Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@22:57:32 GMT

بیش از 14 هزار بیمار دیابتی در استان شناسایی شدند

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۸۷۹۳۰

بیش از 14 هزار بیمار دیابتی در استان شناسایی شدند

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: در حال حاضر 14524 بیمار دیابتی در استان قزوین شناسایی شده که تحت مراقبت‌های درمانی قرار دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ناهید یزدی در گفت‌وگو با  صبح قزوین اظهار کرد: زنان محور خانواده بوده و افزایش سطح فرهنگی، آموزشی و توانمندی بانوان، موجب ارتقای سطح سلامتی خانواده می‌شود؛ بنابراین با توجه به تاثیرگذاری بانوان بر روی سایر اعضای خانواده، شعار سازمان جهانی بهداشت در سال 2017 برای روز دیابت، زنان و دیابت نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی افزود: اکنون نزدیک به 200 میلیون نفر زن مبتلا به دیابت در جهان وجود دارد؛ که این آمار تا سال 2040 به 313 میلیون زن دیابتی خواهد رسید که بسیار نگران کننده است. 

رشد 3 برابری بیماری دیابت در کشور
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: دیابت یکی از بیماری‌هایی است که سایر ناتوانی‌‌ها را نیز به دنبال می‌‌آورد؛ به طور مثال وقتی خانمی مبتلا به دیابت نوع B می‌شود 10 برابر احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در او، نسبت به فرد سالم افزایش می‌یابد. 

وی تصریح کرد: تغذیه ناسالم، کم تحرکی، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، استفاده از اسیدهای چرب اشباع شده در ابتلا به بیماری دیابت نوع Bنقش دارند.

یزدی ادامه داد: نهفته بودن بیماری دیابت بسیار حائز اهمیت است و بسته به افراد مختلف، این دوره متفاوت است؛ از سال 1980 تا 2014 شیوع دیابت تقریبا در کل دنیا 2 برابر شده است که در مردان از 4.3 درصد به 9 درصد و در زنان از 5 درصد به 7.9 درصد افزایش یافتنه است. 

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: وراثت در دیابت نوع اول، حرف اصلی را می‌زند اما در دیابت نوع 2، سبک زندگی ناسالم حائز اهمیت است؛ که باید آگاه‌سازی در این زمینه در بین افراد جامعه صورت گیرد. 

وی در ادامه عنوان کرد: در ایران نیز طی سه دهه اخیر شیوع دیابت سه برابر رشد داشته است و در پیمایشی که در سال 95 صورت گرفته شیوع قند خون در افراد بالای 25 سال حدود 9.5 درصد برآورد شده است که این رقم در استان قزوین 9.2 درصد بوده است. 

یزدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 14524 بیمار دیابتی در استان قزوین شناسایی شده است که تحت مراقبت‌های درمانی قرار دارند. 

وی با بیان اینکه دیابت عامل 9 درصد مرگ و میرهای دنیا است؛ تصریح کرد: با اصلاح رژیم غذایی، انجام فعالیت بدنی و کاهش چاقی، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل و همچنین کنترل استرس می‌توان از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر همچون سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت پیشگیری کرد.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در پایان با تاکید بر اینکه دیابت می تواند زمینه‌ساز بیماری‌های دیگری نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی باشد، بیان کرد: بحث غربالگری و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در گروه‌های سنی ۳۰ تا ۵۹ سال به صورت رایگان در همه پایگاه‌های سلامت انجام می‌شود. 


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۷۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!

هزاران سال است که طب سنتی چینی از صدپاهای سمی برای درمان بیماری‌های کلیوی، صرع و بسیاری از اختلالات دیگر استفاده کرده است.

به گزارش ایسنا، طب سنتی چین در حال حاضر هزاران سال است که برقرار است و اولین نوشته‌های آن به ۲۰۰ سال قبل از میلاد با اشاره به طب گیاهی و طب سوزنی از تئوری و عمل تا تشخیص و درمان باز می‌گردد.

به نقل از آی‌ای، اکنون پژوهشگران دریافته‌اند که طب چینی می‌تواند کلید درمان بیماری‌های کلیوی باشد.

آنها به صدپای سر قرمز چینی(Scolopendra subsidies mutilans) اشاره دارند که حاوی آلکالوئیدهایی است که در طب سنتی چین برای درمان بیماری‌های کلیوی استفاده شده است.

صدپایان (Centipede) نام یک رده از بالارده هزارپایان است. آنها گوشت‌خوارند و ضمائم سر آنها شبیه به ضمائم سر حشرات است. این جانوران یک جفت شاخک و یک جفت آرواره بالا و یک یا دو جفت آرواره پایین دارند و تعداد بندهای آنها به ۱۷۷ بند می‌رسد و هر بند، به‌جز بند پس از سر و دو بند آخر بدن، دارای یک جفت پای مفصلی است و ضمائم بند اول به چنگال‌های سمّی تغییر یافته ‌است.

آلکالوئیدهای صدپاها برای درمان بیماری کلیوی

صدپایان سر قرمز چینی ۲۰ سانتیمتر طول دارند و مملو از سم هستند و در عین حال می‌توانند جان افراد مبتلا به بیماری کلیوی را نجات دهند.

این موجود چند پا میزبان آلکالوئیدهایی است که کاهش التهاب و فیبروز کلیه را در کشت سلولی نشان داده است. این دو حالت به بیماری کلیوی کمک می‌کنند.

آلکالوئید(alkaloid) به هریک از ترکیبات آلی شیمیایی گفته می‌شود که دست کم دارای یک اتم نیتروژن در حلقه هتروسیکلیک هستند. مشخصه آلکالوئیدها داشتن ترکیبات نیتروژنی است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار آلکالوئید در طبیعت یا در آزمایش‌های شیمیایی شناسایی شده‌ است.

بر اساس بیانیه محققان، ترکیبات مورد مطالعه در طب چینی، از جمله زهر وزغ برای درمان سرطان ثابت شده است که می‌توان از آن دارو تولید کرد.

این امر الهام بخش یونگ-ژیان چنگ و تیمش شد تا متابولیت‌های ثانویه تولید شده توسط صدپای سر قرمز چینی را بررسی کنند.

درمانی هزاران ساله

بیانیه محققان خاطرنشان کرد: هزاران سال است که صدپای سمی در درمان بیماری‌هایی از جمله صرع، سل، سوختگی و بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌شود.

این پژوهش در یک محیط آزمایشگاهی انجام شد که در آن نمونه‌ای از پودر صدپای خشک شده را با اتانول مخلوط کردند تا تعداد قابل توجهی از ترکیبات را از حیوانات استخراج کنند.

سپس برای شناسایی ترکیبات موجود در آنها با استفاده از تکنیک‌هایی مانند کروماتوگرافی و طیف‌سنجی، این ترکیبات جدا شدند.

پژوهشگران پس از شناسایی ترکیبات، ۱۲ آلکالوئید کینولین و ایزوکینولین جدید را کشف کردند که برخی از آنها ترکیبات مولکولی منحصر به فردی را به نمایش گذاشتند.

علاوه بر این، آنها ۶ آلکالوئید دیگر را که قبلاً در این گونه یا گیاهان مشاهده شده بود، پیدا کردند.

در کشت سلولی، برخی از آلکالوئیدها خواص ضد التهابی نشان دادند، در حالی که برخی دیگر نیز توانایی کاهش فیبروز کلیه را نشان دادند.

محققان می‌گویند: این تجمع بافت همبند با بیماری مزمن کلیوی مرتبط است و با التهاب تحریک می‌شود.

مؤثرترین آلکالوئید دو کاره

پژوهشگران افزودند که پروتئینی را شناسایی کرده‌اند که در فیبروز کلیه نقش دارد و توسط مؤثرترین آلکالوئید دو کاره قابل هدف‌گیری است.

این پروتئین با فیبروز کلیه مرتبط است، زیرا تحت تأثیر قوی‌ترین آلکالوئید موجود در زهر صدپا قرار دارد.

این نشان‌دهنده مکانیسم بالقوه‌ای است که از طریق آن آلکالوئید می‌تواند در درمان بیماری کلیوی مفید باشد.

این کشف می‌تواند راه را برای تحقیقات آینده و توسعه درمان‌های بالقوه برای بیماری‌های کلیوی که یک نگرانی بهداشتی مهم در سطح جهانی است، هموار کند.

این مطالعه در مجله Natural Products منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انهدام باند سارقان موتورسیکلت با ۲۲ فقره سرقت در قزوین
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت