Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@00:20:14 GMT

اینترنت غیرحجمی یا سرقت از جیب مردم!

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۶۵۳۷۱

زهرا چیذری در روزنامه جوان نوشت: پيام اينستاگرامي وزير ارتباطات درباره روش جديد فروش اينترنت با واكنش‌هاي متعدد كاربران فضاي مجازي مواجه بوده است. بررسي كامنت‌هاي كاربران نشان مي‌دهد آنها نسبت به اين تعرفه‌ها واكنش‌هاي متفاوتي نشان داده‌اند، ولي اكثر آنها نسبت به اين شيوه جديد اعتراض داشتند. اظهارات مير عبدالرضا سپنجي، عضو هيئت علمي پژوهشگاه علوم انساني و استاد ارتباطات هم اين اعتراضات را تأييد مي‌كند و نشان مي‌دهد مدل تازه فروش اينترنت نه فقط به لحاظ زيرساختي با زيرساخت‌هاي كنوني امكانپذير نيست، بلكه به مراتب براي كاربران گران‌تر تمام مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
 كامنت‌هاي كاربران از روي ديگر اين سكه پرده بر مي‌دارد. كاربري مي‌گويد: اگر ترافيك داخلي ماهانه 200 گيگ و خارجي 100 گيگ باشد راضي هستم و غير از اين اصلاً به درد نمي‌خورد. با سرعت 128 كيلوبيت كه 16 كيلو بايت مي‌شود پيام متني هم به سختي ارسال خواهد شد و اين كار اصلاً خنده‌دار نيست بلكه گريه دارد. كاربر ديگري هم معتقد است: ماهانه 80 هزار تومان در يكسال 960 هزار تومان مي‌شود، مگر چه خبر است؟ الان طرح گرفته‌ام 300 تومان يك ساله 350 گيگ.

كاربر ديگري هم نوشته است: افرادي كه به سرعت بالا مانند 20 مگ نياز دارند بايد چه كنند؟ سرعت 20 مگ 80 هزار تومان قيمت‌گذاري شده كه بسيار گران است. سرعت 20 مگ سرويس فيبر نوري حداقل 200 هزار تومان تعيين شده، چرا اينقدر گران؟
 
سپنجي با تأكيد بر اينكه يكي از شاخصه‌هاي توسعه (بر اساس داده‌هاي يونسكو، صندوق توسعه سازمان ملل و صندوق بين‌المللي پول) در كل دنيا سرعت دسترسي به اينترنت است، تصريح مي‌كند: تعرفه‌هاي جديدي كه براي اينترنت از سوي وزارت ارتباطات در نظر گرفته شده است غيرمعقول، گران و مصداق بارز تضييع حقوق كاربران است. به گفته وي در حال حاضر سرويس‌هاي حجمي اپراتورها كه در رقابت خوبي هم افتاده بودند با تعرفه‌هاي جديد اعلامي گران‌تر مي‌شود. پيش از اين حجم ارائه‌شده از سوي اپراتورها چيزي حدود 100 تا 150 هزار تومان سالانه تمام مي‌شد، اما با تعرفه‌هاي جديد اين حدود قيمت به 250 تا 300 هزار افزايش يافته است كه اين رقم نشان از افزايش دو تا سه برابري قيمت حجم اينترنت در كشور است.
 
سپنجي تأكيد مي‌كند: از لحاظ كارشناسي و به عنوان كسي كه حداقل دو كار وسيع پژوهشي در حوزه سياست‌هاي ICT انجام داده است، مي‌گويم سيم‌هاي مسي بي‌كيفيتي كه قدمت برخي از آنها به زمان طاغوت باز مي‌گردد و در كل كشور وجود دارد، حداكثر سه، چهار مگابيت بر ثانيه كشش اينترنت دارد و اين يك دروغ مطلق است كه 16 مگابيت اينترنت با تعرفه‌اي ماهانه 80 هزار تومان ارائه شود.

وي معتقد است: سرعت اينترنتي كه از اين خريد غير‌منصفانه نصيب مشتري مي‌شود، بسيار ضعيف است و متأسفانه تنها درآمد سرشار رگولاتوري را براي دولت به همراه دارد و با اين تعرفه‌هاي جديد براي دريافت اينترنت، مردم و كاربران استثمار مي‌شوند.
 
سپنجي مي‌افزايد:‌براي دريافت سرويس VDSL و دريافت فيبر نوري مشتريان بايد حدود يك سال در صف مراكز مخابراتي بمانند تا فيبر نوري به در منزل آنها كشيده شود و با تحقيقي كه داشته‌ام كشيده‌شدن اين فيبرهاي نوري به داخل منزل به عهده خود مشترك و هزينه‌اي بالغ بر 300 هزار تومان در بر دارد كه در مجموع با دريافت هزينه مودم حدود يك ميليون تومان براي هر مشتري هزينه دارد تا مشتريان اينترنت با سرعت بيش از سه تا چهار مگابيت در ثانيه دريافت كنند. اين استاد ارتباطات ادامه داد: اين در شرايطي است كه حداكثر فاصله براي دريافت سرعت‌هاي بالا از طريق فيبر نوري تا مركز مخابراتي، بايد كمتر از 500 متر باشد.
سپنجي با اشاره به اينكه اپراتورهاي تلفن همراه با سرويس‌هاي نسل 3، 4 و 5/4 در حال سرقت از جيب مردم هستند، مي‌افزايد: بايد از مسئولان وزارت ارتباطات پرسيد چرا در مقابل اين سرقت سكوت كرده‌اند، در حالي كه اين شركت‌ها سرويس‌هايشان را به صورت حجمي مي‌فروشند در برخي موارد، هر يك گيگ اينترنت را 5 تا 6 هزار تومان به مشتريان مي‌فروشند، مگر يك گيگ اينترنت چقدر هزينه مي‌‌برد؟

اين استاد ارتباطات در خصوص تعرفه‌هاي جديدي كه در آن صحبت از 16 مگابيت اينترنت با قيمت ماهانه 300 هزار تومان مي‌شود، تصريح مي‌كند: بر اساس تعرفه جديد هر مشتري در سال حدود يك ميليون كه چيزي حدود 10 برابر قيمت قبلي است، براي 16 مگابيت اينترنت بايد پرداخت كند و اين افزايش بي‌سابقه قيمت نياز به بررسي فني دارد. وقتي گفته مي‌شود براي رفاه مشتركان و توسعه اينترنت كار مي‌كنيم، چطور با رشد بيش از 10 برابري قيمت‌ها مواجه شده‌ايم؟

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۵۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه سیاسی به نرخ تعرفه لوکوموتیو در ادوار گذشته

تین نیوز

نماینده مالکان لوکوموتیو و دبیر کارگروه لوکوموتیو انجمن صنفی حمل و نقل ریلی با بیان اینکه در گذشته به نرخ لوکوموتیو از جنبه سیاسی نگاه شده است، تصریح کرد: نگاه سیاسی به موضوع نرخ تعرفه لوکوموتیو باعث شد تا مدیران اسبق با فرافکنی یا آن را به شورای رقابت یا به وزارت راه و شهرسازی یا جای دیگر ارسال کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، بهیار صنوبری مدیرعامل نیروی کشش ریلی پرس و نماینده مالکان لوکوموتیو و دبیر کارگروه لکوموتیو انجمن صنفی حمل و نقل ریلی با انتقاد از عملکرد مدیران عامل سابق راه آهن در رسیدگی به مشکلات مالکان لوکوموتیو، گفت: متاسفانه مدیران عامل سابق راه آهن به موضوعات لوکوموتیو نگاه اقتصادی نداشتند.

صنوبری اظهار کرد: هر چند زنده ماندن بخش خصوصی در سرمایه گذاری لوکوموتیو و ادامه دادن این مسیر کاملا به نرخ تعرفه بستگی دارد؛ اما در گذشته، به نرخ تعرفه لوکوموتیو از جنبه سیاسی نگاه شده است.

وی تصریح کرد: مدیران عامل اسبق راه آهن به موضوع نرخ تعرفه لوکوموتیو بیشتر به دید سیاسی نگاه می کردند و عملا این موضوع باعث می شد تا موضوعات اقتصادی کنار گذاشته شده و به آن توجه لازم انجام نشود.

صنوبری تاکید کرد: نگاه سیاسی به موضوع نرخ تعرفه لوکوموتیو باعث شد تا مدیران اسبق با فرافکنی یا آن را به شورای رقابت یا به وزارت راه و شهرسازی یا جای دیگر ارسال کنند تا بدین گونه از تعیین نرخ عادلانه تعرفه شانه خالی نمایند.

مدیرعامل نیروی کشش ریلی پرس خاطرنشان کرد: به همین جهت است که امروزه شاهد این هستیم که در حالی، صاحبان بار و کالا نرخ های شان را مرتب افزایش می دهند؛ اما نرخ لکووموتیو و نرخ حمل و نقل راه آهن به طور سالانه تعیین می شود که این موضوع عین ظلم مضاعف است.

وی با بیان اینکه مالکان لوکوموتیو خواهان تعیین نرخ تعرفه متناسب با هر فصل و به طور ۳ یا ۴ ماهه هستند، عنوان کرد: خوشبختانه مدیرعامل راه آهن نیز به همین نتیجه رسید و در سال گذشته این اتفاق افتاد و هم سهم راه آهن و هم سهم لکوموتیو افزایش پیدا کرد.

صنوبری تصریح کرد: به این ترتیب صاحبان بار نیز هزینه های حمل و نقل ریلی را در قیمت تمام شده شان خواهند دید و آن را لحاظ خواهند کرد. اکنون عددی که این شرکت ها از مجموع درآمد خود بابت هزینه حمل و نقل ریلی پرداخت می کنند، از ۱۵ درصد سال های گذشته، به ۷ و بعد ۶ و بعد به ۳ و در حال حاضر به یک درصد رسیده است.

به گفته مدیرعامل نیروی کشش ریلی پرس، سرکوب نرخ تعرفه لوکوموتیو به قیمت از بین رفتن این صنعت تمام می شود.

حجم ویدیو: 76.13M | مدت زمان ویدیو: 00:06:43 دانلود ویدیو آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • وزیر ارتباطات رئیسی قرار است اینترنت را به «سرعت نور» برساند!
  • شما نظر بدهید / با ادعای وزیر ارتباطات در مورد سرعت مناسب اینترنت موافقید؟
  • شما نظر بدهید / آیا با ادعای وزیر ارتباطات در مورد سرعت اینترنت موافقید؟
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • نگاه سیاسی به نرخ تعرفه لوکوموتیو در ادوار گذشته
  • آموزش: چند نکته برای افزایش سرعت اینترنت
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • عملکرد بانک مسکن در طرح «نهضت ملی مسکن » قابل تحسین است
  • سرعت دیدنی شاهین در لحظه سرقت یک ساندویچ