Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نظر می رسد اتحادیه عرب فاکتور تک تک اتهامات خود علیه ایران و حزب الله را روی میز سعودی و صهیونیسم قرار داده تا حق‌الزحمه مناسبی را بابت آنها دریافت کند.به گزارش بلاغ،به گزارش مشرق، نشست اضطراری وزرای خارجه اتحادیه عرب که به درخواست مقامات عربستان سعودی برگزار شد، در حالی یکشنبه شب پایان یافت که در بیانیه پایانی صادره از این نشست اتهامات بی پایه و اساسی به جمهوری اسلامی ایران و همچنین حزب الله لبنان نسبت داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیانیه پایانی این نشست که نماینده لبنان حاضر به امضای آن نشد و عراق نیز مخالفتش را با آن اعلام کرد، جمهوری اسلامی ایران به دخالت در امور کشورهای عربی متهم شده است. امضاء کنندگان این بیانیه از ایران خواسته اند تا از روند اخلال در امنیت ملی کشورهای عربی ازجمله عربستان سعودی پرهیز کند! حامیان این بیانیه حتی ایران را بدون وجود اسناد و مدارک متقن، به حمایت نظامی از ارتش و کمیته های مردمی یمن متهم کردند. 

دبیرکل اتحادیه عرب پس از پایان نشست وزرای خارجه این اتحادیه اعلام کرد که در مرحله کنونی صرفا اقدامات ایران محکوم می‌شود و اعلام جنگی صورت نخواهد گرفتاز سوی دیگر، دبیرکل اتحادیه عرب پس از پایان نشست وزرای خارجه این اتحادیه اعلام کرد که در مرحله کنونی صرفا اقدامات ایران محکوم می‌شود و اعلام جنگی صورت نخواهد گرفت. «احمد ابوالغیط» مدعی شد که ایران بیش از یک دهه است که تلاش می‌کند نفوذ خود درباره تصمیم گیری در کشورهای عربی را گسترش دهد. وی در ادامه گفت: هنوز تصمیمی برای بردن پرونده ایران به شورای امنیت وجود ندارد، بلکه در صدد هستیم تا مواضع کشورهای عربی را به خوبی بشناسیم اما بعید نمی‌دانم که گام بعدی رفتن به شورای امنیت باشد. دبیرکل اتحادیه عرب در پاسخ به سؤالی درباره ضرورت توقف جنگ یمن از این امر طفره رفته و گفت: کسی که به این سوال باید پاسخ دهد ائتلاف است نه ما.

بیانیه پایانی اتحادیه و عرب و اظهارات تند و تیز مقامات ارشد این اتحادیه، واکنش هایی را نیز به دنبال داشت.  جنبش جهاد اسلامی فلسطین با صدور بیانیه ای نسبت به محتویات بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد. این جنبش اعلام کرد: در بیانیه نشست اتحادیه عرب اشاره ای به تجاوزات دشمن صهیونیستی در فلسطین نشده است و در مقابل می‌بینیم کشورهای حامی مقاومت در برابر اشغالگری های رژیم صهیونیستی محکوم شده اند. جهاد اسلامی فلسطین، تروریستی قلمداد کردن حزب الله لبنان از سوی کشورهای عربی را محکوم و خاطرنشان کرد: این اقدام در راستای خدمت به دشمن صهیونیستی است. اتحادیه عرب با اتخاذ چنین مواضعی، زمینه را برای برانگیخته شدن فتنه ها و درگیری های طائفه ای و مذهبی در منطقه فراهم می کند، درگیری هایی که تنها به نفع اسرائیل است. جنبش مقاومت اسلامی حماس و طرف های مختلف لبنانی هم این بیانیه را محکوم کردند.

اما واقعیت این است که کشورهای شرکت کننده در نشست اخیر اتحادیه عرب که البته با چندین غایب نیز همراه بود، نه برای دفاع از حقیقت که برای خوش رقصی و خوش خدمتی به عربستان کشورهای شرکت کننده در نشست اخیر اتحادیه عرب نه برای دفاع از حقیقت که برای خوش رقصی و خوش خدمتی به عربستان سعودی و صهیونیسم به طرح اتهامات علیه ایران پرداختندسعودی و رژیم صهیونیستی به طرح اتهامات بی پایه واساس علیه جمهوری اسلامی ایران مبادرت ورزیدند. کشورهای عربی خود به خوبی می دانند که ایران تاکنون در امور هیچیک از کشورهای حاشیه خلیج فارس دخالت نکرده و برعکس، این عربستان سعودی بوده است که با هدف افزایش نفوذ  و سلطه خود بر کشورهای عربی، همواره حق مداخله نابجا در امور آنها را برای خود محفوظ نگاه داشته است. 

نگاهی گذرا به ادبیاتی که در بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب به کار برده شده است، به خوبی حاکی از این واقعیت است که این بیانیه توسط خاندان سعودی نگاشته شده است و نه وزرای خارجه عضو اتحادیه عرب. بسیاری از اتهامات نسبت داده شده به ایران در بیانیه وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب درست همان اتهاماتی است که طی هفته های اخیر توسط خاندان سعودی به تهران نسبت داده شده است. اتهاماتی در خصوص مداخله در امور کشورهای عربی، حمایت تسلیحاتی از ارتش و کمیته های مردمی یمن و همچنین حمایت از شبه نظامیان مسلح! ازجمله اتهامات مشابهی است که هم توسط عربستان سعودی و هم توسط اتحادیه عرب متوجه تهران شده است. برهمین اساس، پر واضح است که این بیانیه با ادبیات عربستان سعودی و به دنبال بسط نفوذ آن بر اتحادیه عرب، صادر شده است.

آنچه که موجب شده تا سعودیها از اتحادیه عرب و دیگر نهادهای رسمی عربی برای عقده گشایی علیه ایران بهره برداری کنند، شکست های سنگینی است که در جبهه های میدانی متحمل شده اندآنچه که موجب شده تا سعودیها از اتحادیه عرب و همچنین دیگر نهادهای رسمی عربی برای عقده گشایی علیه جمهوری اسلامی ایران بهره برداری کنند، شکست های سنگینی است که در جبهه های مختلف میدانی متحمل شده اند. سعودی ها به خوبی می دانند که اگر مزدورانِ تروریست تحت الحمایه آنها در سوریه و عراق شکست خورده اند، این دستاورد به فضل اقدامات ایران و متحدان آن در نبرد با تروریسم حاصل شده است. آنها همچنین به این واقعیت واقف هستند که آرامش نسبی در لبنان حاصل حمایت های جمهوری اسلامی از دولت و ملت این کشور است. برهمین اساس، همین اساس شکست در نزد شاهزادگان مغرور سعودی همچون محمد بن سلمان موجب شده تا ریاض برای جبران شکست های خود در عرصه میدانی، جبهه نبرد را به عرصه سیاسی و دیپلماتیک بکشاند و علیه ایران فضاسازی های سیاسی و رسانه ای انجام دهد. 

از سوی دیگر، بیانیه پایان نشست اتحادیه عرب که یکشنبه شب صادر شد، نوعی خوش خدمتی به رژیم صهیونیستی نیز به شمار می رود. تل آویو  همواره تلاش کرده است تا برای منحرف کردن بیانیه ضد ایرانی اتحادیه عرب تأمین کننده منافع صهیونیستها و تکمیل کننده پازل ایران هراسی و ایران ستیزی تل آویو استاذهان عمومی از خطرات ناشی از وجود رژیم جعلی صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان خطر اصلی برای کشورهای عربی معرفی کند؛ حال آنکه صهیونیستها، خود به تنهایی دشمن شماره یک منافع و مصالح کشورهای جهان عرب و جهان اسلام هستند. برهمین اساس، همانگونه که گفته شد، بیانیه ضد ایرانی اتحادیه عرب تأمین کننده منافع صهیونیستها و تکمیل کننده پازل ایران هراسی و ایران ستیزی تل آویو است. 

بر اساس آنچه که گفته شد، می توان اینگونه گفت که اکنون اتحادیه عرب فاکتور تک تک اتهامات خود علیه ایران و حزب الله را روی میز سعودی و صهیونیسم قرار داده تا حق‌الزحمه مناسبی را بابت آنها دریافت کند. اما با این حال، لکه ننگ سرسپردگی به سعودی و صهیونیسم و تبعیت محض از سیاست های مخرب آنها در منطقه و به ویژه علیه جمهوری اسلامی ایران، برای  همیشه بر پیشانی این نهاد عربی باقی خواهد ماند. مقامات اتحادیه عرب از این واقعیت آشکار غافل هستند و یا خود را به تغافل زده اند که مجاهدت های ایران و حزب الله در منطقه و علیه گروه های تروریستی ـ تکفیری نبود، امروز حتی موجودیت این اتحادیه در هاله ای از ابهام قرار داشت.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...

به گزارش همشهری آنلاین، دویچه‌وله در تحلیلی که به ارزیابی تحریم‌های غرب اختصاص داشت، نوشت: ایران ۴۰ سال است که با تحریم‌های غرب زندگی می‌کند اما هرگز سرعت تحریم‌ شدنش به اندازه روسیه نبوده است. ایران می‌داند، چین می‌داند و ظاهراً دولت آمریکا هم می‌داند مبنی بر اینکه با وجود تحریم‌های موجود علیه صنعت نفت جمهوری اسلامی، نفت ایران با حجم بی‌سابقه به چین ارسال می‌شود. خاویر بلاس، ستون‌نویسی که مباحث مرتبط با انرژی و کالاها را برای بلومبرگ پوشش می‌دهد، اخیراً توضیح داد که چگونه نفت ایران به چین می‌رسد. اگر دولت چین را باور دارید، این کشور هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ صفر. حتی یک بشکه. در عوض، مقدار زیادی نفت خام از مالزی وارد می‌کند. به حدی که طبق داده‌های رسمی گمرک چین، این کشور به نوعی بیش از دو برابر بیشتر از تولید واقعی مالزی از آن کشور نفت می‌خرد.

با تغییر نام نفت ایران، مالزی در سال گذشته پس از عربستان، روسیه و عراق به چهارمین تامین‌کننده بزرگ نفت خارجی چین تبدیل شد. سال‌هاست که ایران از امارات به عنوان مرکز دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است. دبی، یکی از هفت امارت امارات، دروازه ورود کالاهای ممنوعه غیر از نفت به ایران است. تهران مدت‌هاست که زنجیره‌های تامین خود را تغییر داده تا تقریبا همه چیزهایی که توسط آمریکا یا اتحادیه اروپا تحریم شده، به دست آید.

پس از تحریم‌های غرب، روسیه مجبور شد مسیرهای تجاری مشابهی ایجاد کند تا از تامین پایدار کالاهای حیاتی برای اقتصاد خود اطمینان حاصل کند. جمهوری‌های شوروی سابق در آسیای مرکزی برای دور زدن تحریم‌ها ایده‌آل بوده‌اند، زیرا کشورهایی مانند قزاقستان یا قرقیزستان بخشی از اتحادیه گمرکی با مسکو هستند. علاوه‌بر این، فواصل بسیار زیاد، کنترل تحریم‌ها را عملاً غیرممکن می‌کند؛ قزاقستان به تنهائی بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد.

به‌عنوان مثال، به‌دلیل استراتژی تحریم‌های روسیه، ارمنستان شاهد افزایش تقریباً ۱۰۰۰درصدی واردات خودروها و قطعات آلمانی در سال گذشته بود. بر اساس آخرین داده‌های ارائه‌شده توسط پایگاه داده جهانی ردیابی تحریم‌ها، روسیه تحریم‌شده‌ترین کشور جهان است. با این حال، اقتصاد روسیه سال گذشته رشد قابل‌توجهی معادل ۳.۶‌درصد را تجربه کرد و به گفته‌ وزیر دارایی، کرملین انتظار دارد که نرخ رشد در سال ۲۰۲۴ «در همان سطح» باقی بماند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی‌های رشد روس‌ها را تایید می‌کند و نرخ رشد تولید ناخالص‌ داخلی را ۳.۲درصد تعیین می‌کند.

تحریم‌های مالی، دسترسی بانک‌های روسیه به بازارهای مالی بین‌المللی را محدود و آنها را از سیستم بانکی مهم و حیاتیِ سوئیفت (SWIFT) که عامل انجام اکثر نقل‌وانتقالات بین‌المللی پول و اوراق بهادار است، خارج کرده‌اند. علاوه‌بر این، بانک مرکزی روسیه از دسترسی به ذخایر هنگفت خود که در کشورهای G۷ قرار دارد، محروم شده است. نکته قابل‌توجه این است که تنها تحریم‌هایی که توسط شورای امنیت سازمان اعمال می‌شوند از نظر قانونی برای همه کشورهای جهان الزام‌آور هستند. در واقع چند کشور مانند هند، برزیل و چین وجود دارند که به این تحریم‌ها پایبند نبوده‌اند.

با وجود عدم‌قابلیت اجرای کامل تحریم‌ها توسط غرب، چرا این کشورها همچنان به اعمال آنها ادامه می‌دهند؟ به گفته کریستین فون سوست، کارشناس تحریم‌ها در مؤسسه آلمان برای مطالعات جهانی و منطقه‌ای، «اگر هیچ تحریمی اعمال نمی‌شد، تقریباً مانند حمایت ضمنی ‌بود، یا انگار کسی به حمله روسیه پاسخ نمی‌دهد.»

واشنگتن قصد دارد چند بانک چینی را هدف قرار دهد تا از اعمال تحریم‌های غرب اطمینان حاصل کند. دولت جو بایدن، می‌خواهد پکن را از سیستم مالی جهانی کنار بگذارد تا جریان تامین مالی ماشین‌آلات جنگی روسیه را متوقف کند.
در اتحادیه اروپا، ژانویه سال گذشته فردی به نام دیوید اوسالیوان، فرستاده ویژه تحریم‌ها از ایرلند، برای مشارکت در تلاش‌های دیپلماتیک به منظور اجرای رژیم تحریم‌های این اتحادیه، منصوب شد. وظیفه او همچنین این است که برای مثال به کشورهای همسایه روسیه سفر کند و دولت‌های آنجا را متقاعد کند که تحریم‌ها را با جدیت بیشتری اجرا کنند. مشکل کلی این است که هم روسیه و هم ایران، راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها دارند.

کد خبر 848227 منبع: کیهان برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم اتحادیه اروپا

دیگر خبرها

  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر «گروسی» به ایران را تأیید کرد
  • تراژدی جدید برای پناهندگان در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • علت حذف بیانیه استقلال: فرار از جریمه میلیاردی!
  • پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟