Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، با شروع کار دولت از چند ماه گذشته، موضوع ادغام، تفکیک و کوچک سازی دستگاه‌های دولتی به دفعات مطرح شده است.

چند صباحی است که موضوع کوچک‌سازی و چابک سازی وزارتخانه‌های دولت جدی‌تر دنبال می‌شود، تا جایی که بیشتر وزارتخانه‌ها در ساختار جدید باید حداقل یکی از معاونت‌های خود را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد ساختار جدید وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی تا چند روز آینده پس از تصویب در هیأت دولت برای اجرا ابلاغ شود.

**کاهش یکی از معاونت‎های وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش اکنون با 11 معاونت یکی از رکورددار ترین معاونت‌های دولت محسوب می‌شود که به نظر حذف یکی از معاونت‌ها در خصوص این وزارتخانه بلا شک انجام خواهد شد.

آموزش و پرورش 6 معاونت شامل «معاونت آموزش ابتدایی»، «معاونت آموزش متوسطه»، «معاونت پرورشی و فرهنگی»، «معاونت تربیت بدنی و سلامت»، «معاونت حقوقی و امور مجلس» و «معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی» دارد و رؤسای «سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی اموزشی»، «سازمان مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی»، «سازمان آموزش و پرورش کودکان استثنایی»، «سازمان نهضت سوادآموزی» و «سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور» نیز معاون وزیر آموزش و پرورش محسوب می‌شوند که در مجموع 11 معاون است.

دی ماه 1390 بود که بر اساس مصوبه دولت، معاونت تربیت‌بدنی شکل گرفت؛ «با تصویب هیأت وزیران و به استناد تبصره (3) ماده (57) قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه ـ مصوب 1389ـ معاونت‌های وزارت آموزش و پرورش به 6 معاونت افزایش یافت که بر اساس مصوبه دولت، تربیت بدنی از معاونت پرورشی منفک و به عنوان معاونت تربیت‌بدنی تشکیل می‌شود».

بر این اساس در بیش از 5 سال گذشته آموزش و پرورش معاونت تربیت‌بدنی و سلامت را در دل خود جای داده است که 3 اداره کل مهم تربیت‌بدنی و فعالیت‌های ورزشی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و دفتر سلامت به عنوان زیر مجموعه‌های این معاونت هستند.

**معاونت‌های دارای مصوبه مجلس و دولت

*حاجی‌بابایی: تفکیک معاونت ابتدایی بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بود

بیشتر معاونت‌های وزارت آموزش و پرورش یا مصوبه مجلس دارند و یا اینکه بر اساس کار کارشناسی در هیأت دولت مصوب شده‌اند.

در سال‌های قبل «معاونت آموزشی» کار دو معاونت کنونی ابتدایی و متوسطه را انجام می‌داد، اما با حذف معاونت آموزشی، دو معاونت جدید «ابتدایی» و «متوسطه» شکل گرفتند.

در هفته‌های گذشته موضوع حذف معاونت ابتدایی و ادغام مجدد در معاونت آموزش متوسطه مطرح شده بود.

حمید رضا حاجی بابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش که در جریان اجرای سند تحول آموزش و پرورش و ایجاد این دو معاونت به عنوان وزیر در وزارت آموزش و پرورش حضور داشت، در خصوص «فلسفه و ضرورت این جداسازی»، گفت: تفکیک معاونت آموزش ابتدایی در راستای اجرایی نمودن سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش صورت گرفت؛ در سند تحول بنیادین ضرورت توجه به آموزش ابتدایی در راهکار 5.1 (تعمیم دوره پیش دبستانی)، 12.2(تقویت نگاه تخصصی زیربنایی به دوره ابتدایی)، 20.3 (اولویت بخشی به آموزش ابتدایی در تأمین و تخصیص منابع) و 21.8 (استقرار نظام دوری در ساماندهی معلمان در سه پایه اول ابتدایی) از جمله مواردی هستند که به صراحت در خصوص آموزش ابتدایی آمده است و لزوم توجه ویژه به این دوره را مورد تأکید قرار داده‌اند؛ ضمن اینکه وجود مدیریت مستقل برای دوره ابتدایی با توجه به وجود بیش از330 هزار معلم و 7 میلیون دانش‌آموز بارزتر می‌شود».

**ادغام معاونت آموزش ابتدایی با متوسطه، در هاله‌ای از ابهام

*حکیم‌زاده: اطلاعی از موضوع ادغام معاونت ابتدایی ندارم

رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی فعلی آموزش و پرورش در خصوص ادغام‌ معاونت آموزش ابتدایی با معاونت آموزش متوسطه اینطور پاسخ داد: «هیچ اطلاعی از موضوع ادغام معاونت آموزش ابتدایی ندارم. امکان ندارد بدون اینکه نظر معاونت آموزش ابتدایی گرفته شود، این ادغام  صورت گیرد».

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش نیز گفته است: «بحث ادغام معاونت‌ها و تغییر تشکیلات در دست فقط بررسی است که یکی از گزینه‌های پیشنهادی این بود که معاونت ابتدایی با معاونت متوسطه تلفیق شده و یک معاونت آموزشی تشکیل شود؛ این یکی از پیشنهادها از ده‌ها پیشنهادی بود که الان در دست بررسی است؛ من فکر می‌کنم بر اساس بازخوردهایی که گرفتیم و ارزیابی هایی که کردیم فعلا بحث ادغام معاونت ابتدایی در معاونت‌های دیگر منتفی باشد و تأثیراتی که ادغام معاونت آموزش ابتدایی در معاونت های دیگر می گذاشت به نظر می رسد که تأثیرات خوبی بر دوره  آموزش ابتدایی ما نداشته باشد».

من فکر می کنم بر اساس بازخوردهایی که گرفتیم و ارزیابی هایی که کردیم فعلا بحث ادغام معاونت ابتدایی در معاونت های دیگ

به گزارش فارس، بر اساس شنیده‌ها حذف معاونت تربیت و سلامت در آموزش و پرورش جدی ترین موضوع در خصوص کاهش معاونت‌های وزارتخانه‌ است؛ معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش با مصوبه هیأت وزیران تشکیل شده است و با یک مصوبه دیگر هیأت وزیران به راحتی قابل حذف است زیرا این معاونت بنا به مصوبه مجلس هم تشکیل نشده که تشریفات قانونی خاصی داشته باشد. به همین منظور یکی از محتمل‌ ترین گزینه‌های حذف است.

**حذف معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش

*افت تربیت‌بدنی در سال‌های اخیر انگیزه حذف را بیشتر کرده است

تأسیس و تشکیل معاونت تربیت و سلامت از حدود 6 سال پیش با هدف گسترش فرهنگ ورزش، توجه به سلامتی و تندرستی و همچنین ایجاد شخصیت ورزشی در بین دانش‌آموزان با توجه و تأکید بر دوره ابتدایی بود.

مسئولان و متولیان تشکیل معاونت اعتقاد داشتند که هر چقدر به موضوع ورزش و سلامتی از دوره ابتدایی بیشتر پرداخته شود، انواع آسیب‌های اجتماعی در جامعه کاهش خواهد داشت.

در سال‌های ابتدایی تشکیل این معاونت نیز روند رو به رشد و توجه خاصی به ورزش مدارس شد و حتی ورزش آموزشگاه‌ها در سطح بین‌الملل توفیقات فراوانی داشت.

تا آن زمان مدارس ابتدایی معلم ورزش نداشتند و معمولا دبیران دروس مختلف به عنوان معلم ورزش هم ایفای نقش داشتند، اما در ابتدای سال 90 بود که 15 هزار معلم ورزش هم به مدارس ابتدایی وارد شد تا ورزش مدارس دارای شخصیت و برنامه شود.

اما، در سال‌های اخیر با افت محسوس فعالیت‌های ورزشی در مدارس عملا تمام انگیزه‌های ابتدایی این معاونت گرفته شد.

حتی برخی مسئولان آموزش و پرورش در این چند سال اخیر توجه خاصی به جذب بیشتر معلمان ورزش نداشتند و با کاهش اعتبارات و نبود برنامه‌های مدون، تربیت بدنی آموزش و پرورش پس از یک فراز، فرود محسوسی را شاهد است.

به طور کلی از علل زمزمه حذف معاونت تربیت بدنی، نداشتن مصوبه مجلس، افت فعالیت‌ها و نبود برنامه مدون و اجرایی در مدارس است.

به نظر می‌رسد مانند سال‌های دورتر، معاونت تربیت بدنی در معاونت پرورشی ادغام خواهد شد و «معاونت پرورشی و تربیت بدنی» را تشکیل خواهند داد.

اگر چنین اتفاقی رخ دهد، مرگ ورزش آموزشگاهی و فعالیت‌های ورزشی مدارس کلید خواهد خورد.

**زمزمه ادغام دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم

برخی کارشناسان در موضوع ادغام‌ها و حذف‌ها در بدنه دولت، حتی زمزمه ادغام دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم را هم مطرح می‌کنند.

این افراد اعتقاد دارند که در بیشتر کشورهای دنیا این دو وزارتخانه در یکدیگر ادغام است و با توجه به اینکه در امتداد مدرسه، دانشگاه قرار دارد لذا یک وزارتخانه می‌تواند به تمام این امور رسیدگی کند.

به گزارش فارس، معاونت تربیت‌بدنی و سلامت آموزش و پرورش یکی از معاونت‌های مهم و کاربردی آموزش و پرورش محسوب می‌شود و اگر بنا به حذف این معاونت باشد، باید در تمام ساختار وزارت آموزش و پرورش بازنگری شود و در نهایت یک مدل جدید پیشنهاد شود، و اگرنه با حذف تربیت بدنی، موضوع توجه به ورزش، سلامتی و تندرستی از همان دوره ابتدایی به فراموشی سپرده خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۷۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد عبدالنبی موسوی فرد عصر امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان که در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: انجام عمل سخت است ولی حفظ و نگهداری آن از انجام عمل سخت‌تر است. در تاریخ نمونه‌ها فراوان است به طور مثال شیطان ۶ هزار سال عبادت کرد اما در یک لحظه آن را بر باد داد.

نماینده ولی فقیه در خوزستان عنوان کرد: روز شهادت شهید مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده است زیرا گلوگاه انقلاب اسلامی آموزش و پرورش است و اگر بخواهیم به قله‌های تربیت فرزندان انقلاب راه پیدا کنیم باید معلمی در تراز انقلاب اسلامی که نمونه آن شهید مطهری است، داشته باشیم.

وی افزود: اگر امروز در عرصه معرفتی پیش رفته‌ایم حاصل زحمات حوزه‌های علمیه در سراسر کشور به ویژه قم است که محصول آن امام عظیم‌الشأن، مقام معظم رهبری و پس از آنها علمای بزرگ هستند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان اظهار کرد: اگر بخواهیم در انقلاب اسلامی بعد از ۴۵ سال به سمت‌وسویی برویم که نیروهای پا به کار انقلاب را تحویل جامعه بدهیم که یکی از حلقه‌های مفقوده است، باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود.

حجت الاسلام موسوی فرد با بیان اینکه باید در آموزش و پرورش تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شود، تصریح کرد: شخصی که می‌خواهد فرزند ما را تربیت کند باید اول خودش تربیت شده باشد؛ لذا وزیر آموزش و پرورش و مجموعه فعال در این زمینه باید زحمت‌هایی را برای خود متحمل کنند که دستاورد آن را در انقلاب اسلامی ببینیم. در استان خوزستان نیز همین گونه است همه اشخاص باید کمک کنند تا سربازان در تراز انقلاب اسلامی را تحویل جامعه بدهیم.

وی بیان کرد: مجموعه افرادی که در کشور فعالیت می‌کنند، انقلابی هستند به تعبیر حضرت آقا در کل کشور ممکن است در خیلی از مسائل اقتصادی خودشان را نشان ندهند ولیکن من نسبت به عملکرد این دولت خیلی خوشایند هستم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: ۱۰ هزار کارخانه‌های خرد و کلان که در این کشور تعطیل شده بودند به فعالیت برگشتند اما با نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم که باید تلاش کنیم در این فرصت باقی مانده بتوانیم برای رسیدن به نقطه مطلوب به کارها شتابی بدهیم. همچنین با توجه به فرمایش آقا که امسال را به نام جهش تولید نامگذاری کرده است اکنون دیگر کارها به تولید بسنده نمی‌شود.

حجت الاسلام موسوی فرد ادامه داد: اگر در این مشارکت تسهیلگری از ناحیه دولتمردان اتفاق بیفتد و مردم را به معنای واقعی سهیم کنیم، امسال می‌توانیم ثمره شعار سال را بچشیم.

وی با بیان اینکه تقریباً ۳۰ شهرستان در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: کارهای خیلی خوبی صورت گرفته اما اگر در هر شهرستان و شهرهای آن در یک تا ۲ نقطه که مورد نظر مردم است، کار محقق شود تا مردم ببیند می‌توانید به عنوان الگو معرفی کنید، لذا شهرداری‌ها و شورای شهر تلاش کنند تا این اتفاق صورت گیرد.

کد خبر 6091536

دیگر خبرها

  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • نمایشگاه دست ساخت‌های دانش آموزی در سنندج
  • ۳۸۰۰ نفر به بدنه آموزش و پرورش ابتدایی استان اصفهان وارد می‌شوند
  • مسابقات فوتسال دانش آموزان ابتدایی جنوب فارس
  • برپایی نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی کردستان
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش