Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@01:01:58 GMT

مبالغ هنگفتی برای آب هزینه می‌شود اما نتیجه هیچ!

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۷۴۰۴

مبالغ هنگفتی برای آب هزینه می‌شود اما نتیجه هیچ!

باید از ابزارهای اقتصادی در مدیریت آب نهایت بهره‌ را برد تا تامین آب از منابع آب‌های نامتعارف نظیر پساب‌ها و آب‌های شور و لب‌شور را مقرون به صرفه شود اما سال‌های پیش طرح مکانیزاسیون آب کشاورزی با صرف مبالغ هنگفت اجرا شد و به نتیجه نرسید زیرا راه‌حل‌های اجرایی، ساختاری مناسب ندارند.

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق تهران، رضا پدیدار رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، با بیان اینکه محیط زیست امانتی است که باید به سلامت آن را به نسل‌های آینده کشور سپرد، گفت: محیط زیست سالم می‌تواند بستر شکوفایی و نوآوری را در کشور فراهم کند و در ایجاد این رویه باید بخش‌خصوصی و دولت هم گام باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب‌رئیس فدراسیون صنعت نفت ایران با اشاره به این گفته برنده نوبل اقتصاد سال 2017 که «بهبود تصمیم‌گیری‌ها در حوزه سلامت و محیط زیست یک ثروت و شادکامی است»، افزود: در مصرف هوشمندانه آب باید به مکانیزم کمی و مکانیزم کیفی آن توجه شود.

بهروز بهمن‌زنگی یکی از فعالان اقتصادی در حوزه صنعت نفت و پتروشیمی نیز، در سخنانی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی جزو آب‌برترین صنایع در کشور است، گفت: تحلیل آمارهای گزارش مصرف آب در صنعت، حاکی از آن است که در میان گروه‌های صنعتی، تولید مواد و محصولات شیمیایی بالاترین سهم مصرف آب را در سال 1390 به خود اختصاص داده است.

به گفته وی، صنایع مذکور به همراه صنایع غذایی و تولید فلزات اساسی تقریبا بیش از 80 درصد آب مصرفی در کارگاه‌های بالاتر از 10 نفر کارکن را به خود اختصاص داده بودند.

وی به طور نمونه به میزان آب مورد نیاز طرح اوره و آمونیاک اشاره کرد و گفت: میزان آب خام مورد نیاز این طرح 1629 مترمکعب در ساعت است.

بهمن‌زنگی سپس افزود: با توجه به سیر تکاملی مدیریت آب و با توجه به کاهش شدید منابع آب تجدیدشونده در کشور، می‌توان نتیجه گرفت که در حال حاضر کشور دوره مدیریت عرضه آب را پشت سر گذاشته و در دوره مدیریت تقاضای آب و آغاز دوره بازتخصیص آب قرار دارد.

به گفته وی، از ملزومات این دوره‌ها استفاده از ابزارهای اقتصادی در مدیریت آب است تا تامین آب از منابع آب‌های نامتعارف نظیر پساب‌ها و آب‌های شور و لب‌شور را مقرون به صرفه کند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه شاخص بهره‌وری آب در صنعت طی سال‌های گذشته در کشور، کاهشی بوده است افزود: سهم ارزش آب مصرفی از ارزش تولید صنعتی کمتر از یک درصد است، حال آنکه بانک جهانی سهم 1.3 درصدی را پیشنهاد می‌کند.

بهمن‌زنگی در ادامه تصریح کرد که برای رفع مشکلات این بخش باید مدیریت یکپارچه منابع آب به صورت عملیاتی در دستور کار نهادهای ذی‌ربط قرار گیرد. وی در عین حال به استفاده از فاضلاب‌های شهری تصفیه‌شده در مصارف صنعتی و همچنین بازچرخانی آب در شهرک‌های صنعتی، نیروگاه‌ها و صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و تکنولوژی‌های نوین تاکید کرد.

راه‌حل‌هایی که به نتیجه منتهی نمی‌شود

در پایان این نشست و در دقایقی که به پرسش و پاسخ حاضران و برگزارکنندگان این همایش اختصاص داشت، محمد چگینی، رییس کمیته انرژی مجمع تشخیص مصلحت نظام، به این نکته اشاره کرد که چند سال است که برای معضلات مطرح شده، راه‌حل‌هایی ارائه می‌شود و آنچه اکنون حائز اهمیت به نظر می‌رسد آن است که به چه دلیل این راه‌حل‌ها تاکنون به نتیجه نرسیده است.

او با اشاره به طرحی که سال‌های پیش برای مکانیزاسیون آب کشاورزی با صرف مبالغ هنگفت اجرا شد و به نتیجه نرسید، گفت: لازم است پیش از ارائه راه‌حل‌های اجرایی، راه‌حل‌های ساختاری ارائه شود.

چگینی برای نمونه به نیروگاه‌ها و بهره‌وری آب در این واحدها اشاره کرد و گفت: اکنون 50 الی 60 درصد نیروگاه‌ها دولتی است و درصد بالایی از نیروگاه‌ها نیز توسط شرکت‌های شبه‌دولتی مدیریت می‌شود. اکنون افزایش بهره‌وری آب باید توسط نیروگاه‌هایی به اجرا درآید که وزیر نیرو متولی آن است. بنابراین این مسایل را باید به طور ریشه‌ای حل کرد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۷۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله دژکام: بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود

امام جمعه شیراز گفت: در کشور ما و همه دنیا بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود لذا ما باید به نقطه‌ای برسیم تا حق کارگران درست و منصفانه قسمت شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در دیدار با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اتفاق اعضاء شورای عالی کار و تشکیلات کار و کارگری فارس ضمن تبریک روز جهانی کار و کارگر، اظهار داشت: امیدوارم جامعه کارگری ما در آینده این کشور و آینده دنیا بتواند به عنوان یک مجموعه نمونه‌ای که عدالت، رفاه، خدمت و تولید را به اوج می‌رساند مطرح شود، طبیعتاً برای رسیدن به چنین هدفی از کارفرما، کارگر، دولت و مجموعه‌های مردمی و علمی باید تلاش کنند تا این مسیر بسیار طولانی را طی کنیم.

وی افزود: ما ادعای بزرگی داریم که ملتی با فرهنگ چند هزار ساله هستیم و آرزو و آرمان بزرگی نیز داریم و می‌گوییم ایرانیان زمینه ساز عدالت جهانی هستند و این ادعا در طول تاریخ ما تکرار شده است پس از این جهت باید خود را آماده کار و تلاش کنیم.

امام جمعه شیراز در خصوص رتبه‌سنجی‌ها، بیان کرد: این کار بد نیست و نشان دهنده این است که به نوعی در بین مجموعه‌های فعال در کشور دارای رتبه هستیم، اما باید توجه داشته باشیم که از یکطرف با وضعیت موجود و از طرف دیگر با آرمان‌های خود باید شرایط را بسنجیم تا در ادامه بتوانیم یک حرکت معقول متناسب به سوی پیشرفت داشته باشیم، اگر صرفا خودمان را با وضعیت کشور بسنجیم در چند سال گذشته و در بحث مقامات ملی استان فارس عقب‌گرد داشته‌ایم در حالیکه مقام معظم رهبری فرمود فارس در قله است. 

آیت‌الله دژکام افزود: ما در قله بودیم و باید در قله بمانیم و برای در قله بودن همه دوستان از مدیران دولتی تا کارفرمایان و کارگران عزیز باید تلاش کنند و از نقش خودمان به عنوان استان پیشران در عرصه‌های مختلف تولید تا فرهنگ تنزل نکنیم.

وی با اشاره به مشکل جهانی آب و ...، گفت: امروز باید کاری کنیم تا گذران دنیا بر ما آسان شود و تحمل پیدا کنیم. چه چیزی باعث می‌شود در دنیا زندگی را تحمل کنیم؟ یکی از موارد عدالت است و برای همین است که امیرالمؤمنین هر هفته در خطبه‌های نمازجمعه می‌خواندند و ما نیز به تبعیت از ایشان در خطبه می‌خوانیم که «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ».

نماینده ولی فقیه در استان فارس در خصوص نامگذاری روز نام کار و کارگر گفت: به خاطر اینکه به صورت سنتی در طول تاریخ دنیا کارفرمایان زورشان می‌رسید و حق کارگران درست ادا نمی‌شد روز کارگر را گذاشتند که حق کارگران عادلانه داده شود، اما بحث یک روز یا یک هفته خاص در طول سال نیست و همیشه در کشور ما و همه دنیا بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود. ما باید به نقطه‌ای برسیم تا همینی که هست منصفانه قسمت شود و اصل همین است.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: در بحث تولید اول باید پول را تولید کنید و اینکه رهبری می‌فرماید دانش بنیان‌ها به کمک بیایند برای این است که هزینه تولید کم شود و سود خالص اضافه شود و به کارگر سهم و سود بیشتر داده شود و در این زمینه باید کار شود وگرنه اوضاع همین خواهد ماند.

امام جمعه شیراز در پایان با بیان اینکه هزینه تولید در قسمت‌هایی آنقدر زیاد است که آسیب می‌بینیم و اگر کار بر پایه دانش جلو نرود بعد از مدتی شکست روی شکست است و روی این مسائل باید فکر کنیم و از آدم‌های بصیر استفاده کرده و هزینه برای آن بپردازیم، گفت: برخی‌کارخانه‌ها مرکز تحقیقات دارند یعنی اینکه می‌خواهند کیفیت را افزایش دهند و هزینه تولید کمتر شود و جنس تولیدی بهتر با هزینه کمتر به دست بیاید. انشاءالله در این مسیر همه به یکدیگر کمک دهیم و برنامه‌ریزی کنیم تا به نتایج مطلوب برسیم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • آیت‌الله دژکام: بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • هزینه ۲۰ هزار میلیاردی برای پاکسازی مسیل‌ها از نخاله‌ها
  • رفع نقاط حادثه خیز ارزان تر است یا هزینه درمان مصدومان؟