Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی کارشناسان بر این عقیده اند که پروژه عظیم پیاده راه سازی در همدان در حالی پی گرفته می شود که غفلت از پیوست های فرهنگی و اجتماعی به زودی این پروژه را با چالش هایی جدی مواجه خواهد کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نافع ،موضوع پیوست نگاری فرهنگی برای تمامی پروژه ها، طی سالهای گذشته از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفت و البته دراین خصوص ،مطابق ماده ی 4 نظام نامه ی پیوست فرهنگی، مسئولین مکلف شدند که درراستای حفظ ، تقویت و گسترش ارزش های اسلامی، ملی و انقلابی ،نهادینه شدن اجرای اهداف و سیاست های نقشه مهندسی کشور،بهره گیری از فرصت های فرهنگی جامعه به منظورافزایش اثربخشی و همچنین پیشگیری از آسیب ها، پیوست های فرهنگی را در اجرای پروژه ها مورد توجه قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

علیرغم تاکیدات مذکور،متاسفانه هنوزهم شاهد اجرای برخی پروژه های بزرگ و صاحب اثر، بدون توجه به پیوست های فرهنگی می باشیم.

 

برخی کارشناسان بر این عقیده اند که پروژه عظیم پیاده راه سازی در همدان در حالی پی گرفته می شود که غفلت از پیوست های فرهنگی و اجتماعی به زودی این پروژه را با چالش هایی جدی مواجه خواهد کرد کما اینکه درفاز نخست پیاده راه سازی درخیابان بوعلی، عدم جانمایی مکانی برای دستفروشان و درخیابان اکباتان، مسدود شدن مسیر تردد بازار آهن فروشان اعتراضات مردمی و تکانه هایی را به دنبال داشت.

 

موسسه پیوست نگاری فرهنگی بسیج اساتید، حالا نزدیک به دوسال است که با گردهم آوری نخبگان و اساتید دانشگاهی سعی در توجه دادن مسئولین به پیوست نگاری فرهنگی برای پروژه های در دست اقدام دارد که به همین منظور گفتگویی ترتیب دادیم با یکی از اعضاء این موسسه که در ادامه به آن پرداخته شده است.

 

توجه به مطالبات رهبری در پیوست نگاری فرهنگی دراجرای پروژه های عمرانی حائز اهمیت است

عضو موسسه پیوست نگاری فرهنگی بسیج اساتید در گفتگو با خبرنگار ما، ضمن گرامیداشت هفته بسیج به تاکیدات ومطالبات مقام معظم رهبری درتوجه به پیوست نگاری فرهنگی دراجرای تمامی پروژه ها اشاره کرد وگفت: به یقین در چنین شرایطی میتوانیم کشور و استانی آباد تر را پیشکش مردم قدرشناس ایران نماییم.

 

این کارشناس بسیجی ،درهمین خصوص به موضوع اجرای پروژه پیاده راه سازی و ضرورت توجه به پیوست های فرهنگی،اجتماعی و اقتصادی پروژه مذکور پرداخت و با طرح این سوال که "آیا انجام سخت افزاری پیاده راه سازی به تنهایی ما را به اهداف مورد نظر می رساند،گفت: متاسفانه،عدم توجه به پیوست ها دراجرای پروژه های عمرانی آفتی است که پروژه ها را با چالش برخی پروژه ها را با چالش مواجه کرده است.

 

جای پیوست نگاران در پروژه های عمرانی خالی است

وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه درحال حاضر جای پیوست نگاران در پروژه های عمرانی خالی است و این جایگاه باید مورد توجه قرار گیرد.

 

قاسمی با بیان اینکه درحال حاضر سازوکار پیوست نگاری در پروژه های ما رسمیت نیافته است، اظهارکرد: برخی از مسئولین درمقابل پیوست نگاران موضع گیری می کنند و این در حالی است که برخی پروژه ها پس از اتمام به چالش کشیده می شوند.

 

وی تصریح کرد:ظرفیت پیوست نگاران بسیج اساتید یک ظرفیت قابل بهره برداری است، که در آن تخصص در کنار تعهد جمع آمده است.

 

پیوست نگاری در اجرای پروژه پیاده راه سازی همچنان مورد غفلت است

جمشید قاسمی در ادامه سخنان خود ضمن انتقاد از اجرای پیاده راه بوعلی بدون توجه به پیوست های فرهنگی گفت: امروز در حالی پروژه پیاده راه سازی در سایر خیابان های شهر در حالی در حال پیش روی است که پیوست های پروژه همچنان مورد غفلت هستند.

 

وی به توضیح برخی موارد مورد غفلت در پیاده راه سازی خیابان بوعلی اشاره کرد وضمن انتقاد از المانها و مبلمان نصب شده دراین پیاده راه، گفت:متاسفانه علیرغم اینکه این پیاده راه به نام یکی از دانشمندان بزرگ دنیا است اما هیچ گونه ارتباط معنایی میان نمادهای نصب شده با شیخ الرئیس بوعلی سینا وجود ندارد و این درحالی است که در پیاده راه سازی های صورت گرفته در کشورهای توسعه یافته، این گونه ارتباطات موضوعی و معنایی  به شدت مورد توجه قرار میگیرند.

 

پیاده راه بوعلی خالی از هرنوع المان مرتبط است

عضو موسسه پیوست نگاری فرهنگی بسیج اساتید تشریح کرد:اگر قرار است این پیاده راه به عنوان یک جاذبه گردشگری مورد توجه گردشگران قرار گیر پس باید معرف نام آن نیز باشد در حالی که پیاده راه بوعلی خالی از هرنوع المان مرتبط است.

 

وی ادامه داد: متولیان امر می توانستند در طراحی المان ها به معرفی کتب شیخ الرئیس بپردازند چراکه این شیوه ارتباطی می تواند ضمن معرفی دانشمندان و فلاسه ما، افراد را به مطالعه آثار آنان نیز علاقه مند کند.

 

جمشید قاسمی با بیان اینکه متاسفانه درپیاده راه بوعلی، نام آوری شیخ الرئیس به بینندگان و بازدید کنندگان معرفی نمی شود،عنوان کرد: المانهای نصب شده به هیچ وجه برای گردشگران داخلی و به ویژه گردشگران خارجی معرف عنوان پیاده راه نیست و این به معنانی عدم توجه به پیوست نگاری فرهنگی است.

 

عدم توجه به پیوست نگاری های فرهنگی ،کج سلیقگی ها را رقم زده است

وی با بیان اینکه این نوع کج سلیقگی ها نشان دهنده عدم توجه به پیوست نگاری های فرهنگی است،خاطرنشان کرد: اگرپروژه پیاده راه سازی قراراست تمامی شش خیابان اصلی شهر را تحت تاثیر قرار دهد باید این پروژه با دقت خاص از سوی شورای شهر و مدیریت شهری مورد پیگیری قرار گیرد.

 

قاسمی همچنین ضمن اشاره به بی توجهی متولیان امر در به کارگیری نمادهای مذهبی و اسلامی در پیاده راه بوعلی، گفت: در تمامی پروژه های عمرانی مسلمانان، مطالبات مذهبی مردم نظیرایجاد فضاهایی برای اقامه نماز مورد توجه قرار گیرد که در پیاده راه سازی خیابان بوعلی این اتفاق نیز نیافتاد.

 

هرپیاده راه باید متناسب با نامش دارای شاخصه های دیداری باشد

وی با تاکید براینکه هرپیاده راه باید متناسب با نامش دارای شاخصه های دیداری ویژه ای باشد، تصریح کرد:در پیاده راه سازی شش خیابان اصلی همدان باید اطلاعات مربوط به آن خیابان در قالب نمادها و المان ها نصب شده به بازدید کنندگان معرفی شود که البته این مهم در پیاده راه بوعلی مورد غفلت قرار گرفت.

 

پیاده راه شهدا،یادآور وقایع تاریخی و انقلابی باشد

قاسمی درادامه با بیان اینکه به عنوان مثال در پیاده راه ایجاد شده در خیابان شهدا می توان وقایع اتفاق افتاده درابتدای انقلاب و شهدای این خیابان را با زبان المانها به تصویر کشید،گفت: پیاده راه تختی نیز می تواند معرف ورزشکاران و پهاوانان باشد و البته این شیوه علاوه بر معرفی داشته های استان،  در ایجاد جاذبه های بصری نیزمیتواند موثرباشد.

 

پیاده راه سازی به معنای تبدیل آسفالت یک خیابان به سنگفرش نیست

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شورای شهر باید در پروژه پیاده راه سازی ،ضمن تشکیل تیمی کارشناسی و متخصص در تمامی ابعاد ، به پیگیری امور بپردازد،عنوان کرد:به یقین پیاده راه سازی تنها به معنای تبدیل آسفالت یک خیابان به سنگفرش نیست.

 

حذف میدان مرکزی شهر چالش های جدی را به دنبال خواهد داشت

جمشید قاسمی همچنین در ادامه به پیاده راه سازی میدان امام اشاره کرد و گفت:سنگفرش های میدان امام دارای قدمت تاریخی بودند که حین عملیات پیاده راه سازی متاسفانه بی توجه کنار گذاشته شدند در حالی که متولیان امر می توانستند از این سنگها در نمادسازی های سنتی و تاریخی استفاده نمایند.

 

وی ادامه داد: همچنین به نظر میرسد حذف میدان مرکزی شهربه بهانه ایجاد ارتباط میان شش خیابان اصلی،درآینده شهر را با چالش های جدی مواجه خواهد کرد.

 

اصل بومی سازی در الگو برداری از کشورهای توسعه یافته مورد غفلت است

عضو موسسه پیوست نگاری فرهنگی بسیج اساتید تصریح کرد:ضروری است در الگوبرداری از کشورهای دیگر، اصل بومی سازی مورد توجه قرار گیرد.

 

پیمانکاران با مباحث فرهنگی بیگانه اند

وی افزود: متاسفانه عموما پروژه های عمرانی توسط پیمانکارانی انجام میشوند که با مباحث فرهنگی به طور کامل بیگانه اند و این به معنای تهاجم به تاریخ چند دهه ساله شهرهمدان است.

 

پیاده راه سازی در خیابان اکباتان دارای حساسیت است

جمشید قاسمی در ادامه به پیاده راه سازی خیابان اکباتان اشاره کرد و گفت: اجرای پیاده راه در خیابان مذکور ازحساسیت ویژه ای برخوردار است چراکه خیابان مذکورعلاوه بر تاریخی بودن به جهت وجود راسته بازارها، مسجد جامع، محورتردد روستانشینان، نوع اصناف مستقر در این خیابان و وجود سایت تاریخی هگمتانه دارای شرایط خاصی است که به نظر می رسد پیاده راه سازی در این خیابان بدون توجه به موارد مذکور در حال اجرااست.

 

وی افزود: در پیاده راه سازی خیابان اکباتان باید تمدن تاریخی و باستانی چند هزار ساله همدان معرفی شود.

 

قاسمی همچنین بیان کرد: عدم جانمایی مکانی مناسب برای دستفروشان از جمله موارد، مورد غفلت برای دو پیاده راه بوعلی و اکباتان است که به یقین برخورد قهری با این نوع از اشتغال نمی تواند موثر باشد.

 

وی همچنین با بیان اینکه مشاغل سنتی همدان باید نمادی برای معرفی در پیاده راه ها داشته باشند گفت:درپیاده راه اکباتان باید شرایط تاریخی سایت هگمتانه ، مسجد جامع همداه و راسته بازار آهان فروشان و دباغ خانه مورد توجه قرار گیرد.

 

پیاده راه باباطاهرنمایشگاه معرفی چهره های شاخص و فرهیخته استان باشد

عضو موسسه پیوست نگاری فرهنگی بسیج اساتید همچنین یادآور شد:در پیاده راه سازی خیابان باباطاهرمی توان چهره های شاخص ، فرهیخته و فرهنگی کشور استان خودمان را از طریق المان ها به عابران و گردشگران معرفی کرد.

 

وی عنوان کرد: می توان درشش خیابان اصلی شهر با ذوق و سلیقه پیوست نگاری فرهنگی نمایشگاهی در قالب معرفی استان فراهم آورد.

 

قاسمی با بیان اینکه به پیوست های فرهنگی، اقتصادی واجتماعی باید پیش ازتولد پیاده راه سازی مورد توجه قرارمی گرفت عنوان کرد:متاسفانه درپیوست نگاری فرهنگی با بی توجهی متوالیان امر مواجه هستیم به طوری که در پیاده راه سازی تنها شاخص های سخت افزاری مدنظر است ودر حالی که قرارداد های عمرانی ما بدون توجه به پیوست ها پیگیری می شوند.

 

پیوست نگاران فرهنگی مورد بی مهری قرار گرفته اند

این کارشناس همچنین با اذعان اینکه در کمیسیون فرهنگی شورای شهر پیوست های فرهنگی مورد توجه قرار گیرند، بیان کرد:در حال حاضر پیوست نگاران ما نخبگان دانشگاهی هستند که مورد بی مهری قرار گرفته اند.

 

وی با بیان اینکه شورای پیوست نگاری فرهنگی بسیج استید استان یک سال و نیم است که شکل گرفته و البته در این مدت از سوی شورانشنان مورد بی توجهی قرار گرفته،عنوان کرد:مدیریت شهری می توانتند در پیشبرد پروژه های اولویت دار و کلیدی خود از ظرفیت مذکور بهره برداری نماید.

 

پروژه های عمرانی، بدون پیوست نگاری،محکوم به شکست است

وی بیان کرد:چنانچه پروژه های موفق کشورهای توسعه یافته بدون پیوست نگاری در دستور کار قرار گیرند به یقیین  محکوم به شکست هستند چراکه در این خصوص بومی سازی از الزامات است.

 

وی با بیان اینکه امروز در سطح دنیا حتی ازیک عروسک هم برای انتقال پیام های فرهنگی استفاده میشود گفت علی رغم اینکه مقام معظم رهبری تاکییدات فراوانی به منظور وجود پیوست های فرهنگی در کنار پروژه های عمرانی داشتند اما این همم هنوز هم از سوی مسولین مورد غفلت قرار می گیرد.

 

این استاد دانشگاه افزود: امروز در پروژه های چندین میلیاردی پیوست ها های فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی کم اهمیت شده اند.

 

ورود هیجانی شورای شهر به پروژه های عمرانی قابل پذیرش نیست

جمشید قاسمی در ادامه سخنان خود با اشاره به ورود هیجانی مدیریت شهری به برخی از پروژه ها گفت: البته این نوع عملکرد تنها مخصوص شورای شهر همدان نیست وچنین پروژه هایی محکوم به شکست است.

 

وی افزود: چنانچه هر مجموعه تصمیم سازی گرفتار بازی ها وحواشی شود پیشبرد امورمردم امکان پذیر نیست وافراد نیز باید در دستگاه عدل الهی پاسخگو باشند.

 

این کارشناس همچنین با بیان اینکه به یقین اعضای شورای شهر به تنهایی نمی توانند پروژه های شهری را به شایستگی عملیاتی نمایند اظهار کرد:شورای شهر نیازمند بهره گیری ازدیدگاه کارشناسان و اساتید دانشگاهی است.

 

پروژه های شهری چوب کم لطفی به مجموعه پیوست نگاران را خواهند خورد

وی ضمن گلایه از شورای اسلامی شهر به منظور بی توجهی به شورای پیوست نگاری بسیج اساتید استان گفت:متاسفانه در طول یکسال و نیم تشکیل این شورا حتی یکبار هم فضای تعاملی میان اساتید بسیجی دانشگاهی با شورای اسلامی شهرهمدان ایجاد نشده است.

 

قاسمی افزود: اگر به زودی فضای تعاملی مذکور فراهم نشود پروژه های شهری چوب کم لطفی به مجموعه پیوست نگاری فرهنگی را خواهند خورد.

 

وی عنوان کرد:انتظار داریم شورای پیوست نگاری بسیج اساتید به فضای مدیریتی استان معرفی شود چراکه در این صورت خدمت بزرگی به مدیران و مردم استان اتفاق می افتد.

 

مدیران استانی از ظرفیت پیوست نگاران فرهنگی بهره مند شوند

وی با بیان اینکه مسئولین باید ظرفیت موسسه پیوست نگاری فرهنگی بسیج اساتید به شایستگی بهره مند شوند،گفت: نباید مدیران شهر و استان پیوست نگاران را رغیب خود تلقی کنند چراکه پیوست نگاران تنها به دنبال ارائه مشاوره بر اساس بارش های فکری هستند.

 

تحقق اقتصاد مقاومتی با بهره گیری از ظرفیت پیوست نگاران فرهنگی بسیج اساتید امکان پذیر میشود

عضو موسسه پیوست نگاری فرهنگی بسیج اساتید در نهایت عنوان کرد: بهره گیری ازظرفیت اساتید پیوست نگاران بسیجی، گام برداشتن در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی است چراکه هر پروژه عمرانی بدون توجه به الزامات پیوست نگاری به معنای تحمیل بار مالی به استان و مردم است.

 

و اما نا گفته اینکه؛

ایجاد تعامل سازنده میان کارشناسان پیوست نگار، مدیران و سیاستمداران از الزاماتی است که متاسفانه مورد غفلت واقع شده  ودر این خصوص؛ مطابق نظر کارشناسان، باید به نقطه ای برسیم که فرهنگ از حالتی ضمیمه‏ای و حاشیه‏ای به متن پروژه ها برگردد.

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۸۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست اجرای پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با حضور اساتید اقتصاد، مدیران رسانه‌ها و انسان رسانه‌های اقتصادی به همت ستاد رسانه مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد. در این نشست چگونگی پرداختن به شعار سال توسط رسانه‌ها به عنوان یک مطالبه مردمی بررسی راهکار‌های تحقق این شعار به عمل و پیوست رسانه‌ای برای ایجاد وحدت رسانه‌ای برای آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نباید شعار جهش تولید را تنها معطوف به دولت بدانیم

در این نشست حمیدرضا زندی جانشین رئیس و دبیر اجرایی ستاد رسانه‌ای فضای مجازی کشور با تاکید بر نامگذاری سال ۱۴۰۳ توسط مقام معظم رهبری به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: این شعار دو بخش اقتصادی و اجتماعی داشته و بر نقش و مشارکت مردم در تحقق این جهش تاکید دارد و برهمین اساس نیاز به بسیج مردمی برای عملیاتی کردن آن هستیم.

وی با بیان اینکه نباید این شعار را معطوف به دولت بدانیم بلکه دولت بخشی از آن اجرای است و بسیاری از مراکز و دستگاه‌ها هستند که فراتر از دولت در ایجاد مشارکت مردم نقش دارند، اظهار داشت: جامعه در برخی موارد به‌دلیل کم‌کاری و عدم تولید محتوا به وضعیت اقتصادی کشور مثبت نگاه نمی‌کند. برای مثال میزان اخبار تعطیلی یک کارخانه با اخبار راه‌اندازی مجدد همان کارخانه فاصله زیادی دارد و در این زمینه نیازمند تحول اساسی، فرهنگی و ریشه‌ای هستیم.
دبیر اجرایی ستاد رسانه ای فضای مجازی کشور با بیان اینکه انتخاب شعار جهش تولید با مشارکت مردم از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتخابی دقیق و راهگشاست، تاکید کرد: حقیقتا توجه جدی به شعار سال و تحقق آن، می تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را هم حل کرده و گره از کار مردم باز کند.

زندی ادامه داد: ستاد رسانه ای فضای مجازی کشور بر همین مبنا و در جهت کمک به تحقق شعار سال، از مدت ها پیش با تشکیل جلسات متعدد، تلاش کرده که پیوست رسانه ای متقن و جامعی را با هدف دخیل کردن مردم عزیز کشور با موضوع تدوین کند که الحمدلله به نتایج بسیار خوبی هم رسیده ایم.

در ادامه حسن خجسته استاد حوزه رسانه و ارتباطات در این نشست، گفت: بدون وجود برنامه در دولت، رسانه‌ها نمی‌توانند در تحقق شعار سال اقدام کنند و حتما باید ایده‌های عملیاتی دولت در این زمینه مبنا قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه مطالبه عمومی یکی از راه‌های پیگیری تحقق شعار سال است، اظهار داشت: این مطالبه مردمی از مسئولان حتما می‌تواند یکی از راهکارهای جدی در این زمینه باشد و عزم مسئولان را برای تحقق شعار سال جزم‌تر کند.
 حسن نجفی سولاری با اشاره به این که توسعه و تولید ادبیات مشخصی دارند اما در جهش ابهام وجود دارد، گفت: برای تحقق این شعار به پیوست رسانه‌ای نیاز داریم که سه رویکرد تبیینی، آگاهی بخشی و تبلیغ را باید رسانه‌ها داشته باشد و براساس قالب و نوع هر رسانه با این سه رویکرد گفتمان سازی برای شعار سال ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: اصلی ترین هدفی که رسانه‌ها باید برای تحقق این شعار دنبال کنند، تغییر نگاه دولت و مردم و ایجاد انگیزه است.

پیشنهاد جمع آوری مطالبات قبلی مردم در زمینه جهش تولید

حسین دلیریان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در ادامه این نشست با تاکید بر این که نیاز به ایجاد دیدگاه عملیاتی در حوزه رسانه داریم، تصریح کرد: پیوست رسانه‌ای صرفا مربوط به نهادهای دولتی نبوده و در مرحله اول باید برای تمام کشور این پیوست تهیه شود و مطالبه تحقق شعار سال از طریق مردم، برای دولت ایجاد شود.

دلیریان موتور محرک این مطالبه‌گری را نخبگان اقتصادی دانست و تاکید کرد آنها می‌توانند با تعیین افراد و ارایه راهکارها برای برداشتن موانع، مطالبات را برای ایجاد مسئولیت پذیری فردی پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از خواسته‌های مردم در زمینه جهش تولید در سال‌های گذشته نیز هنوز محقق نشده، تصریح کرد: باید در ابتدا این مطالبات جمع آوری و در کنار شعار سال پیگیری شود تا اعتماد عمومی در جامعه فراگیر شود.
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی متذکر شد: شبکه های اجتماعی بستر مناسبی برای پرداختن به این خواسته‌ها در سطح مردم هستند.

در ادامه این نشست حامد فروزان دستیار مردمی سازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جهش تولید باید با مشارکت مردم باشد و بخش خصوصی را بخشی از زیست بوم اقتصاد مردمی تلقی کنیم اما همه آن نیست چون مبتنی بر سرمایه است. باید نوع مشارکت در سطوح شراکت، فعالیت، مدیریت و بهره برداری تبیین شود. الگو سازی در کنار اعتماد سازی اتفاق می‌افتد که در حال حاضر الگوهای موفق اقتصاد مردمی وجود دارند. این درحالی است که آگاهی بخشی در این زمینه برای مردم یکی از اصولی است که باید به آن پرداخته شود.

راهکارهای عملیاتی یک پژوهشگر اقتصاد درباره تحقق شعارسال

حجت‌الاسلام سید محمدرضا رضی پژوهشگر حوزه اقتصاد کلان در این نشست با بیان اینکه مردم ما به دلیل ریشه‌های تاریخی به تولید کمتر فکر می‌کنند و به دلیل تعاریف متفاوت از اقتصاد مردمی فهم مشترک برای آن وجود ندارد، گفت: در مباحثی چون مالکیت، حق بهره برداری، عاملیت، مشارکت و مدیریت مهمترین بخش برای هدف گذاری را می‌توان عاملیت و فاعلیت مردم دانست.

وی افزود: تولید یک فعل اقتصادی نیست بلکه یک فعل انسانی است بنابراین مطالبه از دولت غلط است بلکه مردم باید برای تولید پیش قدم باشند.

ارایه راهبردها و راهکارها از زبان نخبگان و خواص، تولید علم و توزیع آن در سکوها، چهره‌سازی از شخصیت‌های انقلابی که در عرصه اقتصادی که مهجور هستند و حرف‌هایی برای استفاده دارند، برنامه‌ریزی برای بازنشر محتوای تاکنون دیده نشده و تولیدات فراوان در رسانه ملی و فضای مجازی، روایت جنگ تمام عیار اقتصادی برای مردم، مطالبه راهکارهای مردمی‌سازی اقتصاد در رسانه ملی از دولت، نیاز به رسانه تخصصی در عرصه اقتصاد مقاومتی و استفاده از زبان طنز و یا ساخت سریال از جمله پیشنهادات مطرح‌شده از سوی این پژوهشگر اقتصاد بود.

مشارکت مردمی مهمترین بخش برای روشن شدن موتور تولید است

در ادامه محمد خوش‌چهره عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و نماینده سابق مردم در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: آسیب شناسی نظام تصمیم‌گیری، سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و اجرایی در کشور یکی از مشکلات پایه‌ای در عدم درک صحیح مفاهیم مشترک در این حوزه است.

خوش‌چهره با اشاره به اینکه جهش برای حرکت از سکون نیاز به پیش شرط دارد، افزود: مشارکت مردمی مهمترین بخش برای روشن شدن این موتور است و دنیا بر روی سرمایه انسانی که همان علم و دانش است تمرکز کرده است. همچنین سرمایه اجتماعی اصل بعدی است که تعاون و همکاری تبلور آن است.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: در جنگ اقتصادی هدف دشمن مردم است بنابراین باید با درک این مهم، پروژه های ملی با تضمین ملی بودن ایجاد کنیم و این پروژه ها مولد باشند.

وی با اشاره به اهمیت اقتصاد دیجیتال افزود: قطعا فضای مجازی می‌تواند در ارایه خدمات مولد موثر باشد که البته نیاز به زیرساخت و ساختار مناسب و رفع موانع است تا بتوان از همه ظرفیت آن به خوبی استفاده کرد.

در ادامه نیز مهندس لیالی، معاون اجرایی قرارگاه جهاد تبیین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جهش تولید زمانی محقق می‌شود که به صورت فرایند به آن پرداخته شود و جای خالی پیوست رسانه‌ای در دولت احساس می شود که باید به کمک این سلسله نشست‌ها و گفتمان‌ها این خلاء پر شود.

حسین عباسی‌فر اقتصاد دان و استاد دانشگاه نیز در ادامه این نشست تصریح کرد: بند ۲اصل ۴۳ قانون اساسی و بند ب سیاست های کلی اصل ۴۴ که بر اصل کار و تولید و مالکیت تاکید دارند، در راستای تحقق شعار امسال است که اگر به آنها به درستی پرداخته شود این شعار محقق خواهد شد.

سازوکار عملی مردمی سازی را مشخص کنیم

در ادامه این نشست که بیش از ۷ ساعت به طول انجامید، محمد عکاف از مدیران رسانه‌ای کشور با بیان اینکه اساسی‌ترین مسئله در شعار سال این است که آن را یک مانیفیست اجرایی و سیاستگذاری بدانیم نه یک شعارِ صرف، گفت: ما تا در رسانه‌ها برای مردم منفعت تولید نکنیم، نمی‌توانیم اثرگذار باشیم. ما می‌توانیم برای جهش تولید، تولید مفهوم کنیم تا بفهمند این شعار برای آنها منفعت دارد.

در ادامه این نشست آقایان ملکی، حسینی و طه رمضانی نیز نظرات خود را درباره چگونگی تدوین پیوست رسانه‌ای شعار سال بیان و بر مقابله جدی با فساد از طریق دولت، جوان سازی نظام اداری و مکلف کردن نظام‌های مرتبط به انجام وظایف خود و برخورد جدی با متخلفان، پرهیز از شعارزدگی، تهیه پیوست رسانه‌‌ای مناسب و تلاش برای ورود بخش خصوصی و تعاونی به اقتصاد ملی تاکید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مطالبه ۳۵ میلیارد تومانی شهرداری قوچان در پروژه مجتمع فرهنگی هنری
  • پیش‌بینی ۲۱۷ هزار تن آسفالت برای سطح معابر قم در سال ۱۴۰۳
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • با رانندگان پر خطر و ماجراجو برخورد شود/ کنارگذرها به شهر دوم تبدیل شده است
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • کاهش ترافیک بزرگراه آزادگان با بهره‌برداری از ۲ طرح عمرانی
  • جای خالی خلاقیت در صنعت بازی سازی/ از نظر کمی رشد مطلوبی نداشیم
  • برنامه‌های گردشگری باید با پیوست‌های فرهنگی و دینی تدوین شود
  • یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار در بزرگراه آزادگان | تغییرات جدید در این بزرگراه مهم