Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@13:01:56 GMT

طرح تحول سلامت یا طرح تحول طبابت!

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۹۲۴۴۱

طرح تحول سلامت یا طرح تحول طبابت!

پرداخت بخش تقریبا کمی از این افزایش هزینه‌ها، بصورت مستقیم از جیب مردم و بخش عظیمی از آن، از جیب دولت و بیمه‌ها (بخوانید همان پول مردم از بیت‌المال و حق بیمه‌های مختلف) در نظر گرفته شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشگاه، شاید بهتر بود طرح تحول سلامت را طرح تحول درآمد پزشکان می نامیدند. باشروع اجرای طرح تحول سلامت چندین هزار پزشک متخصص با عنوان پزشک مقیم در بیمارستان های دولتی شروع به کار نمودند و تعرفه تک تک خدمات پزشکی، به اذعان وزارت بهداشت،به صورت میانگین، ۱۲۵ برابر گذشته شد!

 

پرداخت بخش تقریبا کمی از این افزایش هزینه ها، بصورت مستقیم از جیب مردم و بخش عظیمی از آن، از جیب دولت و بیمه ها(بخوانید همان پول مردم از بیت المال و حق بیمه های مختلف) در نظر گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام با هدف حذف زیرمیزی های پزشکان یا در واقع تبدیل زیرمیزی به رومیزی و اجرای عدالت در حوزه سلامت بود!

 

هرچند از تاثیرات مثبت این اقدام می توان کاهش پرداختی های مستقیم مردم در قبال خدمات درمانی ارایه شده و بعبارتی کمتر شدن دغدغه های مالی بیماران بستری را نام برد، اما شواهدی مانند مواجه شدن این طرح با کمبود منابع شدید، ورشکستگی تعداد زیادی از بیمه ها، بدهی های سنگین دولت به طرح تحول سلامت، معوقات طولانی مدت مطالبات کادر درمان، عدم اجرای عدالت در میزان دریافتی های پرسنل پزشک و غیر پزشک در این طرح و به تبع آن اعتراض ها و اعتصاب های پی درپی پرسنل بیمارستان ها و …، نه تنها نشان دهنده سیاستگذاری نادرست برای رسیدن به اهداف مذکور است بلکه نشان از این دارد که اولین اولویت وزارت بهداشت، تامین مالی و حفظ رضایت صنف پزشکان، حتی مقدم بر تامین سلامت و حفظ رضایت مردم است!

 

عدالت یکی از مهمترین موضوعات در حوزه سلامت است که درابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت نیز به آن توجه ویژه ای شده است. عدالت را در دو بعد خدمت گیرندگان (مردم) و ارایه کنندگان خدمت (کادر درمان) در نظام سلامت می توان بررسی کرد.

 

در بعد خدمت گیرندگان نظام سلامت،عدالت با پارامترهای ذیل بیشتر قابل تحقق است:

_رایگان بودن ارایه خدمات فقط برای اقشار کم درآمدتر و دهک های پایین جامعه که حق بیشتری در دریافت خدمات دارند.

_راه اندازی سیستم پرونده الکترونیک سلامت برای ایجاد فضای نظارت بر روندهای تشخیصی و درمانی.

_شفاف سازی مدیریت منابع مالی نظام سلامت برای آحاد جامعه.

_ایجاد نکردن فضای القایی برای مصرف بیشتر خدمات درمانی.

_اولویت دادن سیاستهای پیشگیری محور نسبت به سیاستهای درمان محور، به نحوی که افزایش درآمد کادر درمان با کمتر بیمارشدن جامعه تحقق یابد نه افزایش روزافزون بیماران!

_افزایش سرانه پزشک در کشور از۱/۶ به ۲/۶ که رقم مطلوب ومتوسط جهانی است. کم بودن سرانه پزشک در کشور با ایجاد کاهش رقابت و افزایش تقاضا، موجب بحران و انحصارگرایی پزشکان می شود.

_و …

همچنین تحقق عدالت در بعد ارایه دهندگان خدمت نظام سلامت، بعنوان مجریان این نظام، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اهمیتی که با سهل انگاشتن آن و سیاستگذاری های انحصاری پزشک محورانه، موجب شکل گیری اعتراض های بی شماری از سوی پرسنل غیرپزشک نسبت به بی عدالتی های پرداختی شده است.

 

اعتراضات به افزایش نیافتن تعدادپرسنل پیراپزشکی بیمارستان ها، علی الخصوص پرستاران، و همچنین افزایش نیافتن میزان حقوق و کارانه های دریافتی آن ها، نسبت به افزایش تعداد پزشکان و ارتقا ۱۲۰درصدی تعرفه های پزشکی، که موجب شده بیشترین بار طرح تحول سلامت، با کمترین نسبت دریافتی،ب ر دوش پرسنل غیر پزشک بیمارستان ها باشد.

 

با نگاه دقیق تر به نظر می رسد که در طرح تحول سلامت، تامین رضایت پزشکان بر هر سیاست دیگری تقدم دارد! درحالیکه با اجرای عدالت در بعد خدمت گیرندگان و خدمت دهندگان نظام سلامت، نه تنها از ظرفیت ایجاد همدلی و هم افزایی بین پرسنل پزشک و غیرپزشک نظام سلامت بهره برداری می شود، بلکه مهمتر از آن، رعایت حقوق سلامت افراد جامعه، بر هر امر دیگری درنظام سلامت تقدم می یابد و «مردم» به ولی نعمتان نظام سلامت مبدل می شوند!

 

ضیا بخش، عضو اسبق شورای مرکزی اتحادیه دانشجویان مستقل

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۲۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار

به گزارش خبرگزاری مهر، علی فتحی آشتیانی، در مراسم گرامیداشت روز روانشناس که در کمیته امداد برگزار شد، با اشاره به ارتباط نزدیک کمیته امداد و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: کلینیک‌های مشاوره رز با مجوز سازمان نظام روانشناسی و مشاوره فعالیت خود را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده‌اند.

وی افزود: کلینیک‌های رز تا امروز خدمات بسیار خوبی در حوزه مشاوره به خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد ارائه کرده‌اند.

فتحی آشتیانی از همکاری بیش از هزار روانشناس و مشاور در قالب کلینیک‌های راه زندگی خبر داد و اضافه کرد: این اتفاق خوبی است که سبب گسترش خدمات مشاوره و ارتقای سطح بهداشت روحی و روانی اقشار کم برخوردار شده است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره خاطرنشان کرد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هرگونه کمکی که کمیته امداد در حوزه تخصصی این سازمان نیاز داشته باشد، آمادگی همکاری دارد.

وی با اشاره به فعالیت ۳۱ مرکز مشاوره راه زندگی در مراکز استان‌ها تاکید کرد: در هر کلینیک تعدادی از مشاوران و روانشناسان در حال ارائه خدمات تخصصی به جامعه هدف کمیته امداد هستند.

فتحی با بیان اینکه تعرفه خدمات مشاوره برای خانواده‌های نیازمند بالا است، گفت: این خدمات در مراکز کلینیک رز به صورت رایگان به مددجویان ارائه می‌شود.

کد خبر 6091485

دیگر خبرها

  • توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است
  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود