Web Analytics Made Easy - Statcounter

تضعیف پول ملی یکی از اصلی‌ترین مباحثی هست که اقتصاد ایران با آن مواجه شده و نیاز است دولت با سیاست‌ها و تصمیمات درست راهی برای تقویت آن بیابد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ۸دی، تقویت پول ملی یکی از سیاست‌های اقتصادی دولت‌ها برای رونق بخشی اقتصادی و احساس رضایتمندی در آحاد جامعه بوده و پیوسته دولت‌ها باسیاست‌های انقباضی و انبساطی و فرمول‌هایی که بتواند همیشه تراز مالی کشور را مثبت کند به کار گرفته‌اند تا بتوانند در راستای تقویت پول ملی گام بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقدینگی و تنظیم آن با نیاز بازار و همچنین هدایت آن به بخش تولید یکی از پیش‌شرط‌های دولت‌ها برای تقویت پول ملی است و برای اینکه ارزش پولی ملی حفظ و تقویت شود لازم است دولت نگاه جدی به موضوع نقدینگی و هدایت آن از دست مردم به بخش تولید داشته باشد.

پس از تولید رکن دیگر تقویت پول ملی نگاه جدی به صادرات است. با بررسی آمارهای صادرات در چند سال اخیر مشاهده می‌شود که به نسبت سطح تولیدات، صادرات محصولات نیز به خارج کاهش‌یافته و در ارزآوری و مثبت کردن تراز تجاری کشور موفقیت‌های محسوسی حاصل نشده است.

تورم و رکود حاکم در کشور یکی از پربحث‌ترین مواردی است که پیوسته دولت‌ها با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. گرچه دولت اعلام می‌کند تورم را مهار کرده اما با کمترین اطلاعاتی از دانش اقتصادی می‌توان دریافت که در شرایط رکودی خودبه‌خود تورم کنترل می‌شود و نیاز به اعمال سیاست و ابزار خاص در این رابطه نیست.

پول‌شویی یکی از مواردی است که در کشور رواج یافته و پیوسته دولت در تلاش است تا باسیاست‌های خود جلوی آن‌ها را بگیرد.

اسدالله عباسی در بررسی ابعاد کاهش ارزش پول ملی در گفتگو با ۸دی اظهار می‌کند که بانک مرکزی باید باسیاست گذاری‌های جدید جلوی پول‌شویی‌ها و افزایش نقدینگی را بگیرد.

وی با تاکید بر ایجاد تولید و اشتغال از سوی دولت برای تقویت پول ملی می‌گوید که دولت باید ابزارهای اساسی و مؤثرتری را برای حفظ ارزش پول ملی در دستور کار خود قرار دهد.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع تغییر پول ملی از ریال به تومان معتقد است که تبدیل و تغییر پول ملی از ریال به تومان یکی از ابزارهایی است که دولت می‌تواند در کنار سایر ابزارهای بنیادی به کار بگیرد و ارزش پول ملی را افزایش دهد.

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش ارزش پول ملی در رونق اقتصاد خاطرنشان می‌کند که بکار گیری ابزارهای مؤثر در تقویت ارزش پول ملی منجر به رونق و شکوفا شدن ابعاد کلی اقتصاد کشور می‌شود.

ایرج ندیمی تقویت ارزش پول ملی را نیازمند تقویت سیاست‌های اقتصادی و رونق تولید می‌داند و در گفتگو با ۸دی اظهار می‌کند که اگر آرامش در کشور حاکم نباشد و نقدینگی در گردش صحیح خود قرار نگیرد ارزش پول ملی تقویت نمی‌شود.

وی با بیان اینکه باید مناسبت‌ها ایران با دنیا در رابطه با جریانات واردات و صادرات نقش مثبت به خود بگیرد، می‌افزاید که پایه رونق اقتصاد رویکردهای اجتماعی است و ما نمی‌توانیم برای بهبود و رونق اقتصادمبناها را در نظر نگیریم.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدایت پول مردم در جهت تولید موجب گردش پول و تقویت ارزش پول ملی می‌شود، معتقد است که تورم و اقتصاد تک‌محصولی نیز تأثیری روی تقویت پول ملی خواهد گذاشت که نیازمند توجه و ارائه راهکار برای حل آن است.

عضو اسبق کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اصل خصوصی‌سازی و گرایش تعاملی در اداره اقتصاد خاطرنشان می‌کند که دولت باید قدرت نوآوری و خلاقیت بخش خصوصی را با تعامل آن‌ها در راستای پول ملی به کار بگیرد.

نماینده اسبق مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر حل مسائل بین‌الملل در جهت تقویت پول ملی می‌گوید که در حوزه بین‌الملل و نوع حضور ایران در بازارهای اقتصادی نیز می‌تواند موجب گردش پول و تقویت ارزش پول ملی نقش اساسی داشته باشد.

ندیمی با بیان اینکه راهکارهای تقویت پول ملی در جهت سامان دادن به اقتصاد کشور است، معتقد است که اقتصادی که مداوم با نوسان روبرو باشد کسی نمی‌تواند در راستای ثبات اقتصادی تحریک سرمایه‌گذاری داشته باشد و منجر می‌شود تا اعتبار و نقش خود را در جهت تقویت پول ملی از دست بدهیم.

به‌هرحال، دولت دوازدهم کار بسیار سختی را در پیش دارد چرا که با این شرایط اقتصادی، نمی‌تواند معجزه کند بلکه باید با تصمیمات منطقی با به‌کارگیری شخصیت‌های با تجربه و با دانش، شرایط را برای بهبود وضع اقتصادی کشور فراهم کند.

با تعاملات در روابط بین‌المللی، تنش تحریم و فشارها کاهش پیدا می‌کند چون کشوری که ثروت ملی فراوان نفت، گاز و معادن دارد، قطعاً باید پول ملی‌اش ارزش بالاتری داشته باشد.

پرداختن به‌طورجدی به تولید و جلوگیری از واردات بی‌رویه و در عوض فراهم کردن شرایط برای صادرات غیرنفتی می‌تواند چندین پله پول ملی را با رشد مواجه کند که این مهم عزم و اراده راسخ و قوی سیاستمداران و دولتمردان را می‌طلبد.

با تصمیمات اقتصادی درست این بی‌ارزشی که پول ملی با آن مواجه شده و حتی ارزش آن از پول افغانی هم بیشتر سقوط کرده، جبران خواهد شد و شرایط رو به بهبود پیش خواهد رفت تا پول ملی به ارزشی که جایگاه خودش است، برسد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه می‌شود تا به‌جای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.

به گزارش ایسنا، مرتضی شاهمیرزایی امروز در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید، در جمع خبرنگاران با اشاره به اعلام آمادگی متانول‌سازها برای تولید بنزین، اظهار کرد: معافیت‌ها و مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و مراحل نهایی برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و سازوکارهای لازم برای سرمایه‌گذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به‌طور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: جهش در تولید کالا و تجهیزات در کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامه‌های صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ است، اظهار کرد: به این منظور برنامه‌های مختلفی ترسیم شده که حرکت دانش‌بنیان‌ها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آن‌هاست.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه این موضوع با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی‌ که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود، تاکید کرد: جهت‌گیری‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت پتروشیمی نیز به‌سمت کالاها و تجهیزات دانش‌بنیان است که پیش از این در خارج سفارش‌گذاری می‌شد.

راه‌اندازی نخستین PDH کشور در اوایل سال آینده

شاهمیرزایی با بیان اینکه هلدینگ‌هایی همچون پتروفرهنگ و شستان که واحدهای متانولی بیشتری دارند باید بخشی از ظرفیت خود را برای تولید دیگر محصولات زنجیره آماده و برنامه‌ریزی کنند، گفت: بخشی از واحدهای MTP و MTG در قطب پارسیان در مجاورت قطب عسلویه احداث خواهند شد، همچنین واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده بهره‌برداری می‌شود.

وی با بیان اینکه سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند و سرمایه‌گذاران به‌دنبال این هستند که صرفه اقتصادی این طرح را افزایش دهند، گفت: هم‌اکنون حدود ۱۲۷ مجوز طرح پتروشیمی به‌طور رسمی صادر شده است،   طرح‌های برنامه هفتم توسعه به‌طور میانگین حدود ۳۷درصد پیشرفت دارند.

شاهمیرزایی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام و بیان کرد: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند. همچنین طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در قالب ۲۱ بسته به هلدینگ‌ها ابلاغ و مجوزهای لازم صادر شده است که با جدیت پیگیر اجرای آن‌ها هستیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • صادرات ۶ هزارتن کالای غیرنفتی در بندر جاسک
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • افزایش سهم ایران از بازارهای جهانی با تقویت صادرات سفال
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!