Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@04:50:19 GMT

شهرک بحران، تدبیری برای بحران

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۴۶۱۵

شهرک بحران، تدبیری برای بحران

اینکه با وجود همه تدابیر، هر ساله کشور ما به دلایل متفاوتی با بحران های طبیعی مواجه است، لزوم هر چه بیشتر پیش بینی اساسی برای رفع مشکلات آسیب دیدگان را گوشزد می کند. اینکه ستادهای بحران، هلال احمر، مسئولین، مردم و... هریک چه وظایفی دارند و چگونه عمل می کنند به کنار اما کاملا مشهود است که نتیجه همه تلاش ها رضایتمندی مورد نظر را به دنبال ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلایل متعددی برای این بهره وری پایین در امر رسیدگی به رفع مشکلات آسیب دیدگان وجود دارد که خارج از محل این بحث است اما یک راه حل اساسی مغفول مانده و آن احداث شهرک های بحران در هر استان است. بهترین راه برای تمرکز امدادرسانی انتقال آسیب دیدگان به مکانهایی از پیش نعیین شده با آمادگی کامل است. اولین قدم انتقال و اسکان خانوادههای آسیب دیده است. مطمئنا تامین چندین هزار چادر، ده ها هزار تخته پتو، چندین هزار بخاری، چندین هزار بسته لوازم ابتدائی برای زندگی و صدها قلم لوازم ضروری و توزیع درست و به موقع آن در مناطق آسیب دیده آن هم در مواقعی که گستردگی جغرافیایی حوادث زیاد باشد، کاری بس دشوار و همراه با هزینه های گزافی است که درصد قابل توجهی از آن به علت شتابزدگی، بخشی به علت توزیع نامناسب و دیرهنگام و بخش دیگری نیز پس از استفاده در یک مدت کوتاه ازبین رفته و دیگر قابل استفاده نیست.


و اما راه حل: هر استان بر اساس شرایطش، مکان هایی را به صورت اقامتگاه های موقت آسیب دیدگان فراهم می کند که در این اقامتگاه ها همه پیش بینی های لازم برای اسکان 3 تا 6 ماه خانواده های آسیب دیده شده است. کانکس های اسکان با لوازم مورد نیاز، شبکه آبرسانی و برق و گاز، حمام، درمانگاه، نانوائی، نمازخانه، صندوق امانات، خودپرداز، آنتن ها و امکانات مخابراتی مورد نیاز و... که همه این امکانات به صورت آماده پیش بینی شده است و آماده به کارکیری است. فقط یک بار با مدیریت هزینه می شود. به محض وقوع بحران به جای انتقال امکانات به مناطق بحران زده به راحتی می توان آسیب دیدگان را در کمترین زمان به مکان هایی انتقال داد که بسیار مناسب بوده و می توان کمک رسانی را متمرکز نمود. البته کاملا بدیهی است که در چنین شرایطی سرپرست خانوار می خواهد در کنار منزل و محل کار و دیارش باشد اما با اسکان خانواده اش در محلی مناسب او دیگر نگرانی خانواده را ندارد و تنها به رفع مشکلات پیش آمده می رسد. محل آسیب دیده خالی از سالمندان و زنان و کودکان می شود، شرایط برای هر نوع عملیات کمک رسانی و آورابرداری و ... مهیا می شود و با فراهم کردن اندک امکاناتی، مردان هر خانواده با خیال راحت با مدیریت و کمک مسولان مسایل را پیگیری می کنند.

استانهای همجوار و حتی دیگر استان ها تمام امکانات را به راحتی در اختیار آسیب دیدگان قرار می دهند. و صدها مزیت دیگر که کاملا مشهود است. پس از رفع مشکل و بازگشت خانواده ها به شهر و دیارشان، اقامتگاه ها با اندک هزینه ای و به سرعت مجددا آماده پذیرائی از آسیب دیدگان احتمالی خواهند بود. هزینه احداث چنین مکان هایی بسیار پایین تر و مقرون به صرفه تر از روش فعلی است. بررسی دقیق این روش سودمندی هر چه بیشتر آن را نشان خواهد داد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۴۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند

 فاطمه سرگزی   بیان کرد: خانواده به‌عنوان اولین محیطی که هر فرد اولین تعاملات و تجربیات خود را دارد نقش بسیار حساس و قابل‌توجهی را در چگونگی سلامت روان افراد ایفا می‌کند.

وی با اشاره اینکه آموزش به‌موقع مهارت‌های زندگی می‌توانید در برابر مشکلات، سلامت روان افراد را تا حد زیادی واکسینه کند بیان کرد: کلیه مراکز خدمات جامع سلامت دارای روان‌شناس بالینی هستند که به‌صورت رایگان خدمات روان‌شناختی را ارائه می‌کنند.

مدیر سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به عوامل مؤثر در سلامت روانی خانواده تصریح کرد: ایجاد و تدوین قواعد و مقررات خاص توسط سرپرست خانواده برای حفظ ارزش‌ها، نیازها و اهداف این واحد کوچک و مهم اجتماعی، امری ضروری است. وجود چنین قواعدی باعث ایجاد هماهنگی بین اعضای خانواده در جهت ارتقای سلامت روانی آن‌ها خواهد شد و از بروز نابهنجاری‌ها و کج‌روی‌ها جلوگیری خواهد کرد.

سرگزی با اشاره به اینکه از طریق تقسیم قدرت، یکپارچگی و پشتیبانی اعضای خانواده از یکدیگر،توان مقابله خانواده با بحران‌های زندگی افزایش میابد،خاطرنشان کرد: خانواده‌های سالم، ساختار درونی خود را برای پذیرش موقعیت‌های متغیر و بحرانی اصلاح می‌کنند درحالی‌که خانواده‌های ناکارآمد، ساختار خشک خود را که در برخورد با وضعیت جدید کارآمد نیست، حفظ می‌کنند.

وی گفت: خانواده‌های ناسالم در شرایط بحرانی به‌جای حمایت از یکدیگر و کمک برای حل معضلات روش سرزنش را انتخاب می‌کنند درحالی‌که سرزنش افراد در این شرایط به جز تخریب روحی هیچ حاصلی نخواهد داشت.

مدیر سلامت روان، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: در حالت کلی خانواده باید برای حفظ انسجام خود، به‌اندازه کافی پایدار و دارای چارچوب شخصی باشد؛ اما درعین‌حال برای کنارآمدن با موقعیت‌های بحرانی از انعطاف‌پذیری لازم برخوردار باشد.

 وی افزود: در خانواده‌های درهم‌تنیده، مرز بین افراد مبهم است، در نتیجه در صورت بروز بحران، اعضای خانواده واکنش نامعقولی از خود نشان می‌دهند و به طور ناخواسته با هم درگیر می‌شوند.

سرگزی تصریح کرد: والدین درهم‌تنیده با فرزندان، با ممانعت از شکل‌گیری رفتارهای پخته در کودکانشان و وابسته کردن آن‌ها به خودشان و دخالت در توانایی آن‌ها در حل مشکلات، مسائل خانواده را در مواقع بحرانی تشدید می‌کنند.

وی ادامه داد: برای حفظ سلامت روان اعضای خانواده، باید به افراد تفهیم شود که خانواده کلیتی است که از مجموعه اعضای آن فراتر است و منافع و اولویت‌های آن باید بر منافع و مصالح شخصی ارجح باشد.

این مسئول در پایان با اشاره به شناخت تفاوت‌ها در اعضای خانواده گفت: شناخت تفاوت‌ها در خانواده کمک می‌کند تا در قضاوت نسبت به یکدیگر عادل باشند و بتوانند تفاوت در نحوه واکنش یکدیگر را در بحران‌ها و تغییرات ایجاد شده در شرایط زندگی درک کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیلزده زرآباد آغاز شد
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • پیشرفت جامعه اسلامی در گرو سلامت و نشاط خانواده‌ها
  • تخلیه آب در کاشان همچنان ادامه دارد/آسیب به قنوات اردستان
  • سیل جلوی قطار را گرفت؛ انتقال مسافران با اتوبوس
  • سیل جلوی قطار تهران - گرگان را گرفت | انتقال مسافران در راه مانده با اتوبوس
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • رفع شکستگی خط انتقال آب در شمال شهر نیشابور
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده