Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: حق نبود که چنین اتفاقاتی بیفتد که برخلاف قانون اساسی عمل شود؛ فسادی در جامعه رشد پیدا کرده که به نفع دلال هاست که سکه ودلار را ارزان می خرند اما نمی فروشند تا قیمت آن بالا رود و در کنار آن واردات می کنند و سرمایه کشور را با دلار ارزان به خارج می برند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ابراهیم رزاقی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی راه آرمان با اشاره به حراج سکه از سوی بانک کارگشایی به دستور بانک مرکزی برای ایجاد تعادل در بازار سکه و طلا گفت: چرا باید قیمت سکه و طلا پایین نگه داشته شود؟ مااین طلا را از کجا می آوریم؟ ما نفت و پتروشیمی را می فروشیم وسرمایه عظیمی در دست افرادی است که در دلالی، بساز بفروشی و کارهای غیرتولیدی و وارداتی هستند و تمام واردکننده ها با همین طلای ارزان، سود های 200 و 300 درصدی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این پژوهشگر و کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: بانک مرکزی که دید سرمایه ها در تولید به کار نمی رود، با این فکر که هزینه وام دادن زیاد است، سود سپرده های بانکی را کم کردند که در این هنگام عده ای از صاحبان سپرده ها به دنبال کار با سود بالاتر می روند که حدس می زنند خرید سکه و دلار بهتر باشد یا کالاهای وارداتی را نگه می دارند که گران شود چون می دانند سیاست دولت انفعالی است.

سکه و دلار ارزان تولید و درآمد نفت را نابود می کند

وی اظهار داشت: دولت به بانک ها گفته سود وام را کم کنند اما بانک ها کم نمی کنند؛ چرا وقتی تقاضا برای وام 25 یا 30 درصد سود هست،سود را 18 درصد کنند؟ درکشور روحیه سرمایه داری لیبرال حاکم است و بانک ها فقط به دنبال سود بیشتر هستند.

 

رزاقی بیان کرد: دولت تمایل ندارد قیمت سکه و طلا بالا برود؛ در حالیکه دلار و سکه ارزان، شرایطی ایجاد می کند که تولید و همچنین درامد نفت نابود می شود؛ با واردات درآمد نفت برای مصرف استفاده می شود یا عده ای که می خواهند پس انداز کنند به شکل سکه و طلا پس انداز می کنند که این انهدامی در اقتصاد ایران است.

 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: از زمان ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی این سیاست ارزی توسط مسئولین تایید شده است و قبل از انقلاب نیز همین بود؛ وقتی تورم به وجود آمده و قیمت سکه و دلار را بالا نمی بریم یعنی شرایطی به وجود می آید که تولید کننده داخلی از میدان تولید خارج شده و تبدیل به دلال می شود چرا که دلار و سکه ارزان است.

 

وی افزود: دلاری که باید 12000 تومان باشد، 4000 تومان به فروش می رسد؛ هزینه های تولیدکننده داخلی متناسب با تورم داخل بالا رفته اما هزینه تولید کننده خارجی بالا نرفته است؛ وقتی دلار ارزان می دهیم، به نفع تولید کننده و واردکننده و مغازه دار تمام می شود؛ از وارد کنندگان و مغازه دارها هم که مالیات نمی گیریم بلکه از تولیدکننده و حقوق بگیران مالیات دریافت می شود.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: طبق قانون اساسی باید استقلال داشته باشیم؛ امام خمینی (ره) نیز در وصیت نامه خود تاکید کردند که نباید خام فروشی کرد در حالیکه ما مرتب نفت خام صادر می کنیم؛ امام فرمودند وقتی کالایی نمی توانیم تولید کنیم چرا باید مصرف کنیم و از خارج مشابه آن را بیاوریم؟

 

رزاقی یادآور شد: در صنایع دفاعی مارا تحریم کردند اما برای وارد کردن التماس نکردیم بلکه خودمان اسلحه تولید کردیم که موجب افتخار ایران و بقای کشور است؛ در تمام موارد مانند ماشین آلات و قطعات هم می توانیم در ایران تولید کنیم اما مسئولین مایل نیستند؛ 28 سال است که سیاست سرمایه داری لیبرال را پیاده کرده اند.

 

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه کشورهای صنعتی نمی خواهند کسی صنعتی شود بلکه می خواهند همه کشورها خام فروش باشند، ابراز کرد: ما تاکنون همین کار را کردیم و 1500میلیارددلار واردات کردیم و کماکان هرسال باید وارد کنیم؛ اگر مطابق قانون اساسی پیش می رفتیم باید 150 میلیون شغل ایجاد می شد در حالیکه حدود 11 میلیون شغل ایجاد شده است.

 

سیاست سرمایه داری لیبرال، ایران بر باد ده است/ باید سیاستی به نفع تولیدات داخلی اتخاذ کرد

وی با بیان اینکه این سیاست ایران بر باد ده است، تاکید کرد: می توانیم سیاست دیگری به نفع تولیدات داخلی اتخاذ کنیم که نفت خام صدر نکنیم بلکه آن را تبدیل کرده و آنچه نیاز داریم بسازیم؛ اگر هم برای بخش خصوصی به صرفه نیست بخش دولتی و تعاونی ها باید این کار را انجام دهند.

 

رزاقی گفت: باید از همه واردکننده ها و مغازه دارها مالیات بگیریم؛ 200 هزار مغازه دار کافی است در حالیکه 4 میلیون مغازه دار و کلی واسطه داریم؛ وقتی فضا اینگونه باشد، بیکاری و فقر ایجاد می کند و  راه حل این مشکلات، تجدیدنظر در این سیاست هاست که زمان شاه هم اجرا می شد.

 

وی با تاکید بر اینکه باید از تولیدکننده داخلی حمایت کرده و به آنها یارانه دهیم و از فعالیت های غیرتولیدی مالیات دریافت شود، تشریح کرد: در آمریکا هم همین کار را می کنند؛ چرا این موارد را از آنها یاد نمی گیریم؟ آنچه آنها می خواهند به آنها می دهیم و قیمتش را هم نمی توانیم تعیین کنیم.

 

این پژوهشگر مسائل اقتصادی مطرح کرد: هیچکس فکر نکرده این سیاست ها فقر ایجاد می کند آن هم برای کسانی که انقلاب کردند، وبرای دفاع از این سرزمین جان دادند؛ مسئولین را می بینیم که شاهانه زندگی می کنند و در مقابل از فقرا مالیات می گیریم.

 

اختلاف طبقاتی، فساد بانکی و فقر نتیجه سرمایه داری لیبرال است/ پایین بردن قیمت طلا، استفاده از مسکن به جای معالجه بیماری است

رزاقی اذعان داشت: با این نمایندگان، وزرا و رؤسای جمهور که انتخاب شدند، امکان ندارد سیاست های قانون اساسی و اصل 43 و 44 اجرا شود؛ امام راحل فرمودند اگر استقلال اقتصادی نداشته باشیم، استقلال فرهنگی وسیاسی هم نخواهیم داشت؛ وقتی کالای خارجی مصرف می کنیم، فرهنگ آنها را میپذیریم که درست است.

 

وی با اشاره به اینکه این امر اختلاف طبقاتی ایجاد می کند، تصریح کرد: حق نبود که چنین اتفاقاتی بیفتد که برخلاف قانون اساسی عمل شود؛ فسادی در جامعه رشد پیدا کرده که به نفع دلال هاست که سکه ودلار را ارزان می خرند اما نمی فروشند تا قیمت آن بالا رود و در کنار آن واردات می کنند و سرمایه کشور را با دلار ارزان به خارج می برند.

 

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه این سیاست 28 سال اجرا شده و در زمان شاه نیز اجرا می شد، بیان کرد: عده ای خوشحالند که دولت قیمت طلا را پایین آورد اما مانند این است که به جای معالجه بدن بیمار، به آن مسکن بدهیم که در ظاهر خوب می شود اما بیماری پابرجاست و آثار این بیماری در کشور ما فقر است.

 

رزاقی خاطرنشان کرد: این سیاست های ارزی به سرعت منابع نفتی و پتروشیمی را تهی می کند، فقر و بینوایی ایجاد و فرهنگ ملی را نابود می کند؛ همچنین تولدکننده را به ورشکستگی می کشاند؛ وقتی فضا اینگونه است طبقه اشرافی و روز به روز قوی تر می شود و مالیات نمی دهند وبرخی هم سرمایه دار می شوند بدون آنکه تولید کنند؛ فساد بانکی هم نتیجه همین سیاست هاست.

انتهای پیام/م

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۷۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است

نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: اقدامی که ایران در عملیات «وعده صادق» انجام داد، در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی بود و اینکه امروز اتحادیه اروپا بجای اینکه متخلف را مورد بازخواست قرار دهد، دوباره از تحریم‌های جدید علیه ایران صحبت می‌کند، غیر از اینکه دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و اتحادیه اروپا را بلندتر می‌کند، خروجی دیگری در پی نخواهد داشت.

محمدحسن آصفری در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به ادعای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره دستیابی اعضای این اتحادیه به یک توافق سیاسی در زمینه اعمال تحریم‌های پهپادی و موشکی علیه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: برای اتحادیه اروپا جای تأسف دارد که در حالیکه بیش از ۶ ماه از جنگ غزه می‌گذرد هیچ موضع‌گیری در خصوص حمایت از مردم بی‌گناه غزه انجام نمی‌دهد یا در قبال جنایاتی که جریان تکفیری‌ها و داعش در عراق و سوریه و جاهای دیگر انجام دادند و همچنین اتفاقاتی که در میانمار انجام شد و مردم بیگناه و مسلمان و غیر مسلمان از بین رفتند، اتحادیه اروپا هیچ اعتراضی انجام نداد و اخیراً مسئول سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا پس از پاسخ جمهوری اسلامی ایران به یکی از جنایات رژیم صهیونیستی در خصوص اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران اظهاراتی را مطرح کرده است.

وی با بیان اینکه « اگر این تحریم‌ها کار ساز بود، امروز مشارکت مردم را پای صندوق‌های رای نداشتیم»، تاکید کرد: اتحادیه اروپا باید متوجه باشد که جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد کسی مثل رژیم جعلی صهیونیستی بخواهد به خاک ایران تجاوز کند و ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را مورد تعرض قرار دهد؛ ما منتظر بودیم اتحادیه اروپا و مسئول سیاست‌ خارجی اروپا درباره اقدامی که رژیم صهیونیستی انجام داد اعتراضی داشته باشند اما چنین اتفاقی رخ نداد؛ زمانی که آنها نسبت به این اقدام جنایت کارانه اعتراضی نمی‌کنند، قرار نیست که جمهوری اسلامی ایران نیز ساکت بنشیند.

این نماینده مجلس با اشاره به عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به جنایات تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق گفت: اقدامی که ایران در عملیات وعده صادق انجام داد، در پاسخ به جنایاتی بود که رژیم صهیونیستی مرتکب شده بود و اینکه امروز اتحادیه اروپا بیاید بجای اینکه متخلف را که رژیم صهیونیستی است مورد بازخواست قرار دهند، دوباره از تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران صحبت می‌کند، غیر از اینکه دیوار بی اعتمادی میان ایران و اتحادیه اروپا را بلندتر و مانع ذوب شدن یخ‌های روابط میان ایران و اتحادیه اروپا می‌شود، خروجی دیگری در پی نخواهد داشت.

آصفری با بیان اینکه «اقدام آنها مطمئناً در اقدامات جمهوری اسلامی ایران در خودکفایی نیروهای مسلح در زمینه موشک‌ها و پهپادها تاثیری نخواهد گذاشت»، تصریح کرد: اعتقاد دارم که رفتار اتحادیه اروپا رفتاری دوگانه است چراکه در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در جاهای دیگر ساکتند اما در قبال پاسخ ایران این گونه رفتار می‌کنند. البته رفتار آنها به این جهت است که امروز بسیاری از سیاست‌مداران اروپایی یا عضوی از جریان صهیونیست‌ها بشمار می‌روند یا اینکه از حامیان آنها هستند و بخشی از هزینه‌های تبلیغاتی آنها را در انتخابات‌های مختلف صهیونیست‌ها تامین می‌کند و توقعی از آنها وجود ندارد اما رفتارهای دوگانه آنها به غیر از اینکه حقوق بشر و منشور ملل متحد را زیر سوال می‌برد، نتیجه‌ای در پی ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • پرسپولیس ِ بانکی حذف شد! ۴ چنگ گربه‌سیاه اراکی برصورت سرخ‌ها / اوسمار در پنالتی‌ها هم کامبک خورد!
  • حمایت از طرح‌های پرورش آبزیان از سیاست‌های اصلی استان است
  • ورزش‌های زورخانه‌ای یک سرمایه است
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب بوده است
  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی