Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-06@16:09:41 GMT

۳ ملاحظه درباره فاز سیاسی حل بحران سوریه

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۶۰۸۶۵

۳ ملاحظه درباره فاز سیاسی حل بحران سوریه

به گزارش جهان نيوز؛ امیرحسین یزدان پناه در یادداشت روزنامه خراسان نوشت: دیروز هوای سوچی در منتهی الیه غربی مرزهای روسیه، مطلوب  بود، نه آنقدر سرد بود که برف بیاید و نه آن قدر گرم که خورشید در آسمان باشد؛ دیروز سوچی برای توریست ها نیمه ابری بود اما لزوما برای دیپلمات ها و سران کشورهای ایران و روسیه و ترکیه این طور نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مذاکراتی که در این شهر، درست یک روز پس از اعلام رسمی سردار سلیمانی مبنی بر «پایان سیطره شجره خبیثه ملعونه داعش در عراق و سوریه»، برگزار شد هم گرم بود و هم به موضوعاتی داغ ورود کرد. روز گذشته با اعلام موافقت سه کشور برای برگزاری «کنگره ملی سوری-سوری» رسما فاز سیاسی حل بحران سوریه کلید خورد تا روندی که ۱۱ ماه پیش در «آستانه» قزاقستان مبتنی بر هماهنگی سه کشور برای مبارزه نظامی و میدانی با تروریست های سوریه شروع شده بود، اکنون هماهنگی ها را برای آینده سیاسی سوریه شروع کند. هرچند حضور بالاترین مقامات نظامی این سه کشور، یعنی روسای ستاد های کل نیروهای مسلح در کنار سران ایران، روسیه و ترکیه نشان می داد که همچنان مبارزه نظامی و میدانی با  حدود ۳۰۰ گروه تروریستی که هنوز  سلاح به دست دارند و در نقاط مختلف سوریه می جنگند، ادامه دارد. این مرحله مهم از چند منظر قابل تامل است:
۱- یک روز قبل از مذاکرات سوچی، «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در این شهر با «ولادیمیر پوتین» مذاکراتی ۴ ساعته داشت. بشار اسد در مذاکرات حضور نداشت چون این دور از مذاکرات بدون حضور معارضان و دولت سوریه و با حضور کشورهایی که ضامن طرف های درگیری در این کشور هستند، برگزار می شد. ترکیه از سوی گروه های معارض و ایران از سوی دولت و مردم سوریه در سوچی حضور داشتند و روسیه نیز هرچند علی الظاهر در میان ایران و ترکیه اما خبرها و شواهد نشان می دهد که روس ها هم به ایران نزدیک هستند .هرچند باید منتظر آینده ماند .به عبارتی آن چه اکنون در سوچی آغاز شده است فرایندی است که در نهایت به مذاکره و تصمیم گیری خود دولت و  گروه های سوری  برای آینده این کشور منتهی می شود .
۲- هرچقدر مبارزه میدانی با تروریست ها در سرزمین شام سخت و جان فرساست و به قیمت خون هزاران شهید مدافع حرم از ایران، افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه تمام شده و می شود، اما نباید تصور کرد که مذاکرات سیاسی برای حل بحران این کشور راحت خواهد بود. بلکه به نظر می رسد از هم اکنون باید منتظر دوره ای سخت و طولانی باشیم تا در نهایت به تدوین یک قانون اساسی جدید برای سوریه منجر شود. تازه نبردی جدید آغاز شده است که این بار سربازان آن دیپلمات های کت و شلوار پوشیده ای هستند .
۳- ورود به فاز سیاسی حل بحران سوریه را طبعا نباید به معنای پایان مبارزه نظامی و امنیتی با تروریست ها تصور کرد. در حقیقت مذاکرات سیاسی یا براساس آن چه «کنگره ملی سوری-سوری» نامیده شده، گروه ها و معارضانی می توانند در این کنگره که قرار است نشست آن در سوچی برگزار شود، حضور یابند که سلاح را برزمین گذاشته اند یا خواهان تغییرات سیاسی در این کشور هستند نه براندازی دولت سوریه. به همین دلیل به نظر می رسد در نخستین قدم باید شاهد خلع سلاح دایمی این گروه ها باشیم. واضح است که حضور این گروه ها در مذاکرات نباید به معنای تجزیه سوریه، نه روی زمین و نه در عرصه سیاسی و قدرت باشد. به این معنا که قرار نیست نظام سوریه بین گروه های معارض و دولت آن تقسیم شود بلکه کنگره باید به یک تفاهم برای تدوین قانون اساسی سوریه با حضور همه اقوام و مذاهب و گروه ها در مدیریت کشور منتهی شود و بدون توضیح تکلیف گروه هایی که هنوز سلاح به دست دارند نیز مشخص است و حضور مقامات ارشد نظامی سه کشور در کنار روسای جمهور نشان دهنده عزم جدی برای مقابله با این گروه هاست.
البته باید توجه کرد که دست یابی به موفقیت در فاز سیاسی نیز به شدت به تحولات میدانی وابسته است. اگر «بینالی ییلدیریم»، نخست وزیر ترکیه  اعلام می کند « اسد هم احتمالا نقشی در دوره انتقالی سوریه خواهد داشت»  و شب گذشته هم «واشنگتن پست» خبرداد که «بر اساس طرح روسیه، اسد در انتخابات آتی سوریه شرکت می کند» همه و همه نشات گرفته از قدرتی است که نیروهای مقاومت و ارتش سوریه روی زمین پیدا کرده اند و توانسته اند مناطق مهمی را از تروریست ها پس گرفته و در موضع قدرت قرار بگیرند. این قدرت کماکان باید تقویت شود، پایان سیطره داعش بر سوریه به معنای پایان کار این گروه تروریستی نیست و هنوز هم عناصر این گروه در برخی نقاط حضور دارند اما دیگر از خلافت جعلی شان خبری نیست. ضمن آن که گروه های مختلف تروریستی از جمله تروریست های مرتبط با القاعده و در راس آن ها النصره همچنان در سوریه می جنگند و نبرد نظامی و میدانی با آن ها همچنان ادامه دارد. موضوعی که در نشست مقامات نظامی ایران، روسیه و ترکیه بر آن تاکید و درباره اش تصمیم گیری شد. لذا پیشبرد فاز سیاسی حل بحران سوریه نیز مسیری است که از روی زمین و مقاومت میدانی عبور می کند و تقویت آن، قدرت چانه زنی سیاسی را به نفع مردم سوریه ارتقا می دهد.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۰۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌

امیرحسین فراهانی در گفتگو با خبرنگار مهر، رأی دادن برای هریک از افراد جامعه یک حق مسلم است، بنابراین باید از این حق دفاع کرد و اگر این حق مطالبه نشود در نهایت منجر خواهد شد انتخاب‌گری و تصمیم‌گیری برای افرادی که در انتخابات شرکت نمی‌کنند از بین برود.

وی افزود: راه حل رفع موانع و مشکلات، حضور آگاهانه در انتخابات است و باید تلاش کنیم و نامزدی را که به نظر ما گره گشای مشکلات است رأی بدهیم زیرا اگر من و شما رأی ندهیم، امور مملکت اداره نخواهد شد.

فراهانی ادامه داد: اگر مجلسی قوی‌تر داشته باشیم، بدون تردید دولتی قوی و مقتدر نیز خواهیم داشت و به عقیده من، ریشه عمده ضعف‌ها و مشکلاتی که در کشور داریم، به مجلس شورای اسلامی برمی‌گردد.

وی گفت: بهترین مشوق برای حضور مردم در پای صندوق رأی آگاهی مردم از اهمیت مشارکت آن‌هاست، انتخابات می‌تواند نقش بسیاری مهمی در تعیین سرنوشت مردم داشته باشد، قوانین مجلس توسط کسانی نوشته می‌شود که با رأی مردم به مجلس می‌روند؛ بنابراین نیاز است که مردم با دقت بیشتری نسبت به انتخاب افراد شایسته اقدام کنند.

فراهانی ادامه داد: انقلاب اسلامی در ۴ دهه اخیر همواره روند صعودی خود را حفظ کرده و تلاش شده با تقویت گفتمان مردم‌سالارانه دینی خود، نقش مردم را در صحنه سیاسی کشور حفظ کند

وی اضافه کرد: مردم ملایر همواره نسبت به گردهمایی و رویدادهای سیاسی در جمهوری اسلامی نگاه مثبت و ویژه‌ای داشتند که آخرین نمونه آن را می‌توان حضور در راهپیمایی روز قدس مشاهده کرد، مشکلات اقتصادی و تبلیغات منفی نیز نتوانسته بر حضور مردم تأثیر منفی بگذارد.

فراهانی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی کشور در زمان جنگ به‌مراتب بیشتر از امروز بود؛ اما مردم به حاکمیت و تلاش مدیران دولتی برای حل مشکلات اعتقاد داشتند، این اعتماد امروزه نیازمند ترمیم دوباره است، برخی از مدیران با اقداماتی اشتباه به این اعتماد خدشه وارد کردند که در سایه دولت مردمی می‌توان نسبت به حل آن امیدوار بود.

وی گفت: مقام معظم رهبری گام دوم انقلاب را در راستای تحولات شگرف سیاسی و اقتصادی اعلام کرده بود و انتخابات این دوره نیز ادامه همان مسیر است. باتوجه به گذشت ۴ دهه از عمر انقلاب اسلامی شاهد تغییر نسل در مدیران هستیم؛ ازاین‌جهت نیز انتخابات این دوره حائز اهمیت است.

کد خبر 6097875

دیگر خبرها

  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • انتخابات در حزب بعث؛ گام نخست سوریه برای ورود به دوره پساجنگ
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند