Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-30@08:23:29 GMT

دلایل بروز مشکلات برای طرح تحول سلامت

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۰۸۶۱۱

دلایل بروز مشکلات برای طرح تحول سلامت

به گزارش جهان نيوز ، محمد حسین طریقت منفرد در ارتباط با مشکلاتی که برای اجرای طرح تحول سلامت به وجود آمد، اظهار کرد: در ابتدای سال 93 وضعیت حال حاضر مشکلات طرح تحول سلامت پیش‌بینی شده است.
وی اضافه کرد: با روندی که در حال حاضر پیش می‌رویم غیر از این نمی‌توان از این طرح انتظار داشت،دلیل مشکلات به وجود آمده و برون رفت از وضعیت فعلی در طرح تحول سلامت، برگشت به قانون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر سابق بهداشت یادآور شد: نظام سلامت در دنیا بسته‌ای از قوانین به هم پیوسته دارد، این قوانین بعد از مطالعات زیاد در برنامه پنجم دیده شده است.

وی بیان کرد: بنده به عنوان یک مسئول تاسف می‌خورم که یک مورد از قوانین هم نه تنها در این دوره و حتی در دروه‌های دیگری هم مشاهده نکردیم.طریقت منفرد یادآور شد: در دوره‌های گذشته رعایت نشد در این دوره عکس قوانین موجود عمل شده است، همه قوانین را از بین بردند.

وی در پاسخ به این سئوال که این قوانین توسط مجلس مورد حمایت قرار نگرفت یا وزرا و دولت پیگیر این موضوع نبودند،بیان کرد: واقعیت اصلی این است که سرنوشت بهداشت و درمان یک گروه ذینفع قدرتمند است، اجرای قانون با منافع آنها در تضاد است، این تضاد که هیچ جای دنیا مرسوم نیست، شما در هیچ جای پیشرفته  دنیا وزیر بهداشت پزشک پیدا نمی‌کنید، تا زمانی که این تضاد منافع وجود دارد، قانون اجرا نمی‌شود و ما شاهد این واقعیت تلخ بودیم که قوانین بسیار مترقی در برنامه پنجم رعایت نشده است.

وی در پاسخ به این سئوال که در حال حاضر وزارت بهداشت در پرداختی به پزشکان دچار مشکل شده است،چه اقداماتی باید انجام شود که میزان رضایتمندی پزشکان به حد نرمال برسد، گفت: واقعیت این است که در دنیا با تجاری شدن بحث درمان با مشکلات جدی مواجه شده است،ثروتمندترین کشور در حال حاضر آمریکا است که عدالت در سلامت مهمترین معضل این کشور است.

طریقت منفرد اضافه کرد: دنیا به این نتیجه رسیده است که تعادل منابع و مصارف ایجاد شود،عدم رعایت منابع و مصارف مهمترین معضل در حوزه بهداشت و درمان است که ما در این بخش به اوج رسیدیم.
وی درباره فعالیت های بهداشتی کشور که بیشتر به سمت مباحث درمانی سوق داده شده و بخش پیشگیری مغفول مانده است، گفت: نظام سلامت یک بسته است،اولویت اول پیشگیری است، در برنامه پنجم توسعه مترقی ترین مواد تصویب شده است که تکیه روی پیشگیری داشته است ولی رعایت نشده است.

وزیر سابق بهداشت، یاد آور شد: سرانه درمان ما زیر هزار دلار است، در اروپا نزدیک 6 تا هفت هزار دلار و در آمریکا بالای 12 هزار دلار است،آنها ضابطه دارند، ما با حداقل سرانه مخالف هرگونه ضابطه هستیم.وی ادامه داد: اگر تعرفه افزایش پیدا کند، گایدلانها و کنترل وجود نداشته باشد، همه بودجه کشور هم اختصاص پیدا کند، اتفاقی رخ نمی‌دهد.

طریقت منفرد در ارتباط با مشکلاتی که در طرح پزشک خانواده شهری به وجود آمد، گفت: این طرح با منافع ما تضاد دارد،این طرح سلامت را ضابطه مند می‌کند ولی سر ما پزشکان بی کلاه می‌ماند.
منبع: خبرگزاری علم و فناوری

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۸۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا سید معملی افزود: سلامت دهان و دندان به نوعی سر منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی ادامه داد: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مسئله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام اینکه ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی، دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

کد خبر 6089908 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • ۱۸ هزار و ۹۱۵ کارگاه فعال ‌در لرستان وجود دارد
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • مشکلات امروز قزوین به دلیل بی توجهی به پیشگیری از جرم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟