Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی به مناسبت پایان داعش به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

همکاری ایران، روسیه، حزب الله و دولت های سوریه و عراق قدرتمندترین جبهه مبارزه با داعش را در منطقه شکل داده است. در نتیجه این هماهنگی و همکاری طی دو سال گذشته داعش متحمل شکست های سنگینی درسوریه و عراق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روند پیش رو هرچه جبهه همکاری ایران، روسیه و حزب الله در مبارزه با داعش در سوریه و عراق موفق تر عمل کنند، آمریکا فشارهای خود آنها را افزایش خواهد داد. موفقیت این محور خشم و نارضایتی واشنگتن را برانگیخته است. زیرا این هماهنگی و همکاری مانع بزرگی در راه اجرای طرح های آمریکا در منطقه است. رسانه های عربی نیز از این موضوع غافل نمانده اند و گزارش هایی در این زمینه منتشره کرده اند.

  طی هفته های گذشته ترامپ بارها توافق هسته ای میان ایران و کشورهای گروه 1+5 را توافقی بسیار بد توصیف کرد. همه اقدام های آمریکا برای تحریم حزب الله و ایران در چارچوب جنگی که رژیم اسرائیل علیه عرب ها و مسلمانان آغاز کرده است چیز جدیدی نیست. اما هنگامی که روابط مسکو و واشنگتن تیره می شود باید به موضوع و پرونده سوریه و عراق توجه کرد. در اینجاست که دیده می شود آمریکا به طور آشکار در شرایط بغرنجی قرار گرفته است. با شکست و فروپاشی پرشتاب داعش که با همکاری روسیه، ایران و حزب الله در جنگ علیه داعش در سوریه، عراق و لبنان صورت گرفت سیاست های ترامپ در شرایط بغرنجی قرار گرفت. 

 از یک سو رئیس جمهوری آمریکا تلاش می کند اتهام های مربوط به حمایت آمریکا از گروه های تروریستی را رد کند و از سوی دیگر او تلاش می کند از داعش بهره برداری کند. واشنگتن گزینه دیگری در اختیار ندارد که خلاء حضور داعش را پر کند. در شرایط کنونی آمریکا در میدان های نبرد سوریه مانند روسیه دارای دستاورد نیست. در نتیجه، آمریکا برگ برنده ای برای بازی با مسکو و محور مقاومت در اختیار ندارد.

از نشانه های گرفتاری آمریکا در سوریه آن است که ترامپ در ماه خرداد ماه امسال ( ژوئن ) تصمیم گرفت برنامه سری آژانس اطلاعات مرکزی برای تجهیز مخالفان سوریه متوقف سازد.

اکنون دیده می شود واشنگتن لحن خود را علیه ایران، حزب الله و مسکو تندتر کرده است و پایگاه های ارتش سوریه را هدف قرار می دهد. این در شرایطی است که ارتش سوریه، مسکو، ایران و حزب الله به مبارزه با داعش سرگرم هستند. آمریکا و همپیمانان آن به طور واقعی با داعش مبارزه نمی کنند و اظهارات چندی پیش «اشتون کارتر» وزیر دفاع سابق این کشور که در آن کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را متهم به عملی نکردن شعارهای خود درباره مبارزه با داعش در سوریه و عراق و بحران خلیج فارس کرده بود بیانگر این موضوع است.

در بحران خلیج فارس هم قطر و عربستان یکدیگر را به حمایت از تروریسم متهم می کنند که بهترین سند است که نشان می دهد آمریکا به این کشورها چراغ سبز نشان داد تا برای سقوط نظام سوریه از داعش حمایت کنند.

درباره مبارزه واشنگتن با داعش دیدگاه محور روسیه و همپیمانان آن به طور آشکار نشان می دهد آمریکا در مسیر مبارزه با گروه های تروریستی سنگ انداری می کند.                                           

پیش بینی می شود که داعش پس از این شکست  دامنه حمله های خود را افزایش می دهد.ممکن است تندورهایی با تجربه دست به حمله هایی به ویژه در اروپا خواهند زد. این حمله ها عکس العملی از جانب عناصر داعش است. زیرا آنان آخرین پایگاه خود را از دست می دهند.

همچنین این امکان وجود دارد که تروریست هایی که پس از شکست در عراق و سوریه به اروپا باز خواهند گشت ، دست به حمله های انتحاری خواهند زد. شاید هم هواداران این گروه در اروپا دست به حمله بزنند. به عنوان مثال «جولیان کینگ» کمیسر امنیتی اتحادیه اروپا در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه این نگرانی خود را مخفی نکرد و به طور آشکار گفت که بازپس گیری موصل از داعش ممکن است به بازگشت عناصر اروپایی در صف داعش به زادگاه خود منجر شود. این افراد تصمیم به جنگ در اروپا را خواهند گرفت. حتی شمار اندک این تکفیری ها می توانند خطرناک باشند. از این رو باید با پایداری در برابر خطرات تروریسم باید قدرت خود را افزایش دهیم.                                                                            

آمریکای کنونی مانند آمریکای پایان قرن گذشته و آغاز قرن بیست و یکم نیست. آمریکای کنونی در تقویت ستون های نظامی جهانی تک قطبی با شکست روبرو شده است. این کشور در جنگ های عراق و افغانستان و جنگ نیابتی و مستقیم در سوریه با شکست روبرو شد. این کشور

در شورای امنیت هم با شکست روبرو شد و وتوی قطعنامه های سازمان ملل در شورای امنیت خواب را از چشمان آمریکا ربوده و واشنگتن را از هرگونه پیش بردن تصمیم های خود علیه کشورها و مردم جهان محروم کرده است. اقتصاد این کشور هم در شرایط ناگواری به سر می برد.                                                                                                                                                                                                                                       

از این رو، می توان گفت تنش آفرینی آمریکا و اعلام اینکه جنگ و طوفانی در راه است بیانگر بحران و دست و پازدن سیاست آمریکا در نتیجه ناتوانی برای تحمیل قدرت خود در جهان است. این نشان می دهد جهان در نتیجه فروپاشی هیمنه آمریکا وارد مرحله تازه ای می شود.                     

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته                                                                                   

  محراب نجعی نژاد                 

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۰۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی تشدید اعتراضات دانشجویی در آمریکا

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: اعتراضات گسترده ضد صهیونیستی دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا که با برخورد خشونت آمیز پلیس همراه شده، با تسری به دانشگاه‌های اروپا و استرالیا، کم کم دارد به جنبشی فراگیر و پر سر و صدا در کشورهایی تبدیل می‌شود که کمتر کسی فکر می‌کرد در سایه حمایت‌های قاطع دولت‌هایشان از رژیم صهیونیستی، صدایی مخالف از آنها به گوش برسد.

سبوعیت‌های بی‌پایان رژیم صهیونیستی علیه مردم بی گناه غزه، وجدان مردم جهان را به درد آورده تا جایی که سرکوب صداهای مخالف در کشورهای اروپایی و آمریکایی علیه سیاست‌های تل‌آویو دیگر ممکن نیست.

در روزهای گذشته و به دنبال تصویب کمک‌های میلیارد دلاری در کنگره آمریکا برای رژیم صهیونیستی، اعتراضات ضد جنگ در آمریکا افزایش چشمگیری یافته است. جرقه اعتراضاتی که از دانشگاه کلمبیا آغاز شد، به سرعت به دانشگاه‌های هاروارد، نیویورک، ییل، ماساچوست، اموری، میشیگان، براون، پلی تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، تگزاس، مینه‌سوتا و چند دانشگاه دیگر کشیده شد و طی چند روز سر از دانشگاه‌های اروپا و استرالیا درآورد.

اعتراض دانشجویان به کمک مالی و نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه حدود ۲ هفته پیش از دانشگاه کلمبیا آغاز شد؛ این همان دانشگاهی است که در دهه ۱۹۶۰ آغازگر موج اعتراضی و البته تأثیرگذار علیه جنگ آمریکا در ویتنام بود. در دهه ۱۹۶۰ میلادی، جنبش دانشجویی در آمریکا برای مطالبه «آزادی بیان» در پردیس‌های دانشگاهی به وجود آمد اما با تشدید دخالت این کشور در جنگ ویتنام، جنگ به هدف اصلی اعتراض‌های دانشجویان تبدیل شد.

بر اساس تازه‌ترین خبرها، طبق سندی از وزارت امور خارجه آمریکا اکنون معلوم شده که در این وزارتخانه نسبت به ارائه کمک‌های مالی به رژیم صهیونیستی تردیدهایی وجود دارد و به نظر می‌رسد مهمترین عامل آن هم تداوم اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های سراسر این کشور است؛ مساله‌ای که نشان می‌دهد جنبش‌های دانشجویی مانند هنگامه جنگ ویتنام، قدرتی تعیین کننده در تغییر معادلات سیاسی و میدانی دارند.

دانشجویان آمریکایی اعتراضات خود را «ضد جنگ» معرفی می‌کنند. آنها از دانشگاه‌ها خواسته‌اند تا از سرمایه‌گذاری دارایی‌های دانشگاه‌های بزرگ در شرکت‌های اسلحه‌سازی یا سایر صنایع حامی جنگ رژیم صهیونیستی در غزه خودداری کنند و به این ترتیب مانع از «نسل کشی» شوند. برقراری آتش‌بس جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه از مهمترین خواسته‌های دانشجویان است.

ریشه حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی

بخش مهمی از حمایت واشنگتن از تل‌آویو به دلیل وجود لابی بزرگ و ثروتمند حامی رژیم صهیونیستی در آمریکا است. قدرت این لابی از جامعه یهودیان آمریکا می‌آید؛ جامعه‌ای که بخش بزرگی از حامیان آن را جامعه مسیحیان انجیلی آمریکا تشکیل می‌دهند.

آتش بس در غزه که امروز به خواست بخش زیادی از جامعه بین‌الملل تبدیل شده، تنها به خواست رهبران تل‌آویو بستگی ندارد. بازیگران آشکار و پنهان زیادی در این میان تاثیرگذار هستند. از جمله «مسیحیان انجیلی» آمریکا که تندتر شدن آتش جنگ در سرزمین‌های اشغالی را نه تنها آرزو، بلکه زمینه‌سازی می‌کنند.

برای درک تمایلات این گروه کافی است بدانیم که روز بعد از انجام عملیات «وعده صادق» از سوی ایران، صدها رهبر اونجلیس در کنگره آمریکا دور هم جمع شدند تا از اعضای کنگره بخواهند اقدامی برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش اتخاذ نکند. طرفداران کلیسای انجیلی از سازمان قدرت قابل توجه و پرنفوذی در فضای سیاسی آمریکا برخوردارند که اغلب در پشت پرده فعالیت می‌کند؛ گروهی با بیش از ۷۰ میلیون پیرو که حداقل یک چهارم رای دهندگان آمریکایی (بزرگترین بلوک رای دهندگان حامی تل‌آویو) را تشکیل می‌دهند و به طور قابل توجهی بر کنگره و کاخ سفید به ویژه در دوره حاکمیت جمهوری‌خواهان اثر می‌گذارند.

رژیم صهیونیستی دستاوردهای مهمی چون شناسایی بیت‌المقدس به عنوان پایتخت، تصویب هر ساله بودجه‌های میلیارد دلاری واشنگتن برای کمک نظامی، تعهد همیشگی به تقویت و حفظ گنبد آهنین و ... را مدیون لابی اونجلیست‌ها است. اعضای این گروه معتقدند برای دستیابی به صلح، منطقه باید به طرز خونباری خشونت و رنج را تجربه کند. از این رو این گروه با برداشت تحریف شده از انجیل و با اعتقادات رادیکال، هرگونه روند صلح را مختل کرده و با حمایت از شهرک سازی و تجاوز، خواهان ممانعت از بازگشت فلسطینی‌ها به سرزمینشان است. هدف این گروه در واقع حفظ موجودیت رژیم صهیونیستی است.

افزایش آگاهی و حساسیت نسل z آمریکایی نسبت به سیاست های افراط گرایانه

منطق اونجلیست‌ها برای دمیدن در آتش جنگ منطقه و اشتیاق آنها برای نسل‌کشی علیه مردم مظلوم غزه، شاید تاکنون می‌توانست با چاشنی بنیادگرایی مسیحی، نسل‌های بومر و ایکس‌ را با خود همراه کند، اما گویا دیگر نمی‌تواند نسل z و آلفای آمریکایی‌ها را قانع کند. جنبش دانشجویی اخیری که از دانشگاه کلمبیا آغاز و به سرعت به سراسر آمریکا کشیده شده، دالی بر این واقعیت است.

به نوشته «میشل اسمیت» مورخ و استادیار دانشگاه، تعداد آمریکایی‌هایی که خود را به عنوان مسیحیان انجیلی معرفی می کنند از ۲۳ درصد در سال ۲۰۰۶ به ۱۴ درصد در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است که یک کاهش شگفت انگیز در بیش از یک دهه محسوب می‌شود.

به گفته «مجتبی صمدی» پژوهشگر حوزه فرهنگ و جامعه آمریکایی، در حال حاضر در آمریکا شاهد به وجود آمدن نسلی جدید با تجربیات متفاوت هستیم که به نظر می‌آید در جامعه دانشگاهی آمریکا این تجربیات متفاوت اثرگذار بوده است. نسل بومرها که بعد از جنگ دوم جهانی متولد شد و همچنین نسل ایکس که خود را با به وجود آمدن اسرائیل پیوند زد، اکنون به نسل z منتهی شده‌ است که سبک زندگی‌، مصرف و رویکردهایش توجهاتش با آن ساختارهایی که از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کرد، متفاوت است.

«فواد ایزدی» عضو هیات علمی دانشگاه تهران هم با تاکید بر اینکه بسیاری از والدین دانشجویان معترض، درون حکومت آمریکا مشغول هستند و این‌ها در واقع آقازاده‌ محسوب می‌شوند گفت: اکنون شرایط تغییر کرده و شاهد فشار پای جنبش دانشجویی بر گلوی حامیان صهیونیست در غرب هستیم.

کد خبر 6092990

دیگر خبرها

  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • انتشار نماهنگ زیبای نامه‌ای برای تو +فیلم
  • اتحادیه جهانی علمای مسلمان: خیزش‌های دانشجویی برای حمایت از فلسطین را ارج می‌نهیم
  • چرایی تشدید اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • جنبش های دانشجویی اخیر ریشه در فطرت های بشری دارد
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا دانشجویان حامی فلسطین را تهدید به تعلیق از تحصیل کرد
  • برگزاری آیین معارفه مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • برگزاری آیین معارفه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت