Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@02:41:46 GMT

قیمت طلا به کجا می‌رود؟

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۵۶۱۲

اقتصاد > اقتصاد کلان - مرتضی ایمانی راد در کانال تلگرام بامداد نوشت: قیمت طلا از دو جهت برای اقتصاد ایران و اقتصاد جهان اهمیت دارد. اول اینکه وقتی قیمت طلا بالا می رود ( مخصوصا اینکه این افزایش سریع هم باشد) شاخص بسیار خوبی برای تنش های سیاسی و اقتصادی در داخل و در جهان است.

یعنی هر چه که تنش ها در سطح جهان افزایش پیدا کند قیمت هر اونس طلا نیز در بازارهای جهانی بالا می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دومین دلیلی که قیمت طلا را قابل اهمیت می کند این است که قیمت طلا محک بسیار خوبی برای ارزش دلار در بازارهای جهانی است. یعنی وقتی طلا در بازارهای جهانی روبه افزایش است، می توانیم استدلال کنیم که دلار آمریکا در حال کاهش ارزش خود است که البته این رابطه الزاماً یک رابطه یک به یک و هر روز نیست بلکه یک رابطه ای میان مدت و بلند مدت است ، هر چند که در بسیاری از مواقع این رابطه در کوتاه مدت هم اعتبار زیادی دارد. بنابر این برای ما بسیار مهم است که بدانیم طلا در سال ۲۰۱۸ و یا در ادامه سال ۱۳۹۶ به کجا خواهد رفت. برای پیدا کردن سمت و سوی قیمت طلا در دوره یاد شده باید به دو عامل یاد شده توجه کنیم .

در سال ۲۰۱۸ بنا بر گواهی بسیاری از سازمانهای بین المللی، تنش های سیاسی بالا خواهد بود. در کنار ترامپ ، ظهور ماکرون با ایده های کاملا متفاوت از ترامپ همگرایی بین المللی را کاهش خواهد داد، تنش های ناشی از چالش های هسته ای کره شمالی استمرار خواهد داشت و پدیده های به نظر نه چندان مهم ( همانند گفت و گوهای برگزیت و تحولات سیاسی در منطقه اروپا و گفتگوهای مجدد بدهی های یونان ) و انتخابات ریاست جمهوری مکزیک و برزیل هر کدام می توانند تبدیل به عامل قوی در نوسانات بازار جهانی در سال ۲۰۱۸ باشند.

دوم ، کاهش بهای دلار و کاهش شاخص دلار از ۱۰۳ به ۹۱ در شش ماهه دوم سال ۲۰۱۷ نشان داد که دلار امریکا قدرت سابق خود را ندارد. احتمال اینکه دلار بیش از این کاهش یابد به همان اندازه محتمل است که شاخص دلار نتواند از ۹۵ در سال ۲۰۱۸ فراتر رود. بنابراین هر دو عامل اثر گذار بر اونس طلا در سطح بین المللی حکم به افزایش قیمت طلا در ماههای آینده می دهد.

ما در موسسه بامداد در انتهای سال ۲۰۱۶ تغییرات قیمت طلا را برای سال ۲۰۱۷ در کانال ۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ دلار برای هر اونس طلا پیش بینی کردیم که به جز روزهای محدودی که از ۱۳۰۰ دلار فراتر رفت ، در کل سال در همین کانال بود. ولی در سال ۲۰۱۸ پیش بینی میکنیم که سقف ۱۳۰۰ دلار را خیلی زود خواهد شکست و این سطح قیمت به خط مقاومت قیمت طلا تبدیل خواهد شد.

از طرف دیگر افزایش قیمت دلار به ریال در ایران بسیار محتمل است و اگر افزایش قیمت دلار  حداقل به اندازه نرخ تورم یک سال و نیم آینده باشد ( فعلا  پای تورم انتظاری را به میان نمی کشیم ) کل این تورم از طریق قیمت دلار روی طلا منعکس خواهد شد و از ناحیه متغیرهای داخلی نیز با افزایش قیمت طلا مواجه خواهیم بود.

در نتیجه برای ماه های آینده ، چه در اقتصاد جهان و چه در اقتصاد ایران ، نوسانات بالایی را برای طلا پیش بینی می کنیم ، به طوری که روند عمومی این نوسانات صعودی خواهد بود. 

 

35223

کلید واژه‌ها : بازار جهانی طلا - سکه و طلا -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۵۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست

یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدود‌ها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست. - اخبار اقتصادی -

مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه اقتصاد کشور به میزان فروش نفت؛ ارتباطات خارجی و مسائل سیاسی وابسته است، اظهارداشت: هر تحول سیاسی که منجر به تغییر در روابط خارجی و تجارت شود بر بازار ارز اثر می‌گذارد.

قدرت نظامی پشتوانه ثبات اقتصاد/ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار



وی افزود: درگیری‌های سیاسی ایران و همچنین تنش‌های منطقه باعث افزایش انتظارات تورمی و در نهایت رشد نرخ ارز شد؛ اما زمانی که مردم و فعالین اقتصادی از کاهش تنش و شوک‌ها سیاسی اطمینان پیدا کردند نرخ ارز روند نزولی خود را آغاز کرد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک 60 هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدود‌ها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

وی افزود: افزایش یا کاهش نرخ ارز در بلند مدت به احتمال وقوع یا عدم وقوع شوک‌های سیاسی بستگی دارد، البته خوشبختانه طبق گزارش‌های اعلام شده از سوی مراجع رسمی فروش نفت افزایش یافته؛ بنابراین دست بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باز است.

افقه بیان کرد: بانک مرکزی در سمت عرضه با مشکلی مواجه نیست؛ بنابراین می‌تواند سیاست‌های مناسبی را در بازار ارز اتخاذ کند؛ البته هم‌اکنون نیز با اقدامات خوب بازارساز و کاهش تنش‌های سیاسی شاهد اُفت قیمت دلار هستیم.

این استاد دانشگاه درباره نقش دلالان و سفته بازان در افزایش نرخ ارز در یک ماه گذشته گفت: زمینه فعالیت سفته بازان و سوداگران با رخ دادن تنش و شوک‌های سیاسی بیشتر می‌شود یعنی زمانی که ایران با مسائل سیاسی رو به رو است عده‌ای از این فضا برای دلالی و بالا بردن نرخ ارز به منظور به دست‌آوردن عایدی استفاده می‌کنند؛ بنابراین مردم باید دقت کافی داشته باشند تا گرفتار این بازی‌های مقطعی نشده و متضرر نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • قیمت دلار چقدر شد؟ / نرخ روز ارزهای مبادله‌ای
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ |برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد