Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای عالی فرهنگ انقلاب گفت: وقف یکی از مرزهای جامعه انسانی از جامعه غیر انسانی، جامعه دینی از جامعه غیر دینی و همچنین جامعه اخلاقی از غیر اخلاقی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ حسن رحیم پور ازغدی امروز در مراسم اختتامیه ششمین دوره همایش وقف و رسانه در تالار نور اداره اوقاف خراسان رضوی، عنوان کرد: حُسن وقف همراه با حُسن اخلاق است و هر نوع انفاقی از طریق نذر و وصیت و غیره از علائم جامعه انسانی و اخلاقی به حساب می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: ویژگی جامعه دینی، انسانی و اخلاقی این است که در سبک زندگی اقتصادی و اجتماعیش به دیگران هم بیاندیشد؛ با این دیدگاه جامعه به دو دسته تقسیم می شود جامعه ای که افراد تنها به خود می اندیشند و جامعه ای که به دیگران می اندیشد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی وقف را یکی از مرزهای جامعه انسانی از جامعه غیر انسانی، جامعه دینی از جامعه غیر دینی و همچنین جامعه اخلاقی از غیر اخلاقی دانست و بیان کرد: وقف یعنی شما اموالتان را از حبس شخصی خارج کرده و در سطح جامعه به جریان بیاندازید؛ در واقع وقف یک مقوله فردی را به مقوله جمعی تبدیل می کند و همین جا است که مرز بین خوی انسانی با خوی حیوانی مشخص می شود.

 

وی اظهار کرد: خداوند در قرآن به صورت صریح می فرمایند وای برنمازگزاران که صدای مظلومی را بشنود و ببیند؛ اما به کمک او نشتابند؛ قرآن این افراد را منافق و کافر می داند؛ عبور بی تفاوت از کنار مسائل و مشکلات مسلمانان و حتی سایر ادیان نشانه کفر و نفاق است.

 

رحیم پور ازغدی بیان داشت: در بازار اسلامی و شیعه نباید قسم خوردن، دروغ گفتن و چانه زدن وجود داشته باشد و تفکر مادی با تفکر الهی متفاوت بوده و مومن باید تفکر الهی داشته باشد.

 

وی با اشاره بر اینکه خوراک جسم طعام است، یادآور شد: وقف و مفاهیم از این قبیل ثروت را از انحصار شخصی خارج کرده و یک مقوله فردی را جمعی می کند.

 

رحیم پور ازغدی با بیان اینکه کمک کردن به دیگران نباید در حد به خور نمیر باشد، ابراز کرد: نباید به کمک های حداقلی‌مان به نیازمندان اکتفا کنیم؛ چراکه وقف مستحب نیست واجب است در حالی که بسیاری از ما فکر می کنیم کمک کردن به نیازمند جزو برنامه های فوق برنامه دینی ماست در حالی که اینگونه نیست.

 

عضو شورای عالی فرهنگ انقلاب فرهنگی اظهار کرد: نگاه اهل بیت اینگونه است که چنانچه خمس و زکات مالت را داده ای و میدانی در جایی از این دنیای کسی هست که به مال تو نیاز دارد کمک کردن به آن فرد به انسان واجب می شود.

 

رحیم پور ازغدی با اشاره به این موضوع که یک شیعه هر شب که پرونده اعمالش را نگاه می کنند باید ببیند چه تعداد از مشکلات جامعه را حل کرده است بیان کرد: چنانچه گرسنه فردی نیازمند باشد و از شما طلب کند و شما از او دریغ کنید این عدم اعتنا حرام و کناه است .

 

وی با بیان اینکه تشیع خلاصه شده در چهار ارکان زیارت، عزداری، ریش و چادر، در حالی که تشیع صدها نشانه دارد، ابراز کرد: چنانچه این چهار ارکان را از تشیع بگیرند چیزی نخواهد داشت درحالی صدها نشانه برای شیعه بودن یک فرد مطرح است.

 

عضو شورای عالی فرهنگ انقلاب فرهنگی بیان کرد: وقف را باید براساس چهار «شین» انجام گیرد اولین شین شرف و معرفت انسانی است دومین شین شکم است؛ انسان نباید گرسنه باشد، سومین شین شعور است که این شعور می تواند اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و غیره باشد.

 

رحیم پور ازغدی با بیان اینکه بسیاری از طلاق ها به دلیل کم شعوری یکی از طرفین یا هردو اتفاق می افتد، ابراز کرد: چهارمین شین مربوط به شادی و سرور است و مردم می توانند برای این چهار شین وقف، نذر و وصیت کنند.

 

وی افزود: البته منظور ما است یک شادی سوکولار نیست، بلکه شادی است که در آن گناه نباشد و کسی در شادی ما مسخره نشود، البته بیش از 99 و نیم درصد غم های ما غم های دنیوی هستند؛ اما یک نوع غم دارم که خوب است و انسان را پیر نمی کند و آن هم غم دیگران و آخرت را خوردن است.

 

رحیم پور ازغدی با اشاره به وقف نامه های آستان قدس ابراز کرد: این وقف نامه به شدت متنوع و خوب است، این وقف نامه ها باید رسانه ای شود به طور مثال وقف نامه داریم که واقف نذر حیوانات دریاچه ای که وجود دارد کرده یا فردی که در زمانهای دور یخچال نبود و گربه گوشت را می برد هزینه آن را برای اینکه اختلاف بین زن و شوهر ها رخ ندهد حساب کرده بود و از این قبیل وقف نامه ها بسیار وجود دارد.

 

وی افزود: چیزی که جامعه امروز به آن احتیاج دارد و اگر امام رضا(ع) و پیامبر (ص) بودند در اولویتهای وقف قرار میداند بحث کاهش طلاق، اعتیاد و بیکاری  است؛ باید واقفان در جهت کاهش این سه مورد کمک کنند.

 

 انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۳۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی اف: تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده

رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده و حتی کارهای تعیین مرز نیز در حال انجام است، گفت: وقتی من اینجا صحبت می کنم این اتفاق در جریان است. این امر توسط دو کشور بدون هیچ واسطه ای محقق شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان طی سخنانی در مراسم افتتاحیه ششمین مجمع جهانی گفتگوی بین فرهنگی در باکو با بیان اینکه ما نمی توانیم به برخی از کشورهای اروپایی اجازه دهیم که در قرن بیست و یکم با کشورهای دیگر به عنوان مستعمره رفتار کنند، گفت: وقتی ما صدایمان را بلند کردیم، وقتی این موضوع را در دوران ریاست خود بر جنبش غیرمتعهدها مطرح کردیم، به این دلیل نبود که ما مخالف کشوری بودیم. ما فقط به عدالت و قوانین بین المللی متعهد بودیم.

وی افزود: جهان نباید چشم خود را بر روی عملکرد بد استعمار نو ببندد. این نشان دهنده یکسان سازی اجباری فرهنگی است. این رویداد در بیش از 10 قلمرو دریایی فرانسه اعمال می شود. این روند باید متوقف شود.

رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده و حتی کارهای تعیین مرز نیز در حال انجام است، گفت: وقتی من اینجا صحبت می کنم این اتفاق در جریان است. این امر توسط دو کشور بدون هیچ واسطه ای محقق شد. 

علی اف افزود: این موضوع یک بار دیگر نشان می دهد که ما نیازی به واسطه نداریم، به ویژه افرادی که به دنبال اهداف خود هستند. آنها نمی خواهند کمک کنند، می خواهند برای منافع سیاسی و اقتصادی خود در منطقه ما دخالت کنند. آنها می خواهند به این آتش بیفزایند.

رئیس جمهور آذربایجان ادامه داد: صلح در قفقاز تنها از طریق عادی سازی بین آذربایجان و ارمنستان حاصل می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • علی اف: تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده
  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • داستان روز اول (6+4 نکته درباره جامعه پذیری کارکنان در سازمان)
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • چالش کمبود معلم و نیرو در مازندران رفع شده است
  • طرح انسداد مرزهای شرقی افغانستان آغاز شد
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند