Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ادامه روند خشکسالی در کشور، گفت: به دلیل محدودیت منابع آبی کشور خودکفایی در تولید برنج به مصلحت کشور نیست و امکان خودکفایی در برخی محصولات مانند ذرت را نداریم.

اقتصاد آنلاین - سپیده قاسمی؛ عباس کشاورز در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین با بیان اینکه بیش از 6 تا 7 میلیون تن ذرت دانه مورد نیاز کشور است، افزود: با وجود نیاز کشور به واردات ذرت دانه ای این محصول گیاه تابستانه است که آبی برای تولید آن نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تولید برخی از محصولات نیز مانند برنج به محصلت کشور نیست چرا که این محصول برای کشور ما هیچ مزیتی ندارد.

کشاورز با تاکید بر اینکه صرف وجود آب در یک منطقه به معنی امکان کشت محصول آب بر نیست، اضافه کرد: در استان خوزستان رودخانه دائمی وجود دارد اما به ازای مصرف هر مترمکعب آب فقط 100 گرم برنج تولید می شود که اصلا اقتصادی نیست.

به گفته معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی به جز بخشی از استان های گیلان و مازندران تولید برنج در سایر مناطق کشور متوقف می شود.

کشاورز در پاسخ به این پرسش که سرنوشت برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای خودکفایی دانه های روغنی چه خواهد شد، اظهار کرد: امکان خودکفایی 100 درصدی در تولید دانه های روغنی نیز وجود ندارد و ما تنها می توانیم تولید حداکثر 60 تا 70 درصدی نیاز خود به این محصول را در یک فرآیند طولانی 7 تا 8 سال داشته باشیم.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه؛ برخی خودکفایی گندم را برای کشور بسیار پرهزینه می دانند آیا شما ادامه خودکفایی این محصول را به صالح می دانید، گفت: گندم مناسب ترین محصول برای سرزمین ما است چرا که گندم محصول فصل بارندگی است و می توان از نزولات آسمانی برای تولید آن استفاده کرد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با یادآوری اینکه گندم از سرزمین ما به سایر کشورها رفته است، افزود: با توجه به اینکه فراوانی آب در کشور ما در فصل بارش است منطقی ترین محصولی که می توان در آن خودکفایی داشته باشیم گندم است.

وی با پذیرش اینکه مازاد تولید گندم مشکلاتی را برای کشور به همراه داشته است، افزود: در برخی مناطق می توان جایگزینی برای گندم در نظر گرفته که با توجه به فصل کشت گندم، کلزا و جو جایگزین مناسب ترین جایگزین گندم هستند.

کشاورز یادآور شد: در گذشته 2.5 میلیون هکتار گندم آبی کشت می کردیم و 6 میلیون تن هم از این محصول وارد کشور می شد؛ در آن زمان هیچکس به این شرایط اعتراض نمی کرد اما اکنون کشت گندم آبی از 2.5 میلیون هکتار به 2.1 میلیون هکتار کاهش یافت و از واردات بی نیاز شدیم.

وی با تاکید بر اینکه با این اوصاف مخالفت با خودکفایی گندم مغرضانه به نظر می رسد، اضافه کرد: خودکفایی گندم بر اساس افزایش بهره وری حاصل شده و این اتفاق به معنی رشد اقتصادی است.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه نیاز به ارقام جدید برای تولید گندم داریم، افزود: کیفیت گندم ایران برای مصارف داخلی بسیار خوب است و ما فعلا 67 رقم گندم کشت می کنیم که 12 رقم آن دیم و 55 آن آبی است اما برای بهبود بیشتر کیفیت این محصول لازم است با توجه به تنوع اقلیمی تعداد بیشتری از ارقام گندم معرفی شود.

کشاورز در پایان گفت: فرانسه با 3.5 میلیون هکتار گندم در سال گذشته 150 رقم گندم جدید معرفی کرده است اما ما با 6 میلیون هکتار سال گذشته فقط 8 رقم جدید معرفی کرده ایم.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۴۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، فواد غزیعلی اظهار کرد: با هماهنگی‌های درون استانی با محوریت استانداری از ابتدای اردیبهشت امسال، حمل گندم ۱۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

وی ادامه داد: روزانه ۶۱ هزار تن گندم از خوزستان به سیلو‌های سراسر کشور حمل می‌شود.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان افزود: با توجه به حساسیت موضوع با فراخوان مالکان خودرو‌های سنگین حمل بار به ویژه در استان خوزستان شاهد رشد خوبی در حمل و نقل بودیم.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، شیلات و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.

استان خوزستان یک میلیون و ۲۵۰هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که درصورت ساخت شبکه‌های آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب، امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دام، آبزی‌پروری، عسل و فرآورده‌های لبنی معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید می‌کند که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.

 

دیگر خبرها

  • آغاز خرید گندم و کلزا در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم
  • تویسرکان پیشتاز کشت کلزا در استان همدان
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • خرید بیش از ۵۹۴ هزار تن گندم و کلزا در خوزستان