Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی درسی با اشاره به اینکه در صورتی که ارزشیابی‌های ما نشان دهد که نیازمند اصلاح و تجدیدنظر در کتب درسی هستیم، حتماً این کار را خواهیم کرد، گفت: گروهی را در سازمان پژوهش مامور کرده‌ایم که منویات آقای رییس جمهور را بررسی کنند تا اگر در کوتاه مدت بتوان کاری صورت داد، حتما انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محی‌الدین بهرام محمدیان؛ (معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی درسی)، در پاسخ به این سوال که با توجه به انتقادات رییس جمهور از محتوای کتب درسی، چه اقدامات و تمهیداتی را به منظور اصلاح محتوای کتاب درسی در دستور کار دارید؟ گفت: رییس جمهور نسبت به آینده ابراز نگرانی کردند و توصیه‌شان این است که کتابهای درسی را به شکلی تولید محتوا کنیم که دانش آموزان در آینده، فردی مفید در اجتماع باشند.

کتاب‌های درسی با رویکرد اسناد تحولی تدوین می‌شود
کاستی‌هایی داریم که باید آن را جبران کنیم

وی افزود: کتاب‌های درسی در این سال‌های اخیر با همین رویکرد یعنی با رویکرد اسناد تحولی که افراد را برای مراتبی از حیات طیبه آماده می‌کند، تدوین می‌شود، البته کاستی‌هایی داریم که باید آن را جبران کنیم.

محمدیان در ادامه با اشاره به مبحث آموزش حرفه‌ای، اظهار داشت: حرفه‌‌آموزی، حسب قانونِ مصوبِ مجلس شورای اسلامی، در مقطع متوسطه اتفاق می‌افتد. یعنی ما در دروه متوسطه ۲ گروه دانش‌آموز داریم که بخشی از آنها بر پایه دروس نظری برای رفتن به دانشگاه و بخشی دیگر نیز بر پایه شاخه فنی و حرفه‌ای و کار و دانش برای ورود به بازار کار، آماده می‌شوند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی درسی گفت: کار و دانشی‌ها مستقیماً به بازار کار می‌روند و فنی‌وحرفه‌ای‌ها تکنیسین و حتی می‌توانند مهندس شوند و در نهایت جذب بازار کار به معنای عملی – یدی خواهند شد.

۱۸۰ و حداکثر ۳۰۰ ساعت آموزش برای فراگیری یک مهارت
دولت نتوانست تامین اعتبار و امکانات کند

او همچنین درباره صحبت‌های رییس جمهور مبنی بر اینکه دانش‌آموزان در پایان 12 سال تحصیل باید یک کار بلد باشند، با اشاره به مصوبه برنامه پنجم توسعه مبنی بر اینکه دانش‌آموزان نظری هم باید یک مهارت را فرا بگیرند، افزود: ما برای آن مصوبه، طرح و برنامه‌ای تدوین کردیم که دانش‌آموزان علاوه بر دروس نظری، حداقل ۱۸۰ و حداکثر ۳۰۰ ساعت، برای فراگیری یک مهارت،  آموزش ببییند، اما متاسفانه برای انجام این طرح و برنامه، امکانات لازم فراهم نشد؛ یعنی دولت نتوانست برای این کار، تامین امکانات و اعتبار کند.

آموزش بصورت تراکمی و نوبتی در مراکز آموزش کار حذف شد
 آموزشِ یک مهارت به دانش‌آموزانِ دوره اول متوسطه

او ادامه داد:  قصد داشتیم دانش‌آموزان را بصورت تراکمی یا نوبتی در مراکز آموزش کار مثل مراکز آموزش فنی وحرفه‌ای وزارت کار و یا هنرستان‌های خودمان آموزش دهیم و همین موضوع را نیز در برنامه ششم تعقیب کردیم، ولی از برنامه ششم حذف شد.

محمدیان با بیان اینکه آموزش و پرورش در ماه‌های اخیر تفاهمنامه‌ای را تحت عنوانِ " ایران مهارت" با سازمان فنی و حرفه‌ای امضا کرده‌است، توضیح داد: بر این اساس مقرر شده است که برای دانش آموزانِ دوره اول متوسطه، در قالبِ کتابِ «کار و فن‌آوری» یک مهارتی آموزش داده شود. ما این کتاب را از ۶ سال قبل از پایه ششم ابتدایی وارد برنامه کردیم؛ یعنی برنامه کار و فن آوری از ۶ سال قبل در پایه ششم، هفتم، هشتم و نهم وجود دارد تا دانش‌آموزان بتوانند با یک مهارت آشنا شوند که اگر این امکان فراهم شود، ما یک مهارت عملی را در کنار دورس نظری آموزش خواهیم داد.

او ادامه داد: اما باید توجه داشت که کار یک مورد از تنوعِ مهارتهای زندگی است، مهارتهای دیگر هم باید مدنظر قرار داشته باشد؛ مهارت اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... که این مهارت‌ها نیز در برنامه پیش بینی شده است و امیدواریم این برنامه‌ای که عملی می‌کنیم، پاسخگوی این نیازها باشد.

ماموریت ویژه برای بررسی انتقادات رییس‌جمهور به کتاب‌های درسی
اصلاح و تجدیدنظر در کتاب‌های درسی در صورت نیاز

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی درسی افزود: در عین حال، در صورتی که ارزشیابی‌های ما نشان بدهد که نیازمند اصلاح و تجدیدنظر هستیم، حتماً این کار را خواهیم کرد. ضمن اینکه گروهی را در سازمان پژوهش مامور کرده‌ایم که منویات آقای رییس جمهور را بررسی کنند تا اگر در کوتاه مدت نیز  بتوان کاری صورت داد، حتماً انجام بدهیم.

وی در پاسخ به این سوال که انتظارات رییس جمهور در این زمینه در چه مدت محقق خواهد شد، گفت: ما نسبت به این مباحث، صرفاً در جایگاه کارشناس و نه صاحب نظر هستیم. برنامه های درسی باید منطبق، متناسب و مبتنی بر اسناد بالا دستی و نیازهای اجتماعی، اقتصادی و حتی نیازهایی که دستگاه حاکمیتی عنوان می‌کند، تدوین شود. همچنین نیازهای خودِ مخاطبان، صاحبان حِرَف، بنگاه‌های اقتصادی، و صنایع و حتی نیازهای مطرح شده از جانب کارشناسان تربیتی نیز در این میان بسیار موثر و نقش آفرین هستند.

محمدیان با بیان اینکه تاکیدات رییس جمهور، جایگاه مهمی داشته و ما به مصوبات هیات دولت توجه ویژه داریم، گفت: تمام این نیازها باید جمع آوری و به زبان برنامه درسی، ترجمه شده و سپس نسبت به اجرای آن اقدام کنیم. بدون شک هر کدام از این موارد را اصل و مابقی را فرع تلقی کنیم، در واقع به سمت تربیت تک بعدی رفته‌ایم.

نباید به یکباره به سمت "کار محوری" برویم
درخواست های متناقض از سوی افراد صاحب تریبون

وی اضافه کرد: در سالهای اخیر عمده مباحث این بود که دانش آموزان حافظه محور هستند! چرا؟ چون نگاه تک بعدی داشتیم. به تعبیر آقای رییس جمهور، نگاه به مهارت نبوده و یا کم بوده است، لذا اگر حالا از این طرف دیوار بیفتیم و بیاییم همه را " کار محور" کنیم، یکباره می‌بینیم که به طور مثال از مباحث اجتماعی و فرهنگی دور شدیم. باید تعادلی را ایجاد و نقطه بهینه را پیدا کرده تا بتوانیم به ابعاد مختلف نیازها جواب بدهیم.

وی در پاسخ به این پرسش که سرمنشاء فشار برای تغییر و یا مقاومت در برابرِ ایجاد تغییر در کتب درسی چیست؟ اظهار داشت: ما با درخواست‌های متناقضی مواجه هستیم. هر گروه اجتماعی و هر طیفی، علایق خود را بیان می‌کنند؛ به خصوص گروه‌هایی که صاحب تریبون هستند.

محمدیان افزود: فردی حافظه محوری را بهانه می‌کند و مثلا می‌گوید کتاب تاریخ چرا اینقدر مفصل است؟ حجمش را کم کنید. حال بیاییم و تحت تاثیر این افراد یک فصلی از کتاب تاریخ را حذف کنیم، ممکن است در همین فصل حذف شده خاطره‌ای از نمادهای انقلابی و ملی باشد. فردا یک نفر صاحب تریبون، از یک طیف دیگر می‌آید و می‌گوید وای که ملیت و اسلامیت از بین رفت! چرا؟ چون فلان شخصیتِ ملی یا انقلابی از کتاب حذف شده! ما در پاسخ می‌گوییم خودتان اصرار و تاکید داشتید که کتاب زیاد و سنگین است و باید بخشی از آن حذف شود! و در نهایت بالاجبار باید از این مورد حذف منصرف شویم.

او ادامه داد: دیگری می‌آید؛ می‌گوید یک بخشی از ادبیات فارسی کم شود و به فنی‌وحرفه‌ای اضافه شود و از طرفی دیگری معترض می‌شود که وای! ادبیات ریشه فرهنگ ماست و نباید دست بخورد. و همین روند در جغرافیا و علوم و ریاضی و سایر کتب و دروس ادامه دارد.

به فشارها درباره حذف و تغییر کتب درسی توجهی نمی‌کنیم
تابعِ استدلال کارشناسی و نظام برنامه اسناد بالا دستی هستیم

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی درسی اظهار داشت: اما ما این نوع فشارها را گوش نخواهیم داد. ما تابعِ استدلال کارشناسی و نظام برنامه اسناد بالا دستی هستیم. اسناد بالا دستی یک حکمی به ما داده و ما آن را با رویکرد نیاز محور انجام خواهیم داد. آینده ما به فنآوری گره خورده است. به کسب و تجارت در فضای فنآورانه. ما امروز نباید دیگر بدنبال آموزشِ شغل‌های منقرض باشیم.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۱۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۹ درصد افراد جامعه ما کم تحرک هستند

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی با بیان اینکه ۷۹ درصد افراد جامعه کم تحرک هستند، گفت: گسترش کم تحرکی و اضافه وزن بین مردم، وظیفه ما را برای برنامه ریزی بهتر و فراهم کردن زمینه ورزش کردن برای آنها سنگین‌تر کرده است.

به گزارش ایسنا،‌ گردهمایی روسای هیئت‌های ورزش‌های همگانی با حضور علی خلیلی رئیس فدراسیون، علیرضا کلانتری، مدیرکل دفتر توسعه همگانی وزارت کشور، امیر رضا آذریان، رییس هیات ورزش‌های همگانی استان خراسان رضوی، علیرضا مهدوی، سرپرست دبیری فدراسیون و روسای هیئت‌های ورزشهای همگانی تمامی استان ها برگزار شد.
رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی در گردهمایی روسای ورزش‌های همگانی هیئت‌های استانی که به میزبانی خراسان رضوی در مشهد مقدس برگزار شد با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: ورزش برای همه آحاد جامعه ضروری و لازم است، به همین خاطر تمام برنامه های ما در جهت تشویق و ترغیب مردم به ورزش خواهد بود.
وی در مجمع فدراسیون ورزش‌های همگانی که با حضور ۲۳ نفر روسای هیئت‌های ورزشی سراسر کشور برگزار شد، گفت: ارزان کردن ورزش و در دسترس بودن اماکن ورزشی برای مردم دو اولویت اصلی فدراسیون است. در این راستا هماهنگی‌هایی با نهادها و سازمان های مرتبط انجام شده و امیدوارم بتوانیم سال آینده این دو اولویت را اجرایی کنیم.
خلیلی در این نشست از هیئت‌های ورزشی استان‌ها به عنوان ستون و حامی اصلی برنامه‌های فدراسیون یاد کرد و گفت: خوشبختانه اعتبارات خوبی در جهت اجرای برنامه های ورزش همگانی در سطح کشور به فدراسیون تخصیص یافته است. ‌روسای هیئت‌های ورزش‌های همگانی کشور  باید درجهت ارتقای سطح علمی و به روزرسانی دانش مربیان و همچنین ایجاد فرصت‌های مناسب برای جذب خانواده‌ها به ورزش گام بردارند و در این راستا از همه ظرفیت‌ها و پتانسیل استان بهره ببرند.
وی با اشاره به این که ۷۹ درصد افراد جامعه کم تحرک هستند، افزود: گسترش کم تحرکی و اضافه وزن بین مردم، وظیفه ما را برای برنامه ریزی بهتر و فراهم کردن زمینه ورزش کردن برای آنها سنگین‌تر کرده است. چند طرح ملی را در تقویم امسال داریم که در مقاطع مختلف سال به اجرا درخواهد آمد.
وی افزود: ورزش روزانه یکی از محورهایی است که در دستور کار فدراسیون قرار دارد. قصد داریم که ورزش عصرانه را هم کنار ورزش صبحگاهی در شهرهای مختلف برگزار کنیم و برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه صورت گرفته است.
رییس فدراسیون ورزش های همگانی با تقدیر از تلاش هیئت‌های استانی برای برگزاری رویدادها و برنامه‌های ورزشی سال جاری گفت: قطعا بدون همراهی و برنامه ریزی هیئت‌ها طرح‌های فدراسیون به اجرا در نخواهد آمد. تمام برنامه هایی که فدراسیون در نظر می گیرد، در جهت کاهش کم تحرکی بین مردم است و در این راستا برنامه هایی را برای سال آینده در نظر گرفته‌ایم که در مقاطع مختلف اجرا خواهند شد.
در حاشیه برگزاری این همایش از طرح ورزش و مردم با هدف صبح با نشاط، عصر مفرح با ورزش با حضور علیرضا کلانتری، مدیر کل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، علیرضاتاج فیروز، مدیر کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی،خلیلی رییس فدراسیون، امیر رضا آذریان، رییس هیئت ورزش‌های همگانی خراسان رضوی و سایر روسای هیات‌های ورزشی رونمایی شد.
در این مجمع گزارش عملکرد و همچنین گزارش گردش مالی فدراسیون ورزش‌های همگانی قرائت و با رای اکثریت روسای هیئت‌های ورزش همگانی کشور به تایید رسید و در ادامه برخی از روسای هیئت‌های ورزشی به بیان دغدغه ها و گلایه‌ها در جهت مشارکت عمومی و حضور دستگاه‌های اجرایی در راستای بسیج عمومی و مشارکت همه خانواده‌ها برای نیل به اهداف توسعه ورزش همگانی در سطح کشور پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۷۹ درصد افراد جامعه ما کم تحرک هستند
  • زمان برگزاری آزمون استخدامی مربی پرورشی، مراقب سلامت و مشاور مدارس
  • ضرورت توجه جدی به مسائل تربیتی و پرورشی در آموزش‌وپرورش
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی
  • سگ گزیدگی؛ ماموریت روزمره در مراکز درمانی! | حجم بالای حمله سگ های بدون صاحب به شهروندان | ویدئو
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • ماز مارکت؛ بهترین سایت برای خرید کتاب کمک درسی
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم