Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلام - ایرنا - به دنبال زلزله اخیر کرمانشاه ،بخش های مختلف مردمی و اداری استان ایلام با ارائه خدمات مختلف به کمک اهالی اسیب دیده از زلزله شتافتند که از جمله این کمک ها ارائه خدمات مددکاری اجتماعی تیم های محب بهزیستی بود .

به گزارش ایرنا، یاری رساندن که در ادبیات اجتماعی به آن مددکاری گفته می شود خدمتی مهم است که به عنوان یک نیاز ضروری به افراد آسیب دیده اعم در مسایل اجتماعی و یا سوانح، بلایا و دیگر سوانح طبیعی و غیر طبیعی محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اداره کل بهزیستی ایلام یکی از دستگاه هایی بود که به عنوان نخستین استان تیم های فوریت های اجتماعی و فوریت های محب(حمایت های روانی و اجتماعی افراد در بلایا) را ساماندهی و به منطقه اعزام تا در کنار خدمات دهی و تامین نیازهای اولیه زلزله زدگان زمینه آرامش روحی و روانی حادثه دیدگان این واقعه دلخراش را فراهم کند.
این در حالی است که استان ایلام نیز از زلزله بامداد 21آبان ماه مصون نبود و مردم شهرهای مختلف این استان بویژه ایلام تا صبح را در فضای باز و خیابان ها سپری کردند.
معاون امور توسعه فرهنگی و پیشگیری بهزیستی ایلام و رئیس گروه های اعزامی این اداره کل به منطقه زلزله زده سرپل ذهاب می گوید: از همان ساعتهای ابتدایی پس از وقوع زلزله تا صبح 22 آبان ماه کار ساماندهی گروه های اعزامی این اداره کل شامل مددکاران و مشاوران در قالب گروه فوریت های اجتماعی و محب آغاز و در قالب دو تیم هر تیم 10نفر با به سرپل ذهاب کرمانشاه اعزام شدند.
فرمان عزیزنیا اضافه کرد: علاوه بر این دو گروه وسایل مورد نیاز معلولان و سالمندان شامل 20عدد چرخ ویلچر، 15جفت عصا، وسایل بهداشتی، پتو و غیره نیز برای زلزله زدگان فراهم و به همراه گروه ها ارسال شد.
وی ادامه داد: این در حالی بود که بسیاری از مددکاران این اداره کل برای اعزام و خدمات رسانی به زلزله زدگان استان کرمانشاه اعلام آمادگی کردند.
او ورود به سرپل ذهاب را اینگونه توصیف می کند: حوالی عصر بود که به سرپل ذهاب رسیدیم، ابتدا به بیمارستان سرپل ذهاب رفتیم، وضعیت بیماران بسیار ناراحت کننده بود، تمامی تخت های بیمارستان در حیاط ردیف شده بود و پزشکان در حال مداوای بیماران بودند، در گوشه ای حیاط عمل جراحی انجام می شد و در گوشه ای دیگر پانسمان و گوشه ای دیگر هم همراهان گریان بیماران و یا داغدارانی بودند که با شیون و مویه هایشان فضا را بیشتر حزن آلود کرده بودند.
درب ورودی بیمارستان هم محل اقامه نماز میت بر روی پیکرهای جان باختگان زلزله بود، فضا بسیار ناراحت کننده و غمی مشترک بر دلها حاکم بود.
دیدن تصاویر برایمان بسیار ناراحت کننده بود، از خانواده ای گرفته که پدر و مادر و دو فرزندشان همگی زیر آوار جان باخته بودند تا پدر و مادری که تنها فرزندشان را از دست داده بودند یا پسر بچه ای که به پیکر پدر چسبیده بود و او را به سختی جدا کردند تا جسد پدر را برای دفن به آرامستان ببرند.
پس از گذشت چند ساعت با هماهنگی بهزیستی سرپل ذهاب و کرمانشاه در حیاط اداره بهزیستی سرپل مستقر شدیم، فضای اداره بشدت تخریب و آب و برق منطقه همچنان قطع بود.
عصر همان روز بود که با حضور مسئولان بهزیستی کشور به سرپرستی معاون پیشگیری این سازمان که در سرپل ذهاب حضور یافته بودند نشست برنامه ریزی برای خدمات دهی مناسب به زلزله دگان تشکیل و با تشکیل کمیته های مختلف خدمات دهی توسط تیم اعزامی ایلام آغاز شد.
او ادامه می دهد: با وجود اینکه شخص مددکار و مشاور در درجه اول باید دارای روحیه مناسبی باشد ولی دلهره زلزله شب گذشته در شهر ایلام و دیدن صحنه های دردناک از مصیبت این حادثه در سرپل و از طرفی شرایط نامناسب در منطقه بدون امکانات اولیه اعم از آب و برق و گاز بسیار سخت بود بطوریکه تیم های اعزامی بهزیستی بناچار نخستین شب را در ماشین ها به صبح رساندیم.
صبح 23آبان ماه خدمات دهی را از روستاهای سرپل ذهاب آغاز کردیم، به روستای کوییک که رسیدیم بیشتر خانه ها خراب شده بود، از کوییک نامدار گرفته تا صیفوری، مجید و حسن که همگی از زلزله خسارت دیده بودند و بهزیستی ایلام نخستین گروه بود که به این روستاها عزیمت می کرد و اعضا تیم های اورژانس اجتماعی و محب با پخش شدن در روستا خدمات دهی خود را آغاز کردند.
دیدن تصاویر زلزله زدگان که بیشتر آنها داغدار عزیزانشان بودند دل هر انسانی را جریحه دار می کرد، عمده آنها با وجود از دست دادن اعضا خانواده ولی نتوانسته بودند با سوگواری و عزاداری خود را تخلیه روانی کرده تا این آسیب برایشان کمی قابل تحمل باشد.
خدمات بهزیستی بصورت تخصصی بود، از ارایه مشاوره به افرادی که دچار ترس و اضطراب شده بودند تا همدردی با بازماندگان درگذشتگان، از توزیع وسایل توانبخشی به معلولان و سالمندان گرفته تا توزیع کمکها اعم از مواد غذایی و غیره که تا نیمه شب توسط تیم های اورژانس اجتماعی بهزیستی ارایه می شد.
او می گوید: روز 24آبان ماه دومین محموله ارسالی از بهزیستی ایلام که شامل هشت تن پتو، مواد غذایی، بهداشتی، موکت و غیره بود ارسال و روند کار و خدمات دهی به زلزله زدگان توسط تیم های اعزامی بهزیستی ایلام بیشتر شد.
در این مرحله با مراجعه به روستاها افرادی که آگاهی بیشتر از وضعیت روستا را داشتند شناسایی و ما را برای ارایه خدمات به معلولان و سالمندان و دیگر افراد آسیب دیده این منطقه راهنمایی می کردند.
عزیزنیا به روحیه سرشار از مهر و عاطفه اهالی روستاهای سرپل اشاره می کند و می گوید: یکی از افرادی که دو شبانه روز تمام، تیم بهزیستی را همراهی کرد که مردم آسیب دیده روستایی را به ما معرفی کند مردی داغدار بود که مادرش زیر آوار جان خود را از دست داده بود ولی با این وجود برای یاری رساندن به همنوعانش مارا همراهی می کرد.
وی گفت: در کنار ارایه خدمات تخصصی به زلزله زدگان نظیر توزیع وسایل توانبخشی به معلولان، افراد زلزله زده ای که دچار نقص جسمی شده بودند شناسایی و به بهزیستی سرپل برای کمیته تشخیص معلولیت معرفی می کردیم.
ظهر 25 بان ماه بود که سومین محموله کمکهای بهزیستی ایلام را دریافت کردیم که بخشی از آن دارو برای درمان بیماران بود که به همراه یک تیم پزشکی و دو تیم دیگر اورژانس اجتماعی و محب به منطقه اعزام شدند.
پزشک این تیم از کارکنان بهزیستی بود و معاون پشتیبانی اداره کل بهزیستی ایلام نیز که مسلط به کار پرستاری بود دکتر نوری زاده و یک تکنسین فوریت های پزشکی که هر سه نفر از کارکنان بهزیستی بودند خدمات درمانی خود را با مراجعه به روستاها در بدو ورود به سرپل آغاز کردند.
داروها به ارزش 70میلیون ریال بود که توسط جمعی از پزشکان خیر تهیه و به همراه دیگر کمکهای بهزیستی ایلام به سرپل ارسال شده بودند.
وی گفت: تیم پزشکی در مدت دو روز استقرار در سرپل ذهاب بیش از 600 مورد ویزیت را انجام و تا پاسی از شب خدمات درمانی آنها به زلزله زدگان ادامه داشت.
اگرچه وضعیت این منطقه زلزله زده بسیار دلخراش و ناراحت کننده بود ولی مردم این منطقه آنقدر به فکر همنوع خود بودند که اگر داروی زیادی برای آنها تجویز می شود آنرا قبول نمی کردند و می گفتند: برای بقیه مردم زلزله زده سایر روستاها ببرید چون همه به این داروها نیاز دارند.
مناعت طبع و مشارکت و همدردی با همنوع زلزله زده شان به خاطره ای ماندنی در اذهان گروه های اعزامی بهزیستی ایلام تبدیل شده بود.
وی ادامه داد: تیم پزشکی علاوه بر ویزیت بیماران کار تعویض پانسمان زخم های زلزله زدگان را انجام می دادند و از آنها فشار خون هم می گرفتند، تعداد بیماران آنقدر زیاد بود که در مراحل آخر شیلنگ دستگاه فشار خون این تیم پاره شد!
خدمات درمانی این تیم در نیمه های شب هم انجام می شد بطوریکه با نور چراغ قوه داروهای بیماران بویژه افرادی که داروهایشان زیر آوار مانده بود را از داخل ماشین پیدا و در اختیارشان می گذاشتیم.
عزیزنیا که به مدت پنج روز با حضور در سرپل ذهاب خدمات مدددکاری را در سرپل ذهاب ارایه کرده گفت: از زمان وقوع زلزله کرمانشاه تاکنون اداره کل بهزیستی ایلام با استقرار چهار تیم اورژانس اجتماعی و محب و ارسال چهار محموله کمک به بیش از 40 روستای سرپل خدمات دهی کرده و با مردم این روستاها ارتباط نزدیکی داشته بطوریکه شمار زیادی از آنها با مردم ایلام آشنا و با وجود آسیب دیدگی زلزله ولی در هنگام عزیمت به این روستاها با چایی در زیر چادر از ما پذیرایی می کردند.
وی گفت: با وجود گذشت بیش از یک هفته از زلزله دلخراش کرمانشاه ولی تیم های اورژانس اجتماعی و محب اداره کل بهزیستی ایلام همچنان در شهرستان سرپل ذهاب مستقر و در حال خدمات دهی به هموطنانشان هستند.
به گفته عزیزنیا، در کنار توزیع وسایل توانبخشی و توزیع وسایل اولیه به زلزله زدگان از سوی مددکاران و مشاوران این اداره کل خدمات روانشناختی شامل خودگویی های مثبت و منفی و برگزاری جلسات بازگویی روانشناختی را به زلزله زدگان ارایه کرده است.
به گفته وی، همچنین خانواده های زلزله زده ای که موفق نشده بودند برای عزیزانشان مراسم سوگواری برپا کنند از طریق تیمهای اعزامی بهزیستی برای این افراد نیز عزاداری گروهی برگزار شده و با شماری زیادی از این خانواده ها ملاقات صورت گرفته و از آنها دلجویی شده است.
معاون امور توسعه فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی ایلام اظهار کرد: همچنین به مادران زلزله زده برای آرام سازی کودکان آموزش های لازم ارایه تا فرزندانشان از این حادثه کمتر آسیب روحی و روانی ببینند.
به گفته وی، گروه های اعزامی بهزیستی ایلام از کودکان زلزله زده سرپل هم بازدید و به این افراد که جزء آسیب پذیر ترین افراد در سوانح هستند خدمات مختلفی ارایه کرده اند.
وی عمده این خدمات به کودکان را بازی کاردستی، برپایی ایستگاه نقاشی ، آواز خواندن، تغذیه گروهی کودکان و نوجوانان، بازی دارت برای دختران و پسران برای برگشت تمرکز و جلوگیری از هواس پرتی کودکان، بازی های حرکتی فوتبال، فعالیتهای مشارکتی و صحبت کردن با یک دوست انجام شده است.
زلزله 7.3 ریشتری بامداد 21آبان ماه در استان کرمانشاه 436 تلفات جانی و بیش از 9هزار مجروح برجا گذاشت و به هزاران واحد مسکونی خسارت زد.
گزارش از: آزاده خرم***انتشار دهنده : شهریار حیدری فر
7171/6034

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۴۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: سال گذشته بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی استان بهره‌مند شدند.

نقش روانشناسان در تمامی مراحل زندگی انسان‌ها کاملا مشهود است. بحران‌ها و حوادث سبب افزایش اختلالات روانی مختلفی مانند افسردگی، خشونت، اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواسی و غیره در جامعه می‌شود که روانشناسان با ارائه مشاوره تخصصی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت روانی جامعه گام‌های اساسی و ارزشمند برمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر فریبا بریمانی امروز در جمع خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت‌تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقاء سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و غیره به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر  ۱۹۴هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ «صدای مشاور»، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره‌مند شدند.

این مسئول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: بی‌شک، یکی از راهکارهای موثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴ هزار و۹۹ زوج مازندرانی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵هزار و ۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کرده‌اند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب‌زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶  هزار و ۳۶۱زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده‌ترین دلایل طلاق عدم مسئولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سؤظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌ دراز
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز
  • پیش بینی صعود ۴۰هزار نفری به ارتفاعات بازی دراز