Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@20:28:25 GMT

زمان رفتن بازنشسته‌های از ورزش نرسیده است؟

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۱۶۵۴

 قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان 2 مهر ماه سال جاری به تصویب مجلس شورای اسلامی و 19 مهر به تایید شواری نگهبان رسید تا از این پس بازنشستگان دیگر اجازه فعالیت در مناصب دولتی را نداشته باشند اما  در این بین تبصره‌هایی وجود دارد که بازنشستگان واجد شرایط می‌توانند در پست‌های دولتی به کار گرفته شود.

بر طبق بخشنامه‌ای که به کلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری ابلاغ شده است:" بازنشستگانی که به واسطه انتصاب یا انتخاب در یکی از سمت‌های مذکور در ماده (71) قانون مدیریت خدمات کشوری و هم طرزان آنها به کار گیری می شوند، از شمول قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان مصوب 1395/2/20 مجلس شورای اسلامی مستثنی هستند و هر سمتی در زمان بازنشستگی یا قبل از آن داشتند، ملاک نیست"

در ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری آمده است که سمت‌های ذیل مدیریت سیاسی محسوب شده و به عنوان مقام شناخته می‌شوند و امتیاز شغلی مقامات مذکور در این ماده به شرح زیر تعیین می‌گردد:

الف- رؤسای سه قوه (۱۸۰۰۰) امتیاز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ب- معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضا شورای نگهبان (۱۷۰۰۰) امتیاز.

ج- وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رئیس جمهور (۱۶۰۰۰) امیتاز.

د- استانداران و سفرا (۱۵۰۰۰) امیتاز.

هـ - معاونین وزرا (۱۴۰۰۰) امتیاز.

هم‌چنین سازمان اداری و استخدامی کشور قانون چگونگی بکارگیری بازنشستگان در دستگاه های اجرایی را به همراه آیین نامه آن به سازمان‌ها و نهادهای دولتی ابلاغ کرده که تبصره یک و دو مورد بحث آن به شرح زیر است:

تبصره یک قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان:

مقامات مذکور در ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری و همترازان آن‌ها و ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان هفتاد درصد (۷۰ درصد) و بالاتر، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری از شمول این قانون مستثنی می‌باشند.

تبصره۲ـ دستگاه‌های موضوع این قانون در صورت لزوم می‌توانند از خدمات بازنشستگان متخصص با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر به صورت پاره وقت و ساعتی استفاده کنند. حداکثر ساعات مجاز برای استفاده از بازنشستگان، یک سوم ساعات اداری کارمندان رسمی است وحق الزحمه این افراد متناسب با ساعات کاری آنها حداکثر معادل یک سوم کارمندان رسمی همان شغل تعیین و پرداخت می شود.

بر طبق تبصره های موجود و ماده ۷۱، بازنشستگان واجد شرایط هم چنان می‌توانند به کار خود ادامه‌ دهند اما در بین ماده‌ها ابهام وجود دارد. از جمله ابهاماتی که در ماده 71 "بند ه" ذکر شده است درباره معاونان وزیر می‌باشد که  آیا منظور، بازنشستگانی است که در حال‌ حاضر در سمت معاونت هستند و یا این که مربوط به افرادی است که سابقه معاونت در هر ارگانی را در کارنامه خود داشته باشند؟ 

البته بازنشستگان ورزشی هستند که هیچ کدام از بندهای و تبصره‌های قانونی شامل حال آنها نمی‌شود. محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال و محمدعلی طاهری مدیرعامل مستعفی پرسپولیس از جمله بازنشستگان ورزشی هستند که هیچ یک از تبصره های موجود را ندارند و دیگر زمان رفتن آنها فرا رسیده است.

باید منتظر ماند و دید آیا قانون در این زمینه رعایت خواهد شد و این دو بازنشسته صندلی های خود را ترک خواهند کرد و یا این که منتطر ایجاد تبصره ای جدید خواهند بود؟

نکته قابل تامل این است اگر قرار بر کنار رفتن بازنشستگان است تا فرصت به جوان‌ترها برسد، با تبصره‌های موجود برخی بازنشستگان البته به جهت تجربه و سابقه مدیریتی خود همچنان به کار خود ادامه‌ خواهند داد که بعضا برخی از این افراد به دلیل کهولت سن تاثیر زیادی بر روند کار و امور مدیریتی فدراسیون‌های ورزشی و باشگاه‌های ورزشی دولتی ندارد.

امید است وزارت ورزش و جوانان با جدی گرفتن قانون منع استفاده از بازنشسته‌ها در امور مدیریتی ورزش، زمینه‌ی حضور جوان‌ترها در مدیریت‌های کلان ورزشی را فراهم کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۱۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سن بازنشستگی تغییر کرد

به گزارش تابناک، ایلنا نوشت: افزایش سن بازنشستگی از مصوبات مجلس در ۲۸ آبان ماه بود. این مصوبه در واقع یکی از بند‌های ماده ۲۹ برنامه هفتم توسعه بود.

مصوبه‌ای که البته هنوز زمان اجرای آن مشخص نشده است، اما با توجه به اهمیت این مصوبه، در این مطلب مهم‌ترین مواد مربوطه را بررسی می‌کنیم:

۱. بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آن‌ها برای بازنشستگی اضافه نمی‌شود.. بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می‌گردد.

۳. بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می‌گردد.

۴. بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه می‌گردد.

۵. بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌گردد.

همچنین تبصره یک این ماده اجرای تمام یا بخشی از این مواد را مشروط بر این کرده است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد. تبصره شش این ماده هم قرر کرده است که افرادی که با تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آن‌ها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بند‌های (۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرار خواهد شد.

روایت رئیس مجلس از میزان افزایش سن بازنشستگی


محمد باقر قالیباف رئیس مجلس نیز توضیح داده است که براساس این مصوبه سقف افزایش سنوات خدمتی برای آقایان «حداکثر۳۵ سال یا ۶۲ سال سن» است و سقف سن بازنشستگی برای خانم‌ها ۵۵ سال است. همچنین گفته شده که در این مصوبه میزان افزایش سنوات خدمت پلکانی است و بیشتر افراد در حد چند ماه به سنوات خدمت‌شان اضافه می‌شود و به میزان سنوات خدمت افرادی که به‌تازگی شروع به کار کنند نیز حداکثر ۵ سال اضافه می‌شود.

نگاهی به سن بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی


البته ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی نیز به موضوع بازنشستگی پرداخته است بر اساس این ماده، مشمولان این قانون با داشتن شرایط حداقل ۱۰ سال پرداخت حق بیمه مقرر، قبل از تاریخ تقاضای بازنشستگی و رسیدن سن مرد به ۶۰ سال و زن به ۵۵ سال تمام امکان استفاده از خدمات بازنشستگی برای این افراد فراهم است. ماده ۷۷ این قانون نیز به میزان مستمری پرداخته است. بر اساس این ماده مقدار مستمری یک‌سی و پنجم متوسط مزد یا حقوق بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه است مشروط بر آنکه از صددرصد متوسط مزد یا حقوق تجاوز نکند. در تبصره قانونی آن نیز متوسط مزد یا حقوق برای محاسبه مستمری آمده که متوسط آن عبارت است از مجموع مزد یا حقوق بیمه شده که براساس آن حق بیمه پرداخت شده ظرف ۲ سال آخر پرداخت حق بیمه تقسیم بر ۲۴ خواهد بود.

منبع: ایلنا

دیگر خبرها

  • ۵ مزیت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی برای اصناف
  • نخستین بانوان آتش‌نشان خاورمیانه بازنشسته شدند
  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان
  • حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافت؟
  • عدد نهایی حداقل «حقوق» بازنشستگان مشخص شد
  • حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافت؟ کف و سقف جدید حقوق اعلام شد
  • پیشنهادهای اصناف برای تدوین بخشنامه تبصره ماده ۱۰۰
  • سن بازنشستگی تغییر کرد
  • سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چرا فرهنگیان از طرح بکارگیری دوباره بازنشستگان استقبال نکردند؟