Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:58:50 GMT

قصاب بالکان به حبس ابد محکوم شد

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۵۲۲۵۷

قصاب بالکان به حبس ابد محکوم شد

بلگراد - ایرنا - دادگاه بین المللی جنایات جنگی در مورد یوگسلاوی سابق، امروز (چهارشنبه) برای راتکو ملادیچ فرمانده سابق ارتش صربسکای بوسنی و هرزگوین مشهور به قصاب بالکان، حکم حبس ابد صادر کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از تلویزیون صربستان، این دادگاه که در لاهه هلند مستقر است، قبلا ملادیچ 74 ساله را به 11 جرم از جمله نسل کشی، شرکت داشتن در جنایات بر علیه بشریت، محاصره سارایوو و تخلف از قوانین جنگی در سالهای 1992 تا 1995 میلادی متهم کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی همچنین به گروگان گرفتن 200 صلحبان سازمان ملل، صدور فرمان پاکسازی نژادی در شهرهای بوسنی و هرزگوین و بیرون راندن کروات ها، مسلمانان و سایر شهروندان غیر صرب این جمهوری یوگسلاوی سابق متهم شده است.
تحت فرماندهی ملادیچ بیش از هفت هزار اسیر مسلمان در منطقه سربرنیتسا در بوسنی و هرزگوین کشته شدند که این رویداد به عنوان بزرگترین جنایات جنگی پس از جنگ جهانی دوم در اروپا به شمار آمد و دادگاه کیفری بین المللی در لاهه آن را نسل کشی می داند.
ملادیچ پس از 16 سال که از دست قانون فرار بود در خانه یکی از وابستگانش درمنطقه ای کوچک در 80 کیلومتری شمال بلگراد از سوی ماموران امنیتی و اطلاعاتی صربستان در ماه می 2011 ( خرداد ماه 1390) دستگیر شد.
ملادیچ و «اسلوبودان میلوشویچ» رئیس جمهوری سابق یوگسلاوی جزو سران ارشدی هستند که در لاهه محاکمه شده اند. میلوشویچ پیش از آنکه حکمش صادر شود، در مارس 2006 به دلیل حمله قلبی در سلولش در لاهه مرد.
دادستان ها ی دادگاه بین المللی جنایات جنگی در شهر لاهه هلند در طی نشست های دادگاه گفته بودند که ملادیچ نقشی محوری در اقدام بی رحمانه برای پاکسازی نژادی و ایجاد صربستان بزرگ داشت. جنگ خونین بوسنی از سال 1992 تا 1995 جریان داشت و جان صد هزار نفر را گرفت و باعث آوارگی 2.2 میلیون نفر شد.
گفته شده است که دیوان بین‌المللی کیفری یوگسلاوی سابق در شهر لاهه در هلند در 31 دسامبر سال جاری میلادی پس از دو دهه به کار خود پایان خواهد داد.
دولت هلند در سال 2002 با اعتراف به ناکامی نیروهای این کشور برای جلوگیری از کشتار سربرنیتسا استعفا داد. هلند تاکید دارد که صرب های بوسنی و نه نیروهای هلندی، مسئول آن کشتار هستند.
نظامیان هلند در آن زمان در چارچوب نیروهای صلحبان بین المللی نقش حفظ صلح بر عهده داشتند.
اروپام**436**1479
ناشر:حسن سالک رضائی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۲۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوان لاهه خواهان توقف تلاش‌ها برای تضعیف این نهاد شد

همزمان با تماس سنای آمریکا با دیوان بین‌المللی کیفری برای جلوگیری از اقدام احتمالی علیه سران تل‌آویو، این نهاد به افرادی که تهدید به انتقام کردند، هشدار داد.

به گزارش ایسنا، دفتر «کریم‌ خان» دادستان کل دیوان بین‌المللی کیفری امروز جمعه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت در تلاش است «هر بار که گفت‌وگو با اختیاراتش سازگار است، با همه ذینفعان تعامل سازنده داشته باشد».

به نوشته روزنامه رای‌الیوم، کریم خان افزود: با این وجود، این استقلال و بی‌طرفی وقتی تضعیف می‌شود که در صورت اتخاذ «تصمیمی» در خصوص تحقیقاتی که در حیطه اختیارات دیوان است، برخی نسبت به انجام اقدامات تلافی جویانه علیه دیوان یا کارکنان آن تهدید کنند.

او هشدار داد «چنین تهدیداتی، حتی در صورت عدم اجرا، می‌تواند حمله به اجرای عدالت باشد» که به دادگاه کیفری بین‌المللی سپرده شده است.

دادستان کل دیوان بین‌المللی کیفری گفت این نهاد خواستار پایان دادن «فوری» به «تلاش‌ها برای مانع‌تراشی، ایجاد اارعاب یا تأثیر غیرقانونی بر مقامات این دادگاه» است.

دفتر خان نخواست فاش کند که چه کسی این تهدیدها را انجام داده است و اینکه آیا آنها با رژیم صهیونیستی و جنگ غزه مرتبط هستند یا خیر.

مقامات صهیونیستی به روزنامه «نیویورک تایمز» گفتند پیش‌بینی می‌کنند دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت تعدادی از مقامات سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی و احتمالاً «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر این رژیم را به اتهام عملیات نظامی ویران‌کننده‌ رژیم صهیونیستی در نوار غزه صادر کند.

در همین راستا، «اسحاق هرتزوگ»، رئیس‌ رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه مدعی شد احتمال طرح اتهام از سوی دیوان کیفری بین‌المللی علیه رهبران رژیم صهیونیستی در رابطه با جنگ غزه، «خطری برای دموکراسی‌ها» است و از متحدانش خواست تا با آن مخالفت کنند.

نتانیاهو هم به نوبه خود گفت که هدف از صدور حکم بازداشت رهبران صهیونیستی در صورت صدور، «تهدید رهبران و سربازان اسرائیل و به ویژه فلج کردن توانایی اسرائیل برای دفاع از خود خواهد بود».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • قصاب غزه در ایستگاه پایانی
  • مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی چیست؟
  • افزایش مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی
  • ملکه رانیا: نمی‌توان منتظر حکم دیوان لاهه بود زیرا مردم غزه در حال کشته شدن هستند
  • دیوان لاهه درباره «تهدید به انتقام‌جویی» علیه این مرجع بین‌المللی هشدار داد
  • دیوان لاهه خواهان توقف تلاش‌ها برای تضعیف این نهاد شد
  • درخواست دادگاه لاهه برای پایان تهدید و ارعاب در خصوص جنگ غزه
  • هشدار دادگاه لاهه به اسرائیل درباره ارعاب دادگاه و کارکنان
  • آیا در دادگاه لاهه عزمی برای محکومیت نتانیاهوی جنگ‌طلب وجود دارد؟