Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، در این نشست فریبا افکاری استاد گروه معارف اسلامی واحد تهران مرکزی درخصوص ترویج فرهنگ کتابخوانی اظهارکرد: « در عصر حاضریکی ازشاخصه ­های ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هرکشوری میزان مطالعه و کتابخوانی مردم آن مرز و بوم است.»

وی افزود:« درآمار ارائه شده از میزان مطالعه درکشور، یک محور مشترک وجود دارد و آن هم پایین بودن سرانه مطالعه درایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم وجودکتابخانه در تمامی مناطق شهری، محلی و البته روستاها، بالا بودن قیمت کتاب برای اقشار مختلف، استفاده نکردن از زمان و اوقات فراغت از جمله عوامل پایین بودن سرانه مطالعه درکشور ماست.»

افکاری با بیان اینکه امروزه کتاب های سنتی به موازات کتاب های دیجیتال گسترش یافته است،گفت:« گسترش فضای مطالعه درکتابخانه های عمومی و مساجد و سراهای محله، ایستگاه های مترو، اتوبوس، پارک ­ها و بوستان ­ها در رشد مطالعه در کشور مثمرثمر است.»

وی اظهارکرد: «گروهی برای مطالعه، کتاب سنتی را دوست دارند به طوری که آن را کاملاً در مقابل خود حس کنند اما در مقابل گروهی دیگر ترجیح می دهند که به خاطر راحتی حمل ونقل،کتاب الکترونیکی بخوانند.»

افکاری افزود:« وجود تکنولوژی های مدرن امکان استفاده از کتاب ها را برای اقشار مختلف به ویژه نسل جوان بیشتر فراهم می آورد.»

وی با تاکید بر اینکه،گسترش رسانه‌های شبکه‌ای و فناوری‌های ارتباطی به طور اساسی عادت‌های خواندن را به چالش کشیده است تصریح کرد: «رواج و رونق مطالعه و روزنامه‌های چاپی پیوسته رو به کاهش بوده و استفاده ازاینترنت، ابزارهای تلفن همراه ورسانه‌های اجتماعی افزایش داشته است.»

افکاری گفت: «این مسئله به خصوص در باره نسل جوانی که بر اساس بسیاری از گزارش‌ها،رسانه‌های اجتماعی و اینترنت را به عنوان مهم‌ترین رسانه و منبع خبری خود به کار می‌گیرند، صادق است.»

وی باتأکید براینکه خانواده ووالدین به عنوان نخستین آموزگاران کودکان تاثیر بسیاری درآشنایی آنان باکتاب وکتاب خوانی دارند،اظهارکرد: «کتاب به عنوان رسانه ای مکتوب، نقش اصلی را دررویدادهای فکری وفرهنگی یک نسل برعهده دارد و تاثیر آنها را تا سده ها می توان بررسی کرد. دنبال کردن علایق و موضوعات مورد توجه و مطرح درجامعه، شرکت درانجمن های کتاب خوانی و نقدکتاب، استفاده ازخدمات کتابخانه ها درحوزه آشنایی باانواع کتاب ها،آشنایی باادبیات شاخص وکتاب های معتبر استفاده از ابزارهای جدید کتابخوانی و ارتباط با کتاب خوانان از جمله مواردی است که در کتاب خوانی افراد جامعه موثر است.»

کتابخوانی جامعه خانواده واحد تهران مرکزی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۹۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود

نماینده مردم شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد، بردسکن و کوهسرخ،گفت: شست‌وشوی مغز و عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود و به عبارتی دیگر کتاب موجب می‌شود انسان نمیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشمر،حجت الاسلام جواد نیک بین در آیین افتتاح کتابخانه عمومی برکتِ حاج سید مجتبی حسینی که در روستای شفیع آباد شهرستان بردسکن برگزار شد، گفت: دوست خوب، آدم را در مسیر خوب و رفیق بد، انسان را به مسیر بد هدایت می‌کند.

وی تصریح کرد: انسان برای حرکت در یک مسیر ابتدا باید هدف و سپس همسفر خود را انتخاب کند، به عبارتی همسفر نقش به سزایی در انجام کارها و موفقیتهای کلان ایفا می‌کند.

نیک بین ادامه داد: شستشوی مغز و عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود و به عبارتی دیگر کتاب موجب می‌شود انسان نمیرد. اگر از کتاب دوری کنیم بدون شک بدانید که از دایره عقل خارج می شوید؛ لذا برای به روز رسانی اطلاعات و دانش خود نیازمند مطالعه مستمر هستیم.

نماینده مردم شریف شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد، بردسکن و کوهسرخ توصیه کرد: برای جلوگیری از زوال عقل و افزایش دانایی و آگاهی شهریار، حافظ، سعدی و مثنوی و در آخر کتاب خوب بخوانید.

حجت الاسلام جواد نیک بین، ضمن تقدیر از بانیان افتتاح کتابخانه در منطقه ترشیز اظهار امیدواری کرد در آینده شاهد حضور جمعیت کثیری از کتابخوانان در این کتابخانه باشیم.

حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی نیز ضمن ابراز خرسندی از افتتاح کتابخانه در منطقه ترشیز کهن، گفت: این دومین کتابخانه عمومی است که در سال 1403 افتتاح شده است.

وی تصریح کرد: جهش کتابخوانی و کتابخانه سازی را از این منطقه شروع کرده ایم و امیدوارم این جهش با حضور شما در این کتابخانه امتداد پیدا کرده و رشد کند.

نوربخش با بیان اینکه امروز شاهد 153مین کتابخانه عمومی استان هستیم، اظهارکرد: کتابخانه های عمومی امروز با هویت ایرانی و اسلامی نقش ارشادی را در جامعه ایفا می کنند. هدف ما بر این است تا با ارائه خدمات کتابخانه ای بتوانیم نسلی آگاه و دانا را پرورش دهیم.

وی افزود: امیدواریم هر روز بیش از پیش بتوانیم در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گامهای موثرتر و مفیدتری برداریم.

علی دهقان زاده، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان بردسکن نیز گفت: بنای کتاب و کتابخوانی، مسئله ای است که در دین اسلام به آن تاکید شده است و خداوند به واسطه یکی از شایسته ترین بندگان خود انسانها را به کتابت و کتاب راهنمایی کرد.

وی با بیان اینکه باید به کتاب، غذای روح نیز توجه شایسته و بایسته داشته باشیم، افزود: به عنوان خادم مردم این شهرستان، سپاسگذار فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی هستم.

دهقان زاده عنوان کرد: ما قدردان حضور پررنگ خیرین بومی در حوزه های مختلف فرهنگی و عمرانی در حوزه کتابخانه‌ها هستیم و امیدواریم در آینده شاهد افزایش بیش از گذشته تعداد کتابخانه در این خطه فرهنگ دوست باشیم.

مهدی زارعی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بردسکن نیز گفت: تلاش ما بر این است تا این کتابخانه را به مرکزی برای اجرای برنامه ها و فعالیتهای متنوع فرهنگی در راستای حمایت از کسب و کارهای کوچک، برگزاری دوره های آموزشی، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ... تبدیل کنیم.

گفتنی است؛ کتابخانه عمومی برکتِ مرحوم حاج سیدمجتبی حسینی با مساحت 1500مترمربع و زیربنای 265مترمربع و بخشهای کودک، مخزن کتاب، دو سالن مطالعه ویژه خانمها و آقایان، نشریات و ... در شهرستان بردسکن، روستای شفیع آباد، خیابان ولیعصر(عج) 13 واقع شده است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • سومین سوگواره فرهنگی و مذهبی «نی ناله» فراخوان داد
  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است