Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@11:09:53 GMT

ثبت ملی 13 اثر تاریخی در قم

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۹۵۴۵۲

ثبت ملی 13 اثر تاریخی در قم

قم- ایرنا- معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آبانماه، 13 اثر تاریخی شامل خانه، مسجد، ایستگاه راه آهن، کوشک، تپه و محوطه ها به ثبت فهرست آثار ملی رسیده است.

عمار کاوسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: از این تعداد هشت تپه و محوطه تاریخی به نام های تپه های حاجی، صرم، طاقبون، قلعه گبری، گبری دولت آباد، مومن آباد، کاوس و میم مربوط به دوره های ساسانی و اشکانی است که در خردادماه امسال از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به ثبت ملی رسید و به استان قم ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: پنج اثر تاریخی دیگر شامل ایستگاه راه آهن از دوره پهلوی اول واقع در خیابان ایستگاه، مسجد کوچه باغ از دوره قاجار واقع در کنار پارکینگ شرقی حرم حضرت معصومه(س)، 2 خانه تاریخی به نام های منادی و علامه راد از دوره قاجار واقع در خیابان عمار یاسر و کوشک درروستای وریچ از توابع کهک مربوط به دوره قاجار در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم به ویژگی برخی از این آثار اشاره کرد و گفت: مسجد کوچه باغ در کنار ویژگی های معماری آن، در گذشته مکان عبادت و مباحث های علمی علمایی از جمله امام خمینی، آیات خوانساری و شیرازی بوده است.
وی ادامه داد: نمای ایستگاه راه آهن به صورت آجری و ورودی بنا دارای سردرقوسی است، همچنین تزیینات کاشیکاری در داخل ایوان ورودی و قوس قابل مشاهده است که باعث خاص بودن ویژگی معماری آن شده است.
کاوسی با اشاره به کوشک از بخش کهک قم گفت: این اثر متعلق به دهستان فردو نرسیده به روستای وریچ است که دارای بخش های مختلف از جمله بخش اصلی، شاه نشین، انباری و دامداری است.
کهک از بخش های پنج گانه استان قم با مرکز شهر قم حدود 35 کیلومتر فاصله دارد.
وی خاطرنشان کرد: هر گونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت این آثار شود برابر مواد 558 قانون مجازات‌ های اسلامی، تعزیرات و مجازات ‌های بازدارنده، جرم محسوب می‌ شود و مرتکب مشمول مجازات ‌های قانونی خواهد شد.
به گفته وی، هر گونه اقدامی باید زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی قم صورت بگیرد.
استان قم دارای حدود 365 اثر تاریخی به ثبت رسیده است.
/8138/ 1175 خبرنگار: فرزانه پیری ** انتشار: رضا علیمحمدی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۵۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: ۲۵۰ برنامه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی بهترین فرصت برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان گیلان به منظور حفاظت بهتر و گسترده‌تر از آن‌ها است.

وی با بیان اینکه در هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه‌ها ۲۵۰ برنامه طراحی و برنامه‌ریزی شده است، افزود: افتتاح و بهره‌برداری از بناهای تاریخی که طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مورد مرمت قرار گرفته از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان خاطرنشان کرد: بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی استان، افتتاح پروژه‌های مرمت و احیای بناهای تاریخی در سطح استان، تقدیر از میراث‌بانان و برگزاری رویداد تخصصی افتتاح موزه مردم‌شناسی رودبار بخشی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این هفته میراث فرهنگی است.

جهانی اضافه کرد: افتتاح دفاتر خدمات مسافرتی، نمایشگاه باستان‌شناسی و نمایش اشیای شاخص و کمتر دیده شده، برگزاری جشنواره بهار نارنج ثبت ملی استان و دیدار با چهره‌های شاخص فرهنگی و مذهبی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در این هفته است.‌

وی تصریح کرد: برنامه‌هایی ویژه این هفته از جمله پاکسازی آثار و محوطه‌های تاریخی سطح استان، برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌های آنلاین و حضوری آموزشی، نمایشگاه‌ها، تجلیل از مفاخر و میراث‌بانان حوزه میراث فرهنگی، تورهای آشناسازی برای دانش‌آموزان، دانشجویان، مدیران و سازمان‌های مردم نهاد انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با قدردانی از مقام عالی دولت در گیلان گفت: استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان تعامل خوبی با حوزه میراث فرهنگی دارند و اعتبار خوبی برای سه حوزه تخصصی تخصیص داده شده که بخش عمده این تخصیص مربوط به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی است.

کد خبر 748691

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟