجه دارد.

اسدیان ادامه داد: در کشور تا 300 میلیون تن ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی داریم که این رقم 170 میلیون تن پسماند در بردارد و با بهبود الگوی مصرف می‌توانیم آسیب‌ها را کاهش دهیم.

وی تعداد بهره‌برداران بخش کشاورزی استان همدان را 117 هزار نفر اعلام کرد و گفت: 26 درصد اشتغال استان در این حوز قرار دارد که قسمت بسیار اندکی از آن را تحصیلکرده‌های رشته‌های کشاورزی تشکیل می‌دهند.

ارتباط مرکز تحقیقات کشاورزی استان و دانشجویان رشته زراعت ضعیف است

دبیر انجمن علمی دانشجویان زراعت دانشگاه بوعلی‌سینا هم در حاشیه برگزاری این همایش در گفت‌وگو با ایسنا، ارتباط بین مرکز تحقیقات کشاورزی استان و دانشجویان رشته زراعت را ضعیف ارزیابی کرد.

زهرا قنبری با اشاره به برگزاری سیمنار آموزشی با هدف آشناسازی دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی‌سینا با اهمیت فعالیت‌های مرکز تحقیقات کشاورزی و توجه به لزوم پژوهش و تکنولوژی در تهیه محصولات کشاورزی، اظهار کرد: در انجمن علمی زراعت با هدف ایجاد دورنمایی از فعالیت‌هایی که دانشجویان و فارغ‌التحصیلان در آینده شغلی خود با آن مواجه خواهند بود، برنامه‌های آموزشی و آگاهی‌بخشی ارائه می‌شود و سعی داریم مباحث مورد نیاز دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته را در قالب کارگاه‌ها و همایش‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی مطرح کنیم.

وی ارتباط بین مرکز تحقیقات کشاورزی استان و دانشجویان رشته زراعت را بسیار ضعیف ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر دانشجویان نمی‌توانند زیاد در فضای این مرکز حضور یابند و با فعالیت‌های آنان از نزدیک آشنا شوند و به همین خاطر ما با استفاده از برگزاری همایش و دعوت از مسئولان و اساتید در راستای افزایش این ارتباط تلاش می‌کنیم.

قنبری از بی‌علاقگی دانشجویان نسبت به حضور در مراکز تحقیقاتی و فعالیت‌های پژوهشی سخن گفت و خاطرنشان کرد: در انجمن علمی زراعت دانشجویی با هدف افزایش علاقمندی دانشجویان به فعالیت‌های عملی در رشته‌های کشاورزی برنامه‌هایی را اجرا می‌کنیم که در حال حاضر با گذشت مدت دو سال از تأسیس انجمن تا حدودی در این زمینه موفق بوده‌ایم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۴۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخگویی به بیش از ۲۲ هزار گزارش مردمی در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، ایرج حسن پور، افزود: طی سال ۱۴۰۲، از طریق مرکز جامع مدیریت یکپارچه پاسخگویی و پایش خدمت اداره کل صمت استان به ۲۲ هزار و ۴۴۲ گزارش مردمی پاسخ داده شده که ۱۵ هزار و ۵۹۴ مورد تماس تلفنی مردمی و میزان پنج هزار و ۶۹۰ تماس ضبط شده از طریق صندوق صوتی مرکز بوده که توسط کارشناسان مرکز پیگیری شده و همچنین در همین مدت نیز تعداد یک هزار و ۱۶۰ مراجعه حضوری به مرکز پاسخگویی انجام شده که کارشناسان این مرکز به تماس گیرندگان و مراجعین مشاوره داده و آنها را راهنمایی کرده اند.

وی افزود: براساس آمارثبت شده در سامانه ۱۲۴ در مدت اعلام شده، کارشناسان مرکز پاسخگویی طی این مدت ۴۱۵ ساعت و ۲۴ دقیقه معادل حدود ۱۷ روز کامل و یا معادل ۵۲ روز کامل اداری تماس تلفنی با تماس گیرندگان داشته اند، که میانگین زمان پاسخگویی یک دقیقه و ۲۱ ثانیه بوده و پایین‌تر از استاندار تعریف شده (۲ دقیقه) است.

حسن پور ادامه داد: در همین بازه زمانی بالغ بر ۷۳ درصد از شرکت کنندگان (تعداد ۶۶۰ نفر) در نظر سنجی که به صورت الکترونیک انجام شده از نحوه‌ی پاسخگویی کارشناسان این مرکز، رضایت کامل داشته اند که این موضوع نشان دهنده توجه ویژه این اداره کل به موضوع استفاده از نقش مردم در فعالیت‌ها است.

مدیرکل صمت استان درادامه خاطرنشان کرد: طی مدت اعلام شده کارشناسان مرکز پاسخگویی جمعاً تعداد ۲۲ هزار و ۴۴۲ گزارش را ثبت سامانه کرده اند و برای رسیدگی به حوزه‌های مختلف از جمله بازرسی ونظارت اداره کل صمت استان و سازمان جهادکشاورزی استان ارجاع کرده اند.

حسن پور ادامه داد: بیشترین گزارشات اخذ شده مردمی طی همین مدت، مربوط به گرانی کالا بویژه مواد غذایی، خوراکی، نوشیدنی، مرغ، نانوایی، گاز مایع و خدمات خودرو بوده است.

کد خبر 6089515

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • حضور همدان با بسته‌های سرمایه‌گذاری جدید در نمایشگاه اکسپو
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری همدان در نمایشگاه اکسپو
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • پاسخگویی به بیش از ۲۲ هزار گزارش مردمی در سال ۱۴۰۲
  • سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • تجهیز سیستم گرمایشی مدارس همدان با طرح شهید عرب
  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل