Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن بهشتی پور درباره سفر تیم مشترک فرانسه، آلمان و انگلیس به واشنگتن برای دفاع از توافق هسته‌ای در گفت و گو با جام جم آنلاین اظهار داشت: کشورهای اروپایی به واسطه رابطه خود با ایران و منافعی که در نتیجه این روابط متوجه آنها می شود تلاش دارند آمریکا را متقاعد کنند اجرایی کردن برجام را عملی کند و از طرفی می خواهند به مقامات کاخ سفید بفهمانند برجام جایگزین دیگری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان اینکه بر خلاف آنچه مطرح می شود دولت های اروپایی بر سر اجرایی شدن صحیح مفاد توافق هسته ای با آمریکا اختلاف دارند، افزود: سفر مقامات اروپایی با این هدف انجام می گیرد که نقاط اختلاف خود با رییس جمهوری آمریکا بر سر برجام را به پایین ترین سطح کاهش دهند و به یک فهم مشترکی از توافق با جمهوری اسلامی ایران برسند. چون اساسا ترامپ ادعا می کند ایران روح برجام را نقض می کند که این موضوع بر اساس گزارشات آژانس و جمع بندی خود اروپایی ها کذب محض است.

این کارشناس مسایل هسته ای با اشاره به اختلافات درونی جریانات حاکم در آمریکا با ترامپ بر سر مسئله برجام، خاطر نشان کرد: در اصل ترامپ در جایگاه تصمیم گیرنده در مورد برجام قرار ندارد به همین دلیل این مسئله را به مجلس سنا و مجلس نمایندگان پاس داده است که البته داخل خود کنگره هم نمایندگان زیادی از هر طیف با نظرات ریس دولت آمریکا درباره برجام بجد مخالف هستند.

بهشتی پور در ادامه تصریح کرد: سفر مذکور هیات اروپایی به واشنگتن بنا دارد به گونه ای به صحنه گردانان کاخ سفید تفهیم کند، برجام مهمترین سندی است که بعد از جنگ جهانی از راه صلح و مذاکره به امضا رسیده و تضعیف و از بین رفتن آن تنها منجر به تضعیف آمریکا و اروپا و تقویت ایران خواهد شد و لذا بهانه تراشی علیه ایران عملا نتیجه بخش نخواهد بود. از این تلاش می کنند به یک وحدت رویه با واشنگتن در اجرای برجام دست یابند.

وی در خصوص اینکه اخیرا مقامات فرانسوی بحثی در مورد امکان مذاکره بر سر موضوعات دفاعی و اصطلاحا بازی با کارت موشکی بمنظور تسهیل در روند برجام را مطرح کرده اند، ابراز داشت: این طرح در اصل مربوط به فرانسوی ها نبوده و تحمیل دولت آمریکا به رییس جمهور ماکرون است. تینک تنک های (مراکز فکری کاخ سفید) با هدف القای ایران به عنوان تهدید مشترک آمریکا و اروپا، فرانسه را به جلو هل می دهند تا باب مذاکره موشکی با ایران را باز کند.

بهشتی پور مانور غرب با کارت موشکی علیه توافق هسته ای را بازی از قبل شکست خورده دانست و افزود: چیزی بنام مذاکره موشکی نداریم و جمهوری اسلامی ایران موضع اصولی خود پیرامون مباحث دفاعی را بارها و بارها برای دنیا و مردم منطقه تبین کرده است و باید تاکید کنیم استراتژی روشن ایران در مورد توان موشکی نه یک تاکتیک میدانی بلکه یک راهبرد واضح برای دفاع از کیان کشور تعریف شده است.

وی در همین راستا خاطر نشان کرد: اروپا بهتر است بجای اینکه سر این مسایل با آمریکا چانه زنی کند در همین سفر یا دیدارهای دیگر با مقامات کاخ سفید به آنها تاکید کنند به جای فشار بی نتیجه روی جمهوری اسلامی ایران فروش سلاح به عربستان سعودی را متوقف یا کاهش دهند و یا اینکه اگر واقعا آمریکا نگران امنیت منطقه است زرادخانه های هسته ای اسراییل در خاورمیانه را جمع آوری کند.

بهشتی پور در تکمیل این موضوع رژیم صهیونیستی را تهدید بالقوه ملت های منطقه خواند و عنوان داشت: امروز انبارهای اسراییل مملو از سلاح های نامتعارف کشتار جمعی است. آیا نباید اروپا برای امحای این مهمات ضد بشری با آمریکا وارد مذاکره شود؟! از طرفی به دولتمردان آمریکا متذکر شوند آیا فروش انبوه جنگ افزار به سعودی ها در راستای اقدامات حقوق بشری و ایجاد دموکراسی صورت می گیرد؟ و...

وی در پایان نتیجه مذاکرات آتی هیات اروپایی با اعضای کنگره و مقامات وزارت خارجه آمریکا در خصوص حمایت از برجام را غیر قابل پیش بینی تصور کرد و افزود: آنچه روشن است ترامپ با پیشنیه دلال مسلکی که از ان سراغ داریم در پی سهم خواهی اقتصادی از برجام است و تکاپو می کند مثلا در قرارداد بوئینگ منافع بیشتری از ایران کسب کند.

بهشتی پور گفت: غرب و آمریکا باید بدانند این سهم خواهی در مسایل دفاعی و موشکی ایران جایگاهی نداشته و جمهوری اسلامی ایران مطلقا سیاست اجرای بی کم و کاست توافق هسته ای از سوی همه طرف های گفت و گو به ویژه آمریکا را دنبال می کند. کما اینکه اتاق های فکر و نخبگان غربی به این جمع بندی رسیده است به جای فشار روی ایران باید تهدیدهای منطقه ای ما همچون اسراییل و عربستان را کاهش دهند.

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۲۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است

سایت رسمی طالبان در واکنش به خیزش دانشجویی در آمریکا اظهار داشت بازداشت گسترده دانشجویان معترض به کشتار و نسل‌کشی مردم غزه، نشانه سرکوب دموکراسی در آمریکا است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، سایت رسمی طالبان با انتشار یادداشتی در حمایت از دانشجویان معترض به کشتار و نسل‌کشی مردم غزه، بازداشت گسترده آنان را توسط پلیس نشانه سرکوب دموکراسی در آمریکا دانست.

در بخشی از این یادداشت آمده است: در پی نسل‌کشی در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی که دست آمریکا پشت این جنایات بوده و کمک‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا بدون وقفه به رژیم اشغال‌گر، وحشی و متجاوز جریان دارد، دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف آمریکا دست به تظاهرات و اعتراضات گسترده برای محکوم‌کردن این نسل‌کشی زده‌اند، اما تا به حال صدها نفر‌شان توسط پلیس دستگیر و با آن‌ها بر خورد خشن صورت گرفته است، زنان و دخترانی نیز در میان معترضان بودند که با بدترین رفتار پلیس مواجه شدند.

طالبان تاکید کرد: آمریکا به بهانه تحکیم دموکراسی، آزادی بیان، حقوق بشر و حقوق زنان به چندین کشور لشکرکشی کرده و دهها کشور دیگر را نیز تحریم و تحت فشارهای سنگین قرار داده است، آیا این کشور پرمدعا، آن را در جامعه خودش عملی کرده است؟

بررسی یک سازمان آمریکایی از وضعیت آزادی و دموکراسی در افغانستاندیدبان حقوق بشر: نیروهای آمریکایی در افغانستان مرتکب جنایت شده‌اندبیش از 157 هزار کشته به بهانه برقراری دموکراسی آمریکایی در افغانستان

نویسنده رفتار آمریکا را بیانگر بی‌حیثیت‌بودن دموکراسی و آزادی بیان در این کشور می‌داند و به صراحت می‌نویسد: «طی چند روز اخیر صدها تن، در دانشگاه‌های مختلف آمریکا به جرم اعتراض علیه نسل‌کشی در غزه بازداشت شده‌اند و مورد شکنجه‌ پلیس قرار گرفته‌اند. این عملکرد نشان‌دهنده بی‌حیثیت‌بودن دموکراسی و آزادی بیان در این کشور است که حتی خودشان نیز پای این ادعای حضور ندارند».

الاماره اظهار داشت: «سرکوب اساتید و دانشجویانی که خواستار پایان جنایات در غزه هستند، در آمریکا که خود را مهد دموکراسی جلوه می‌دهد، بی‌نهایت شرم‌آور است. آمریکا با این رویکرد، صدای دموکراسی و آزادی بیان را در گلو خفه کرده است».

این نوشته همچنین با اشاره به مطلب «العربیه» خاطرنشان کرد: بازداشت 2100 نفر از دانشجویان معترض، نمایانگر اوج برخورد نامتناسب نیرو‌های پلیس آمریکا با آن‌هایی است که می‌خواهند صدای خود را از طریق دموکراسی و آزادی بیان، بلند کنند.

این سایت وابسته به طالبان تصریح کرد: جهانیان دورویی آمریکا در قبال آزادی بیان و دموکراسی را درک کند، آنها به قانون خودشان نیز پایبند نیستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • مقایسه تاریخی پاسخ‌های ایران به تهدیدات دشمن
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق