Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@05:47:19 GMT

رانندگان بروجرد و خرم آباد بیشتر مراقب باشند!

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۳۱۱۵۳

رانندگان بروجرد و خرم آباد بیشتر مراقب باشند!

نرگس سپه وند- چندی پیش در جلسه شورای هماهنگی ترافیک و کار گروه ایمنی شهری مشخص شد، بیشترین آمار تصادفات منجر به فوت متعلق به شهرهای بروجرد و خرم آباد است. رییس پلیس راهور استان لرستان دراین جلسه خبر داد: در شش ماه نخست سالجاری ،تعداد 55 نفر از هم استانی های عزیز بر اثر تصادفات درون شهری فوت شده اند که 10 نفر نسبت به مشابه سال قبل افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا مهندس اصلانی معاون امور عمرانی استاندار نیز با بیان اینکه مقوله فرهنگ می تواند در جهت کاهش تصادفات بسیار نقش آفرین باشد،گفت: تا زمانیکه خود مردم نسبت به رعایت قوانین ومقررات راهنمایی و رانندگی بی توجه باشند، همچنان شاهد افزایش آمار تصادفات ناگوار برون و درون شهری خواهیم بود!

تردد موتورسیکلت ها در شهر

متاسفانه بیشترین آمار تصادفات منجر به فوت درون شهری استان مربوط به موتور سیکلت سواران است و وجود موتورسیکلت ها در مسیر ترافیک که عموما پایبند به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی نیز نیستند، احتمال وقوع تصادفات را دو چندان می کند. طبق آمار پلیس راهور به منظور برخورد جدی با موتور سیکلت سواران ،در شش ماهه امسال بالغ بر 8 هزار دستگاه موتور سیکلت را در سطح استان توقیف شده و این در حالی است که بیش از 14 هزار دستگاه موتور سیکلت دیگر در سال گذشته توقیف و در پارکینک نیروی انتظامی وجود دارند!

تصادف می تواند عواقب ناخواسته ای داشته داشته باشد از جمله آسیب های دائمی ، از دست دادن یک عزیز، درآمد ، و غیره...چرا هیچ کاری برای جلوگیری از تصادف در وهله اول نمی توانیم انجام دهیم؟در خبرآنلاین دوست داریم به شما کمک کنیم و اقدامات پیشگیرانه برای تصادفات ماشین را یاد بگیرید.

1.اضطراب

راننده مضطرب یک مجرم یا کسی که چراغ قرمز را رد می کند, نیست بلکه کسی است که معمولا با صحبت کردن تلفن همراه یا ارسال پیام متنی و یا خوردن مواد غذایی در حین رانندگی از جاده غافل می شود.

2.سرعت
شما آنها را در بزرگراهها دیده اید, بسیاری از رانندگان از حد مجاز سرعت چشم پوشی می کنندسرعتشان از120و130و150هم فراتر می رود.رانندگی باسرعت بالا یکی از دلایل تصادفات است اگر سرعتتان در زمان رانندگی زیاد باشد عکس العملتان در زمان تصادف کاهش می یابد.

3.رانندگی در شب
رانندگی در نور روز می تواند خطرناک باشد اما رانندگی نزدیک شب خطر تصادف را دو برابر می کند. وقتی آن چه چیزی که پیش روی شما ست نمی توانید ببینید ,نمی توانید آن چیزی که در مقابلتان است را پیش بینی کنید.همانطور که خورشید پایین می رود ، آگاهی شما از جاده ها و اتومبیل های اطراف شما باید بالا برود.

4.باران
اگر آب و هوا بد باشد جاده ها نیز به تبع آب و هوا خطرناک می شوند . تصادفات بسیاری اغلب درروز های باران رخ می دهد: به خاطرلغزنده بودن سطوح و خطرناک بودن سطح جاده ها اتومبیل، کامیون و موتور سیکلت ها در هنگام ترمز کردن از کنترل خارج می شوند. برای جلوگیری از یک تصادف رانندگی , در زمان بارش باران باید با دقت بیشتری رانندگی کرد.

5.ورود ممنوع
نشانه توقف هرگز نباید نادیده گرفته شود، اما با وجود آن تصادفات زیادی اتفاق می افتد. هر سال، هزاران تصادفات رخ می دهد چرا که یک راننده در جهت ورود ممنوع حرکت می کند.بسیاری از تصادفات و برخورد هایی که اتومبیل ها از پهلو آسیب می بینند نتیجه رانندگی در مسیرهای ورود ممنوع است.شما باید به هر دو جهت نگاه کنید زمانی که از مسیر ورود ممنوع عبور می کنید.

و اما زمانی که تصادف منجر به فوت اتفاق می افتد!!!

محمد بیرانوند وکیل پایه یک دادگستری در خصوص تصادفات منجر به فوت ابراز داشت:
تصادفات منجر به فوت عموما دارای دو جنبه عمومی و خصوصی می باشند که مجازات حبس یا جزای نقدی به جنبه عمومی آن بر می گردد و پرداخت دیه مجازات خصوصی است که در صورت مطالبه اولیای دم قابل اجرا و پرداخت است. براساس ماده 714 قانون مجازات اسلامی هرگاه بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده یا متصدی وسیله موتوری منتهی به قتل غیر عمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم می شود. همچنین رانندگی در حال مستی، نداشتن تصدیق رانندگی، داشتن سرعت غیر مجاز، حرکت دادن اتومبیل با علم به وجود نقص فنی، عدم رعایت محل عبور عابر پیاده و عبور از محل های عبور ممنوع از عوامل مشدده مجازات است که حداقل مجازات را به میزان 3/2 حداکثر مجازات مذکور در این ماده افزایش می دهد.
باید دقت کرد بر اساس مقررات جزایی هرگاه راننده‌ای که با داشتن مهارت و سرعت مجاز و مطمئن و رعایت سایر مقررات در حال حرکت است در حالی‌که قادر به کنترل وسیله نباشد و به کسی که حضورش در آن محل مجاز نیست( مانند اتوبان یا بزرگراه ) بدون تقصیر برخورد نماید، ضمان منتفی است.

شهروندان راننده چه می گویند؛

یوسف کلهر از کوی ارتش- گذشت داشته باشید؛ اگر در جریان ترافیک رانندگی می کنید و اگر خودروی پشت سر شما قصد دارد سریع تر حرکت کند؛ به او اجازه عبور بدهید. ممکن است او مشکلی داشته باشد که شما از آن بی اطلاع اید.

رضا شکوری از اسبستان- برای رانندگی ایمن تنها داشتن مهارت های ابتدایی رانندگی و کنترل خودرو کافی نیست و لازم است با قوانین و اصول ایمنی نیز آشنا بود.

مینا جایدری از کیو- اگر راننده خودروی جلویی ناگهان ترمز کند و شما فاصله ایمن را از خودروی جلویی رعایت نکرده باشید؛ احتمال برخورد و تصادف بیشتر می شود.

سینا رضایی از شصت متری- راننده های دیگر نمی توانند حدس بزنند، شما قصد گردش به راست دارید یا می خواهید تغییر مسیر بدهید! پس در این مواقع استفاده از چراغ های راهنمای ضروری است.

بهمن ناصرپور از دره گرم- رانندگی با سرعت بسیار کم گاهی می تواند خطرناک تر از رانندگی با سرعتی کمی بیش از حد مجاز باشد باید توجه داشت برخی مواقع باید سرعت را کمی زیاد کرد.

آرزو سپه وند از کیو- یک راننده خوب همیشه از موقعیت ها آگاهی دارد و با استفاده از آینه ها می داند در اطراف و پشت سرش چه می گذرد.

مهران مرادی از کوی اساتید- کمربند ایمنی را ببندید و از همه سرنشینان هم بخواهید از کمربند ایمنی استفاده کنند.

گوهرتاج بیرانوند از ولیعصر- من به عنوان یک مادر التماس می کنم هیچ جوانی موقع رانندگی تماسی جواب ندهد یا تلگرامش را چک نکند! به فکر قلب کوچک فرزندان و دل ناآرام مادرها هم باشید.

مسلما اندیشیدن به عواقب مخرب یک تصادف که آثار زیانبار آن تا مدتها کانون خانواده را داغدار می کند،ایجاب می کند که هرگز با عجله و سهل انگاری رانندگی نکنیم.دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است پس بیایید در شهر و جاده، خاطرات خوش خانواده را به لرزه درنیاوریم.

 

 

46

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۱۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم

آفتاب‌‌نیوز :

علی توکلی کاشانی، قائم مقام مرکز تحقیقات ایمنی حمل و نقل جاده‌ای کشور، درباره معیار جهانی میزان تصادفات گفت: تصادفات با شاخص‌های مختلفی در جهان سنجیده می‌شود؛ مهم‌ترین شاخص تعداد کشته به ازا هر صد هزار نفر جمعیت است. این شاخص برای کشور‌هایی که در این زمینه پیشرو بودند، مانند سوئد و هلند که جز پیشتازان هستند به ۲ نفر در صد هزار نفر رسیده‌اند. تقریباً میانگین کشور‌های توسعه یافته ۱۰ یا ۸ نفر است.

در کشور ما حال و روز خوبی در جریان نیست و این عدد تا حد ۲۰ نفر است. یعنی ده برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم. کشور ما در این عدد سال‌های ۸۴ و ۸۵ خیلی اوضاع بدتری داشت و نزدیک ۳۰ نفر در هر صد هزار نفر کشته می‌شدند و با یک سری اقدامات خیلی خوب روند کاهشی به خود گرفت و آهنگ کاهش آن از سال ۹۳ خیلی کم شد، اما از سال ۹۶ مجدد افزایش پیدا کرد؛ کرونا در سال ۹۸ به دادمان رسید و دوباره نمودار پایین آمد، اما حالا روند افزایشی گرفته است.

او افزود: در سال ۸۶ که آمار ما کاهش ملاحظه‌ای داشت به علت این بود که بخشی از سفر‌های غیرضروری با وسایل نقلیه شخصی مدیریت شد. الان در کشور ما تقریباً ۹۲ درصد جا به جایی بار و مسافر در جاده است و این رقم خیلی بالاست. اگر کشور‌هایی که خیلی هم پیشرو ایمنی هستند با ۹۲ درصد جا به جایی جاده‌ای برسند، آمار تصادفاتشان افزایش می‌یابد.

وی در ادامه در رابطه با علت تلفات تصادفات بیان کرد: ما دو بحث داریم؛ یک علت وقوع تصادف، یک مسأله دیگر شدت تصادف است. در وقوع تصادف تقریباً چه در ایران و خارج از کشور عامل انسانی نقش دارد. کاری هم به ایران و خارج از ایران ندارد. در بحث شدت تصادف، مسأله فرق دارد و عوامل دیگری مؤثر هستند. راه، خودرو، تجهیزات ایمنی و کلاه در موتورسیکلت خیلی نقش دارد. وقتی آمار تصادفات را با جزئیات ببینیم، یک چهارم کشته تصادفاتمان موتورسیکلت سوار هستند. از بین ۲۰ هزار کشته سالانه، نزدیک ۴.۵ هزار نفر موتورسیکلت سوار هستند. استفاده از کلاه ایمنی ما نیز خیلی پایین است. در کنار آن حدود همین تعداد کشته عابر داریم. نصف کشته‌های تصادفی‌مان عابر و موتور هستند.

توکلی درباره آمار تصادفات نوروز گفت: آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد، چون پزشکی قانونی هنوز گزارش نداده است. پزشکی قانونی پرونده تصادف را تا یک ماه بعد مفتوح می‌گذارد. مثلاً اگر یک نفر سر صحنه جراحت شدید داشته ممکن است بعداً فوت کند. آمار‌های فعلی آمار سرصحنه است، درحالیکه آمار اصلی متعلق به پزشکی قانونی در یک ماه آینده است.

عادل مصدقی، کارشناس حمل و نقل و مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان، درباره آمار تصادفات و خودرو‌های آسیب‌پذیر در تصادف به «انتخاب» گفت: عامل انسانی در تصادف خیلی نقش دارد و تمامی استان‌ها نیز چنین وضعیتی دارند. در استان گلستان ۸۸ درصد تصادفات به علت خطای انسانی است. عدم استفاده از کلاه ایمنی در موتورسیکلت‌ها نیز عمده دلیل تلفات در موتور سیکلت هاست. ضعف ایمنی در خودرو‌ها مانند پراید و پژو که بالاترین آمار تصادفات را دارند نیز بخش عمده تلفات تصادفات است. این ماشین‌ها با یک تصادف از بین می‌رود و کشته‌ها در این دو سبک ماشین بیشتر است. شاید ۱۲ درصد علت تصادفات مشکلات راه باشد. ما در بحث فرهنگ‌سازی رانندگی، رعایت قوانین و آموزش باید فعالیت کنیم. خودروسازان هم به سهم خود باید اقدامات جدی برای افزایش ایمنی خودرو‌های انجام دهند.

وی درباره معیار جهانی تصادف اظهار داشت: معیار جهانی وجود دارد، بر اساس هر صد هزار نفر جمعیت ۸ کشته برخی ۱۰ و... است. ما نسبت به این عدد آمار بالایی داریم. کاهش ده درصدی سالانه تصادفات که باید اتفاقات بیوفتد انجام نشده است. با توجه به تشکیل شورای عالی ایمنی کشور در جهت رفع نقاط پرتصادف اقداماتی شده است. اصل مسأله حل مشکل عامل انسانی است.

مصدقی درباره آمار تصادفات نوروز ۱۴۰۳ گفت: نوروز امسال آمار بالا بود البته در برخی استان‌ها کاهش داشتیم. عمده نقاط کشور خطا انسانی دخیل بوده است. با افزایش جریمه‌های رانندگی و ۵ برابر کردنشان، قطعاً در بحث خطای انسانی بازدارنده خواهد بود. عامل انسانی و سرنشین‌های خودرو باید مسئولیت‌پذیر باشند.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • هر راننده معترضی ضد انقلاب و اراذل نیست؛ سوخت راننده افغان بیشتر از ایرانی است!
  • محورهای کرمانشاه لغزنده است
  • دو قانون جدید FIA برای فرمول یک
  • بازار رانندگان فرمول یک در آستانه انفجار است!
  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار
  • پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است
  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • پلیس علت اکثرتصادف‌های رانندگان ایرانی را فاش کرد
  • ۱۰ برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!