Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@17:05:06 GMT

 کاهش ۲۵ درصدی طلاق در استان اصفهان

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۹۴۱۳

 کاهش ۲۵ درصدی طلاق در استان اصفهان

معاون پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان گفت: حدود ۴۰ درصد طلاق ها مربوط به زوج هایی است که کمتر از ۵ سال از زندگی مشترک شان می گذرد؛ و با اجرایی شدن طرح ۵ ساله مقابله با طلاق شاهد کاهش ۲۵ درصدی طلاق در استان هستیم.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری ایمنا، طلاق یک مساله اجتماعی و آسیبی جدی در جامعه‌ امروز است، رشد سریع و پیامدهای عمیق اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، قانونی و روانی که طلاق بر ابعاد مختلف جامعه دارد، امری نگران‌کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر آمار رشد طلاق در شهرهای بزرگ، نگران کننده شده است. در گذشته فاصله ازدواج تا طلاق ۵ تا ۷ سال بود، اما اکنون این فاصله به ۳ تا ۵ سال رسیده است و بر اساس اعلام سلمان خدادادی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی "به طور میانگین اکنون هر دقیقه ۹ طلاق در کشور به ثبت می‌رسد".

برای کاهش آمار هر ۹ دقیقه یک طلاق تاکنون اقداماتی در دستور کار قرار گرفته که یکی از آنها، ارائه مشاوره‌های رایگان سازمان بهزیستی است. در راستای حفظ انسجام خانواده‌ها و پیشگیری از پیامدهای منفی طلاق و تاثیر آن بر شاکله خانواده طرح های پیشگیرانه ای اجرا می شود و خدمات مشاوره‌ای و مددکاری به زوج های که در آستانه طلاق قرار دارند؛ ارائه می‌شود.

 اجرای طرح ۵ ساله مقابله با طلاق  برنامه ای است که استانداری اصفهان مدیریت، نظارت و پشتیبانی آن را بر عهده دارد و کارهای تخصصی به وسیله دادگاه خانواده، مراکز مشاوره و کلینیک های مددکاری تحت نظارت بهزیستی انجام می شود  و یکی از اقدامات، مشاوره‌های سازمان بهزیستی برای جلوگیری از ثبت طلاق‌ است.

 آموزش های قبل از ادواج،  کنترل و کاهش آمار طلاق

معاون پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان در زمینه برنامه های بهزیستی برای کنترل و کاهش طلاق در استان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا می گوید: به منظور کاهش و کنترل طلاق در استان در زمینه یک کارگروهی ذیل معاونت مدیر کل امور اجتماعی استانداری شکل گرفته که دبیری کارگروه بر عهده سازمان بهزیستی استان اصفهان است که در این کار گرووه حدود ۳۰ ارگان، دستگاه و نهاد عضو هستند که برنامه ها را تضمین کرده و اجرا می کنند.

مجتبی ناجی در تشریح این برنامه ها بیان می کند: به منظور کنترل و کاهش آمار طلاق چند برنامه مشخص وجود دارد، یکی از این برنامه ها، ارائه آموزش های قبل از ادواج است که این برنامه به منظور افزایش آگاهی افرادی است که قصد ازدواج دارند.

ناجی با بیان اینکه طبق آمار  ۳/۹ درصد طلاق های ثبت شده استان مربوط به سال اول زندگی و یا دوران عقد است، می گوید: برای کاهش این آمار آموزش های پیش از ازدواج برای انتخاب آگاهانه افراد تدوین و پیش بینی شده است.

معاون پیشگیری از  آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان برنامه " آموزش زندگی خانواده " را از دیگر برنامه های سازمان با رویکرد کاهش طلاق عنوان می کند، می گوید: این برنامه برای زوجینی است که زندگی مشترک را شروع کرده اما در ارتباطات زناشویی دچار چالش و تعارض هستند. در این برنامه آموزش های در خصوص رفع تعارضات  زناشویی، فرزند پروری، مدیریت مالی خانواده و ارتباط با فامیل به ویژه بستگان خانواده همسر و موارد دیگر به خانواده ها آموزش داده می شود.

ناجی درباره سومین برنامه از فعالیت های بهزیستی برای کنترل و کاهش طلاق در استان بیان می کند: تمرکز سومین برنامه سازمان بهزیستی با همکاری دادگستری بر روی زوج های متقاضی طلاق است؛ این زوجین برای دریافت مشاوره به مراکز مشاوره خانواده ارجاع داده می شوند و در این مراکز طی ۵ یا ۶ جلسه مشاوره دریافت می کنند.

 طلاق، یکی از چالش های اصفهان

مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان با بیان اینکه طلاق یکی از معضلات اصلی استان است، می گوید: به منظور کاهش آمار طلاق در استان طرح ۵ ساله مقابله با طلاق  از سال گذشته  در استان اجرا شد.

محمود ابراهیمی با بیان اینکه طی چند سال گذشته در حوزه پیشگیری از طلاق کارهای خوبی انجام شده است، اضافه می کند: به منظور پیشگیری از آسیب طلاق طرح مقابله با طلاق در یک پروژه ۵ ساله دنبال می شود.

وی با تاکید به حضور ۳۰ دستگاه در این طرح می گوید: حدود ۳۰ دستگاه در این کار حضور دارند و مقدمات کار و میثاق نامه ای آماده شد تا  به امضای  همه دستگاه ها برسد و هر دستگاهی وظیفه خاصی را انجام  دهد که در پروسه  شش ماهه ارزیابی می شوند و نقاط قوت و ضعف دستگاه ها بررسی خواهد شد.

مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان اظهار می کند: این فعالیت در طی ۵ سال در بخش های مشاوره، آموزش و اطلاع رسانی پیش خواهد رفت. وی ادامه داد: بیشترین فعالیت در حوزه پیشگیری و آموزش و مشاوره است، مشاوره خاص که از طریق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیگیری می شود و  تا ۵ سال هم ادامه دارد.

 ابراهیمی یادآوری می کند: به دلیل اینکه مشکلات اساسی زوجین بیشتر در  ۵ سال اول زندگی مشترک است به همین جهت برای زوجینی که با مشکل مواجه شده اند، مشاوره هایی تنظیم شده که تا ۵ سال بعد از ازدواج آنها این مشاوره ها ادامه دارد.

کاهش ۲۵ درصدی طلاق در استان

ناجی آسیب شناس اجتماعی با تاکید به آمار ۴۰ درصدی طلاق ها در ۵ سال اول زندگی مشترک زوجین بیان می کند: حدود ۴۰ درصد طلاق ها مربوط می شود به زوج هایی که کمتر از ۵ سال از زندگی مشترک شان می گذرد که این  ۵ سال دوران عقد را هم در بر می گیرد.

وی توضیح می دهد: زوجینی که دچار تعارض و تضاد شدند و به مرحله ای رسیدند که فکر می کنند دیگر قادر به ادامه زندگی با هم نیستند؛ دادخواست طلاق می دهند و به صورت توافقی از همدیگر جدا می شوند و این افراد ملزم هستند که به مراکز مشاوره مراجعه کنند.  

ناجی درباره آمارهای طلاق توافقی در سال ۹۵ می گوید: سال ۹۵ از ۴ هزار و ۷۵ زوجی که متقاضی طلاق توافقی بودند و به مراکز مشاوره ارجاع داده شدند، حدود هزار زوج از ادامه روند دادخواست شان منصرف شدند و با انجام مشاوره بین آنها سازش ایجاد شد و در واقع  ۲۵ درصد زوجین از ادامه روند طلاق منصرف شدند.

معاون پیشگیری از  آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان درباره تعداد مراکز مشاوره فعال  و خدمات آن در پاسخ به سوال ایمنا اظهار می کند: اکنون ۳۰ مرکز در حال ارایه این خدمات هستند و همه مراکز مشاوره آمادگی پذیرش افرادی را دارند که داوطلب خدمات مشاوره برای پیشگیری از طلاق هستند و بهتر است بدانیم که اشخاص داوطلب معمولا نسبت به کسانی که به اجبار ارجاع داده می شوند، پیش آگهی بهتری در این زمینه خواهند داشت.

وی توضیح می دهد: اشخاصی که از سوی دادگستری  به اجبار به این مراکز مشاوره ارجاع داده می شوند، همکاری آنها با مراکز مشاوره در جلسه اول بسیار ضعیف است و تمایلی به مصالحه و دریافت مشاوره ندارند.

ناجی درباره رغبت افراد داوطلب به استفاده از مراکز مشاوره تاکید می کند: اشخاصی که احساس می کنند که در زندگی دچار تنش هستتند، خودشان داوطلب هستنند و به این مراکز برای دریافت خدمات مشاوره مراجعه می کنند.

خط ۱۴۸۰  و دریافت مشاوره تلفنی از کارشناسان

آسیب شناس اجتماعی اضافه می کند: این گروه از زوجین می توانند به همه مراکز بهزیستی در استان که قریب  ۱۷۵ مرکز است، حضوری مراجعه کنند و علاوه بر این کسانی که برای مراجعه حضوری به این مراکز دسترسی ندارند می توانند با خط تلفنی ۱۴۸۰  صدای مشاور که از ۸ صبح  تا ۸ شب فعال است، تماس بگیرند و مسایل شان را مطرح کرده و مشاوره تلفنی از کارشناسان دریافت کنند.

معاون پیشگیری از  آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی استان اصفهان در توصیه به خانواده و زوجین در زمینه پیشگیری از طلاق خاطر نشان کرد: معتقدیم که اقدامات پیشگیری از طلاق مربوط به زمانی نمی شود که زوجین دچار تعارض شده اند و خانواده هایی که به سلامت روانی زوجین و خانواده خود بها می دهند، ضرورت دارد، قبل از اینکه کار به تنش، تعارض و طرح موضوع طلاق و متارکه منجر شود با بهره گیری از خدمات مشاوره از وقوع تنش ها و تعارضات خانوادگی و طلاق پیشگیری کنند.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۹۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد

به گزارش خبرنگار مهر، فریبا بریمانی صبح شنبه در گفت وگ و با خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می‌کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقا سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقا توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و … به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر ۱۹۴ هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ صدای مشاور، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانوداگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره مند شدند.

این مسؤول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزارو ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: بی شک، یکی از راهکارهای مؤثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴۰۹۹ زوج مازنی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.
مدیر کل بهزیستی استان ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت نمودند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶ هزار زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده ترین دلایل طلاق عدم مسؤولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سو ظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

کد خبر 6089518

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان
  • کاهش ۱۸ درصدی وقوع سرقت در کرمانشاه
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • کاهش ۶.۱ درصدی پرونده‌های مستوجب تعزیر در تهران
  • کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد