Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا ضراب در دادگاه از ارتباط های مخفی با مقام های ترکیه و ایران پرده برداشت

به گزارش عصرایران به نقل از یورونیوز، ضراب گفته که برای تسهیل معامله طلا با ایران، بیش از ۵۰ میلیون یورو به محمدظفر چاغلایان، وزیر اقتصاد وقت ترکیه رشوه پرداخته است.

رضا ضراب در دادگاه از ارتباط های مخفی با مقام های ترکیه و ایران پرده برداشت

رضا ضراب تاجر ایرانی -ترکیه ای در دادگاهی در نیویورک که برای رسیدگی به اتهام همکاری یکی از مدیران سابق یک بانک ترکیه جهت دور زدن تحریم های ایران برگزار شد، به عنوان شاهد صحبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضراب گفت که برای تسهیل معامله طلا با ایران، بیش از ۵۰ میلیون یورو به محمدظفر چاغلایان، وزیر وقت اقتصاد ترکیه رشوه پرداخته است.

به گفته برخی خبرنگاران حاضر در جریان محاکمه ضراب ارتباط با محمود احمدی نٰژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران را پذیرفته است.

دادستانی نیویورک پیشتر اعلام کرده بود رضا ضراب در نامه‌ای به آقای احمدی‌نژاد، خدمات خود را برای پولشویی و دور زدن تحریم‌ها به او عرضه کرده و با رئیس وقت بانک مرکزی ایران نیز ملاقات کرده بود.

رضا ضراب که ماه مارس سال پیش در آمریکا دستگیر شد حاضر شده است برای روشن شدن ابهام های موجود با دادستانی آمریکا همکاری کند. وی اکنون نه به عنوان متهم که به عنوان شاهد در جریان محاکمه حضور می یابد. وی پیشتر تمام اتهام‌های خود را رد کرده بود.

رضا ضراب در راستای این همکاری در جلسه روز چهارشنبه در دادگاه فدرال منهتن شهادت داد که برای عرضه خدمات خود و دور زدن تحریم‌های آمریکا به ایران با مقام های ترکیه همکاری داشته است.

رجب طیب اردوغان که دولت ترکیه را در جریان این دادرسی مورد فشار می بیند به دستگیری رضا ضراب اعتراض کرده و این ماجرا را توطئه ای می نامد که توسط مخالف سیاسی خود فتح الله گلن تدارک دیده شده است.

رضا ضراب در جلسه دادگاه گفت در اوایل سال ۲۰۱۲ با محمدظفر چاغلایان، وزیر وقت اقتصاد ترکیه دیدار کرده و معاملات غیرقانونی طلا بین بانک های ایران و ترکیه با وساطت وی صورت گرفته است.

به گفته رضا ضراب، چاغلایان به ضراب پیشنهاد کرده بود با فراهم آوردن تسهیلات برای دور زدن تحریم ها و معامله با بانک ترکیه ای هالک بانک، منافع حاصله بین آنها به صورت مساوی تقسیم شود. مبلغی که در دو نوبت شامل ۴۵ تا ۵۰ میلیون دلار به اضافه ۷ میلیون اضافه بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ به وی پرداخت کرده است.

به گفته ضراب، مدیرکل وقت هالک بانک، سلیمان اصلان، در ابتدا از همکاری با ضراب خودداری کرده بود. سلیمان اصلان هم یکی از افراد تحت تعقیب آمریکاست.

ضراب در ادامه گفت وی ابتدا از طریق «اکتیف بانک» ترکیه نقل‌وانتقال پول‌های ایران را انجام می‌داده است. به گفته ضراب، پس از توصیه اگمن باگیس این بانک در نهایت راضی به همکاری با او شد.

جنجال سیاسی به دنبال این فساد مالی و افشای ارتباط چند مقام بلند پایه ترک در سال ۲۰۱۳ باعث فشار بر دولت وقت ترکیه به نخست وزیری رجب طیب اردوغان و استعفای وزیر اقتصاد شد.

نام ۹ نفر در در آمریکا در ارتباط با اتهام آورده شده اما تنها یک نفر در صندلی دادگاه محاکمه می شود: محمد هاکان آتیلا،از مدیران سابق هالک بانک.

رضا ضراب در حال حاضر در محلی مخفی توسط اف بی آی نگهداری می شود.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۴۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT

وزیر ارتباطات ایران اعلام کرد که شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی، به‌ویژه در حوزه فناوری ارتباطات، که زیرساخت دولت الکترونیک ایران را با اتکا به توان داخلی راه‌اندازی کرده‌اند، علاقه‌مند به حضور در اوگاندا و کمک به این کشور در زمینه‌های مختلف هستند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عیسی زارع‌پور؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با لوکیا ایسانگا ناکاداما معاون نخست وزیر اوگاندا دیدار و درباره توسعه روابط در حوزه‌های مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت وگو کرد.

وزیر ارتباطات در این دیدار با اشاره به روابط دو کشور و سفر ریاست جمهوری به اوگاندا، بر لزوم توسعه همکاری‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات بین دو کشور تاکید کرد. ایشان در ابتدا با معرفی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، زمینه‌های کاری مختلف این وزارتخانه از پست، فضایی و زیرساخت تا دولت الکترونیک و ... را معرفی کرد.

زارع‌پور با اشاره به اهتمام جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری دیپلماسی اقتصادی در قاره آفریقا و تلاش برای گسترش روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی در این دولت، تاکید کرد: شرکت‌های فنی و مهندسی ایرانی در کشورهای مختلف آفریقایی و غیرآفریقایی پروژه‌های مهم زیرساختی را به انجام رسانده اند و این آمادگی وجود دارد تا پروژه‌های مشابه در حوزه‌های ارتباطات و اطلاعات نیز در این کشور ( اوگاندا) اجرایی شود.

وزیر ارتباطات به سفر هفته آینده معاون فناوری و نوآوری این وزارتخانه به اوگاندا اشاره کرد و گفت: این سفر با همراهی شرکت‌ها، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران حوزه فناوری اطلاعات انجام می‌شود و امیدوارم که این رفت و آمدها باعث گسترش روابط در این حوزه شود.

زارع‌پور با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان بسیاری در حوزه‌های مختلف از جمله شرکتهای فناوری ارتباطات که زیرساخت دولت الکترونیک در ایران را با توانمندی‌های داخلی راه اندازی کرده اند، تصریح کرد: این شرکت‌ها علاقه مند و آماده حضور جدی در اوگاندا و کمک به رفع نیازهای این کشور در حوزه‌های مختلف و همچنین آماده انتقال دانش و تجربه به همتایان اوگاندایی خود هستند.

وزیر ارتباطات در این دیدار برای میزبانی وزیر تکنولوژی و فناوری اوگاندا  اعلام آمادگی کرد و گفت: هیاتی ایرانی در آینده نزدیک با هدف مذاکرات تخصصی برای توسعه همکاری‌‌های فیمابین به اوگاندا سفرخواهد کرد.

معاون نخست وزیر اوگاندا نیز با اعلام خرسندی از حضور در ایران و بازدید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این کشور در حوزه‌های مختلف، برای استفاده از این ظرفیت‌ها در جهت توسعه ارتباطات اعلام آمادگی کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که هیئت ایرانی را به وزیر مربوطه در دولت اوگاندا  مرتبط سازد. ایشان لزوم آموزش نیروی انسانی اوگاندایی را یادآور شدند و از دوستان ایرانی درخواست کمک در زمینه کارورزی دانش آموختگان در حوزه ای سی تی و تربیت عملی و مهارتی نیروهای اوگاندایی را داشتند.

پیگیری تفاهمات انجام شده در سفر ریاست جمهوری به اوگاندا، از جمله ارئه خدمات مشاوره فنی و مهندسی در خصوص گسترش نسل چهارم و پنجم تلفن همراه و نیز معرفی شرکت‌های توانمند ایرانی برای پیاده سازی این فناوری، مساعدت در تامین و تولید تجهیزات اصلی حوزه ارتباطات و مخابرات؛ کمک به ارتقای تکنولوژی‌های مخابراتی و ارتباطاتی و انجام بررسی‌های لازم بمنظور ایجاد بسترهای تحقق اقتصاد دیجیتال، برخی از محورهای دیدار وزیر ارتباطات با معاون نخست وزیر اوگاندا بود.

دو طرف ابراز امیدواری کردند با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، امکان تبادل هیئت‌های سطح بالا فراهم شود.تفاهم سیاسی و زمینه‌های همکاری بین طرفین در همه حوزه‌‌های مورد اشاره می‌تواند منجر به قرارداد یا تفاهمنامه همکاری شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ملاقات امیرعبداللهیان با هاکان فیدان در گامبیا
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • سرپرست وزارت اقتصاد در دولت احمدی‌نژاد: باجناقم از من شاکی است که چرا برای او وام جور نکردم
  • عکس احمدی‌نژاد و سعید جلیلی ۲۰ سال قبل
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا