Web Analytics Made Easy - Statcounter

بندرعباس - مدیرعامل آب منطقه ای هرمزگان بر ضرورت پیش بینی های لازم در مقابل وقوع سیل تاکید کرد.

هوشنگ ملایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز فصل بارندگی در استان هرمزگان بیان داشت: در سالهای اخیر خسارتهای ناشی از سیل در بسیاری از مناطق جهان رشد صعودی داشته است که بارشهای غیر مترقبه به عنوان یک عامل تهدید کننده در احتمال وقوع سیل محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پیش بینی بارش در مدیریت و هشدار معضل سیل نقش مهمی بر عهده دارد زیرا با اطلاع از میزان بارندگی، می توان امکان وقوع سیل را در منطقه پیش بینی و اقدامات لازم را به عمل آورد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با اشاره به اهمیت گزارش به موقع بارندگی های سطح استان اظهارداشت: با توجه به میزان بارندگی ، ارائه گزارش به هنگام در خصوص حجم جریانات سطحی و وضعیت کمی دشت های مختلف حوزه عمل به دیگر ارگانهای مختلف استان جهت برنامه ریزی منابع آب ضروری است.

ملایی تصریح کرد: در همین راستا و جهت ملموس تر کردن موضوع استان را به شش منطقه شمالی، غربی، شرقی، مرکزی، حوزه مطالعاتی میناب، قشم و جزایر تقسیم بندی کرده و با استفاده از ۳۰ ایستگاه باران سنجی شاخص که موید مناطق فوق است و به صورت ماهانه دسترسی به آنها امکان پذیر بوده در رابطه با میزان و چگونگی بارندگی در سطح استان و برآورد حجم جریان سیلابی رودخانه های مهم اقدام شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان بیان داشت: بدیهی است انتخاب این ایستگاهها براساس امکانات و شرایط موجود بوده و در صورت ایجاد امکانات جدید و امکان دریافت اطلاعات سریع از آنها، تعداد ایستگاههای مورد استفاده مخصوصا در نواحی شرق و غرب استان افزایش یافته و محاسبات تدقیق خواهد شد.

وی گفت: به منظور برآورد آبدهی نیز با استفاده از پنج ایستگاه هیدرومتری شاخص (جاماش – سرمقسم، زندان – نیان، کل – قلات پایین، میناب – برنطین، گابریک – لیره ای) و در نظر گرفتن میزان بارندگی و مساحت حوزه، میزان آبدهی برای رودخانه های اصلی محاسبه می شود سپس با توجه به مساحت حوزه آبریز استان، حجم جریان سطحی کل استان برآورد می شود.

ملایی افزود: در جریان بارندگی های سال گذشته بیشترین میزان نزول باران در هرمزگان را شهرستان حاجی آباد با ۵۰۸ میلیمتر به خود اختصاص داده است.  

ملایی با بیان اینکه بارندگی ها در سال گذشته به میزان چشم گیری افزایش داشته است، اظهارداشت: حجم کل بارش ها در سال آبی ۹۶-۹۵ استان هرمزگان بالغ بر۲۸۶.۹ میلیمتر بود و این در حالی است که میزان بارندگی سال قبل ۱۳۴.۷ میلیمتر ثبت شده است.

وی افزود: این میزان بارندگی نسبت به دوره یکساله ۹۹.۶ درصد افزایش و نسبت به دوره بلند مدت ۴۵ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: بیشترین بارش ها در سال آبی گذشته در شمال استان مربوط به منطقه شمیل جائین با حجم ۵۰۸ میلیمتر است.

مدیرعامل آب منطقه ای هرمزگان تصریح کرد: متاسفانه علیرغم گذشت بیش از دو ماه از سال آبی ۹۷-۹۶ تاکنون بارش قابل توجهی در سطح استان رخ نداده و اولین بارش پاییزیه سال آبی جدید در اولین روز آذرماه گزارش گردیده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۲۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته

رئیس اداره پیش‌بینی هواشناسی خراسان شمالی گفت: میزان بارش در خراسان شمالی طی سال آبی جاری به نسبت سال گذشته ۴۲ درصد افزایش یافته است.

مهری هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خراسان شمالی، اظهار کرد: میزان بارش در خراسان شمالی طی سال آبی جاری به نسبت سال گذشته ۴۲ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: این میزان نسبت به دوره آماری شش درصد کاهش داشته است که نشان می‌دهد همچنان با کمبود بارندگی به نسبت دراز مدت مواجه هستیم.

رئیس اداره پیش‌بینی هواشناسی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: میزان بارندگی در هفته دوم اردیبهشت نرمال و هفته‌های سوم و چهارم بیش از حد نرمال پیش‌بینی شده است.

هاشمی انجام محلول‌پاشی زمین‌های زراعی را در صورت شرایط جوی مساعد مناسب ارزیابی کرد و گفت: مسافران، دامداران و خودروها از اتراق در کنار مسیل‌ها خودداری کنند.

کد خبر 748663

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در کاشان
  • اختصاص بیش از ۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین لوازم ضروری زندگی نیازمندان هرمزگانی
  • تامین بیش از ۳ هزار دستگاه لوازم ضروری زندگی برای مددجویان هرمزگانی
  • تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد