Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@23:33:11 GMT

تامین‌اجتماعی در آستانه بحران است

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۷۸۷۲۲

تامین‌اجتماعی در آستانه بحران است

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی گفت: متاسفانه دولت‌ها یک مجموعه کارخانه‌های ورشکسته را که سربار دولت‌ها بودند به‌عنوان رد دیون به این سازمان دادند و به جای آنکه باری از دوش سازمان بردارند، باری جدید بر دوش سازمان گذاشتند.

محمدجواد جمالی نوبندگانی،عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با تاکید بر اینکه مشکلات سازمان تامین‌اجتماعی با توجه به اهمیت خدمات این سازمان برای بیمه‌شدگان و بازنشستگان، باید هرچه سریعتر رفع شود، افزود: مشکلی که از نظر عدم تعادل منابع و مصارف برای سازمان تامین‌اجتماعی پیش آمده است مربوط به امروز نیست؛ بلکه میراثی است که از گذشتگان و برخی تصمیمات اشتباه در گذشته به ارث رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمالی نوبندگانی با ابراز تاسف از تضعیف ثبات در تامین‌اجتماعی در سالیان گذشته گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته، در دوره‌ای به‌طور متوسط سالی یک مدیر برای تامین‌اجتماعی منصوب شد که این بی ثباتی، معضل بزرگی برای تامین‌اجتماعی بوده است.

وی معضل بعدی را برخی اقدامات سیاسی غیرمرتبط با ماموریت اصلی تامین‌اجتماعی دانست و گفت: متاسفانه برخی مدیران گذشته تامین‌اجتماعی، بیشتر به دنبال اهداف و مقاصد سیاسی بودند که ارتباطی با ماموریت این سازمان نداشت که نمونه بارز آن مدیرعاملی بود که بدون یک روز سابقه کار بیمه‌ای و اقتصادی، یک شبه مدیرعامل تامین‌اجتماعی شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی یادآور شد: بیمه یک صنعت و یک علم مدرن است .وقتی از یک سری افراد در سال‌های اشتغال حق بیمه می‌گیریم تا برای سال‌های بعدی که آن فرد بازنشسته یا ازکارافتاده می‌شود به او مستمری بدهیم اما همان پول را نمی‌توانیم به او بدهیم. ارزش پول او با تورم بالا رفته‌است و باید حداقل مبلغی معادل ارزش جدید پول به او بدهیم.

وی ادامه داد: باید روال به نوعی باشد که تعداد کسانی که بیمه می‌شوند از تعداد کسانی که مستمری می‌گیرند بیشتر باشند و نسبت هم باید بالا باشد. در حالی که در ایران این تعداد به دلیل ضعف اشتغالزایی و برخی مقررات تسهیل‌کننده بازنشستگی، تناسب درستی ندارد و تامین‌اجتماعی به صندوقی تبدیل شده که بیشتر از آنچه حق بیمه می‌گیرد، مستمری می‌پردازد که این زنگ خطر را به صدا درآورده است.

جمالی با اشاره به بالا رفتن سن امید به زندگی در کشور گفت: اکنون متوسط سن امید به زندگی در حد 75 سالگی است اما از سوی دیگر سن بازنشستگی را در برخی موارد کاهش داده‌ایم و به گروههای مختلف امتیازهایی داده‌ایم که با 20 سال سابقه بیمه پردازی و حتی کمتر هم بازنشسته شوند. نتیجه آن شده است که ورودی منابع حق بیمه کاهش یافته و خروجی مصارف مستمری‌ها و سایر خدمات بالا رفته که بحران مالی برای تامین‌اجتماعی به وجود آورده است.

وی با تاکید بر اینکه باید به سرعت برای مشکل نقدینگی تامین‌اجتماعی چاره‌اندیشی شود، گفت: تامین‌اجتماعی به عنوان مهم‌ترین و گسترده‌ترین سازمان بیمه اجتماعی کشور با مشکل مالی روبه‌رو است و شرکت شستا که وظیفه‌اش افزایش سرمایه و تامین نقدینگی برای تامین‌اجتماعی است، به دلایل مختلف از جمله تبدیل شدن آن به حیات خلوت دولت‌های گذشته، کارآمدی لازم را ندارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به بدهی کلان نهاد دولت به سازمان تامین‌اجتماعی گفت: هر گاه که مسئولان این سازمان برای گرفتن طلب خود به نهاد دولت فشار آوردند، متاسفانه دولت‌ها یک مجموعه کارخانه‌های ورشکسته را که سربار دولت‌ها بودند به‌عنوان رد دیون به این سازمان دادند و به جای آنکه باری از دوش سازمان بردارند، باری جدید بر دوش سازمان گذاشتند.

وی در خصوص گزارش اخیر وزیر کار و مدیرعامل تامین‌اجتماعی به نمایندگان مجلس، گفت: اینها متولی سازمان تامین‌اجتماعی هستند و پیگیر دریافت طلب خود هستند که در جلسه غیرعلنی مجلس هم به وضوح این مساله دیده شد. اما مساله این است که این بدهی آنقدر بزرگ شده که دولت در تمامی سال‌های گذشته نتوانسته است از عهده پرداخت آن برآید و اکنون هم توان پرداخت آن را ندارد.

جمالی تاکید کرد: باید چاره‌اندیشی شود و منابعی برای پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته شود و اگر اتفاق درستی رخ ندهد، آینده تامین‌اجتماعی نگران‌کننده خواهد بود و بازنشستگان این سازمان نیز مانند بازنشستگان صندوق فولاد دچار مشکل خواهند شد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌ اجتماعی

بر اساس اعلام سازمان تأمین‌ اجتماعی، در سال گذشته بیش از ۴۴ میلیون خدمت دارویی در داروخانه‌های مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی در سراسر کشور به‌صورت رایگان به بیمه‌شدگان این سازمان ارائه شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان تأمین اجتماعی، این سازمان به‌عنوان دومین ارائه‌دهنده خدمات درمانی کشور (پس از وزارت بهداشت)، با تحت پوشش داشتن بالغ بر ۴۶ میلیون نفر از اقشار مختلف مردم، در بخش درمان مستقیم دارای ۴۰۳ داروخانه در مراکز درمانی ملکی سراسر کشور است که با حضور و فعالیت ۶۴۰ داروساز، به بیمه‌شدگان و بازنشستگان ارائه خدمات می‌کنند و از این تعداد، ۳۶۳ داروخانه به صورت یک یا دو شیفته و ۴۰ داروخانه به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند.

بر اساس آخرین آمارهای سازمان تأمین‌اجتماعی، در سال گذشته بیش از ۹۹.۹ درصد نسخ در مراکز درمانی این سازمان به‌صورت الکترونیک در داروخانه‌های مراکز درمانی این سازمان ثبت شده است و داروهای تجویزی برای بیمه‌شدگان و بازنشستگان تحت پوشش خدمات درمانی این سازمان در این مراکز، به‌صورت رایگان به این بیماران ارائه شده است و در سال گذشته بیش از ۴۴ میلیون خدمت دارویی در داروخانه‌های مراکز درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی در سراسر کشور به‌صورت رایگان به بیمه‌شدگان این سازمان ارائه شده است.

ارائه خدمات دارویی در داروخانه‌های سازمان تأمین‌اجتماعی، مطابق سطح‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت و درمان به‌عنوان متولی نظام سلامت انجام می‌شود و مبنای اقلام دارویی موجود در داروخانه‌های مراکز درمانی این سازمان نیز «دارونامه» یا «فارماکوپه» رسمی کشور است.

سیاست کلی سازمان تأمین اجتماعی در تأمین و توزیع داروهای مورد نیاز در مراکز درمانی سازمان، خرید از شرکت‌های دارویی معتبر و دارای مجوز و البته با در اولویت قراردادن خرید از هولدینگ دارویی این سازمان است به‌گونه‌ای که در حال حاضر حدود ۶۰ درصد از داروهای مورد نیاز در سیستم درمانی تأمین‌اجتماعی از تولیدات شرکت‌های تابعه شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تأمین (هولدینگ دارویی تیپیکو) تأمین می‌شود.

این سازمان به‌عنوان اولین خریدار خدمات درمانی کشور، در بخش درمان غیرمستقیم نیز با بیش از ۱۵ هزار داروخانه در بخش خصوصی و دولتی طرف قرارداد است که خدمات دارویی مورد نیاز را حسب تشخیص پزشک و در قالب تعهدات بیمه‌های پایه که از سوی شورای عالی بیمه تعریف شده است، به بیمه‌شدگان، بازنشستگان و سایر افراد تحت پوشش این سازمان ارائه می‌کنند.

مطابق آمارهای سازمان تأمین اجتماعی، داروخانه‌های طرف قرارداد این سازمان در سراسر کشور، در سال گذشته خدمات دارویی مورد نیاز را بر اساس ۱۴۸ میلیون نسخه صادرشده، به بیمه‌شدگان این سازمان ارائه کرده‌اند.

به‌منظور تسهیل و تسریع در خدمت رسانی به بیمه‌شدگان و بازنشستگان، با دستور مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی، از تیر سال گذشته، فرآیند رسیدگی به درخواست‌ها و عقد قرارداد با داروخانه‌ها، در مناطق کمتر برخوردار حداکثر ظرف مدت یک هفته و در سایر مناطق حداکثر در طول یک ماه انجام می‌شود.

کد خبر 751752

دیگر خبرها

  • هدیه ۴۰۰ هزار تومانی تامین اجتماعی به این افراد
  • جزئیات بن خرید از نمایشگاه کتاب برای دانشجویان اعلام شد
  • هدیه ۴۰۰ هزار تومانی تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان برای خرید کتاب
  • هدیه ۴۰۰ هزار تومانی خرید کتاب برای بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌ اجتماعی
  • ارائه ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان تامین‌ اجتماعی
  • سازمان تامین اجتماعی در تحقق شعار سال نقش کلیدی دارد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد