Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، کیوان محمدی روز پنجشنبه در اولین کارگاه هم اندیشی مرحله شناخت و تحلیل وضع موجود آمایش گیلان در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ، با اشاره به ایراداتی که به آمایش سرزمینی تعدادی از استان ها وارد شده ، گفت: بازنگری آمایش سرزمینی استان طی چند ماه آینده انجام خواهد شد.
وی یاداور شد: قرارداد بازنگری طرح آمایش سرزمین گیلان تیر ماه 96 منعقد شد که برای تداوم کارگاه هم اندیشی آمایش و بررسی طرح تخصصی، استان را به چهار ناحیه و 12 کارگروه تقسیم خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اقدامات انجام شده درباره آمایش استان تصریح کرد: مطالعات اولیه آمایش از سال 84 در اکثر استان‌ها آغاز شد اما با انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این مطالعات ادامه نیافت و به نتیجه‌ای که باید نرسید.
محمدی گفت: در سال 90 دفتر توسعه منطقه‌ای با همکاری دانشگاه گیلان کار مطالعات آمایش را شروع کردند که در سال 93 به پایان رسید و بخشی از کاری را که امروز انجام داده‌ایم نیز مرهون زحمات دانشگاه گیلان هستیم که جای قدر دانی دارد.
وی اضافه کرد: پس از احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در اردیبهشت ماه سال 94، کار انجام شده سازماندهی شد و در اختیار ما قرارگرفت.
وی تصریح کرد: شهریور 1395، در سازمان برنامه و بودجه کشور ایراداتی را مطرح کردند و از اینرو، مقرر شد طرح آمایش استان گیلان و چند استان دیگر مورد بازنگری قرار گیرد.
محمدی در ادامه در خصوص بازنگری مطالعات آمایش سرزمین افزود: پس از مطالعه بر روی گروه‌های مختلف در تیرماه 96 در نهایت مقرر شد که معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی طی چندماه کار بازنگری را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: تأکید مجموعه مطالعاتی دانشگاه شهید بهشتی آن بود که به تنهایی نمی‌توان این کار را انجام داد و باید صاحب‌نظران استان هم در این زمینه همکاری داشته باشند.
وی اضافه کرد: از آنجایی که نگرش ما در تدوین برنامه ششم بهره‌مندی از نظرات کارشناسان، صاحب‌نظران و حتی بازنشستگان بوده در مبحث آمایش نیز خواستیم اینچنین باشد و از اینرو در اولین جلسه نیز از کارشناسان و صاحبنظران بخش های مختلف دعوت کردیم.
فرماندار انزلی نیز در این نشست با اشاره به اهمیت آمایش سرزمینی به ظرفیت های ملی و منطقه ای این شهرستان اشاره و بیان کرد: ظرفیت های این شهرستان بایستی به عنوان شاخص های آمایش قرار بگیرد.
میرشمس مومنی زاده مرز مشترک بین بندر انزلی با کشورهای حاشیه خزر، برخورداری از دریا ، بنادر ، منطقه آزاد را از جمله ظرفیت های این شهرستان عنوان و تصریح کرد: باید به لحاظ مطالعات و تجارت خارجی این منطقه را پررنگ ببینیم و به آن توجه داشته باشیم.
وی تالاب انزلی را نیز یک سرمایه ملی و بین المللی خواند و افزود: باید این ظرفیت در آمایش بصورت ویژه دیده شود.
وی حمل و نقل ریلی ، هوایی و دریایی را نیز از موضوعات قابل توجهی دانست که باید در آمایش سرزمینی به آن پرداخته شود.
فرماندار املش نیز در این جلسه آمایش را یک مدل تحلیلی و مهندسی دانست که می تواند چشم انداز استان را از قوه به فعل در آورد .
بونس محمودی افزود: شهرستان املش در بخش های کشاورزی و گردشگری دارای ظرفیت بالایی است.
وی خواست تا موضوع مدون در اختیار فرمانداران نیز قرار بگیرد و با نظرات کارشناسی بر روی موضوعات بتوانیم به مدل نهایی برسیم.
*طرح آمایش سرزمین در گیلان نفس گیر است
مجری طرح آمایش گیلان و معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی، گیلان را استانی با محدودیت های منطقه ای و دارای مواهب الهی حساس و اکولوژیک شکننده دانست و گفت: طرح آمایش سرزمین در گیلان مانند جابجایی مهره های شطرنج نفس گیر است.
مظفرصرافی ، سهم جمعیت گیلان از کل کشور را 3.16 درصد عنوان و خاطرنشان کرد: گیلان در جمعیت رتبه 12 و در تولید ناخالص داخلی رتبه 13 کشور را دارد.
وی افزود : گیلان بیست وهشتمین استان کشور از نظر مساحت و سومین استان از نظر تراکم نسبی جمعیت است لذا گیلان در وضعیت اجتماعی و اقتصادی خوبی قرار ندارد.
صرافی تصریح کرد: گیلان در سرانه آب قابل دسترسی رتبه 6 و در سهم اراضی زراعی رتبه 12 را دارد.
وی ادامه داد: با وجود سهم بالای نیروی کار در بخش های کشاورزی و خدمات، این بخش ها کمترین بهره وری را دارند؛ این در حالی است که برای محورهای توسعه استان باید بهره وری را بالا ببریم.
وی گفت: 89 درصد منابع آبی گیلان صرف کشاورزی می شود. کاهش پهنه های جنگلی و عقب نشینی آن در جلگه مرکزی استان به سمت کوهپایه و افزایش فاصله میان پهنه های جنگلی و نوار ساحلی در شرق و شمال غرب استان مشهود است.
آمایش را تکنیک ارتقا و توسعه در چارچوب تقسیمات کم و بیش سیاسی و طبیعی سرزمین می دانند . همچنین نوعی دیگر از تعریف آمایش سرزمینی را نوعی نظام برنامه ریزی با هدف توزیع بهتر جمعیت با توجه به منابع طبیعی و فعالیت های اقتصادی بیان می کند.
مقوله آمایش سرزمین بعنوان تلفیقی از سه علم اقتصاد، جغرافیا و جامعه شناسی است.
امروز مظفر صرافی ، رضا کاظمیان و منیژه دشتبان عضو گروه آمایش گیلان در کارگاه هم اندیشی مرحله شناخت و تحلیل وضع موجود آمایش گیلان حضور یافتند.
استان گیلان با مساحت حدود 14 هزار کیلومتر مربع و 16 شهرستان دارای دو میلیون و 500 هزار نفر جمعیت است.
گزارش: سلیمانی**انتشار دهنده: بابایی
7296 /6030

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۳۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم درباره زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

به گزارش تابناک، رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لازم است این توضیح را بدهم که از اول فروردین‌ماه لازم‌الاجراست منتها با توجه به این‌که برنامه هفتم همچنان مورد ایراد شورای نگهبان است باید این ایرادات رفع شده تا تبدیل به قانون شود.

حمیدرضا حاجی‌بابایی اظهار داشت: متناسب سازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین‌ماه لازم‌الاجراست منتها بعد از رفع ایرادات شورای نگهبان در دستور کار قرار می‌گیرد.

 رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی جدول هفت لایحه بودجه گفت: این جدول مربوط به اعتبارات دستگاه‌ها است، دولت اعتبارات دستگاه‌ها را به صورت تجمیعی آورده است. برای اولین‌بار به دو جدول ۷ و ۱-۷ تقسیم شده که جدول «۷» مربوط به حقوق و مزایا و جدول ۱-۷ مربوط به برنامه‌ها است.

رئیس کمیسیون تلفیق اظهار کرد: اعتراضی بود که چرا اعتبارات برخی دستگاه‌ها افزایش داشته که معلوم شد که برای حقوق و دستمزد نیست و به خاطر برنامه آن دستگاه‌ها ما در نهایت تغییرات اساسی درباره اعتبار دستگاه‌ها نداشتیم و تغییرات جزئی اعمال شده، بنابراین جدول هفت عینا طبق پیشنهاد دولت به تصویب رسید.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ همچنین تصریح کرد: درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لازم است این توضیح را بدهم که از اول فروردین‌ماه لازم‌الاجراست؛ منتها با توجه به این‌که برنامه هفتم همچنان مورد ایراد شورای نگهبان است، باید این ایرادات رفع شده تا تبدیل به قانون شود. بعد از آن احکام بازنشستگان زده خواهد شد و بودجه آن هم پیش‌بینی شده است.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • تولید چادر‌های امدادی متناسب با فصل و اقلیم از سوی هلال احمر
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • خبر مهم درباره زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود
  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • ۸۵ گیلانی امروز به سرزمین وحی اعزام می شوند