Web Analytics Made Easy - Statcounter

زاهدان - ایرنا- مدیر کل پژوهش و نوآوری نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: هم اینک عضویت حدود هشت میلیون نفر از جمعیت کشور در سامانه نهاد کتابخانه های عمومی کشور ثبت شده که این رقم تنها حدود 10 درصد جمعیت ایران را شامل می شود.

به گزارش ایرنا محمد جوهرچی روز چهارشنبه در آیین بزرگداشت مقام کتاب، کتابخوانی و کتابدار سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار داشت: هم اینک حدود 2 هزار و 600 کتابخانه عمومی تحت مدیریت این نهاد و افزون بر هزار کتابخانه مشارکتی در کشور وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: علاوه بر این، تعدادی کتابخانه عمومی دیگر نیز در کشور وجود دارد که به مردم خدمت رسانی می کنند.
مدیر کل پژوهش و نوآوری نهاد کتابخانه های عمومی کشور تصریح کرد: شمار کتابخانه های موجود این نهاد برای پوشش مناسب مناطق مختلف جغرافیایی و بافت های جمعیتی کشور با فاصله معناداری رو به روست که در این زمینه باید تلاش ها بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
جوهرچی گفت: همچنین برای افزایش فرهنگ کتابخوانی ضروری است کتابخانه های عمومی به سمت شناسایی علایق و دیدگاه های عموم مردم گام بردارند.
وی طرح های برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی کتابخانه های عمومی، طرح سبد خدمت و باشگاه مخاطبان را از جمله طرح های ملی در دست اقدام نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای افزایش سرانه مطالعه ذکر کرد.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان نیز در این آیین گفت: 33 هزار نفر در استان عضو کتابخانه های عمومی هستند و از منابع موجود در این مراکز فرهنگی استفاده می کنند.
اسفندیار زیدآبادی اظهار داشت: هم اینک از 73 کتابخانه موجود در سیستان و بلوچستان با زیربنای 16 هزار متر مربع، 60 باب آن متعلق به نهاد کتابخانه های عمومی و 13 باب دیگر مشارکتی است.
وی کمبود زیربناهای کتابخانه ای را از جمله مشکلات نهاد کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان ذکر کرد و افزود: زیربنای کتابخانه به ازای هر 100 نفر از جمعیت استان 60 سانتی مترمربع است که براساس سند نهضت مطالعه مفید و افق سال 1404 باید این میزان به هشت متر مربع برای هر 100 نفر برسد.
وی با بیان اینکه هم اینک حدود 550 هزار جلد کتاب در کتابخانه های استان وجود دارد گفت: بر اساس دور نمای سال 1404 باید به ازای هر نفر چهار جلد کتاب یعنی حدود 12 میلیون جلد در این مراکز موجود باشد.
وی ادامه داد: وجود تنها 6 کتابخانه در 6 هزار و 500 روستای سیستان و بلوچستان برای مردم قابل قبول نیست.
وی با اشاره به کمبودهای موجود در زمینه کتابخانه ها در سیستان و بلوچستان گفت: این کمبودها هم در زمینه سخت افزاری نظیر زیربنا، تعداد کتابخانه ها و کتاب ها و هم در زمینه نرم افزاری نظیر کامپیوتر، سیستم های جدید کتابخانه ها و ارتباطات اینترنتی است.
وی تاکید کرد: ضروری است در کنار گسترش زیر ساخت های کتابخانه ای در سیستان و بلوچستان همه دستگاهها دست در دست هم دهند تا با ارائه مشوق ها، زیباسازی کتابخانه ها برای ایجاد انگیزه، فرهنگ سازی و غیره سرانه مطالعه در این استان افزایش یابد.
به گزارش ایرنا 14 کتابدار، کتابخوان و مسئول کتابخانه سیستان و بلوچستان امروز در این آیین مورد تجلیل قرار گرفتند.
7316**6081 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۱۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: آب شرب ۹۰درصد روستاهای مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان وصل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از از شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، هاشم امینی اظهار کرد: از مجموع ۳۰۰ روستای درگیر پیامدهای سیل، تنها ۲۸ روستای منطقه بندینی باقی مانده‌اند که طی روزهای آینده مشکل آب شرب این روستاها نیز برطرف خواهد شد.

وی افزود: بزرگ‌ترین مانع در ترمیم زیرساخت‌های آب‌رسانی به این روستاها، حجم بالای سیلابی است که همچنان در بستر رودخانه بندینی جاری است و امکان استفاده از تجهیزات مکانیکی و خودروها را نمی‌دهد و در نتیجه عملیات استقرار و اتصال لوله‌های انتقال آب از طریق عوامل انسانی در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: طی ۲۴ ساعت پس از بارش‌ها سامانه آب‌شیرین‌کن چابهار و کنارک با حجم تولید ۴۳ هزار مترمکعب وارد مدار و از قطع آب مناطق وسیعی از شهرهای جنوب استان جلوگیری شد.

امینی ادامه داد: از ابتدای قطع آب شرب و بهداشت ۲۸ روستای باقی‌مانده، با استقرار ۱۵ دستگاه تانکر، نیاز آبی این روستاها تأمین شده است.

کد خبر 748016

دیگر خبرها

  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • محروم‌ ترین و برخوردارترین استان‌ های کشور کدامند؟
  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • دستور رئیس‌ جمهور برای اختصاص ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار
  • احداث کتابخانه در10 شهر استان در آینده ای نزدیک
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است