Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- حرکت به سمت اجرای سیاست یکسان سازی نرخ ارز از طریق کاهش اختلاف نرخ ارز مبادله‌ای و بازار آزاد و ایجاد ثبات بیشتر در بازار ارز از مهمترین اقدامات دولت در 100 روز ابتدای دولت دوازدهم است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بازار ارز به عنوان یکی از بازارهای اصلی در اقتصاد نقش مهمی در اثرگذاری و تنظیم سایر بازارهای اقتصادی دارد؛ نظام ارزی کشور طبق ماده 81 قانون برنامه پنجم توسعه و ماده 20 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه باید نظام «شناور مدیریت‌شده» باشد و از این رو هرگونه دخالت در بازار ارز باید از طریق ساز و کار عرضه و تقاضای ارز دنبال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس قانون احکام دائمی برنامه های توسعه، دامنه نرخ ارز با توجه به حفظ رقابت پذیری در تجارت و با ملاحظه تورم داخلی و خارجی و شرایط اقتصاد کلان تعیین می شود.
آمارها نشان می دهد، متوسط نرخ ارز رسمی در سال 1395 در حدود 31هزار و 401 ریال و نرخ بازار آزاد در حدود 36هزار و 429ریال بوده که بیانگر اختلافی در حدود 5028 ریال است. براین اساس متوسط رشد برای نرخ رسمی دلار در حدود 6.2 درصد و برای نرخ ارز بازار آزاد کمتر از 5.6 درصد بوده است.
در شش ماه نخست سال 1396، متوسط نرخ ارز رسمی حدود 32 هزار و 668 ریال و نرخ بازار آزاد حدود 37هزار و 918 ریال بوده است؛ در این دوره متوسط رشد نرخ رسمی دلار در حدود 6.5 درصد و برای نرخ ارز بازار آزاد در حدود 8.2 درصد بوده است.
بر اساس این آمارها در پایان سه ماهه اول سال 1396 متوسط نرخ ارز رسمی (مبادله ای) برابر 32 هزار و 442 ریال و متوسط نرخ بازاری برابر 37 هزار و 575 بوده است. اختلاف دو نرخ مذکور در فصل اول سال جاری برابر 5هزار و 133ریال بوده که حکایت از کاهش یک هزار و 140 ریالی نسبت به زمستان 1395 دارد.
البته میزان شکاف ارزی در فصل بهار سال جاری افزایش 750 ریالی را نسبت به فصل مشابه در سال 95 تجربه کرده است.
نرخ های ارز مبادله ای و بازار آزاد در تابستان 96 با رشدی به ترتیب 1.4 درصد و 1.8 درصدی نسبت به فصل بهار، به طور متوسط به 32894 و 38260 رسیدند. این رشد بیشتر متاثر از افزایش نرخ ارز در شهریور ماه بود؛ شکاف ارزی نیز با افزایشی حدود 233 ریال به 5 هزار و 366 ریال رسید.
در سال های اخیر، جهت گیری سیاست های ارزی دولت همواره به سمت کاهش شکاف بین نرخ های رسمی و بازار آزاد بوده است.
بررسی شکاف نرخ‌های ارز رسمی و بازار آزاد از سال 1393 به بعد نشان می دهد که بانک مرکزی تلاش خود را برای حفظ فاصله موجود در کانال پنج هزار ریالی به کار گرفته است. وضعیت بازار ارز در دوره 100 روزه ابتدای دولت دوازدهم نیز نشان می دهد با تدوام سیاست افزایش نرخ ارز مبادله ای متناسب با تغییرات نرخ بازاری، شکاف نرخ ارز در محدوده 5 هزار و 500 ریال حفظ شده است.
به تازگی بازار ارز به دلیل افزایش تقاضا برای سفرهای زیارتی و به دنبال آن تشدید تقاضای سفته بازی، با نوساناتی همراه بوده است. به طوری که نرخ ارز رسمی و بازار آزاد در مهرماه سال جاری به ترتیب به 34 هزار و هشت ریال و 39 هزار و 732 ریال افزایش یافته که بیانگر شکاف ارزی معادل 5 هزار و 724 ریال است.

**مهمترین اقدام های دولت دوازدهم در بازار ارز
از مهمترین اقدامات دولت برای کنترل نوسانات بازار ارز و کاهش شکاف میان نرخ ارز رسمی و بازار آزاد، می‌توان به تقویت منابع ارزی کشور از طریق تداوم پیگیری‌ها و تلاش برای گسترش ارتباطات بین المللی در جهت تسهیل نقل و انتقالات بین بانکی، افزایش میزان تولید نفت خام و تامین منابع مالی و سرمایه‌گذاری‌های خارجی، تدوین و ابلاغ دستورالعمل ارزی در سال 1395به منظور ساماندهی بازار ارز و حمایت از تولید داخلی اشاره کرد.
افزایش نرخ ارز مبادله ای متناسب با تغییرات نرخ ارز بازار آزاد به منظور کاهش و حفظ فاصله موجود بین دو نرخ مذکور، حذف برخی از کالاها، حذف ارز مسافرتی و ارز پرداختی به شرکت های هواپیمایی از فهرست دریافت کنندگان ارز مبادله‌ای، امضای پیمان دوجانبه پولی و ارزی با کشور ترکیه از دیگر اقدام های دولت دوازدهم به شمار می رود.
در این میان از جمله مهم‌ترین برنامه ها و اقدامات آتی دولت می‌توان حرکت به سمت اجرای سیاست یکسان سازی نرخ ارز از طریق کاهش اختلاف نرخ ارز مبادله‌ای و نرخ ارز بازار آزاد و ایجاد ثبات بیشتر در بازار ارز، اجرایی کردن برنامه ها و تکالیف پروژه های اقتصاد مقاومتی، گسترش پیمان های دو جانبه پولی با کشورهای طرف تجاری و منطقه‌ای و حل مشکلات مربوط به روابط کارگزاری با بانکهای خارجی و نقل و انتقالات ارزی، نام برد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9123*2025
خبرنگار: زهره دریغ گفتار* انتشار: لیلا جودی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۲۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، محسن کریمی در حاشیه اجلاس‌ بانک توسعه اسلامی درباره روابط پولی کشور اظهار کرد: در این اجلاس‌ زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو کنیم.

معاون بین‌الملل بانک مرکزی ادامه داد: روابط پایدار پولی - بانکی ایران و عربستان در دستور کار تهران و ریاض قرار گرفت.

سهمیه ارز مسافران حج مشخص شد

وی افزود: در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی در خصوص گشایش منابع مسدود شده ما صورت پذیرفت که در آینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود.

کریمی تاکید کرد: برای حج عمره در روزهای گذشته از منابع مسدودشده کشور مبالغی به کشور عربستان منتقل شد که علاوه بر حل مشکل حجاج، منابع کشور نیز آزاد شده است.

کد خبر 848398 برچسب‌ها حج عمره ارز - بازار داخلی خبر مهم بانک مرکزی عربستان تهران بانک‌ توسعه‌ اسلامی ایران دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است
  • مهم‌ترین مسئله حفظ حرمت معلمان در جامعه است/ ثبات در آموزش و پرورش را ایجاد کنیم
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد