Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مطابق ادبیات کلاسیک توسعه، اموزش و پرورش به عنوان مهمترین تامین و تربیت نیروی انسانی، نقش مهم و اساسی در فرایند توسعه دارد. با توجه به این امر، دولت ها برای اینکه توسعه بیایند و یا در چرخه توسعه یافتگی بمانند، سرمایه گذاری زیادی در این نهاد انجام می دهند.

با پیدایش اینترنت در مرحله اول و توسعه حوزه های فراعلم، تحولات جدی در زندگی انسان رخ داد اما همچنان اموزش و پرورش، مدرسه و معلم در کانون توجه باقی ماندند اما اکنون با توسعه هوش مصنوعی، سوالات جدی در کارامدی این عناصر ایجاد شده است

** بحث
در یک سال اخیر، اقدامات جدی در حوزه های مختلف صنعت، بیمه، حمل و نقل، لوازم خانگی، لقاح مصنوعی، کشاورزی، پول، پزشکی و کسب و کار اتفاق افتاده است که تابعی از انقلاب صنعتی جدید تعبیر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مفهوم مشترکی در همه این تحولات وجود دارد و ان، جایگزینی نرم افزار است.
عده ای از محققان و مدیران صنعتی معتقدند ظرف پنج تا 10 سال اینده، نرم افزار و اطلاعات همه صنایع را خواهد بلعید.
مثال هایی در این رابطه می توان بیان کرد:
- شرکت خدماتی «اوبر» - UBER - که الآن بزرگترین شرکت تاکسیرانی است صاحب یک ماشین هم نیست و فقط یک نرم افزار هست.
- هم اکنون شرکت ایرباس بدون داشتن حتی یک هتل ملکی، بزرگترین شرکت هتلداری جهان است.
- شرکت «واتسون» - Watson - با ارایه نرم افزار تشخیصی خود، با دقت صد در صد به کمک پزشکان در تشخیص انواع سرطان خواهد آمد.
- نرم افزارهای شبیه ساز ساختار DNA، شانس موفقیت در لقاح مصنوعی یا IVF را به 99 درصد خواهند رساند.
- تا 80 درصد از رفت و آمدهای شهری حذف خواهند شد و سیستمهای اطلاعاتی جای آنها را خواهند گرفت. بنابراین آلودگی هوا نداریم، تصادف به حداقل خواهد رسید و وقت بیشتری برای تفریح خواهیم داشت.
- به دو دلیل شرکت‌های بیمه به لبه ورشکستگی خواهند رسید، اول بخاطر کاهش فعالیتهای فیزیکی بخصوص در حمل و نقل و دوم پیش بینی بسیار دقیق سیستمهای هوش مصنوعی از آینده، نیاز ما به بیمه را کمتر خواهد کرد.
- کشاورزی بدون خاک و مبتنی بر اطلاعات با بهره وری 99 درصدی در مصرف آب، جای کشاورزی سنتی را خواهد گرفت.
- پول جای خود را به اطلاعات یا پول دیجیتالی میدهد، پول دیجیتالی نقش پشتوانه ارز را در جهان بازی خواهد کرد.
- شاید بتوان گفت تنها کسب و کار فیزیکی که در آینده رشد خواهد کرد، گردشگری است.
اکنون بحث جدیدی در حوزه اموزش و پرورش مطرح شده است: «به گزارش ایران آنلاین به نقل از ساینس، «سر آنتونی شلدن» معاون دانشگاه باکینگهام انگلستان بیان کرد این تغییر بزرگ ظرف 10 سال آینده رخ خواهد داد. ماشین های هوشمند سیستم آموزش عالی را کنترل خواهند کرد و این روند می تواند به شخصی سازی کردن تدریس تاثیر زیادی بگذارد.
وی افزود: «این روند حتی از انقلاب صنعتی نیز موثر تر خواهد بود. این ماشین ها می توانند سرعت یاد گیری را بالا ببرند. با وجود این ماشین های آموزشی و هوش مصنوعی دیگر کسی به عنوان معلم یا استاد در مدارس و دانشگاهها قدم نخواهد زد. این اتفاق تحول بزرگی در علوم و یادگیری دانش آموزان بوجود خواهد آورد.»
به عبارتی رقیب جدی برای اقتدار علمی معلمان ایجاد خواهد شد که در صورت تداوم بر نوع ارتباط معلمان با دانش اموزان نیز موثر بوده و کفه اقتدار و ارتباط به ضرر معلمان تغییر خواهد کرد
تصور کنید در کشوری مانند کشور ما که هم اکنون نیز از نظر کیفی، با مشکلات متعددی روبرو است، با توسعه نرم افزارهای آموزشی، چه اتفاقی خواهد افتاد.
بنده، پیش بینی می کنم مدارسی که به عنوان مدارس برند، مطرح هستند و ثبت نام در آنها نیاز به شرکت در آزمون های پیچیده و وضعیت مالی خوب خانواده دارد، اولین مدارسی خواهند بود که از توسعه نرم افزارها، آسیب جدی خواهند دید، مگر آن که به سرعت، خود را با وضعیت جدید تطبیق دهند.
اولین حوزه ای که در مدرسه لطمه می بیند مرجعیت علمی معلم است، چرا که در صورت ادامه روندهای سنتی موجود در تدریس، به هیچ عنوان قابلیت رقابت با نرم افزارهای آموزشی را نخواهد داشت و همین امر، اعتراض دانش اموزان را برخواهد انگیخت و ادامه کار را برای معلمان و مدیران دچار چالش های جدی خواهد کرد

** نتیجه گیری
پیشرفت در حوزه نرم افزار تابعی از ورود روش های فراعلمی در تمامی ابعاد زندگی است و اکنون این تحولات در حال ورود به حوزه معلمی و آموزش و پرورش است.
معلمانی که از روش های سنتی استفاده می کنند و توجه کمتری به مهارت اموزی فکری، کار تیمی، حل مساله و مدیریت پروژه دارند، از نظر مرجعیت علمی و مدیریت کلاس دچار بحران های جدی خواهند شد و مدارسی که دانش اموزان طبقه متوسط و بالاتر و دانش اموزان با ضریب هوشی بالاتر را ثبت نام می کنند، در معرض ابتلای بیشتر خواهند بود.
* مدرس دانشگاه فرهنگیان و کارشناس آموزش و پرورش
فراهنگ ** 1508 ** دریافت: ناهید پورمند * انتشار: امید غیاثوند

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۳۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به این دانشگاه برای نخستین‌بار در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده امروز -دوشنبه دهم اردیبهشت- در نشست با محمدرضا حسنی آهنگر، رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) اظهار کرد: در حوزه‌های پژوهشی و علمی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) رشد خوبی داشته و در آخرین رتبه‌بندی تایمز این دانشگاه رتبه سوم دانشگاه‌های جامع کشور و رتبه نهم دانشگاه‌های کل کشور را کسب کرده است.

وی افزود: در حوزه دانشگاه‌های قاره آسیا نیز دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) در رتبه‌های ۲۰۰ تا ۲۵۰ قرار دارد که رتبه‌بندی دقیق آن نیز به زودی اعلام خواهد شد و این رتبه در طول دوران فعالیت این دانشگاه کم‌نظیر بوده است.

نماینده عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با بیان اینکه در حوزه بین‌المللی رشد خوبی در جذب دانشجویان خارجی و تنوع رشته‌ها داشتیم، خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیت‌های بین‌المللی در اتحادیه مختلف علمی به ویژه شبکه آموزشی اروپایی اراسموس، کشورهای جاده ابریشم، اتحادیه خزر و اتحادیه کشورهای اسلامی فعال شدیم. برای نمونه بخش دانشجویی اتحادیه کشورهای خزر را به عهده گرفتیم.

قاسم‌زاده از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) خبر داد و تاکید کرد: در حال حاضر ۱۱ نفر دانشمند یک‌درصدی (جزو یک‌درصد دانشمندان برتر جهان) در این دانشگاه داریم که چند نفر از مدیران نیز جزو همین دانشمندان یک‌درصدی هستند، همچنین در جایزه ملی ثریا در چهار رشته و حوزه جوایز به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) رسید.

وی با اشاره به طراحی و اجرای برنامه تحول پژوهشی و علمی در این دانشگاه ادامه داد: در حوزه‌های توسعه کشاورزی کم‌آب‌بر، فلزات غیرکانی و شیشه، چشمه نور (شتابگرها)، ایران‌شناسی، هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های نو مأموریت‌های ملی ویژه به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی واگذار شده است.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از کسب رتبه دوم کشوری توسط تیم رباتیک این دانشگاه خبر داد و گفت: از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم ۱۰ رشته آموزشی و علمی جدید در این دانشگاه راه‌اندازی شده که عمده آنها در سطح ارشد و دکتری قرار دارند. رشته‌های شتابگر ذرات و علم داده‌ها هم از رشته‌های انحصاری دانشگاه به حساب می‌آیند.

قاسم‌زاده با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) اضافه کرد: دانشگاه امام‌حسین (ع) در رتبه‌بندی جایگاه دوم دانشگاه‌های کشور را به دست آورده که افتخار ارزشمندی برای دانشگاه امام‌حسین (ع) محسوب می‌شود که دانشگاه نمونه و تراز انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه امام‌حسین (ع) الگوی دانشگاه‌های حکمت‌بنیان به شمار می‌رود، گفت: بازدید از دانشگاه امام‌حسین (ع) و تماشای دستاوردهای این دانشگاه در دستور کار ما قرار دارد که یکی از اردوهای دیدنی راهیان پیشرفت ما خواهد بود.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اجرای طرح بانوی اسوه را از طرح‌های فرهنگی مهم این دانشگاه دانست و تاکید کرد: این طرح برای نخستین بار در سه حوزه دانشجویی، کارمندی و استادی نخستین‌بار در دانشگاه ما طراحی و به وزارت علوم ابلاغ و در نهایت اجرا شد.

قاسم‌زاده ادامه داد: امسال هم برای نخستین‌بار از استادان بین‌المللی برتر تقدیر می‌کنیم که در این برنامه استاد برتر حوزه بین‌الملل را معرفی می‌کنیم تا انگیزه‌ای شود که اساتید با توجه به رسالت دانشگاه فعالیت داشته باشند.

وی از فعالیت ۴۰ استاد تمام در این دانشگاه خبر داد و گفت: در واقع ۱۸۰ نفر دانشیار داریم و بقیه اساتید ما استاد تمام به حساب می‌آیند. پیش از دولت سیزدهم ۱۳ مربی داشتیم که تعداد آنها به چهار نفر کاهش یافته است.

کد خبر 749049

دیگر خبرها

  • ترکیب احتمالی تراکتور مقابل استقلال
  • آغاز اعزام راهیان نور غرب از اول مرداد
  • اعزام راهیان نور غرب از اول مرداد آغاز می‌شود
  • مرحوم طالب‌زاده جریان‌ساز بود + فیلم
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد
  • طالب‌زاده با وجود اهانت‌های گروه‌های مختلف، هیچگاه نه مردد شد و نه ترسید/زیست شهیدانه در زندگی نادر دیده می‌شد
  • کدام نمایندگان جلسه عصر مجلس را تعطیل کردند؟
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • پخش «در مرز غبار آلود» از سیما/ روایتی متفاوت از نادر طالب‌زاده